Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma zlatno pravilo dobro ,a jeftino teško da ima, ili ako ima ima jako retko. To ti važi za bilo koju kupovinu.

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Данас сам причао са оператером у Хуавеиу.Оно што сам мислио да је велика предност у односну на Ноте 8 не важи код нас.Наиме гаранција она ВИП од 3 године важи само за МАТЕ 9 али не и за Мате 10 про.Такође за телефоне купљене рецимо у Мађарској не важи гаранција у Србији.Сад не знам да ли узети овај или Ноте 8.

Strane garancije vrede samo u zemljama EU i valjda nekim zemljama Skandinavije.

Pa kupi domaći sa 2 godine garancije, nije baš da je malo.

Baš to, obzirom da po oglasima ima već od 560e novih koliko sam video, i to ke extra kupovina. Pada im baš lepo cena na našu nesreću. Idi na note 8 samo ako ti je olovka bitna u životu, u suprotnom m10p (kao neko ko je imao oba) 😉
Edit: eno u oglasima jedan, kolega prodaje.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Malo je jača cena sa obzirom da ima nov kao što si rekao za 560, jes da je malo korišćen, ali meni taj osećaj kada prvi otvaram i palim nema cenu a kamoli bednih 10e razlike 😀

Inače, poslednja ocena na profilu lika sa kojim sam juče pričao... Odustao sam još sinoć od kupovine, mina izbegnuta, srećom 😀

"Sad podnosim krivicnu prijavu protiv gpspodina , koji umesto tel salje parfem !"

Do tada imao 73 pozitivne.

Baš to, obzirom da po oglasima ima već od 560e novih koliko sam video, i to ke extra kupovina. Pada im baš lepo cena na našu nesreću. Idi na note 8 samo ako ti je olovka bitna u životu, u suprotnom m10p (kao neko ko je imao oba) 😉
Edit: eno u oglasima jedan, kolega prodaje.

Dobio sam povracaj novca za note pa odoh da pazarim s9 plus. Ovaj telefon je nesto najbolje sto sam nosio jos od g2, ali cisto poredjenje. Nosio sam sve sto je izaslo od top segmenta. Ali sam malo bolestan sto se telefona tice, ne da mi mira s9, moram da probam [emoji16]

Bolestan sam i ja ali za s9(+) ne dam pare još duže vreme dok se cena ne urazumi. 😉

Ma ja više volim uzeti korišćen par meseci nego vakum 😉

Ja sad ne razumem jel ti prodaješ s9 ili m10? @slavisaj

Pa prodaj, samo ne znam šta možeš pametnije da uzmeš i za dosta veće pare?!

Idem posle posla po moj, uspeo sam da ispregovaram za 520 nov, 2 godine garancije 😀

Samo da se nešto ne izjalovi.

Jel moze neko da mi napise kakva je kamera na, mate 10 pro posto cu ga uzeti ovih dana, procitao sam negde da i nije nesto to jest da u uslovima slabijeg osvetljenja slike su katastrofalne, tako da me zanima misljenje nekog ko poseduje stvarno ovaj telefon.
Nemam ga licno, ali sam iscitao sve zivo sto se kamere tice jer mi je to najbitnine kod telefona(igrao se sa njim jedno sat vremena kuci, ortak ga ima). U osnovi fotke su u top 3-4 telefona danas, malo preteruje sa kontrastom i low light zna da izgleda kao vodena bojica jer agresivno uklanja sum, ali takodje ima i da izvuxe detalje koje drugi ne mogu. Sto se tice videa, stvari su malo slabije, narocito 1080p(30 fps je bolji od 60fps koji ima stvarno malo detalja a meni je to recimo glavni nacin snimanja). Na xda se zale na video snimak. UHD snimanje u 30fps je daleko bolje. Ni slow-mo ne blista narocito. Slika veoma brzo.

Ovo ti je ono sto sam zakljucio i video. Ako neko nije picajzla za kameru, ima da uziva(ponekad nerealno dobru fotku napravi, ovaj ortak sa planine doneo neverovatne fotke, sve na auto), ali recimo da su bolji Note8 i Pixel2, ali i primetno skuplji, a M10P ih sije u nekoliko drugih bitnih osobina(polozaj fp senzora, brzina istog, baterija pa cak i meni omiljen ir blaster)

Ako ti nesto znaci ja imam Note5.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Mislim da se pro nije ni pravio u verziji sa 4/64 već samo 6/128.
Moj je iz vipa takav a znam da naši operateri ne uzimaju rado najjače uređaje.

Pogledaj oglase po mobilnomsvetu pa će ti se kazati 😉

Jel me primate u klub? 😛 Uzeo sam fon, moram da budem iskren, osećanja su mi pomešana, ali neću ništa da pričam prvih par dana. 🙂 Prošao sam stvarno super, 520e ganc nov, juče uzet iz mts-a. Tražio je 550 ali sam ja stari zlikovac 🙁

Koja je poslednja verzija oreo-a koju ste nabacili na mate 10? Ovo menjanje brightness-a od aplikacije do aplikacije me izluđuje. Negde sam pročitao, kao rešiće ga na 8.1. Isti slučaj na mate 9 bio.

Poslednja izmena:
Extra si proso, 520 za ganc nov, lepo. 🙂

Sent from Nokia 8 via tapatalk

Nemam ga licno, ali sam iscitao sve zivo sto se kamere tice jer mi je to najbitnine kod telefona(igrao se sa njim jedno sat vremena kuci, ortak ga ima). U osnovi fotke su u top 3-4 telefona danas, malo preteruje sa kontrastom i low light zna da izgleda kao vodena bojica jer agresivno uklanja sum, ali takodje ima i da izvuxe detalje koje drugi ne mogu. Sto se tice videa, stvari su malo slabije, narocito 1080p(30 fps je bolji od 60fps koji ima stvarno malo detalja a meni je to recimo glavni nacin snimanja). Na xda se zale na video snimak. UHD snimanje u 30fps je daleko bolje. Ni slow-mo ne blista narocito. Slika veoma brzo.

Ovo ti je ono sto sam zakljucio i video. Ako neko nije picajzla za kameru, ima da uziva(ponekad nerealno dobru fotku napravi, ovaj ortak sa planine doneo neverovatne fotke, sve na auto), ali recimo da su bolji Note8 i Pixel2, ali i primetno skuplji, a M10P ih sije u nekoliko drugih bitnih osobina(polozaj fp senzora, brzina istog, baterija pa cak i meni omiljen ir blaster)

Ako ti nesto znaci ja imam Note5.

Taj kontrast u slikama kao i oštrina je fora sa galerijom, uzmi istu sliku pogledaj u huawei galeriji i recimo google photos.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

@MarcusS poslednja verzija 129 (mada je neko pisao da ima i noviju ali kod nas je koš nema). Što se problema sa brightness tiče, upali auto i uživaj.
Dobrodošao u klub...i stvarno si extra prošao!

@MarcusS poslednja verzija 129 (mada je neko pisao da ima i noviju ali kod nas je koš nema). Što se problema sa brightness tiče, upali auto i uživaj.
Dobrodošao u klub...i stvarno si extra prošao!

Vidim na Firmware finder da je poslednja verzija za c432 137. . .znam da je to evropski region, ima li Srbija možda neki poseban broj?

Inače ja sam moj regularni Mate 10 iz kine prebacio na LO9C432 uz uz hwota sa xda bez nekih problema.

Taj kontrast u slikama kao i oštrina je fora sa galerijom, uzmi istu sliku pogledaj u huawei galeriji i recimo google photos.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Prebacivao sam ih na komp da bi uporedio sa nekim note8 slikama i klipovima. Fora je sto sve sto mu nalaze kao manu sto se tice slika/videa moze da se resi jednim obicnim updateom i da onda kompletno sije konkurente.

Kupio juce mate 1O pro dark blue u mts-u i dobio uz njega i huawei smart flip cover i to plavi kao telefon.

Jedno pitanje.. Ovaj dečko od koga sam uzeo fon je telefon dobio kao zamenu, riknuo mu valjda sony z5. E sad, koliko se sećam, imao sam slučaj da mi za zamenjenu grafiku nisu ponovo računali garanciju već kao, ostalo trajanje od prve.

On kaže da su mu napomenuli da ima dve godine, a i u hi care (slučajno) videh da ladno piše da je fon ima warranty i da tačno ističe 2 godine od dana kada ga je uzeo. Kontam da nema šta da se brinem?

Ne brini naravno da imas novu garanciju ne moze garancija od drugog telefona da vazi za drugi. Meni je "zveknuo" s7 uzeo zamenski g6 i naravno novi fiskalni i nova garancija, predpostavljam da je iz mts cim nemas fiskalni.
Tebe su naravno prevarili sa tom grafickom i tim nastavljanjem garancije jer za svaki zamenski uredjaj se dobija nova garancija.

Poslednja izmena:
Da, mts. Super...

Dakle defiitivno sam prošao kao car. Vredelo šacnuti oglase svaki dan. 🙂

Nazad
Vrh Dno