Šta je novo?

Huawei G300

Bolje kupi drugu. Ja tu više ne bih ubacio u telefon...

Posle upgreda jb rootovanog tel ne radi mi intrernet preko mobilnog. Medjutim wifi mi radi. Pored i neta lose mi radi i navigacija. Imate li pojma o cemu je rec i kako da resim problem. Instalirao sam cm-10.1-20130606-NIGHTLY-u8815

Pogledaj da li su obrisana podesavanja za grswap i mms, ako ih nema uradi manuelno sa sajta telenor/vip/mts, ili okreni ih da ti posalju podesavanja.

izvinjavam se ako je ovo bilo ali prosao sam jedno 40 stranica unazad i nista...naime imam cini mi se dosta poznati problem sa ovim modelom gde me ne cuju kada razgovaram. Dakle ja njih cujem savrseno a oni mene jedva tj kao iz bunara i dosta tiho...jel reseno ovo?

Hvala unapred :/

Ako kojim slucajem imas silikonsku futrolu koja prekriva mikrofon, a ne neku koja ide samo sa strane telefona, to moze da bude uzrok, i ja sam imao taj problem dok nisam ukapirao. Nadam se da sam pomogao...

izvinjavam se ako je ovo bilo ali prosao sam jedno 40 stranica unazad i nista...naime imam cini mi se dosta poznati problem sa ovim modelom gde me ne cuju kada razgovaram. Dakle ja njih cujem savrseno a oni mene jedva tj kao iz bunara i dosta tiho...jel reseno ovo?

Hvala unapred :/

Probaj da iskljucis dualmic opciju iz servisnog menija, ako koristis GingerB... Mislim da an ICS ne moze da se iskljuci ta opcija... Izguglaj malo... Ne mogu da se setim kako se bese ulazi u servisni meni...

Kada sam kupio telefon procitao sam sve strane ovde ali nigde nije bilo odgovor, da li postoji nacin da se sa ICS vrati na telenorov rom, ili je mozda bilo a ja nisam skontao. E sad ako postoji ako je moguce da neko postavi link za taj ROM i objasni ukratko kako se prelazi na ICS i Vraca na telenorov rom u slucaju kvara i odnosenja u servirs. Ranije sam imao ZTE Racer i to je bilo veoma lagano jer je postojao ROM za sve, ali ovde se bojim ista da probam nekako...

Ima nacin... procitaj ponovo :p Imas i na modaco forumu detaljno opisano...

Uzeo sam nov fon i g300 napunio i stavio u fioku i desilo mi se nešto krajnje čudno, ubacio sam drugu karticu i da ga pokrenem kad ono cvrc, ne ide pa ne ide. Izvadio sam bateriju i vratio al opet ništa. Prvo sam mislio da se ispraznila(iako nije bio uključen) pa sam stavio na punjač al opet ništa. Tek kad sam izvadio bateriju i uključio na punjač uspeo sam da ga upalim. Dakle baterija mi je crkla dok je bio ugašen telefon -_- jedini komentar na ovo : huawei=kvalitet

То што је теби цркла батерија значи да је Huawei крш? Занимљива опсервација.

Znam 3 lika koji imaju g300 i nikad im se nije desilo nesto slicno, tako da je verovatno nesto do tebe.

Mislis da se to kod drugih proizvodjaca ne desava?
Ti si prvi kome se to desilo na ovom forumu tako da je to zanemarljiv procenat.

Probaj da je ostavis jedno pola sata na punjacu, trebalo bi da probudi. Ako ne, baterije nisu skupe bar..

Zamisli ee... Jel ste ljubomorni, pa svako malo komentarise mene? Mada navikao sam Srbija je to...

dobro bre djilkoš oladi, viđeniji si član foruma sa 8k postova, i dosta si doprineo zajednici, mani se prozivanja. ti si jedan od članova koje bih voleo da upoznam u ns kad dođem, pored illidan-a i rasans-a.

nego, tema mi je spala na drugu stranu pretplata. niko davno nije pisao ništa... elem, da probudim malo javnost :D

generalno sam protiv custom romova. bzv, neko se tamo zezao i sad ja treba da instaliram nešto što na čemu pola stvari ne radi... bzv... međutim... malo mi dojadilo ovo štucanje na stock ics-u b952... vratio bih se na 2.3, a vraćanje na stock telenor (koji je bolje radio) je mnogo veliko cimanje, jer treba da se menja baseband. međutim neki baja na modaco, tilaz je napravio atomic rom koji može da se flashuje preko 2030 baseband-a i na kom radi huawei all backup što je meni jako bitno. doduše nije mi radio apk, ali mi je radio flashable zip. long story short, taj atomic mod je 2.3.6 sa izgledom ics-a i brzinom 2.3.6, sa svim čarima stock roma (sve radi) i memorija je zauzeta 80mb od 700 na startu (umesto 250 od 700 kod stock ics-a). navigacija radi ko sad, fata satelit za par sec. inače me g300 nije izdao po inostranstvu sad, fatao je satelite bez mreže i interneta samo tako, rame uz rame sa gs3 koji je bio tu kao bekap navigacija kad mi nestane baterija.

telefončić je bombona. sad vredi kao šaka kikirikija, i vrv ga ljudi poklanjaju drugima, pošto smo u eri quad core (octacore još malo) telefona, ali je mali vredan pažnje još uvek.

Ja se slazem sa vecinom, al moram da te odviknem od stock-a.

Poenta je da G300 muku muci sa CM verzijama jer onaj Dazozo sto jedini radi nije bas najsrecniji dev. evo vidim i dalje mu romovi imaju bagove, a koji je 30 i neki release. Identican hardver je na Blade3 koji sad nosim a KonstaT je uradio besprekorne 10 i 10.1 CM-ove koji pretvaraju telefon u zver. Morao bi zapravo da vidis kakav je telefon na CM 10 (ne koristim CM 10.1 jer gomila app dev-ova nije update-ovalo aplikacije za 4.2.2 android) jer ono sto G300/Blade3 rade na stock-u i ono sto mogu da rade na kompletnom CM-u je nebo i zemlja.

razlike stock blade3 i CM 10 blade3

mnogo vise ram-a
ne puca (pucali su mi i G300 i Blade3 na stock-u, trazili restart ako pokrenes jaci app)
manje grejanja
min/max frekvencije daleko normalniji telefon
mnogo fluidniji apovi, pogotovo 3D (temple run i slicno)
custom-izacija do mile volje
remove bloat
mass storage mode (g300 i B3 nemaju na stocku mass storage)

Nisam dugo gledao kakva je situacija sa G300 jer ga nemam par meseci vec, al sam ubedjen da on moze daleko vise nego fabricki. G300 je bukvalno "nexus za siromasne", najbolji "kikiriki" uredjaj koji moze da se kupi i da ti obezbedi maksimalni android utisak, i velika je steta sto nema kompletan CM ili neki ASOP mod, kojem sve radi. Od Blade3 je bolji za taj Blic sto ima (B3 nema) i kad bi imao ovakav CM kao sto je na blade3 i zahtevni android user ne bi mogao nista da mu zameri.

koji CM preporucujete za g300? ja sam instalirao stock b952 i njega koristim duze vreme ali sve losije i losije radi... :(

Ne preporucujem ti nijedan CM. Svaki pati od distorzije zvuka kad pricas sa nekim.

Probaj B952 Slim Rom, jako je brz.

Ja bih preporucio,iz licnog iskustva, Slim Bean [Build v7.5] od 22.07.2013.
Koristio sam pre i verziju Slim Bean ICS 952,ali mi ovaj ROM takodje radi odlicno,a i ostavlja dosta slobodne memorije....

Meni je taj slim bean posle dve nedelje koriscenja poceo jako da usporava

Ja sam skoro saznao za jedan trik koji retko ko napise -

CWM > Mounts and Storage > Format system

pa tek onda factory data reset, cache partition i dalvik cache. Em sto rom radi bolje i stabilnije em sto ako ne uradite ovo a imali ste drugaciju verziju gapps-a ostaje gomila fajlova iz prethodnog sistema.

Evo i ja sam prešao sa CM 9.1 na Slim Bean 7.5 mada sam ranije probao sve verzije CM i 9.1 mi je najbolje radila i najduže je trajala bateija.
Dzekson hvala za info Format system ja ga ranije nikad nisam radio.
Jedno pitanje: da li gapps instalirati odmah posle rom-a ili restartovati telefon pa tek onda instalirati gapps?

Pokusaj ponovnim instaliranjem ROM-a sa full wipe opcijom....

To se podrazumeva. No ja kad sam ga probao to je bila jedna od prvih verzija. Sad sam flesnuo 7.5, deluje ok za sad, ne puno sporiji od slim roma. Videcemo kako ce se ponasati.

moze odma posle roma gapps.

sve mi toplo oko srca kad se piše u ovoj temi :)

elem, cm za blade je možda dobar i bolji od stock-a, ali meni se ne prelazi na cm za g300. neka ga ovaj atomic još neko vreme, baš m se sviđa.

inače, kupio sam plants vs zombies i igra mi secka. na tabletu mi super radi (rk3066). šta da mu radim? dal da probam onaj chainfire?

Vrh Dno