Šta je novo?

Huawei G300

Do yaya. Samo još da proučim kako da bekapujem ovaj fabrički rom i ostale gluposti, pa da počnem sa zezanjem...

Lepo reče Bia, dosta smaranja pa kud puklo da puklo...

Moj je telenorov g300 sve sam pripremio, skinuo i stavio na karticu pa cu veceras kad dodjem kuci da ga roknem pa sta bude.smorilo me vise ustezanje oko rutovanja,flesovanja i ustrucavanje zbog us...e garancije.veceras pada ics pa kud puklo ako ga i brikujem nema veze.cekati oficijalne updejte nema svrhe jer ko zna kad ce i da li ce uopste. Sto se garancije tice ionako nikad telefon ne bih nosio kod provajdera na servis jer telefone zadrzavaju po 40 dana bolje mi je da odem direktno u servis platim i urade ga za par dana.

baš to sam i ja pomislio... želim ics :D huawei se bar potrudio da nam obezbedi update, za razliku od samsunga i htc-a koji telefone ovog cenovnog ranga ni ne gledaju nakon što ih izbace. sve pohvale za kineze :)

edit: opet isto... update failed... i sa externom karticom... dakle moj ne može da se updateuje ovim... imam telenorov g300 ne rutovan, pokušao sam upgrade iz dvojke preko storage menija u settings...

kVu, jel tebi uspelo?

edit: iznervirao sam se, sad ću da probam ovu drugu opciju... force... jel neće da mi izbriše sadržajsd kartice? trebalo bi da ne, pošto sam bekapovao stvari na sd onom aplikacijom, nema smisla da briše sd karticu

edit2: evo probao sam to sa volupe up + volume down iz uputstva, ali opet me ubacilo u ovaj isti mod kao kad sam išao preko settings menija... sad raspakuje, ali sumnjam da će uraditi upgrade... nope, opet isto...

vi što imate telenorove telefone, kako ste uradili ovaj update?

jel ima neko rešenje?

Poslednja izmena:
Ae bas javite kakvi su utisci sa ics-om. I jel moze na rutovani tel?

Samo nek stancuju kinezi jeftine telefoncice bice nama super.cim dodjem kuci javljam vam kako sam prosao i jesam uspeo da nabacim ics.wish me luck

Ae bas javite kakvi su utisci sa ics-om. I jel moze na rutovani tel?
Moji prvi utisci su odlicni telefon mnogo bolje radi, ekran mi se nekako cini kao da bolje reaguje na dodir, stock launcher je odlican, ceo telefon je zivlji i brzi, OS izgleda odlicnoooo. Posebno me odusevio vioce search koji radi bez greske, mnogo bolje nego na GB. Retko koju rec da pogresi i moze se koristiti za pisanje poruka gde je stvarno odlican, vec jedno pola sata se igram sa tim i saljem poruke bez upotrebe tastature. Odlicno! vrh! ja sam prezadovoljan :D

Ne znam da li se moze rutovati, jos nisam probao, bio sam zauzet diktiranjem poruka :D

Nece sa telenorovim telefonom.Probao sam vise puta izbacuje gresku.

da li je moguce da niko nije uspeo na telenorov mob da stavi ovaj ics?

Ja ako ovo veceras ne stavim na telefon neko ce u telenoru da mirise maslacak odozdo

Jel se brisu svi programi,sve sto je instalirano?Da li mora da se kartica formatira?

Mozes iz onog huawei pcsuite da uradis backup imenika, kalendara, podesavanja, poruka i aplikacija...

Postovanje svima! Ne znam da li je neko do sad pominjao ovaj problem, ako jeste unapred se izvinjavam. Naime, desava mi se da, kada telefon u toku razgovora pridrzim ramenom (znate onaj polozaj kada drzite telefon glavom i ramenom da bise oslobodili ruke) sagovornik me vise ne cuje. Mislim da je dovoljno da pritisnete telefon u toku razgovora i vas glas vise ne dopire, ili vrlo slabo, do sagovornika. Molim vas ako niste to pokusali da pokusate pa da mi javite da li vam se isto to desava. Imam vec potvrdan odgovor od dvojice prijatelja koji su takodje vlasnici ovog telefona. A isto ovo pitanje sam postavio na mobilnom svetu, a komentar mi nije video svetlost dana hm hm..

Hvala puno!
Pozz

Takodje imam telenor telefon, nije rutovan i nije mi pošlo za rukom da uradim update.

Treba organizovati neku hajku na provajdere,bojkot bilo sta samo da dokrajcimo lopove.

stvarno sramota! pa ajde ako ne dozvoljavaju ovaj update, neka izdaju njihov... kako vipov moze da se updateuje, uzas.... ajmo svi da im posaljemo mail? koji im je mail za psovanje, vredjanje i tako to? :d

Meni su telefon prodali kao uredjaj koji moze da se updejtuje na zvanicni ics kad izadje.posto je zvanicni updejt izasao a mi ne mozemo da ga imamo to je krivicno delo od strane telenora.lazno reklamiranje je krivicno delo.ja ako veceras ne uspem da instaliram ics, sacekacu jos par dana da vidim da li ce na huawei sajtu izaci verzija i za nase modele.ako ne izadje ja telefon vracam i raskidam ugovor.

Postovanje svima! Ne znam da li je neko do sad pominjao ovaj problem, ako jeste unapred se izvinjavam. Naime, desava mi se da, kada telefon u toku razgovora pridrzim ramenom (znate onaj polozaj kada drzite telefon glavom i ramenom da bise oslobodili ruke) sagovornik me vise ne cuje. Mislim da je dovoljno da pritisnete telefon u toku razgovora i vas glas vise ne dopire, ili vrlo slabo, do sagovornika. Molim vas ako niste to pokusali da pokusate pa da mi javite da li vam se isto to desava. Imam vec potvrdan odgovor od dvojice prijatelja koji su takodje vlasnici ovog telefona. A isto ovo pitanje sam postavio na mobilnom svetu, a komentar mi nije video svetlost dana hm hm..

Hvala puno!
Pozz

Pa slabije se cuje posebno ako ga drzis na desnom ramenu... Pogledaj polozaj mikrofona... :)

da, mislim da je baš to problem... pošto ovo čudo ima dual mic, i ti kad mu ovaj drugi zatvoriš skroz onda on ovaj prvi smanji maximalno, pa te slabije čuju... kapiram da je ovo fora...

poslaću takav mail telenoru da će taj koji ga bude čitao da se zgrozi za ceo život.... bezobraznici jedni....

A kad ti dodje neki instant reply u fazonu "biće ICS nemojte se brinuti... Ako želite još nešto da saznate okrenite nas na 063/9000 (ili koji već)
Vaša Pametna mreža" :D

moze da se iskljuci taj dual mic...

Ljudi u koji folder na sd kartici ja treba da kopiram ovaj dload ja sam ga ubacio samo medju one foldere koje imam i uopste mi ne detektuje da imam updejt jel treba ovaj folder da ubacim u neki folder na sd kartici?

Evo probao sam milom i nece odradio sam sve sto je pisalo i kad odem na upgrade samo mi restartuje telefon, ne ispise mi ni fail ni nista samo restartuje telefon i to je to. Znaci telefon se ugasi i upali i sve normalno kao sto je bilo, ceo proces traje 3 sekunde. Jel se nekom desavalo ovo? Da li mislite da treba da pokusam sa force upgrade nacinom? I nek mi neko odgovori na gornje pitanje, mozda sam trebao dload folder da stavim u neki od postojecih foldera na kartici, ja sam ga samo ubacio medju ostale.

mora dload folder da bude na externoj sd kartici, pise sve u pdf-u. Ali ne trudi se, vidis da nikom nije prosao update sa telenorovim telefonima

mora dload folder da bude na externoj sd kartici, pise sve u pdf-u. Ali ne trudi se, vidis da nikom nije prosao update sa telenorovim telefonima

I stavio sam na eksternu karticu, i nista se ne desi samo se tel restartuje ne pise fail ili bilo sta drugo. Sada sam pokusao sa force medjutim kombinacija tastera na telefonu meni izgleda ne radi posto ne mogu da udjem u softver upgrade mod. Jel ima tu neka caka koju ja propustam posto nikako ne mogu da udjem u taj mod

Ugasi telefon.Pritisni volume up i drzi,zatim pritisni power dugme i drzi.Tako se ulazi u taj mod.Setas kroz njega na volume dugmadi a enter ti je power dugme.Inace prvo formatiras SD pa onda stavis dload folder na SD i krenes upgrade iz uputstva koje ide uz njega.Al ne vredi ako je Telenorov telefon.Ja sam se mucio i onda celo vece vracao programe i igre koje su bili instalirani ranije.Na ovoj vrucini da te pojede muka , oznoji me dobro :)

Poslednja izmena:
Ne mora da se formatira SD kartica I iskljuci fastboot ;)

dload folder treba da ti bude na rootu kartice... a ovo uputstvo koje je dok dao za ulazak u taj mod, ja nisam probao... probao sam samo da držim volume up i down istovremeno, kako piše u tom pdf-u koji dolazi uz taj update. možda je to ako imaš cwm?

bezveze baš... nego, jel zna neko na koji mail da pošaljem protestno pismo telenoru? molio bih i ostale da učine isto...

Nazad
Vrh Dno