Šta je novo?

Huawei G300

Pa ne znam bas konkretno sta ce ti HIsuite jer sve mozes i preko obicne disk opcije da prebacis ali najverovatnje je problem u tome sto na telefonu nije stock rom. ponekad fabricki suite softveri nece da prepoznaju telefon koji nema oficijelni softver

Jel moze neko da mi kaze zbog cega ne radi internet preko 3g mreze nakon instaliranja 4.0.3 MeijaICS roma?
U statusu pored mreze stoji "H" ili "3G", kako kad, ali net ne radi. Probao sam programce APN Serbia, medjutim nece ni on da radi (izbaci "stop working" u procesu).
Gledao sam da cacnem nesto medju podesavanjima za net, medjutim nista nisam postigao.

Žena uspela da polupa gorilla glass.
Telefon i dalje normalno funkcioniše, ali prsti idu preko srče :d
Ima li neko ideju koliko će to zadovoljstvo da me košta?

trebalo bi najjeftinije da moze da se nadje za 2500 dinara, samo digitizer. napomena da bi popravku trebao da prepustis servisu ili nekom iskusnijem, jer mora da se odlepi vrelim vazduhom. moze u kucnoj radinosti sa fenom, ali ako ti je prvi put ili budi jako pazljiv ili daj nekome iskusnijem.

Poz svima,jedno pitanje..na telefonu mi je dosao bruno s3 rom 4.0.3..eh sad me zanima ako odradim factory reset hocel mi se vratit na android GB ili ce ostati ovaj uz naravno brisanje aplikacija i racuna..jer kad sam uzimo tel,cini mi se da je taj odradio fact.reset i da mi se tipkovnica uopste nije htjela pojavit,pa je on stavio tal bruno rom..hvala

neće se vratiti na gb, štaviše ako je jednom stavio ics na njega malo teže se vraća na gb, a ics-ove možeš da menjaš kako ti volja. ja vozam fabrički ics, i radi ko satić.

Ok hvala ti,posto hocu da prodam tel pa lakse mi je da odradim FR nego rucno da brisem

da, fabricki ICS B952 je trenutno a verovatno i nadalje najstabilniji rom za ovaj uredjaj. Nemam vise G300 al tako je bilo do pre mesec dana. Erotica, trebao bi da instaliras taj rom, procedura je poprilicno jednostavna i imas uputstvo na Huawei sajtu, bez obzira na kom si romu

probat cu mozda posto nisam nikad radio sa mjenjanjem roma,al pogledat cu na sajtu pa odlucim..u svakom slucaju hvala

da te ne plasi procedura - stavis rom na karticu, upalis sa volue down + power, telefon te pita da flesujes rom, stisnes - da.

Ukoliko nece tako da flesuje (moze da se desi) onda upali telefon u recovery i odatle obrisi cache, wipe data, i factory reset, i flashni rom koji si stavio na SD.

da, fabricki ICS B952 je trenutno a verovatno i nadalje najstabilniji rom za ovaj uredjaj. Nemam vise G300 al tako je bilo do pre mesec dana. Erotica, trebao bi da instaliras taj rom, procedura je poprilicno jednostavna i imas uputstvo na Huawei sajtu, bez obzira na kom si romu
Kad bi se zezali. Probaj thejaimes b11 rom, zasnovan na njemu, ne moze da se poredi. Ili stock+ zasnovan na b960

pa zezamo se :) vidis da nemam vise G300 covece, kapiram da je development evoluirao, sve u svemu nece nista lose da bude nekome ko koristi stock ICS, jer ce onda recimo moci da koristi i HIsuite, sto je nekim ljudima bitno. Ja bi najvise voleo da G300 ima stabilan CM, kao sto je na Blade3 jer su identican hardver, a moj Blade3 bukvalno leti sa ovim Cyanogenmod-om, bar 3 puta bolji user expericence nego sa stock romom.

Blade 3 je kesa :) uzasan tft ekran u odnosu na ips kod g300.

gresis silno dovahpig-e :) uglovi gledanja su jedina razlika, a sobzirom koliko srche struje Blade3 za taj tft, sve se vidi veoma veoma dobro. Ljudi mahom grese kada uzimaju u obizr statistike i specifikacije ekrana dok zanemaruju cinjenicu da je osvetljenje pojedinacnih piksela tu najbitnija stavka. Skoro je Toshiba izbacila TN film koji je prijatniji za oko od low cost IPS-ova, a low cost IPS-ovi su bukvalno IPS - bez H-IPS ili S-IPS tehnologije u njima, koji prave razliku.

Ako mi ne verujes, idemo zajedno negde u neku eletroniku da pogledamo monitore, skupi TN VS jeftini IPS da bi video o cemu pricam. Na kraju krajeva ajd' u mraku da ti pokazem G300 i Blade3 i ako mi kazes koji je koji, ja skocim s'mosta :)

i na kraju krajeva, moja "kesa" Blade3 ima najbolji unofficial Cyanogenmod 4.2 koji je napravio developer po imenu KonstaT koji radi bez ijedne najmanje greske i rom je trenutni maksimum koji moze da se izuvce iz ovog A5 procesora i poprilicno sam siguran da nijedan G300 rom u tom segmentu ne moze da se poredi. Blade3 sa CM 10.1 >>> svaki drugi telefon na A5 procesoru (posto nijedan nema ovaka CM za sad)

Poslednja izmena:
Jos da radi bluetooth na cm10.1... Ja sam nedavno ubacivao drugaru i cm10 i cm10.1 da vidim koji bolje radi i na kraju se vratio na stock vipov. Da li ja to nisam znao podesiti ili sta, al nesto mi losije radilo. Videcu opet da flesnem, mozda sam nesto zaboravio..

Mikec ako kazes za Blade3, onda je BT na 10.1 lutrija, 10ka je stabilna skroz, a na 10.1 neki telefoni sa odredjenim build-om oce da radi BT i proximity, neki kazu da im ne radi.

sve u svemu i blade3 i G300 su trenutno najbolji android low cost uredjaji za srpske pojmove. evo upravo poredim Temple run2 na DHD koji popravljam, i na Blade3 CM10.1, i razlika u FPS je primetna u korist ovog A5 procesora (isti je i u G300)

U principu, jel su cm10 i cm10.1 slični po performansama i funkcijama na g300 i na blade 3 ?

da, iako se developeri na CM forumima iz nekog nepoznatog razloga iskljucivo fokusirani na 10.1 iako su promene ne toliko bitne (par GUI enhancements i tripple tap, group messaging i slicno). Istu stvar rade i KonstaT za Blade3 i Dazozo za G300 bez obzira na to na sta lici prethodna verzija i dal su je zavrsili ili nisu. Konkretno na custom verzijama CM-a nikad nece raditi FM radio ni za jedan uredjaj koji nije CM official. Blade3 i G300 Cyanogenmodovi se prave od neke HTC CM slike inace

gresis silno dovahpig-e :) uglovi gledanja su jedina razlika, a sobzirom koliko srche struje Blade3 za taj tft, sve se vidi veoma veoma dobro. Ljudi mahom grese kada uzimaju u obizr statistike i specifikacije ekrana dok zanemaruju cinjenicu da je osvetljenje pojedinacnih piksela tu najbitnija stavka. Skoro je Toshiba izbacila TN film koji je prijatniji za oko od low cost IPS-ova, a low cost IPS-ovi su bukvalno IPS - bez H-IPS ili S-IPS tehnologije u njima, koji prave razliku.

Ako mi ne verujes, idemo zajedno negde u neku eletroniku da pogledamo monitore, skupi TN VS jeftini IPS da bi video o cemu pricam. Na kraju krajeva ajd' u mraku da ti pokazem G300 i Blade3 i ako mi kazes koji je koji, ja skocim s'mosta :)

i na kraju krajeva, moja "kesa" Blade3 ima najbolji unofficial Cyanogenmod 4.2 koji je napravio developer po imenu KonstaT koji radi bez ijedne najmanje greske i rom je trenutni maksimum koji moze da se izuvce iz ovog A5 procesora i poprilicno sam siguran da nijedan G300 rom u tom segmentu ne moze da se poredi. Blade3 sa CM 10.1 >>> svaki drugi telefon na A5 procesoru (posto nijedan nema ovaka CM za sad)

Svaka cast ali ja sam se zgrozio kad mi je drugar doneo blade3 da mu flesnem rom. Morao sam da odvrnem brightness na maximum da bi slika bila upola dobra kao na g300 sa automatic brightnessom.
Ti kazes drugacije, ok, tvoje misljenje i to je to :)

To sto blade3 ima "savrsen" cm10.1, ne znaci nista. Koliko sam video jedino konsta radi romove i ima ih ukupno 3. Koliko ima za g300? 30ak najmanje, i to od miuia, shendu, baidu, cm, stock based masa romova...

Jutros stavio telefon na punjac (pre toga se istrosila skrzo baterija pa se sam ugasio) i kako sam prikljucio punjac na struju podigao se onaj Huawei znak i tu je zakucao. Ostavio sam ga par minuta da vidim oce li se oporaviti medjutim morao sam bateriju da mu vadim kako bi se ugasio. Posle toga kad ga palim takodje zakucava na logo screenu. Nisam mu nista ubacivao, software je default VIPov, da li postoji neki nacin da ga sam pokrenem?!

gresis silno dovahpig-e :) uglovi gledanja su jedina razlika, a sobzirom koliko srche struje Blade3 za taj tft, sve se vidi veoma veoma dobro. Ljudi mahom grese kada uzimaju u obizr statistike i specifikacije ekrana dok zanemaruju cinjenicu da je osvetljenje pojedinacnih piksela tu najbitnija stavka.
Ne znam kakav tacno ekran ima Blade3 ali vecina telefona sa TFT ekranom imaju losiju sliku od G300 (barem meni).

Jutros stavio telefon na punjac (pre toga se istrosila skrzo baterija pa se sam ugasio) i kako sam prikljucio punjac na struju podigao se onaj Huawei znak i tu je zakucao. Ostavio sam ga par minuta da vidim oce li se oporaviti medjutim morao sam bateriju da mu vadim kako bi se ugasio. Posle toga kad ga palim takodje zakucava na logo screenu. Nisam mu nista ubacivao, software je default VIPov, da li postoji neki nacin da ga sam pokrenem?!

Možeš li da uđeš u recovery?

Volume+ i Power dugme daje recovery? Ako je tako, opet daje samo huawei logo screen i to je to.

Mislim da je vol- i power button... Probaj tako.

Ne reaguje ni na volume+ ni -, jedino kad drzim kompletno volume dugme onda mi izbaci onaj pink screen al' sa njim nista ne mogu. Gledacu da odnesem sutra do VIPa telefon. Koliko mogu da ocekujem da ce ga zadrzati?

To niko ne zna, drug je takođe odneo G300 u VIP pre desetak dana, ali njemu telefon nije mogao da se upali uopšte :( ... Još nije dobio nikakav odgovor.

Meni se skoro desilo da je zakucao na podizanju kod huawei znaka, srecom ostao mi je huawei rom na sd kartici kad sam poslednji put uradio update pa sam ga podigao ponovo drzeci + - i power.

Izgleda da je problem bio do SD kartice. Sad sam stvio drugu i pali se normalno. Moracu je formatirati pa ubaciti.

Nazad
Vrh Dno