sa Mate 10 sam presao na P20, a sa P20 se vratio na S8, zasto? Mate 10 kao i P20 ima uzasan lag-stutter u radu, skrolovanje na webu je katastrofalno, kao i pregled slika u galeriji, dal org dal google photos totalo je sve jedno. Na svim telefonima uvek idu animacije na off, i kada se to uradi S8 radi daleko bolje od Huawei-a. Sramota je kupiti telefon koji se reklamira kamerom i AI cipom a da osnovna stvar skrol na webu zapinje kao na Y6. Mate 10 radi bolje od P20 zbog 6gb rama, tacnije vise app cuva u ramu, dok se p20 i tu muci, pa svako malo Viber ili Settings otvara jovo nanovo. Sto se kamera tice Huawei je po meni bolji sve dok se u S8 ne ubaci GCam. Video je Smesan i na Mate 10 i na P20, prosto nije za poredjenje sa S8, dok opet ponavljam ako se radi o Stock kamerama Huawei je bolji dosta. Baterija naravno na Mate 10 je odlicna, ali iskreno drzala mi je 2 dana s tim sto na kraju dana S8 ima 10%, mate 10 30%, P20 malo bolji od S8. Zvuk dolaznog poziva bolji na Mate 10, dok mi je razgovor sa sagovornikom Egal, a recimo P20 dosta losiji od oba. Xiaomi koji su u rangu sa gore pomenutim modelima su istih cena kao i oni , tako da ne znam sta je tu za odusevljavanje jer nemaju ni krstenu garanciju ni podrsku. Ono sto je kod Huaweia jako interesantno je to sto odlicno drze cene, i sto se npr dobar Mate 10 prodaje i dalje za preko 400e sa domacom garancijom. I da ne zaboravim , Kirin je ladan kao led uvek, dok se s8 greje kao sporet cim se malo optereti.