Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Da pojasnim o čemu pričam, obratite pažnju na ikonicu navigacije.
http://cloud.tapatalk.com/s/5c7ec53b05f5d/SVID_20190305_194404_1.mp4

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka
I meni se to javlja i to ne samo na navigaciji,cak sam mislio da mi je danas lokacija ukljucena i udjem i vidim da nije,ko zna sta je a oni na huawei forumu su smesni vise,sad sam se slatko nasmejao na odgovor koji su ti poslali,otprilike tako bi izgledao moj odgovor kada bih radio kao admin foruma u liliju ili dm-u

Vidi da ti jedna slika nije zaključana.
Na zaključanom ekranu uradi swipe levo ili desno i promeniće ti se pozadina, vrati se onda na prethodnu (tvoja default) i vidi da li ti je mali katanac na njoj zaključan.

Treba biti otključan da bi druge pozadine mogle da smene tu koja ti stoji sve vreme.

e956b9da0753f85d2fe42176e4f1b187.jpg
To je bio problem. Reseno. Hvala :)

Mate20 Pro

Zadnji je 201 koliko sam ukapirao ali ga je malo ko dobio.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Nije, poslednji update je 206, ja sam na njemu :) ima samo februarsku bezbednosnu zakrpu, ništa više.

Kome nosim telefon na reklamaciju zbog Hulka? Vip-u ili servisu? Koji je ovlašćeni servis i ima li ga na Nbg-u?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Nosi ga u pro mobi servis,oni su bar prema iskustvima drugih ljudi najbolji i najkorektniji

Slažem se s Duletom, ja imam samo dobra iskustva s njima. Jedino, ako ti je potreban zamenski telefon, to daje samo operater.

U ProMobi direktno. Čekaćeš 10-rak dana ali sigurno dobijaš nov upakovan uređaj.

Drugari jel neko od vas primetio da kod slika sa prednje kamere u nekim svetlosnim uslovima donji deo slike ima zeleni odsjaj? Ne desava se uvek, mahom po vestackom svetlu i ne u svakoj situaciji. Da napomenem, nije hulk, jer je ekran u ostalim situacijama ok. Ali kod slikanja prednjom izbaci tu zelenu boju. Neznam dal je software il je do sociva. Evo jedan primer. ByPogledajte prilog 266883

Probaj ostale. Ako imaju isto to je to, ako nemaju teraj na servis. Ako nije preterano mator, traži nov, sa ne otvaraju.

Verovatno je refleksija od izvora svetla, koje je na suprotnom delu od te zelene refleksije.

Samo promeni ugao telefona ili se vi zarotirajte u odnosu na svetlo.

Nije Hulk definitivno, pošto se Hulk ne vidi na screenshot-ovima i fotkama s kamere telefona. Nisam ovo primetio kod sebe, mada ne koristim mnogo selfi kameru.

Ovo je bas ružna refleksija. Ajde tačkica kad je lens flare, pa možeš lako da je maskiras u post procesu, ali ovo je strasno.

Kad se promeni ugao nema zelenila, i ok, mogu da prihvatim da moramo da se okrecemo po sobi dok ne nadjemo onaj iz kog se ne vidi.. Samo sam hteo da vidim jel se jos nekom desava. Ako sam izolovan slučaj pa da nosim na servis, ako je kod svih tako onda samo menjamo sobu... A telefon ostaje

Lens flare ima na svakom senzoru, na nekom ne smeta puno, a na nekima smeta. Ja bih menjao.

Lens flare je najčešće od musavog stakla na kameri ;)

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Prerano je za menjanje.
Lično nikad ne koristim prednju kameru, ali i da koristim, nismo iste visine, telefon ne bi takođe bio u istom položaju, a nismo ni na istom mestu u odnosu na svetlo, tako da je skoro pa nemoguće reći da li bi svačiji M20P imao tu refleksiju, ali verovatno bi, je ga ti lično možeš izbeći promenom položaja, a ne vide se druge aberacije na slici, niti čuješ neko pomeranje iz sklopa kamere, tako da nije ni mehaničko oštećenje.

Stigao update na 198. Poboljšava bezbednost sistem, februar 2019.

Ne.. Koristim onu huawei-jevu aktivnu futrolu na preklop pa mi nije trebalo.i brisao sam kameru.pre sam imao s7 i mislim da mi se to nije nikad desilo.

Da li neko zna koja je procedura kada niste zadovoljni odlukom servisera? Naime, nakon prve zamene telefona zbog zelenog ekrana, drugi telefon koji sam dobio ima problem sa kamerom gde u bilo kojoj rezoluciji kada se telefon pomera, snima video koji je na većim ekranima nemoguće gledati zbog seckanja, kao da nema nikakvu stabilizaciju, a i fokus kasni. Bilo je priče da će se problem rešiti softverskm nadogradnjom, ali u mom slučaju nije. Uz to ima i zelenkaste linije koje su izražene na ivicama ekrana. Poslao sam ga u MTS poslovnicu gde jhe uzet, a oni su prosledili u servis Mobis elektroniks. Dobio sam poruku od MTSa da nije nađena nesaobraznost (verovatno zbog osmog dana od reklamacije moraju da napišpu nešto), a isto to piše i na sajtu servisera. Pre toga i tokom razgovora sa servisom oni kažu da su napisali proizvođaču da su za zamenu uređaja (iako na njihovom sajtu piše drugačije). Posle dodatnih nekoliko dana čekanja proizvođač je odbio zamenu i sada u servisu navodno dodatno testiraju uređaj. Mada ne znam šta se tu dodatno testira, ako su obe stvari više nego očigledne, naročito video zapisi. Naglašeno je da ne želim popravku, nego isključivo zamenu. Telefoni su više proveli u servisu (prethodni i ovaj) nego što su bili u upotrebi. Da li postoji procedura vraćanja telefona MTSu i da se vrati novac (telefon je plaćen odmah u kešu, nije na rate) ili imate neki drugi predlog? Da li oni sada u servisu mogu da otvore telefon i da ga poprave, pa da ga vrate kao ispravnog iako sam izričito rekao da ne želim popravku? Već pripremam video zapis u kojem ću pokazati svima šta oni smatraju ispravnom kamerom, što je sramota i za telefon od 150e, a ne od 1000!

razmisljam da zamenim telefon na konto hulka, ali me zanima da li mogu da mi prave problem jer ima nekih tragova koriscenja koji se vide samo pod posebnim uglom?

Pozdrav drugari :) Ja sam danas uzeo u Telenoru Mate 20 pro i primetio sam da mi se na ivicama gde je zakrivljen pod odredjenim uglom pojavljuje zelenkasta nijansa, jel to normalno?

Na zalost jeste,to su oled ekrani i pod odredjenim uglim na zakrivojenju danu pkavicasto zekenu boju

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Na ivicama imam i ja zelenkastu boju, Boe ekran u pitanju.

Nazad
Vrh Dno