Šta je novo?

Huawei G300

Cekaj Atomic je ako se ne varam 2.3.6 tj stock based + onaj odvratni launcher sto krmachi ram, na sve to dodaj i nepostojanje 3D akceleracije u Gingeru tako da nemoj da se cudis sto ti igra secka.

atomic jeste stock based, ali je defaultni launcher go launcher, ram mi u 99% slučajeva zvrlji prazan jer ginger zahteva manje rama od ics-a, a nepostojanje 3d akceleracije se odnosi na 3d akceleraciju ui-a ne na 3d igre pobogu, ne znam odakle ti to pade napamet sad. ui mi je brži nego na ics-u iako nema 3d akceleracije, sam telefon je nekako življi. a opšte je poznato da 3d igre na g300 rade bolje na ginger- u nego na ics-u i jb- u. sam rom ima look&feel ics-a, i sve radi. zato mi i jeste keeper trenutno.

edit: msm malo je nerealno očekivati da 3d akceleracija ne radi u igrama u gingeru. kako smo onda igrali igre pre ics-a? :D i dalje mi je ta tvoja rečenica u glavi i ne mogu da je razumem

Poslednja izmena:
Hmm moguce da se odnosi samo na ui, medjutim ics/jb imaju updatovanije adreno drivere i meni je recimo nfs shift daleko bolje radio na cm10 nego na gb.

Go launcher nemoj da branis jer je najveci crap :)

niko ne brani ništa, meni go launcher odgovara jer mogu alfabetski da sortiram aplikacije, mada to vrv može svaki, a mogu da instaliram i taj što ti imaš na cm10 koji god da je. btw koji je? nfs shift je igra stara 4567 godina i radi na svakom androidu dobro

činjenica je da je sam ics/jb teži i zahtevniji od gingera, te i baterija kraće traje jer procesor mora da radi na max clocku, troši više rama, itd... nažalost g300 je prilično slabašan mukica i iskreno mislim da mu ginger najbolje leži.

Poslednja izmena:
Ja sam probao svaki rom sa modaca, bukvalno svaki.
GB je smece :) pa osnovne stvari na njemu seckaju kao sto je skrolovanje na fejsu ili dolfinu. To na ICS klizi, fluidno.
Da ne spominjem to sto su aplikacije neke aplikacije npr gmail zaostale u vremenu. Verzija za ics/jb je daleko naprednija brza i bolja.
Ja koristim nova launcher sa svim efektima na off i nova speed za skrolovanje i menije.

Probaj slim rom v13 i videces sta je brzina u odnosu na ginger penzosa.

hmpf, meni je sve bilo sporije i seckalo mi u ics-u b952, skype mi se vukao, na gb skype mi radi baš ok. gmail jeste loš na gb.

mogao bih da probam taj slim v13, hvala na predlogu.

B952 je nako, sirov, nije optimizovan, slim jeste zasnovan na njemu ali GOOOMILA tweakova implementirana + je i trimovan dosta tako da ako ga malo jos skratis i poizbacujes sve sto ti ne treba mozes da racunas na 180+ mb rama slobodno, znaci fon moze poprilicno da se razmase u svakom trenutku. E onda lepo probaj PvsZ :)

slim v13 je odlican,ali jedini nedostatak na njemu,dok sam ga koristio,je povremeno kasnjenje Call ID-a,inace sve ostalo radi super,a i trajanje baterije je extra.
Trenutno koristim Slim Bean 7.5 JB4.2.2 i radi odlicno.Jedino je malo slabije trajanje baterije u odnosu na slim v13 ICS,ali je to neznatno.

:D
Svuci samo fajl, rom ima sve jezike.

Pa sta ocekujes od spanskog foruma? To je kao kad bi ovde trazio isto engleski... ;)

Dovahpig jesi probao onaj CM 7.2 ? jos dok sam imao G300 hvalili su ga ljudi da je bug-free i da ima kilo rama slobodno

ja sam već skoro mesec dana na Dazzovom cm10.1 nightly sa oficijalno otključanim bootloaderom, updateujem ga redovno i sve radi ko sat koliko to već može sa ovim telefonom.. naravno uz Greenify.. apex launcher, nemam widgete, u pozadini radi whatsapp, messenger, smart keyboard i dropbox i ram je uvek između 80 i 140mb.. viber mi je u hibernaciji mada bih i njega mogao slobodno da ostavim upaljen, ali mi se ne sviđa to što ima bag da presreće sms poruke.. igre ne znam da li rade (kažu da ne valja ovaj rom za to), ali meni dragonplay poker i scummvm rade odlično.. ko hoće iGo a da mu radi glasovna navigacija mora da skine apk sa fixom za jb.. desi mi se neki restart povremeno u par dana, ali to mi se dešavalo i na oficijalnom gb i ics-u, ne znam zašto.. stoji na 2g mreži pošto često koristim wifi, a 3g prebacujem kad mi treba.. jedino što baterija traje kratko i baš je srče na 3g, ali mi je iskreno važnije da sve radi smooth od malo kraćeg veka baterije

a da, koristim TWRP kao recovery.. ko hoće da proba neka vodi računa da prvo instalira oficijalni ICS pa onda sve ostalo, u drugim slučajevima mi se dešavalo da mi je imei 0, pa sam morao da vraćam na gb pa ics pa opet sve :)

pozdrav

Ljudi pomagajte, I f*ucked up my phone!

Sinoc zadjem preko Total Commandera u internu memoriju telefona, nadjem u app\data ili data\app folderu brdo .apk fajlova i izbrisem sve misleci da je to temp folder od instalacija, *****. Kako sam to izbrisao tako je fon poceo da izbacuje force close poruke za avast, battery stats i sl, i odmah sam znao da sam s*ebao stvar i izbrisao bitne fajlove. Resetujem fon i tu napravim najvecu gresku! Fon nije hteo da se bootuje uopste, stigne do VIP logo animacije i tu stoji.
Uspeo sam posle desetog puta da uradim hard reset (factory reset) i sad usao u default huawei launcher, olaksanje. E sad s obzirom da sam imao BRDO dobrih aplikacija na fonu, ja nih sada uradio nesto slicno kao kada reinstaliram win7 na kompu i formatiram particiju. Znaci, iskopiracu ceo DCIM folder sa fotkama i klipovima i to mi je prakticno ceo backup sa kartice.
Mene jako zanima sta sve smem sa kartice da brisem. Sta pod obavezno treba sacuvati sa kartice, koje foldere i sl?
Isto tako me zanima sada koji launcher je najbolji? Koristio sam GOLAuncher i ok je, ali ume da secka, zabaguje, pogotovo kada se kaci na WiFi (osim ako nije to android bug). Preporucite mi neki launcher, malo manje zahtevan.

Poslednja izmena:
Pa ako već radiš factory reset onda sačuvaj samo tvoje fajlove, ostalo ti ništa ne treba, kreiraće ih aplikacije opet kada ih instaliraš i koristiš... Ne bi ni to morao da čuvaš da ne formatiraš karticu.
Inače data/app su tvoje aplikacije koje si instalirao, a system/app su sistemske... Nemoj tako ručno da brišeš, bolje preko nekog programa tipa titanium backup

Launcher apex ili nova ako imaš ics

Imam GB 2.3 koji je dosao uz telefon. Sada gledam Smart Launcher, izgleda predobro.

Znaci ne verujem. Umro mi fon bez ikakvih naznaka, sve radilo savrseno. Instalirao Smart Launcher, podesio telefon, kontakte i sl, instalirao nekoliko igara i aplikacija. Ceo dan se zezao, sve radilo besprekorno. Napunim fon pred spavanje, podesim default alarm za budjenje, alarm zazvoni i vidim da na ekranu nema nista. Odsvira mi ona melodija za praznu bateriju pred iskljucenje i telefon se ugasi. Cak se ni logo ne pojavljuje kada ukljucim telefon. Probao sam da ga punim, ali se telefon toliko zagrejao da sam mislio da ce da se istopi. Malopre ga ukljucim ponovo, greje se do ludila cak i kad nije na punjacu! Sta raditi? Kako doci do facotry reset-a sada? Vaio i vracao bateriju i kartice vec 3 puta, nista ne pomaze. Heeelp!

@Pe11e Ne liči mi kao softverski kvar. Imaš li garanciju?

jel možeš u recovery?

Ako mislis na Volume Up + Power, ne mogu. Kada ukljucim fon na taj nacin ili normalan, zasvetli ekran toliko da mogu videti da radi (svetlije po ivicama), ali se nista ne prikazuje. Stoji tako pola minuta, zavibrira i sam se ugasi.

@Pe11e Ne liči mi kao softverski kvar. Imaš li garanciju?

U julu proslo godinu dana od kako sam ga uzeo u Vipu za dinar, tako da recimo da imam. Kazem recimo znajuci koliko ce zezanje sa Vipom i servisima biti.

Poslednja izmena:
Sutra pravac VIP poslovnica pa servis, ***. News update: aparat vise ne reaguje uopste na power taster. To mi daje nadu da je baterija riknula, pogotovo posle alarma kada sam cuo melodiju za gasenje aparata (2% baterija).

I mom drugu se skršio fon, ali crko skroz (matična se spržila jer je konj klokovao na 1.4) pa nisu mogli da provale da je rutovan :d

Sto je najgore rutovao sam fon sasvim slucajno kada sam instalirao super recovery, valjda. :D Posle vidim SuperSU ikonu.

Vrh Dno