Šta je novo?

Huawei G300

FTP Wireless file transfer, po meni najbolji, malo je sporiji ali radis sve preko wirelessa! Sto se drugog tice meni je Go SMS Pro uvek broj 1 (pogotovo sto ima iPhone temu)!!

Ma meni treba neka aplikacija na fonu, mala, jednostavna, ne trebaju mi te opcije preko wifi-a. A go sms sam instalirao i sad ga čačkam, da vidim šta sve ima :D

Inače što se tiče bakcup-a, ja sam kompletan backup odradio sa onom built in aplikaciom ALL Backup i odradila je savršen posao. Backup-uje aplikacije i podešavanja u njima, tako da nisam ni korao da koristim backup od podešavanja apex-a, sve je vratila kad sam kasnije uradio restore...

Nece,ovo sluzi da odredjenoj aplikaciji promenis ikonicu :D ali nema opciju da je poveca,cak i kad stavis 256x256px on je skaluje i bude mala,tj ista kao i pre...
edit: provalio sam D:

Poslednja izmena:
Instalirao sam na telenorov telefon official ICS :)

Ako vam se na 1/3 installing koraka prekine instalacija (installation failed ili neka slicna poruka se dobija) uradite sledece...

1. Skinite ovaj attachment koji sam okacio.
2. Na SD karticu, u folder dload, stavite ovaj fajl iz attachmenta (UPDATE.APP, raspakovan, naravno)
3. drzite volume up i volume down i power dugme da instalirate ovaj mid package
4. instalirajte ics

P.S. ja sam to radio na formatiranom karticom i rootovanim telefonom. bilo bi dobro da uradite backup iz cwm-a i backup IMEI-a...

Prilozi

• U8815 middle package.zip
    777 bajta · Pregleda: 31
Sta ti znaci "backup iz cwm-a i backup IMEI-a"? Taman sam hteo da kazem da smo mi sa telenora ostali u zapecku, dok se drugi slade ICS-om. :)

Poslednja izmena:
backup-om iz cwm-a backupujes tvoj trenutni rom (fabricki, telenorov), dok ti backup IMEI-a treba ukoliko ces nekad da se vratis na fabricki GB rom (2.3.6)... E sad, ovo za IMEI prenosim onako kako sam shvatio... Mozda gresim, neka me neko ispravi... Inae IMEI ti je neki identifikacioni broj uredjaja... koji prilikom vracanja na stari rom moras da izbrises valjda pa posle moras ponovo da ga vratis na uredjaj...

Da bi instalirao cwm moras da rutujes telefon, pa da instaliras cwm pa tek onda backup
A da bi backupovao IMEI treba ti takodje rutovan telefon i instalacija aplikacije ToolBox5irom

Poslednja izmena:
Znam sta je IMEI i znam sta je bekap, samo sam trebao da pitam "zbog cega". Dao si odgovor i na to pitanje, hvala. ;)

Probao sam APEX launcher i NOVA launcher i moram priznati da je nova mnogo brzi, apex se nekako vuche pri skrolovanju desktopa cak i sa najnovijom (beta) verzijom. Doduse u free verziji Apex ima vise opcija, ali ovom telefonu Nova jednostavno vise "lezi" :)

A sto bi radio na ne rutovanom i samim tim odma izgubio garnciju?!

Garancija je kako da kažem uvek tu :) Lako ćeš se vratiti samo nadjes telenorov ROM i eto ti garancije nazad ili Vipov, ko ima VIP... Pa nece ti se telefon raspasti ako rootujes ili nesto drugo... Samo možeš da profitiras... Ja ne znam za ove koji nisu rootovali, kako možete one reklame da gledate, pa meni prokljucaju mozak :mad:

Naravno da se nece lako vratiti na telenorov ili vipov rom jer ako nema ruta,nema ni 5irom,samim tim nema ni backupa imei-a, sto znaci da ako stavi ics dovidjenja da ce da se vrati na gb,a samim tim i garancije nema!

Ajde ako može neko da mi objasni koje su to sve realne prednosti root-ovanog telefona?
Šta je moguće uraditi?
Djilkosh, šta znači to "kako možete da gledate sve te reklame???" Na koje reklame misliš?

Ozbiljno pitam sve ovo, pošto mi je ovaj G300 prvi android, a nisam toliko upućen u sistem.

MENI je glavna prednost backup aplikacija koje koristim. Volim s vremena na vreme da promenim ROM,
pogledam kako drugi rade, sta imaju, a bez backup-a ne verujem da bih se odlucio za to. Smor je vracati
app sa podacima jednu po jednu. Reklame - vecina free app ima neki vid reklama kao kod (recimo T.V kanala).
Negde u dnu "trci" trakica free ovo, free ono, kupi, jeftino, samo danas,...razumes na sta mislim. Ako ne razumes
bice ti jasnije nakon par dana upotrebe androida kada pocnes da isprobavas nove aplikacije.
Da se razumemo vecina ih je dovoljno neupadljiva ali kada ih jednom uocis pocnu da ti/mi smetaju sve
vise i vise - bodu oci ili da kazem, oci same idu na tu stranu. :p
Do pre neki dan nisam ni znao da B92 ima reklame, video sam na SGS2-u kod kuma. Naravno resili smo stvar.

Poslednja izmena:
Kako nema garancije ako se koristi oficijalni update? To nema mnogo smisla... Plus je doticni softver DOZVOLIO azuriranje (bar sto se tice VIP verzije).

Neka me neko ispravi ali sam gotovo siguran da je njima jedino OTA oficijelni update,a sve sto ide preko rucnog ubacivanja fajlova jok!...znaci samo ono sto u sebi ima telenor/vip bloatware prolazi!

MENI je glavna prednost backup aplikacija koje koristim. Volim s vremena na vreme da promenim ROM,
pogledam kako drugi rade, sta imaju, a bez backup-a ne verujem da bih se odlucio za to. Smor je vracati
app sa podacima jednu po jednu. Reklame - vecina free app ima neki vid reklama kao kod (recimo T.V kanala).
Negde u dnu "trci" trakica free ovo, free ono, kupi, jeftino, samo danas,...razumes na sta mislim. Ako ne razumes
bice ti jasnije nakon par dana upotrebe androida kada pocnes da isprobavas nove aplikacije.
Da se razumemo vecina ih je dovoljno neupadljiva ali kada ih jednom uocis pocnu da ti/mi smetaju sve
vise i vise - bodu oci ili da kazem, oci same idu na tu stranu. :p
Do pre neki dan nisam ni znao da B92 ima reklame, video sam na SGS2-u kod kuma. Naravno resili smo stvar.

A na te reklame, da to sam primetio, ali za sada mi ni ne smetaju previše, a i kako se one uklanjaju kod root-ovanih telefona? Neki Ad-Blocker ili???
Nego sve mi se čini da ću i ja moj da rootujem, pošto ne mogu da nadjem jednostavan način da prebacim aplikacije na SD karticu, na GB je to bilo jednostavno iz "Upravljanja aplikacijama", ali koliko vidim ICS ne nudi tu opciju :(

koje reklame? ja nemam nikakve reklame na ne rutovanom telefonu. mene reklame uzasno nerviraju, i na desktopu drzim adblock ukljucen uvek... do sada mi android nije pokazivao reklame, a prvi put kad mi se to desi ima da ga tresnem od zemlje.... i gde moze da mi pokazuje te reklame uopste? sta ono udjes u sms ili mail ili poziv imas reklame? zasto?

ako mislite na ad supported programe, jednostavno ih ne koristite, ili ako bas morate ugasite prenos podataka dok ih koristite i onda nema reklama. ja nemam ni jedan ad supported program osim angry birds, a njih kad igram ugasim data transfer....

Poslednja izmena:
Ajmo sada pitanje....

Nakon ics updatea, telefon mnogo lošije radi u 3d aplikacijama..
Koji mnogo češće, a zajedno sa zvukom, a ima grafičkih anomalija kao da je neodgovarajući odnosno zastareo driver ....

Hajde ko je jos tavio ics nek skine recimo dead trigger sa playa (f2p) i nek proveri da li kada izabere misiju grad na slici treperi, a protivnici koče, i izgledaju polu transparentno

Igra je 148mb, to skinete za tren....

Btw, sve sam to igrao pre icsa i radilo je savršeno...

Mini motor racing recimo tripuje komande, kao da je sve dislocirano na touchu, a a kad nesto kliknem kao da sam kliknuo nekoliko puta itd.....

Ajde sad jedno detaljno upustvo na moj pm za rutovanje,cwm,dza bla bu,ime i sve ostale skracenice koje ne kapiram.telenorov tel je u pitanju i hocu ics. Wtf

Ma sta ste se uplasili toliko? pa ne mozes da pokvaris nista ako uradis kao sto sam napisao... Mislim, vasa stvar ali ne vidim razlog da neko ne instalira neki drugi ROM, cisto da proba, nauci nesto...

@Bia: evo u toku dana cu da ti ispisem... Mada imas to sve po netu ali znam da je i meni bilo konfuzno jer je meni ovo prvi android i prvi put sam instalirao rom sinoc...

@edhunter:kad budem dosao do toga da gasim wifi/data bacicu telefon i vratiti se na neku bulja nokiju;mislim koja mi poenta touchscreen telefona ako ne mogu da koristim fb,viber,whats up i sl sve vreme?!

@bishop:cemu prebacivanje applikacija na sd karticu kad ima sasvim dovoljno memorije u telefonu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno