Šta je novo?

Huawei G300

ne samo tako.... nego moze da se stanji na 1px i da se nacini providnim, tako da reaguje na swipe, ali se ne vidi.... ima na xda uputst o, ali to je samo za cm10 i cm10.1 romove....

Па ти убаци онда СМ и склони status bar:p

U apex launcheru imas opciju da ne prikazuje status bar.

svaki launcher ima tu opciju, ali kad udjes u poruke da kucas ili u imenik ili u bilo koju aplikaciju on se pojavi... u tome jeste problem, ne smeta on meni dok se setam kroz redove ikonica, smeta mi sto mi uzme 5mm ekrana, a to je ceo red, kad kucam poruku, pola uzme tastatura, i sta mi ostane, dva reda da gledam.... joooooo de mi je hardverska qwerty :/

I menni je muka od kucanja na touchscreen-u, i kukam za blekberijem koji sam koristio. A sa druge strane android ima sve druge prednosti. Nikako da naprave ljudski android sa hardverskom tastaturom koja se ne izvlaci. Kad bi bilo nesto tipa blackberry torch, a da je android, bilo bi super!

Mislio sam da se ne izvlaci sa strane. Kao slajder bi mi odgovarala.

uf... palm pre... telefon san snova. imao sam dvojku, ma ono je milina koristiti. ali android je android. pre3 ima 3.5" ekran i hardversku tastaturu. takav jedan android nam treba...

Može li pomoć ako neko zna.
Kupio sam Huawei Ascend Y200 kojeg sam morao dekodirati da bih ga mogao koristiti sa svojom karticom. Sve radi i zadovoljan sam. Međutim ima jedna stvar koju bih volio rješiti.
Od prethodnog vlasnika ostale su postavke gmail accounta (kad god se logujem na net počnem primati njegove mailove itd.) koji nemogu obrisati - kad to pokušam iskoči poruka da ako želim obrisati account, moram uraditi reset na fabričke postavke.
Da li da koristim ovaj hard reset metod ili da idem settings/privacy/factory data reset ?

U svakom slučaju interesuje me, hoće li se nakon toga mobitel zaključati - jer sam ga kupio od drugog operatera ili ću opet morati plaćati dekodiranje da bih ga mogao koristiti sa svojom karticom?

Ja sam dekodirao g300 i slicno sam se pitao, no posle fabrickog reseta je ostao otkljucan, tako da mislim da nemas problema. A jesi li probao da prvo napravis jos jedan (tvoj) gmail account, pa tek onda da obrises njegov??

Nema veze sim lock sa bilo cim drugim, slobodno mu udari factory reset.. ;)

Hvala na odgovorima. Evo uradio sam factory reset i sad sve radi.

Mh... citao sam do sada ovo (mada je 4 meseci staro), ali imam pitanje posto sam uzeo G300, ali sa 2.3. Hteo bih da je upgradujem na 4.x, nije bas da mi se ni svidja sta su ovi radili sa UI-em. Pa me zanima sta je trenutno najbolje. Da li onaj Modaco/Cyanogen 10.1 (http://www.modaco.com/topic/360515-jb-422-cyanogenmod-101-rom-last-updated-0204/) ili sa njihovog sajta ona verzija pored koje pise Serbia Telekom (posto sam procitao da je to navodno najbolji stock), mada ako ima veze, ja sam na Telenoru (ovo ovde http://www.huaweidevice.com/worldwi...=toDownloadFile&flay=software&softid=NDcwNjQ=)

Baseband mi je ovaj 109808, za koji pise da Bluetooth ima netacan MAC. Sto u mojoj glavi znaci radice, ali ne bas kako treba :D .

Edit:
Ili pak ovo:
http://www.modaco.com/topic/359774-ics-repack-403-b952-u8815-worldwide-release-rom/

Poslednja izmena:
webwolf ja sam ga imao do pre mesec dana iako nisam vise vlasnik G300 ali cu ti odma reci da je najbolje ne igrati se sa CWM. lista bagova nije konacna i ima toliko nekih sitnih ispadanja i gluposti koje se coveku popnu na zivce jako brzo. svi se uzdaju u onog coveka sa Modaco da popravi a on covek ja mislim isto vise nema G300 radi na osecaj. Dok nisam promenio telefon koristio sam zvanicni B952 i sve je radilo kao sat. nedostaju CM podesavanja i stvarcice ali B952 plus root je odlicna stvar za G300

Hvala :). U toku dana sam ispratio ono uputstvo i doveo sam do B952 i tu cu stati (i za bilo koji drugi je neophodno bilo doci dotle), i mislim da radi ok, zadovoljan sam. U svakom slucaju sam morao da maknem onaj Gingerbread, nikad gora modifikacija. Srecom, nisu se petljali sa ICS-om toliko.

Moram da zaredim dva posta, na zalost. Ja i ovako kuburim sa strukturom Android storage-a. Ali taman kada sam mislio da sam shvatio u principu kako izgledaju particije, sada vidim ovo koji ima internu memoriju, internal SD (na koji ne mogu da se instaliraju aplikacije) i external SD. Ali kada se ubaci external SD, on ugasi internal i onda moze da se instaliraju. A od trenutne memorije za instalaciju imam 750MB (to kapiram zasto je toliko), ali jel moze neko da mi objasni logiku ovoga? :D

moze da se instalira na sta oces, nego je tebi podesen SD kao primarna particija za instal pa kada ga izvadis onda mora na telefon. ne mogu da se setim de je to tacno u settings, pogledaj pod applications valjda

Ali nesto drugo mi onda nije jasno. Trenutno nemam ubacenu SD karticu i u Storage settings default storage location mi je internal storage. Sto je i logicno, postoji samo interna. Ali pise Total space 2.05GB. Onaj breakdown mi izgleda Apps 275MB, Pictures oko 1MB i misc 2MB. Available je 2.04. A kada odem u Apps pise 395MB used a 361 free. Ocigledno ne koristi tih 2GB.

Probajte launcher 8 apk, mnogo lepo radi, kome se dopada win8 interface, odusevice se :).

Jel ima neko spakovan JB za huawei da valja, da mogu da ga bacim na mmc i da prefleshujem djuntu za sada je na ics fabrickom ok radi!

Занимљива ствар, наиме друг убацио неки ром (немам појма како се зове) и сада му се телефон води као htc desire hd:what:

И Antutu га препознаје као htc...

Како је то могуће?

A da nije samo u build.prop zamenio naziv telefona?

Не знам, није он ништа чачкао само је инсталирао ром и тако му пише:rolleyes:
Али све му одлично ради...

To je neko portovao nesto sa DHD-a i zaboravio sve u build.prop da izmeni.

nista strasno, tako ljudi kloniraju Xperia-e ovih dana za one besplatne vacuhere :)

u svakom slucaju, kazi drugaru da odma promeni tako ziljav rom jer ako je dev to zaboravio pitaj boga sta jos tu ne valja.

Molim za veliku pomoc. Zbog cega nece da radi HISuite kao program za sinhronizaciju telefona i PC. Uz mnostvo pokusaja i instaliranja updejtova....nista. Ne prepoznaje telefon. Da li mozda postoji neki drugi program za sinhronizaciju koji prepoznaje sve android telefone. Ponovaljam probao sam sve update verzije, takodje sam instalirao i trazeci drajver koji izlazi odmah nakom prikljucivanja telefona u comp.

Nazad
Vrh Dno