Šta je novo?

Huawei G300

Evo probao sam i sa force i nista failllllllllllllllllll!!!!!!!!!! TELENOR TELEFONI ne mogu da se updejtuju. Zasto? Samo bog zna

ja sam sad probao da uđem u ovaj menu što se dobije kada se drži volume up i upali fon, i tu ima opcija "update from sd card". nisam hteo da probam jer mi me mrzi da vadim telefon iz silikona ako mi blokira, moram da skidam bateriju. aj neko neka proba....

Mozda su "dodali" nesto :) Navodno ima 6-7 istih telefona sa razlicitim onim brojevima,e izgleda da svaki operater prilikom "zakljucvanja" ili sta vec,doda/izmeni nesto i to pravi problem :)

A cekaj majku mu,. ovi sto su na telenoru, imaju software 892.

Imate dve opcije za fleshovanje, prva je preko volume tastera (forced) adruga je da udjete u system/storage/Upgrade SD card/ i tamo pokrenete flash.

Naravno, pre toga stavite na SD karticu u root folder "dload" i u njemu direkt ROM od 609mb...

A cekaj majku mu,. ovi sto su na telenoru, imaju software 892.

Imate dve opcije za fleshovanje, prva je preko volume tastera (forced) adruga je da udjete u system/storage/Upgrade SD card/ i tamo pokrenete flash.

Naravno, pre toga stavite na SD karticu u root folder "dload" i u njemu direkt ROM od 609mb...
naravno, uradimo mi i jedno i drugo, ali posle raspakivanja samo izbaci grešku : "update failed"... i onda možeš samo da izvadiš bateriju.... :(

Ljudi probao sam obe opcije i nijedna ne radi, mozes da ga j...s i on opet nece raditi. Ko, kako i zasto je zeznuo pojma nemam ali znam da je telenor zeznuo mene a to nece da moze.

ja sam toliko puko da ću svašta ali svašta da im napišem... bolje da se malo smirim da im pošaljem blago bezobrazan mail, a ne strašno bezobrazan...

Glavno pitanje; da li su ista uradili po pitanju kamere sa ICS ili se i dalje onako umrlja fotka posle slikanja?!

Drugo pitanje; da li je iko sa hi suite-om uspeo da povuce i fotografije za kontakte iz outlooka (licno mi je MyPhoneExplorer do sada najbolje za G300 ali i on resajzuje fotke kao i google)!!?

Jel rutovao ko tel sa ICS-om, da li moze da se overklokuje procesor sada?

P.S. Jedva cekam da vidim cemu ovih 328mb za fabricki rom kada su custom ispod 200?!

naravno, uradimo mi i jedno i drugo, ali posle raspakivanja samo izbaci grešku : "update failed"... i onda možeš samo da izvadiš bateriju.... :(

Meni ne zakuca telefon niti mi pise fail pise mi updejt error prilikom force updejta i ponudi mi restart ja pritisnem i telefon se lepo restartuje i to je to. Prilikom normalnog pokusaja mi ne ispisuje nista nego se telefon samo restartuje.

A toliko ste pljuvali VIP :p

Meni ne zakuca telefon niti mi pise fail pise mi updejt error prilikom force updejta i ponudi mi restart ja pritisnem i telefon se lepo restartuje i to je to. Prilikom normalnog pokusaja mi ne ispisuje nista nego se telefon samo restartuje.
ko zna šta se dešava... dakle možemo samo da pritiskamo telenor da nam izbaci njihov update...
stvarno bzv situacija....

Uzeo sam ovaj telefon u Telenoru, jer su svugde najavljivali apdejt na ICS, a niko nigde nije rekao da ce modeli koje Telenor prodaje biti izuzeti sa liste podrzanih uredjaja. Ne mogu da verujem. Ovako sam isto prosao i ranije, sa SE Xperia X8, takodje kod Telenora. Ne mogu da verujem, zaista. Izradili su lepu gomilu ljudi. Potpuno sam razocaran. Moracu da se maltretiram sa xda. E, Telenoru, telenoru, ni ime ti vise necu pisati velikim slovom. Razocaran sam potpuno.
Jasno mi je da Huawei nije podrzao telenorove aparate, ali nekako uvek telenor bude u corbi.

Ja sam imao sledeci problem..

(na VIPu)

Posle update-a, sve je proslo ok.. ali... Nisam imao weather widget. nisam imao shortcuts za wifi, btooth, data itd kad slajdujem gornji taskbar prema dole :( verovatno nisam imao jos neke stvari, koje nisam odmah ni primetio..

Na forumu adnroidsrbija ima predobra tema gde su konstantno ljudi koji drze sve u malom prstu, i dobio sam odgovor u roku par minuta da skinem iz prethodnog ROM-a (B927) "vendor" folder koji je nekih 46 kb, i njega stavim ponovo u dload folder te fleshenem i to.

Nakon fleshovanja sa time, dobio sam sve sto mi je nedostajalo.

Sad, taj B927 je neki prerelease ROM za koji ljudi govore da je gotovo identican ovom oficijelnom. (svi su ga tamo koristili)

čitao sam ja tu temu, ali to ne rešava naš problem sa telenor telefonia... moraćemo da čekamo oficijelni telenorov rom, a ako se to u neko vreme ne desi, ja ću lepo da vajpujem ceo telefon i instaliram skroz čist ics od huawei-ja... ako to može da se izvede...

ma neću sa tim da se smaram...

btw šta si se ti uvatio za taj weather widget kad on nikako da shvati da u 12 uveče treba da mi nacrta mesec a ne sunce :/ konstantno mi sija sunce na telefonu i danju i noću :/

Ja cu definitivno vratiti telefon i raskinuti ugovor ako do kraja meseca ne izadje updejt i za nase modele, pa nek se misle, mada mislim da ih bas briga cim se ovako ponasaju.

Iskulirajte bre malo ljudi, necete se raspasti ako budete jos par dana koristili Gb. Realno ja sam i istim prezadovoljan, na ICS mozda predjem cisto da vidim ima li sta pametno. I ovako mi je telefon tuniran po mojoj potrebi, identican 100% ce biti i sa ICS. E sad JB ima nekih prednosti, ali dok njega ne docekamo ima da se otelimo realno!!

edit: ja i dalje ne znam gde moze da se nadje u NS ona zastitna futrola silikonska za tel?!

Poslednja izmena:
jelly bean nema teoretske sanse da dobijeko, i ics je premija....

nije meni problem da sacekam telenorov update, ali se ja plasim da istog uopste nece ni biti, to mi je vec veliki problem....

jel to informacija iz prve ruke, druge, trece, pete, bilo koje, ili samo tvoja kristalna kugla, tarot, pasulj i ostale sofisticirane metode.

daj nam link gde pise obavestenje da ga nece biti, i zasto ga nece biti?

Poslednja izmena:
digla se polemika oko toga sto se ovaj zvanicni apdejt ne moze instalirati na telenorove telefone, te prema tome to i nije apdejt za njih. a cak i na listi podrzanih aparata ga nema telenorov, kao sto neko rece.....

Ovo je apdejt koji je izbacio huawei :) Ali ovo mora svaki provajder da "obradi" da doda svakakve ku*ce,i onda da vam ponudi update ;)

i onda cete da imate gomilu smeca od provajdera, usporen tel, slabo reagovanje na dodir itd!!! Custom romovi rullez pa cak i oficijelni rutovani!!

I dalje mi nije jasno sto je ovaj ICS 3x veci od 2.3.6 ...bas cu da se poigram i instaliram ovo kad stignem da probam!!

Ovo je apdejt koji je izbacio huawei :) Ali ovo mora svaki provajder da "obradi" da doda svakakve ku*ce,i onda da vam ponudi update ;)
da, ali nigde nije receno da nece biti operaterovih preradjenih romova koji ce nam biti servirani. a ti si samouvereno tvrdio da ih nece bitj.

pazi i ja se plasim da ce nas zeznuti, ali nije zvanicno receno jos nista.... verovatno ce se cekati par meseci, ali se to cekanje moze znatno skratiti ako im stotinak vlasnika g300 pripreti da ce raskinuti ugovor ukoliko ne obezbede update....
i onda cete da imate gomilu smeca od provajdera, usporen tel, slabo reagovanje na dodir itd!!! Custom romovi rullez pa cak i oficijelni rutovani!!
ja recimo nemam nikakvih problema sa stock telenor romom... tu je ona jedna aplikacija za moj menu i to je to... ostali bloatware je od huawei-ja.... tako da zvanicni telenorov ics cu svakako pozdraviti....

Poslednja izmena:
Ljudi oladite malo, te pretnje raskidima ugovora i sl. idu samo vama na štetu, nikako njima. Sumljam da ste svi i detaljno pročitali svoje ugovore a oni sa druge strane imaju tim advokata i odlično su pokriveni.

Strpite se malo, ličite bre na one Amere koji u 3 noću staju u red da bi prvi kupili hebeni novi iPhone.

Ja sam moj uzeo u VIP-u ali nigde ne žurim sa apdejtom, možda ima nekih sitnih bubica koje trebaju da se ispeglaju, čemu juriti.

I još jedan prijateljski savet, te "preteće" emailove koje hoćete da šaljete batalite. Neko će ih obrisati čim pročita prvu uvredljivu stvar i zaboraviti. Nego lepo put pod noge, pa u poslovnicu na razgovor (nikako svađu).

Svađom nećete ništa postići.

a one mukice sto rade u poslovnici su jadni toliko nepismeni da ja mislim da ne samo sto su posao dobili preko veze, nego su i tu bednu osnovnu skolu koju imaju od obrazovanja preko veze zavrsili....

sta ce oni da mi kazu, kad jadni ne znaju ni sta u kom telefonu ima? pogodio si me u bolnu tacku... ja nikad vise blago retardiranih ljudi u zivotu video nisam na jednom mestu.... pomislio sam da je skrivena kamera...

koliko ima ljudi koji bi taj posao radili 700 puta bolje od onih polupismenih *****a, ali zaposlili su tetkina i ujnina zlata koji jedva imaju iq da se sami hrane...

nemoj mi o poslovnicama molim te :)

Nego lepo put pod noge, pa u poslovnicu na razgovor (nikako svađu).

Svađom nećete ništa postići.

Ali nažalost, neće ni razgovorom... jer i banana države su institucija prava u odnosu na ovu jadu u kojoj živimo...

Realno, treba se pomiriti sa činjenicom da obične smrtnike u Srbiji može da guzi ko i kako hoće...

Naravno, treba barem pokušati, prvo razgovorom, pa onda fin i uljudan mejl... pa drugi, treći itd itd... treba imati strpljenja koliko ima i viceva o Čak Norisu da uopšte čovek ne poludi posle nekog vremena...

Naravno, pored toga, treba stvarno imati dosta sreće i možda uspe da se istera pravda. Ja sam imao dosta sreće protiv Tehnomanije na primer, ali telekomunikacije su lošije pokrivene zakonom o zaštiti potrošača (koliko sam upoznat), samim tim je operaterima mnogo lakše da nas guze bez posledica...

Vredi pokušati, ali se ne treba zanositi previše...

Ja ću za vikend da se igram s fonom, pa javljam rezultate... S obzirom da sam na vipu, valjda će sve proteći kako treba...

Vrh Dno