Šta je novo?

Huawei G300

Ja sam imao sledeci problem..<br />
<br />
(na VIPu)<br />
<br />
Posle update-a, sve je proslo ok.. ali... Nisam imao weather widget. nisam imao shortcuts za wifi, btooth, data itd kad slajdujem gornji taskbar prema dole :( verovatno nisam imao jos neke stvari, koje nisam odmah ni primetio..<br />
<br />
Na forumu adnroidsrbija ima predobra tema gde su konstantno ljudi koji drze sve u malom prstu, i dobio sam odgovor u roku par minuta da skinem iz prethodnog ROM-a (B927) "vendor" folder koji je nekih 46 kb, i njega stavim ponovo u dload folder te fleshenem i to.<br />
<br />
Nakon fleshovanja sa time, dobio sam sve sto mi je nedostajalo.<br />
<br />
Sad, taj B927 je neki prerelease ROM za koji ljudi govore da je gotovo identican ovom oficijelnom. (svi su ga tamo koristili)

Ista situacija, nema tih tastera u taskbaru ccc... :(

Znam ja odlično kakvi su prodavci kod nas. I imam nažalost i previše iskustava sa njima, ali znam sigurno da sa nekim agresivnim nastupom nećete ništa postići.
Tražite da se konsultujete sa nekim iz tehničke podrške, servisa...

Ali ponavljam, ja još ne bih brzao. Sad kad postoji oficijalni ICS za ovaj model biće i custom dorađenih romova, samo malo strpljenja.

Nemoj da vam pada na pamet da idete i raskidate ugovore. Praktično ćete im preplatiti telefon a oni neće biti dužni da vam isporuče minute razgovora.

Ja opet ne razumem kako ne mogu svi da update-uju... Jel ovo Telenora touch two / three ili kako vec nazivaju one njihove telefone? Znaći, ako nije, ne moguće da VIP telefoni mogu, a ovi ne mogu ako su isti tj. samo kodirani na mrežu...

I šta nemoj žuriti da ne bude bubica ili tako nešto... Ovo je official sa njihovog sajta, nije leaked verzija koji je okačio Kurta ili Murta, nego Huawei. Neće ti Huawei izbacivati stalno neke patcheve, pa da čekaš bolje verzije... Oni odrade jedan i to je to... Official je official I tu nema priče... Custom Rom je većinom pod nekim bug-ovima, a da ne pričam da CM nikad neće biti bug free ni jedan kao stock i official... Pogotovo ovo govorim za ljude koji ili nemaju pojma (ne omalovazavam nikog) ili nemaju vremena da se bakću svaki dan sa nightly fleshovanjem + misle kako će nešto zeznuti... Pa pola odavde nije root-ovalo telefon čemu onda priče...

Android tek postao kršten od ICS-a, a da ne pričam o JB...

Ja sam sinoć odradio update i prošlo je sve kako treba (VIP telefon)
Sad se malo igram i navikavam, mada mi se ne svidja launcher, pa ću sad baš da isprobam apex :D

Inače backup sam odradio sa ALL BACKUP aplikaciom iz telefona i sve je prošlo OK

Samo da razjasnimo nesto...
Da li je neko rutovao telenorov telefon pa probao da instalira ICS?
Da li je neko instalirao na telenorov telefon neki drugi rom (ne ovaj official ICS)?

Poslednja izmena:
Zasto ja nisam mogao da se rodim kao etiopljanin

Verovatno jer ti tata nije crnac :p

Nego oli meni iko odgovoriti na pitanja sa prosle strane?...prvenstveno me zanima kamera!
Takodje ono sto sam primetio je da mi baterija slabije drzi i telefonse prilicno vise greje kada surfujem sa kiri custom romom nego sa oficijelnim 2.3.6 rutoanim doduse!

Kamera na oficijelnom ICS-u pravi duplo bolje fotke, http://www.dodaj.rs/f/1O/vQ/gLatWf2/bike.jpg

ali je video zapis ogranicen na 640x480 (4:3) No, rutovanjem telefona i pokretanjem odredjenog fix-a se to moze srediti.

Ja sam tek danas primetio da mi je default brightness na max bio, pa je brze curela baterija nego inace.. Opet, u tvom slucaju, imas modovani ROM, nemas ovaj koji sam ja stavio..

Poslednja izmena:
Ja sam imao sledeci problem..

(na VIPu)

Posle update-a, sve je proslo ok.. ali... Nisam imao weather widget. nisam imao shortcuts za wifi, btooth, data itd kad slajdujem gornji taskbar prema dole :( verovatno nisam imao jos neke stvari, koje nisam odmah ni primetio..

Na forumu adnroidsrbija ima predobra tema gde su konstantno ljudi koji drze sve u malom prstu, i dobio sam odgovor u roku par minuta da skinem iz prethodnog ROM-a (B927) "vendor" folder koji je nekih 46 kb, i njega stavim ponovo u dload folder te fleshenem i to.

Nakon fleshovanja sa time, dobio sam sve sto mi je nedostajalo.

Sad, taj B927 je neki prerelease ROM za koji ljudi govore da je gotovo identican ovom oficijelnom. (svi su ga tamo koristili)

Čekaj, ako sam te dobro razumeo, mora ponovo da se uradi kompletan flash ICS-a, zajedno sa tim folderom ili samo dodam folder i to je to????
I ajde okači taj folder u attachmentu poruke, pa da mogu svi da ga skinu (naravno ko želi...

Čekaj, ako sam te dobro razumeo, mora ponovo da se uradi kompletan flash ICS-a, zajedno sa tim folderom ili samo dodam folder i to je to????
I ajde okači taj folder u attachmentu poruke, pa da mogu svi da ga skinu (naravno ko želi...

Ma samo taj mali fajl ali na isti nacin kao celi ROM.
Hteo sam to okačiti ovde ali sam mislio da je možda to protiv pravila,..... Ok postaviću ovde kao i kratko uputstvo. (samo da skinem klince sa kompa)

EDIT:
Evo ga.

copy paste maila koji sam slao Psycho-u.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo bi trebalo da odradi posao.
znaci, taj mali fajl u dload folderu, u root kartice.

Meni je jedino pri onom screenu kad zutim slovima pise da sredjuje /user folder i odradio sve uspesno u 4 linije.. - stao, pa sam izvadio bateriju i vratio..

Nakon toga pokrenuo je sistem, malo duzi je bio taj prvi boot (budi strpljiv) i onda mi se sve pojavilo na fonu sto treba da bude..

BITNO:

Nakon prvog fleshovanja, sve mi je ostalo na internoj memoriji.. ali posle ovog dodatka, interna je bila formirana ponovo!
Takodje, backupuj kontakte i sve ostalo, lako ces to prebaciti nazad u 20 sekudi iz programa koji je u ICSu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

to je to.

Prilozi

• dload.zip
    461 bajta · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
E bravo i to me je zanimalo, da li je bitno ponovo uraditi backup podataka.

Takodje preporučite mi neku aplikaciju za prebacivanje programa na sd karticu (za ne rootovan telefon) kao i neku dobru aplikaciju za poruke sličnu onoj na 2.3 verziji koja dolazi iz vip-a (iphone like)

Jel moze neko da me uputi na neki izvor informacija tipa rutovanje i stavljanje romova for dummies. Posto ja bih uzeo ovaj telefon, i po specifikacijama je odlican, ali kad sam ga uzeo u ruke i osetio default meni, smorio sam se.

a usput samo citam kako ste stavili ovo ili ono, a ja pojma nemam kako ste to uradili.

Imaš MoDaCo forum ili android srbija, ali ja recimo nisam rootovao telefon i nisam stavljao custom romove.

Ovaj poslednji update koji sam uradio je zvanični update sa huawei sajta i ne treba da se rootuje fon, a on je "samo" doneo android 4.0.3 ICS

Nego jesam li ja jedini kome je ICS ruzan? Onaj def 2.3.6 je 10 puta lepse izgledao. djilkoshu kako da povecam ikone? :D I da smanjim margine? Sad kad gledam u tel imam osecaj kao da gledam u 3"....

^^I meni je to bio prvi osećaj, ali polako se navikavam :D
No, sad kad sam ubacio i ovaj dodatak iz par postova iznad, telefon je dobio maltene identičan launcher koji je imao i sa Vip 2.3.6, samo što sam ja instalirao apex, pa se polako navikavam :D

Jel moze neko da me uputi na neki izvor informacija tipa rutovanje i stavljanje romova for dummies. Posto ja bih uzeo ovaj telefon, i po specifikacijama je odlican, ali kad sam ga uzeo u ruke i osetio default meni, smorio sam se.

a usput samo citam kako ste stavili ovo ili ono, a ja pojma nemam kako ste to uradili.

Google is your friend :) Sto se fona tice vole ljudi dosta da njakaju :D pa ti telefoni sto mozes da probas nisu bar reprezentativni, a mislio sam isto kao i ti dok nisam zapravo dobio telefon :D
Prezadovoljan sam, ekran sabija, sve tece glatko :)

Takodje preporučite mi neku aplikaciju za prebacivanje programa na sd karticu (za ne rootovan telefon) kao i neku dobru aplikaciju za poruke sličnu onoj na 2.3 verziji koja dolazi iz vip-a (iphone like)
FTP Wireless file transfer, po meni najbolji, malo je sporiji ali radis sve preko wirelessa! Sto se drugog tice meni je Go SMS Pro uvek broj 1 (pogotovo sto ima iPhone temu)!!

Nego jesam li ja jedini kome je ICS ruzan? Onaj def 2.3.6 je 10 puta lepse izgledao. djilkoshu kako da povecam ikone? :D I da smanjim margine? Sad kad gledam u tel imam osecaj kao da gledam u 3"....
Sreca pa Go Launcher EX (koji inace koristim od prvog dana) radi i na ICS pa osim settingsa necu primetiti razliku tj imati probleme kao vecina ovde :D Mislim da cu tek sa JB uzeti da se privikavam na stock android launcher posto ima bas nekih korisnih stvari zbog kojih sam i stavio Go Launcher prvenstveno!

I nikako da nadjem vremena da se igram sa ovim novim romom. Moram prvo da vidim da li je uopste sa Titanium Backupom moguce vratiti sve aplikacije sa podesavanjima (i mozda sistemske fajlove) sa 2.3.6 na 4.0.3 ...ako je iko radio ovakav poduhvat neka se javi, ovo mi je bitno jel nemam snage da opet gubim 4 sata zivota na sva ziva skidanja i podesavanja!! :wave:

Ne znam da li ste provalili ali na stock ICS launcheru imate teme u slucaju da zelite stare ikonice koje su i vece :)

Svaki ozbiljniji launcher ima podešavanje veličine ikona. I ja sam koristio go ali me je Đilkoš nagovorio na apex i sad furam apex :)

na apexu nema povecanja,navodno ce to ubaciti "nekad" . A na stocku ja stvarno ne vidim gde su podesavanja lauchera?

Poslednja izmena:
Gle stvarno nema :p Na go je bilo a ja uvek smanjujem ikone pa nisam ni primetio da nema, po difoltu su sitne.

Kao da ste coravi, pa vam trebaju veće ikonice :) ko hoće veće neka uzme desktop visualizer skine sa GP, pa povećaj ako hoćeš da ti bude cela ikona preko jednog HS-a :D

@psaras i jel valja Apex? :)

Vrh Dno