Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

S8 od izlaska a m10pro od pre par meseci. Uptime me ne zanima, noću spavam ja pa i oni. Isključeni su. Opet kažem sramota da je jedan A1 brzi u, za mene, najkoriscenijim aplikacijama. Od sada samo tel sa SD-om. Vi koji ih branite nastavite tako i opravdavajte svoju kupovinu. Završio sam. Sorry za off

Sent from...
Slazem se. Softverski Huawei totalno zakazao. Da ne pricamo koliko se dugo ceka na azuriranja. Da, 250max za telefon. Preko toga zelja je kupca da telefon bude bolji ali to ne biva. Marketingom samo ispiraju mozak ljudima. Xiaomi ce ih kolko tolko trgnuti ali i kupce da se zapitaji gde bacaju po 450, 500 eur i vise.

Poslato sa VKY-L29C432B371

Slazem se. Softverski Huawei totalno zakazao. Da ne pricamo koliko se dugo ceka na azuriranja. Da, 250max za telefon. Preko toga zelja je kupca da telefon bude bolji ali to ne biva. Marketingom samo ispiraju mozak ljudima. Xiaomi ce ih kolko tolko trgnuti ali i kupce da se zapitaji gde bacaju po 450, 500 eur i vise.

Poslato sa VKY-L29C432B371

Sto se tice azuriranja tu je Huawei odlican, mnogo bolji od Samsunga ali da je EMUI los to je istina.

Oni idu samsung logikom. Daj da ga izreklamiramo sto vise na svakom coscu, da ubacujemo svakakve gluposti u sistem. Iovako se 97% ljudi ne razume u to. Sto se tice cena svi oni kidaju. I Xioami kad se jos malo popravi sa prodajom i ulaze vise u marketing bice cene blizu Huaweia i Samsung. Nego da ne kvarimo temu. Mate10p je odlucan uredjaj sa jedinom manom EMUI skinom koji se popravi npr nova luncerom. Ostalo je sasvim ok a naravno za poboljsanjima ima jos mesta (video, bezicno punjenje...)

sa Mate 10 sam presao na P20, a sa P20 se vratio na S8, zasto? Mate 10 kao i P20 ima uzasan lag-stutter u radu, skrolovanje na webu je katastrofalno, kao i pregled slika u galeriji, dal org dal google photos totalo je sve jedno. Na svim telefonima uvek idu animacije na off, i kada se to uradi S8 radi daleko bolje od Huawei-a. Sramota je kupiti telefon koji se reklamira kamerom i AI cipom a da osnovna stvar skrol na webu zapinje kao na Y6. Mate 10 radi bolje od P20 zbog 6gb rama, tacnije vise app cuva u ramu, dok se p20 i tu muci, pa svako malo Viber ili Settings otvara jovo nanovo. Sto se kamera tice Huawei je po meni bolji sve dok se u S8 ne ubaci GCam. Video je Smesan i na Mate 10 i na P20, prosto nije za poredjenje sa S8, dok opet ponavljam ako se radi o Stock kamerama Huawei je bolji dosta. Baterija naravno na Mate 10 je odlicna, ali iskreno drzala mi je 2 dana s tim sto na kraju dana S8 ima 10%, mate 10 30%, P20 malo bolji od S8. Zvuk dolaznog poziva bolji na Mate 10, dok mi je razgovor sa sagovornikom Egal, a recimo P20 dosta losiji od oba. Xiaomi koji su u rangu sa gore pomenutim modelima su istih cena kao i oni , tako da ne znam sta je tu za odusevljavanje jer nemaju ni krstenu garanciju ni podrsku. Ono sto je kod Huaweia jako interesantno je to sto odlicno drze cene, i sto se npr dobar Mate 10 prodaje i dalje za preko 400e sa domacom garancijom. I da ne zaboravim , Kirin je ladan kao led uvek, dok se s8 greje kao sporet cim se malo optereti.

Sve ok, ali mi nije jasno kako odlicno drze cene? Koliko je bio kad se pojavio? To je sve nego odlicno. 450evra je realna cena, sve ostalo je marketing. Priznajem da sam i ja naseo. Leica, .... cist marketing.
Da sumiram, po ovoj ceni Mate10Pro jedna od najboljih kupovina, P20Pro ne bih davao za njega vise od 500evra.

bio je oko 600e , vrlo brzo pao na 550e i dan danas se odlicno drzi na 520-30e sa domacom garancijom, a madjar oko 450e. P20 je pao pri izlasku masovno na oglasima na 420e nov, jedno 3-4 sam uzimao za te pare, a recimo danas je oko 470e. P20 Pro se slabo uzima jer je i dalje 600e nov. E sad, jedno je sta mi mislimo da je realno, a drugo je trzina vrednost, trenutno oni drze cene kao i Samsung sto je fantasticno. Naravno tu Apple dominira ge recimo za 2 godine star 7 Plus ljudi uzimaju bez problema 400e :).

Sad bas testiram galeriju sa preko 700 slika i o zakucavanju nema reci. Web stranice takodje. Mozda neke aplikacije ali to moze i do aplikacija da bude.
Sto se cene tice 450e je skroz ok cena. Mi Mix 2s je isto tu negde. Inace ko da za tel cim se pojavi u prodaji 700-800 ili 1000e onda je sam kriv i placa da bude medju prvima vlasnik telefona. Posle 6 meseci se cena dovede u neku normalnost i koliko toliko je realno

Zver je blizu .. napokon i oni da izbace konkurentan SoC

The Mate 20 is said to be the first Huawei flagship to have HiSilicon’s Kirin 980 CPU (expected to be announced at IFA next month) built on a 7nm process. We expect to see crazy power efficiency on this chip, which is rumored to have a 2.8GHz max clock speed. This chip is said to get a 20% performance boost while also being 40% more power efficient than the current-generation Kirin 970.

https://www.gsmarena.com/firmware_l...irin_980_and_wireless_charging-news-32533.php

In terms of battery size, the Mate 20 is slated to have a 4,200 mAh battery, which carries on Huawei’s efforts to put huge batteries in flagship devices – way to go Huawei

Zver je blizu .. napokon i oni da izbace konkurentan SoC

The Mate 20 is said to be the first Huawei flagship to have HiSilicon’s Kirin 980 CPU (expected to be announced at IFA next month) built on a 7nm process. We expect to see crazy power efficiency on this chip, which is rumored to have a 2.8GHz max clock speed. This chip is said to get a 20% performance boost while also being 40% more power efficient than the current-generation Kirin 970.

https://www.gsmarena.com/firmware_l...irin_980_and_wireless_charging-news-32533.php

In terms of battery size, the Mate 20 is slated to have a 4,200 mAh battery, which carries on Huawei’s efforts to put huge batteries in flagship devices – way to go Huawei

Pa ako će biti samo 20% brži i dalje će da kaska za Snapdragon čipsetima, doduše meni je i Kirin 970 dovoljan.

Bravo za bateriju.

Jel ima mate 10 obican da se kupi/poruci negde u BG i Novom Sadu, jel kupovao neko od clanova foruma skoro taj fon kod nas?

Sad ubacuju i wireles punjenje a mogli su bez problema i u M10 :D. Bilo bi super kad bi ekran bio malo veci. Kirin970 je solidan i 99,9 % korisnicima dovoljan a K980 ce biti jos bolji i u rangu SD845 sa malo slabijim GPU

sa Mate 10 sam presao na P20, a sa P20 se vratio na S8, zasto? Mate 10 kao i P20 ima uzasan lag-stutter u radu, skrolovanje na webu je katastrofalno, kao i pregled slika u galeriji, dal org dal google photos totalo je sve jedno. Na svim telefonima uvek idu animacije na off, i kada se to uradi S8 radi daleko bolje od Huawei-a. Sramota je kupiti telefon koji se reklamira kamerom i AI cipom a da osnovna stvar skrol na webu zapinje kao na Y6. Mate 10 radi bolje od P20 zbog 6gb rama, tacnije vise app cuva u ramu, dok se p20 i tu muci, pa svako malo Viber ili Settings otvara jovo nanovo. Sto se kamera tice Huawei je po meni bolji sve dok se u S8 ne ubaci GCam. Video je Smesan i na Mate 10 i na P20, prosto nije za poredjenje sa S8, dok opet ponavljam ako se radi o Stock kamerama Huawei je bolji dosta. Baterija naravno na Mate 10 je odlicna, ali iskreno drzala mi je 2 dana s tim sto na kraju dana S8 ima 10%, mate 10 30%, P20 malo bolji od S8. Zvuk dolaznog poziva bolji na Mate 10, dok mi je razgovor sa sagovornikom Egal, a recimo P20 dosta losiji od oba. Xiaomi koji su u rangu sa gore pomenutim modelima su istih cena kao i oni , tako da ne znam sta je tu za odusevljavanje jer nemaju ni krstenu garanciju ni podrsku. Ono sto je kod Huaweia jako interesantno je to sto odlicno drze cene, i sto se npr dobar Mate 10 prodaje i dalje za preko 400e sa domacom garancijom. I da ne zaboravim , Kirin je ladan kao led uvek, dok se s8 greje kao sporet cim se malo optereti.

Brate ja ne znam kakav si ti mate koristio, al sve to sto ti nabrajas ja nikako ne mogu da reprodukujem, galerija lista kao blesava nista ne stuca sve slike ucitane instant po otvaranju, i stock i photos, otvorio sam par sajtova nigde nisam video nikakav lag ili seckanje...

+1 vec sam objasnio.

Kako Bogiju da legne mate20 pro ako bude stvarno 6,9" mada ne verujem u to. Meni bi najidealniji 6,5" :)

Pa nece to biti 6,9" kao kod npr X2 7".
Gledao bas na yt Honor Note 10,nista to nije toliko ogromno naspram m10 pro.

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Jel razmisljas Bogi o H10 note dok ne stigne M20 pro ako bude 6,9".
Nije ogromno ali je nezrapno jednom rukom koristiti. Meni bi 6,5" bilo taman sa ovim malim bazelima

Čekam novi Mate pa ćemo da vidimo :)

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Kako ti mozes odoleti H note 10 i tom tebi savrsenom ekranu od 7"?

Jel normalno da temperature CPU-a ide i preko 50 stepeni, mereno programima, ili mereno Infra termometrom oko 40-42 u gornjem desnom delu sa strane ekrana? Naravno to je posle nekog zahtevnijeg, dužeg rada.

Nemam iskustva toliko sa telefonima, pa možda je to i normalno u današnje vreme :D

To je sasvim ok, čak i ispod proseka.

Svake godine ista priča o Power efficiency, svake godine se frljaju procentima. Toliko napreduju svake godine da mi je čudno što uopšte nešto troše, bukvalno energetski perpetuum mobile.

*mjau**mjau**mjau*, ovi iz huaweija bi pre crkli nego stavili 4k rezoluciju makar imao fon i 50 inča.

Mislim na taj honor 10 note.

Koliko znam samo Samsung ima Amoled sa vecom rezolucijom od FullHD i to je rezervisano za njihove flagshipove.

Greska, ima i LG..

Samo sto su Samsung paneli skupi(i koliko sam shvatio samo FullHD su za prodaju), a LG kvalitet kontrole je LG kvalitet kontrole :D

Poslednja izmena:
Šta se dobije sa 4k rezolucijom na ekranu od 6"?

Huawei Mate 10 Pro

Tesko je objasniti dok se ne vidi uzivo. Kao da se ne gleda u klasican displej nego u ''neku drugu realnost'' (nije bas neko objasnjenje ali ne znam kako drugacije da opisem), prikaz slika, fotografija a posebno videa deluje izuzetno zivo i kristalno jasno (sve ovo na osnovu gledanja XZP 4k displeja dijagonale od samo 5.46'', IPS). Tu se 4K pali samo za pregled multimedije (sa ili bez HDR), sve ostalo je u 1080p (sto je pametno resenje). Opet kazem, mora da se vidi uzivo, ni ja nisam verovao da toliko visoka rezolucija moze da ima smisao na malom displeju a i dalje mislim da nema za listanje imenika, vocapova, vesti itd.

Jasno je da su za standardno koriscenje uredjaja (surf, aplikacije, igre i standardne funkcije) 1080(+) i 2k(+) vise nego dovoljne rezolucije a uz to je i opterecenje cipseta manje, forsiranje stalne 4K rezolucije nije dobro za performanse i trajanje baterije.

Generalno za phablete (i tablete) bi upravo takvo resenje bilo idealno, da koriste pomenute standardne rezolucije (uz manje grejanje, bolje performanse i ustedu) a da 4K aktiviraju samo pri pregledu multimedije, mislim da bi to bilo sjajno iskustvo u kombinaciji sa 6"+ (super)amoled 4K displejima a o 8''+ tabletima da ne pricam. Valjda ce takva resenja zaziveti masovno u naredne 2 godine.

Moze da se zivi i bez 4K HDR, naravno, ali ako svi proizvodjaci svake godine povecavaju cene uredjaja onda je bolje da opravdaju na taj nacin a ne da forsiraju notch i slicne ''inovacije''.

Poslednja izmena:
Ni VR nije zaziveo kao sto se ocekivalo i nije nerealno da zavrsi kao ''3D''. Nece izumreti ali ocigledno treba tu jos hw snage i usavrsavanja ali ne verujem da ce doziveti masovnu popularnost (mada ko zna, sve je vise po®n i gaming ovisnika). Sa druge strane pregled multimedije u 4K je nesto sto ne trazi dodatnu opremu, kacige i tu je automatski pred ocima i sigurno moze da izazove efekat odusevljenja uz kvalitetan panel i HDR.

A i VR je bezveze, probao ja na Honoru 8 Pro, nista posebno.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno