Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Procitaj gore u temi imas bar 20-30 slika gde ljudi pitaju po ser. Brojevima

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da nema
Imas u prethodnim postovima sve oko toga ili pitaj nekog od vlasnika
Mada bolje sacekaj p30 pro, po meni brate

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Kontam da uzmem uskoro Mate 20 Pro pa me interesuje problem sa zelenom bojom?
Jel to vidljivo samo kad je brightness ekrana 0% (nocu) pa ta zelna svjetlost izbija po ivicima ekrana ili uvijek?
Da li se to vremenom desava na nekim modelima ili od samog starta je prisutno?

Uglavnom je prisutno od početka, kasnije može da se proširi, a vidi se pri slabijem osvetljenju na tamnijim, sivim podlogama.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

I nemoj da se sekiras posto primerci proizvedeni od polovine novembra pa na ovamo dolaze bez hulka[emoji3][emoji3]

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Pojavila mi se ova minimalna flekica. Mislim da su pikseli? Vidi se samo na beloj povrsini, ne znam sto tako?
828ae91c4b56ff13387681f1fca5b706.jpg

Mate20 Pro

Jel nije neka zalepljena mrlja, da je usla izmedju ekrana i okvira?

Ne mogu da vidim to. Jedva se vidi. Ovo je slikano sa 2x optickim zumom. Ali razmisljam da ga saljem i trazim nov. Star je 3 meseca tel.

Mate20 Pro

Dugo je i izdrzao BOE

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Neki pominju (doduše u temi o P30 telefonu, ali da ne pitam tamo, kada je u pitanju telefon iz ove teme) da mate 20pro ima 4k u 60fps, odnosno da ga je dobio nekim apdejtom. Ja nemam 4k koji snima u 60fps, iako imam softver koji je noviji od većine ovde (9.0.0.228). Ne samo da nema 4k, nego i dalje ništa nije ispravljeno što se videa tiče (zvuk povremeno prekida, krči, slika je mutna i secka kada se pomera telefon...). Dakle, da li neko ima 4k u 60fps i ako ima, gde se nalaze ta podešavanja?

Video sam i ja da to piše, ali nije tačno. 60fps samo u HD rezoluciji.

Pa, jeste 4K, ali ne sa 60 fps, nego sa 30 fps

Da, znam, nego evo čisto šta je na raspolaganju. Pa ko šta hoće može da koristi.
Ja nešto i ne koristim preterano video i ne znam u kom modu je najkvalitetniji. Jel neko zna kako podesim kad zatreba?

Nije odličan, ali nije ni loš kao što se predstavlja.
Probao malo i 4k i 1080 60fps, slično rade ali je kod zuma bolji 4k lakše fokusira, dok je bez zuma malo bolji ovaj drugi kod kretanja i pomeranja kamere sa objekta na objekat. Tako da sam svoj ostavio na 1080 60fps.

Ne znam, meni ne deluje ubedljivo nijedan smartphone video.

To sporo fokusira, zoom je mutan ako ga i ima, mrdaju neka izobličenja u slici, pri slabom svetlu katastrofa... a naročito što slika trza pri skeniranju panorame (valjda zbog OIS/EIS). Verovatno ću uzeti Mate 20 X, ali mi još uvek bolje izgledaju snimci starih video kamera.

"Odličan" video može da bude samo dok telefon miruje, čim počneš da ga pomeraš, to je užasno. Imaš primere na nekoj od prethodnih strana. Ali ako gledate, molim vas da to uradite na većem ekranu od telefona, jer se tek tu vide detaljno stvari o kojima pričam, a jasno se vidi razlika kada se telefon smiri kako se odmah slika izoštri. Uz to, nekada i zvuk prekida, krči, pa pre nego što počnem da snimam, moram da se pomolim da bar to bude kako treba. Naravno, za Huawei i servisere je to saobrazno. I naravno, igraju se lažovskih igara dobrog i lošeg policajca. Serviseri kažu da su poslali huaweiu zahtev za zamenu, ali da proizvođač neće da menja. Proizvođač kaže da je serviser napisao da je sve u redu i da nemaju na osnovu čega da zamene... Pravi odnos prema kupcu koji je dao bezmalo 1000e u kešu (plus pretplata operateru) i koji je pre toga maltretiran zamenom oko neispravnog ekrana.

Slazem se za video da je losijeg kvaliteta,to sam pisao i na njihovom forumu,ko kaze da je video dobar stvarno ne znam sta da kazem, malo su ispeglali na p30, videcemo sta ce jos uraditi sa nekim buducim update-om

Zna li neko koliko su zamene ekrana (u slučaju loma) kod ovlašćenog servisa?
Pretpostavljam da u tom slučaju ostaje da važi garancija kad se stavi novi ekran.

@voyager
Naravno

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Daj da me još neko obraduje cenom zamene :D
Je li ono beše ProMobis preporučivan?

Pa, sada, baš da će neko da te obraduje... ProMobi je super za to, znam da je cena za npr. Moto G5s, Lenovo K6 note 8.000 din, ovde može da bude samo više.

Nije valjda toliko, pa to je 50% vrednosti telefona?

Ako me sećanje dobro služi za S7 edge je oko 27.500. Do skora bilo.

Zamena ekrana na M20Pro u ProMobiju okruglo 300e (35.560).

Znao sam da je izmedju :d

Vrh Dno