Ima Mate 10 64 GB u Bosni na
https://www.univerzalno.com/proizvod/huawei_mate_10_64gb
Skuplji je od Mate 10 Pro 128 GB za 65€.
U početku kad su predstavljeni i mene je više privlačio obični Mate 10 ali kasnije mi je bilo svejedno, nekidan sam dobio Mate 10 Pro i oduševljen sam. Ne smeta mi što je FP pozadi (ima svojih prednosti i kad je naprijed i kad je pozadi), ovo za nedostatak 3.5 mm može tu i tamo biti problem ali mislim da se neću često nalaziti u takvim situacijama (da odem negdje gdje na nekom zvučnom sistemu trebam pustiti svoju muziku a nemam ovaj mali adapter koji mi je sad na slušalicama).
Ne znam kakav je taj LCD na Mate 10 ali ovaj AMOLED na Pro verziji mi je nekako puno prijatniji nego displej na LG G4 koji sam imao skoro tri godine. Osvjetljenje je na auto kao i tamo ali je svetliji, a mislim da nije samo do toga nego mi je nekako lepši i prijatniji, baš mi se sviđa ovaj displej.
O brzini rada u odnosu na G4 ne vrijedi trošiti riječi, kao munja je, mnogo je prijatniji za upotrebu. Speaker je bolji, zvuk je nešto čistiji iako ja nemam neki istančan sluh ali sam ih stavio jedan pored drugog i poredio.
Čini mi se da GPS hvata brže ali to ću još da vidim. Nedavno u putu G4 je oko minutu hvatao signal u iGo navigaciji, ovde mi (doduše ne u autu u pokretu već kad stojim) hvata za par sekundi.
A tek baterija, brutalna je, nekidan sam ga napunio u utorak naveče i trajao je do petka navece, 70 sati, dva sata manje od tri dana, od toga preko 6 sati SoT-a. A u ovom sledećem punjenu sam ga još više čačkao i imam u ovom trenutku dok ovo pišem, nakon tog punjenja u petak naveče, 6h1m SoT-a i još 42% baterije (hm, kao da je i jača nakon ovog drugog kompletnog punjenja nego nakon prvog, da li je to moguće?). 6h SoT-a i 42% mi zvuči neverovatno, od petka naveče. Sinoć sam se i igrao iako odavno ne igram na felefonu ali sam probao par igara. A tek koliko brzo puni bateriju. Baterija je brutalna a i želio sam to od novog telefona.
Na sve to telefon je stalno hladan, milina, G4 mi se u zadnje vrijeme grijao kad samo malo prelistam Facebook, ma čim bilo šta malo radim. Ne sjećam se da li je zapravo uvijek bio takav, formatirao sam ga i dao sestri pa ću je pitati da li se grije.