Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Ajde da kazemo da je to mana sto i jeste ali koliko nas vidi razliku izmedju fhd i 4k??? Vrlo malo veruj mi,bolje da snima na
Fhd 60fps nego 4k 30fps,to je bar moje misljenje a mozda je tebi zalao i neki felerican primerak

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Haha, da li si ozbiljan? Prvo, snimak ćeš želeti da sačuvaš, pa je veći kvalitet svakako poželjan. Drugo, kada ga ne budeš gledao na ekranu telefona već monitora ili televizora - shvatices da itekako vidiš razliku. Sad kad si prodao Mate 20, kupi iPhone i pogledaj kako izgleda 4K/60....

Koliko sam ja informisan, za sada je blokiran sajt na kome je bio postavljen Google Services Framework installer, ali, to ne znači da ne mogu da se instaliraju Google aplikacije, npr Chrome, koji je moguće instalirati iz browser-a, a neke od Google aplikacija, kao što su Translate, Mape i sl, moguće je, za sada, koristiti iz browsera. Takođe, pomoću Phone Clone aplikacije moguće je sa postojećeg telefona kopirati third party apps kojih nema na Play Store-u. A, pretpostavljam da će se naći drugi "workaround". Ne kažem da je ovo idealno, ali ne znaći da je telefon neupotrebljiv.

Haha, da li si ozbiljan? Prvo, snimak ćeš želeti da sačuvaš, pa je veći kvalitet svakako poželjan. Drugo, kada ga ne budeš gledao na ekranu telefona već monitora ili televizora - shvatices da itekako vidiš razliku. Sad kad si prodao Mate 20, kupi iPhone i pogledaj kako izgleda 4K/60....

Kome je video snimanje najbitna stavka, svakako ne bi trebalo da bira Mate 20 Pro.

Druze sto trolujes sa video zapisom.
Ko ce da gleda video zapis na monitoru ili tv i zasto?
Nijedan video zapis sa moba ne moze da se meri sa Go pro tako da ne vidim poentu tvog pisanija.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Da vrlo sam ozbiljan, pustao sam snimke i fhd i 4k i niko razliku nije primetio(naravno ne na telefonu) zato ta prica ne pije vodu, ,ne pricam uopste o kvalitetu snimka na m20 pro nego u razlici 4k i fhd a mislim da je tebi mesto u drugoj temi a ne ovde,ne zanima me iphone uopste,kupujem pravu spravu,neverovatno koliko su jabucari ostrasceni

Da vrlo sam ozbiljan, pustao sam snimke i fhd i 4k i niko razliku nije primetio(naravno ne na telefonu) zato ta prica ne pije vodu, ,ne pricam uopste o kvalitetu snimka na m20 pro nego u razlici 4k i fhd a mislim da je tebi mesto u drugoj temi a ne ovde,ne zanima me iphone uopste,kupujem pravu spravu,neverovatno koliko su jabucari ostrasceni

To jedino ako ste to gledali ti i Saša i Dejan Matić - drugog objašnjenja nemam. Doduše, moguće je da si puštao snimke sa Mate 20 Pro, u tom slučaju je to u redu, ionako su loši i jedan i drugi :) Inače, ne pratiš - ja sam HTC fan. Nego nisam fanboy - postoje stvaru u kojima je iPhone najbolji (najbrži SoC, najbolji video, najbolja izrada) i to je to.

Da, tačno je da u 1080 sa 60fps bude bolje, ali je kod mene to i dalje loše, a čuli ste na mom poslednjem snimku i probleme sa zvukom. E sad, hardverski optika i zvuk nisu povezani, što bi značilo da je softverski problem, ali zašto ga onda ne reši ni jedan apdejt, a uz to se i ne javlja problem sa zvukom uvek?
Da se vratimo na temu. Probaj da snimaš iz besplatne aplikacije Open Camera. Podesi tamo npr. najveću rezoluciju, stavi neki veći bitrate za video, npr 80 Mbps, frame rate 30, a na onone +/- podesi shutter 50 i što manji iso, a da ne bude taman snimak, npr između 50-200, pa javi da li ima promena u kvalitetu snimka.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ne pomaže ni Open camera, a ni Filmic Pro. Ali, sutra ću imati više vremena i u uslovima koji su bili na prethodnim snimcima (mislim na mesto), pa ću detaljno da istestiram sa svim mogućim podešavanjima, rezolucijama i fremrejtovima. Mada, ne obećava, ali ništa ne košta da probam (živce ne računam :) )

Isto se desava i na iphone x-u. Mogu upload-ovati negde. Najbolje sto sam probao , a probao sam svasta je za sada oneplus 6t. Drzi fokus neverovstno, i nema gliceva skoro pa nikakvih kada se pomera levo desno. Imam snjimke iz kola u voznji gde savrseno drzi fokus konstantno.

Jel ima nekih iskustava sa prelaskom sa 9.0 na 9.1, u realnom radu, tipa baterija, bagovi i slicno

Isto se desava i na iphone x-u. Mogu upload-ovati negde. Najbolje sto sam probao , a probao sam svasta je za sada oneplus 6t. Drzi fokus neverovstno, i nema gliceva skoro pa nikakvih kada se pomera levo desno. Imam snjimke iz kola u voznji gde savrseno drzi fokus konstantno.
Potvrdjujem ovo za OP, konkretno za OP 6. Odlican kvalitet u svim aspektima prilikom video snimanja. [emoji4]

To jedino ako ste to gledali ti i Saša i Dejan Matić - drugog objašnjenja nemam. Doduše, moguće je da si puštao snimke sa Mate 20 Pro, u tom slučaju je to u redu, ionako su loši i jedan i drugi :) Inače, ne pratiš - ja sam HTC fan. Nego nisam fanboy - postoje stvaru u kojima je iPhone najbolji (najbrži SoC, najbolji video, najbolja izrada) i to je to.
Nimalo smesna opaska i zbog ovakvih stvari bi trebalo neki da reaguju a ja ti tvrdim da 90% ljudi nece videti razliku izmedju fhd i 4k ali ce videti razliku izmedju 30 i 60fps bio to mate 20 pro ili bilo koji drugi tel

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

Kupih telefon prosle godine krajem oktobra, znaci ni godinu dana nije napunio. Baterija mi vec sada postaje kriminal i ne moze da izdrzi ni dan bez punjenja. Da li jos neko ima slican slucaj i sta raditi? Da li se moze reklamirati ili je jedina opcija zamena batrije? Koliko para moze to kosta ako garancija ne pokriva bateriju?

Trebalo bi da ima neki wear, ali ne znam da li bas ovoliki? Testirao sam je sa accubattery i kaze da je na oko 3450 sa originalnih 4200. Je li normalno da izgubi skoro 20% na godinu dana? Pitam cisto da me ne vrate u fazonu, decko to je normalno.

Da se vratimo na temu. Probaj da snimaš iz besplatne aplikacije Open Camera. Podesi tamo npr. najveću rezoluciju, stavi neki veći bitrate za video, npr 80 Mbps, frame rate 30, a na onone +/- podesi shutter 50 i što manji iso, a da ne bude taman snimak, npr između 50-200, pa javi da li ima promena u kvalitetu snimka.

Danas sam malo detaljnije testirao kameru Filmic pro i aplikacijom koja je došla uz teledfon.
U obe aplikacije je snimanje u 4k/30fps i 1080/30fps katastrofalno (napominjem za one koji nisu ispratili prethodne postove i pogledali postavljene snimke, misli se na snimanje kada se telefon pomera sa jedne na drugu stranu i snimak gleda na većem ekranu), dok je 1080/60fps sada značajno bolje, ali ne i skroz dobro. U Filmic pro sam snimao i sa zaključanim fokusom i ekspozicijom, a i bez. Takođe je u Filmic Pro aplikaciji imala i opcija 1080/120fps, ali nije dobro kao sa 60fps. Nešto je bolja nego 30, ali i lošije neko 60fps. Šuter je bio podešen na 50Hz. Inače, Filmic pro daje bolje rezultate nego aplikacija telefona.

Poslednja izmena:
Teoretski bi najbolje trebalo da bude kada je šater zaključan na 1/2 x frejm rejt.

Proveri sta ti je aktivno non stop od aplikacija....
Da li koristris Viber i na koliko grupa si aktivan na Viberu jer on unistava mnogo bateriju.
Ja imam telefon isto toliko dugo i baterija mu je kao od prvog dana a ne skidam se sa telefona zbog posla....

Meni je npr app launch podesen na manage all automatic.
Baterija objasnjava sa tom opcijom ukljucenom.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Pozdrav. Da li se i vama ovo dešava? Ima li neko rešenje?
2cfade9e5b1734648aaf017aad312236.jpg

Da li imaš dovoljno prostora na cloud-u?

Ne znam šta bi moglo da bude. Pokušaj da na Huawei Community-ju Srbija tražiš tehničku podršku od admin-a (baš je ljubazna i uslužna :)).

Kupio mate 20 polovnog nece da upali za sitnu lovu.
Jel ima neko ideju kako da ga podignem iz mrtvih? :D
Naravno ako nije ploca riknula...

Vrh Dno