Šta je novo?

Huawei Echolife HG510

javlja mi se problem, ja sve to lepo odradim i kada kada treba da se ulogujem pise login, ja ukucam telekom zatim ENTER i on mi izbaci password: i ja tu nista vise ne mogu da uradim, ne mogu nisat da otkucam, ali bas nista, i ne znam sta da radim, u podesavanja modema sam usao preko browsera, sto znaci da sam ga otkljucao, pomagajte ljudi. isti problem je imao korisnim ''milanesse'' postovi od 31-37 u ovoj temi, niko mu nije dao adejvatno resenje, jeste bilo odavno ali ja sam sada naelteo na ovo. pomagajte ljudi ko boga vas molim
veliki pozdrav

kad se logujes na telekom telekom ne mozes nista, kucaj

user: admin
pass: ztonpk

i posle ifconfig......
nebi trebalo posle da bude nikakvih problema

Poslednja izmena:
snasao sam se, sve je u redu, bunilo me je to so kada u dos-u kucam sifru ono mi nista ne pokazuje i mislio sam da nesto ninje u redu medjutim on kuca tamo ali nista ne pokazuje. tako da sam resio problem, hvala u svakom slucaju
pozdrav

Da li moze neko postupno da mi kaze kako da prebacim ADSL MOD na Pure Bridge, ali mislim bas kotrak po korak, posto sam totalni lajik za podesavanje modema. Unapred hvala

Da li moze neko postupno da mi kaze kako da prebacim ADSL MOD na Pure Bridge, ali mislim bas kotrak po korak, posto sam totalni lajik za podesavanje modema. Unapred hvala

ulogujes se preko browsera na 192.168.1.1 sa user: admin, pas: admin, ides na advanced setup i pojavuce ti se tabela i u prvoj koloni VPI/VCI videces a kraju 8/35 i na njoj ides edit, pa na next i na sledecoj strani imas da izaberes Bridging i posle sve do kraja ides next i na kraju save i onda ti samo preostaje da posle napravis konekciju i u njoj uneses username i pass i to je to

VPN i Huawei HG510

Kako da setujem da VPN radi na HUawei HG510. Pokusao sam sa port forwarding i ne ide....

iako resite sve probleme sa portovima i slicnim stvarima, a koristite utorrent 1.8 download nece da ide. probajte 1.8.1 beta, meni je pomoglo sad vuce ko blesav.

i hvala na svim objasnjenjima u vezi hg510 :banana:

Meni radi odlično 1.8 uTorrent.

jel moguce da nema resenja za pucanje veze kada se vuce preko torrenta?
sve je kul, sve radi, i brzo i kul, ali se veza zaglupljuje i puca s vremena na vreme, ako se koristi torrent. dosta ljudi se zali na to, ali za sada resenja koliko vidim nema, odlepicu... probao sam sve zivo, smanjivanje broja konekcija, ukljucivanje enkripcije u utorrentu, etc, etc... argh...

Kad smo kod toga, primetio sam da se to i meni dešava. Mislim da se u tim trenucima menja IP adresa.

da, ali samo torrent kad se fura... kad isti iskljucis, ne "resetuje" se, odnosno, ne menja ip... neko rece da previse konekcija zaglupi huawei. da li bi kvalitetniji ruter resio problem,hm?

ja sam podesio port za torrent, i iskljucio port mapping i sad radi odlicno ne zaglupljuje i ne m,oram da ga palim i gasim sto puta dnevno, a u utorrentu 1.8 ima neki ipv6, koji koci, kod 1.8.1 radi kako treba.

pozdrav ljudi, ja izgleda imam jedini na svetu ovaj problem sa ADSLom i Huaweijem H510. Naime, sve radi perfektno, osim FTPa (odbija da se nakaci na bilo koji server, izbaci "Network error") i SVNa -- i to samo kad se comittuje. SVN update radi savrseno, ali nece da committuje.

Jos jedna stvar koju sam primetio je da kada odem na speedtest.net upload test nece da pocne. WTF?!

Inace sprava mi je otkljucana, mogu da menjam stvari tamo, ali ne znam ni sta niti gde da gledam. Kada nazovem podrsku, kazu mi da ne smeju da mi pruzaju takvu podrsku ili mi eventualno samo prekinu vezu. Ima li ko ideju o cemu se radi i kako da se resi?

Hvala unapred.

Imam jedan MALI problem koji me uzasno iritira. Modem mi se konstantno resetuje,svaki dan bar jednom(famozni Huawei Echolife HG510 na Telekomovom adsl-u).Probao sam sve moguce kombinacije,podesio sve po ovim uputstvima,ali nista ne pomaze(uTorrent vuce sada kao blesav,kao i Mozilla,ali se i dalje resetuje). Molim vas,ako neko ima resenje za ovo...bio bih mu vecno zahvalan.

Poslednja izmena:
Imam jedan MALI problem koji me uzasno iritira. Modem mi se konstantno resetuje,svaki dan bar jednom(famozni Huawei Echolife HG510 na Telekomovom adsl-u).Probao sam sve moguce kombinacije,podesio sve po ovim uputstvima,ali nista ne pomaze(uTorrent vuce sada kao blesav,kao i Mozilla,ali se i dalje resetuje). Molim vas,ako neko ima resenje za ovo...bio bih mu vecno zahvalan.

Ovaj problem se i kod mene takodje desava...Tako da i ja cekam odgovor !

Ima resenje: zapaliti Tele-konj :d
resetovanje modema bar jednom u toku dana je misleona imenica za mene
zadnjih par nedelja radnim danima: ponedeljak-petak 20tak promena IP u toku dana
kako bitange iz Tele-konja u petak odu kuci miran sam do ponedeljka do oko 8 ujutru onda sve ponovo pocinje
na ircu me svi mrze jer nikako nemogu da zavrse chat samnom pola vremena sam off zbog reseta i promene IP
fajlove obicno dlujem po par puta

Mislim da je Tele-konj taktika dobra u pravom smislu njegovog imena: ponasaju se ko volovi u kupusu
jer ako je tacna informacija da se tokom promo za 1din internet dnevno prijavljuje 1000 novih korisnika *ebe se njima za one koji vec jesu
kadija te tuzi kadija ti sudi: jer u svakom slucaju korisnici su krivi sto su potpisali unapred svoju presudu jer placaju Govedo-konju 5000 dinara ako su nezadovoljni uslugom
ovo uglavnom pogadja gamere (koji neuspevaju da zavrse nijednu partiju) P2P korisnike eMule koji sa vrha queue padaju ponovo na dno waiting liste
igrace chess-online
ovako zlonamerno onemogucavajuci korisnike da koriste normalno badwitch koji placaju Tele-konj ima koristi jer nemora da povecava svoje troskove prosirujuci linkove prema evropi

Srbija je ipak zemlja seljaka na brdovitom Balkanu i tuzno je ali istinito i dalje se na celu svake firme nalazi Gdin Govedo ili Gdin Konj a finansijsku politiku nam kreiraju Bilmezsmeni i Ekonjomisti

I meni se resetovao bar jednom dnevno, često posle toga ne bi ni uspostavio konekciju, a onda ga je grom spalio pa su mi dali drugi sa kojim nemam nikakvih problema. Radi odlično, nema pucanja i skoro da se uopšte ne greje dok se stari grejao poprilično.

Msn

Zasto nemogu na windows live messenger i skype da se gledam i pricam sa nekim preko cam i mic? Malo traje pa diskonekt samo da napomenem dobijem diskonekt i ne radi mi internet 5 sec ne samo sa msn-a.. Imam ovaj beli svemirski modem Huawei Hg510... imali neko da mi pomogne sa ovim?

Poslednja izmena:
Zasto nemogu na windows live messenger i skype da se gledam i pricam sa nekim preko cam i mic? Malo traje pa diskonekt samo da napomenem dobijem diskonekt i ne radi mi internet 5 sec ne samo sa msn-a.. Imam ovaj beli svemirski modem Huawei Hg510... imali neko da mi pomogne sa ovim?

Pa verovatno i ti imas problem sa menjanjem ip-a, jer ne ostvarujes konstantnu brzinu vec vezu sa prekidima...probaj za msn da nadjes neko resenje preko google-a u fazonu dodaje se neki text u msn-ovom folderu...meni je to pomoglo vise se ne restartuje tako cesto !

Na EliteSecurityju nekoliko likova kaze da im funkcionishe taj IPChanger, prema tome mora da moze da se namesti...

moze, ja sam se dva dana lomatala oko toga i sad konachno radi reconnect jdownloadera/cryptload-a....nisam koristila nikakav IPChanger, nego batch file za rekonektovanje.

korak po korak:

1. napraviti bridge konekciju (kako se pravi, detaljno je napisao acikus u jednom od prethodnih postova)

2. napraviti skriptu koja glasi ovako:

%systemroot%\system32\rasdial ADSL /disconnect
%systemroot%\system32\ping -n 20 192.168.1.1 >nul
%systemroot%\system32\rasdial ADSL username password

3. ovde gde kod mene pishe ADSL tu treba da stoji upisan naziv vashe PPPoE
konekcije.
4. obratiti paznju da iza dolazi blanko znak, pa tek onda slash!
5. ko ima LAN konekciju neka kuca u drugoj liniji 192.168.1.1, ko ima USB neka
proba sa 192.168.1.2
6. u trecjoj liniji na mestu username password kucati podatke koje ste dobili za
modem od Telekoma prilikom sklapanja ugovora

7. u jdownloader-u icji na configuration/reconnect, za Method izabrati Batch i u
polje Batch script prekopirati gornje tri linije skripte

8. ko koristi cryptload, u tabu reconnect, za nachin izabrati Start File, gornju
skriptu snimiti negde na HDD i dati link do nje.

e sad, ljudi koji su imali problema sa MSN/mailom/uploadom, ovo ne mogu da koriste, jer samim tim svaki put kad se restartuje modem morali bi ponovo da kucaju ifconfig.....al' bar ostali koji nemaju tih problema mogu da profitiraju bez uplacjivanja premium accounta ;)

Ja sam samo skinuo skriptu za cryptload...napravio folder u ruter folderu cryptloada sa imenom Huawei...ubacio skriptu i izabrao "Huawei HG510 Telekom Srbija u spisku rutera"..nisam čak menjao ni opcije u Cryptloadu. Cryptload perfektno restartuje ruter nikakva dalja podešavanja nisu potrebna...sve radi savršeno! :)

Ja sam tu skriptu okačio, a evo i za jDownloader samo treba izabrati u opcijama za reconnect Live Header/Curl

[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
WWW-Authenticate: Basic realm="Home Gateway"
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /rebootinfo.cgi HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Referer: http://%%%routerip%%%/rebootinfo.cgi
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]

Da li može za jdownloader reconnect neko slikovito uputstvo :) Gde kucamo user i pass iz ugovora (@xdsl.blabla) a gde user i pass admin xtonpk? Šta uzeti za ostala podešavanja? Iz prethodnih postova mi se čini da ima više načina da s enamesti pa ne bih da pobrkam

Ja sam izabrao samo Telekom srbija sa liste i pokušavao nešto pa nije htelo, probao sam samo sa "test reconnect" opcijom jer ne skidam ništa trenutno.

U ruteru sam samo isključio Port Mapping zbog dodatnih lan-ova. ništa drugo nisam menjao jer mi sve lepo radi.

Da li mora da se menja u bridge i da li se prelaskom na bridge menja način povezivanja na net? neću valjda morati da klikćem na dial up da bih se povezao? Ja se nimalo ne razumem u networking :(

Dakle može li jdownloader da se namesti da se rekonektuje a da pri tom ne promenim u ruteru ništa što bi ga zaglupavilo (te se ne konektuje sam pri paljenju kompa nego mora ručno da se ide na dial up)

hvala

Nije xtonpk, već je ztonpk. To je šifra za pristup modemu (njegova podrazumevana adresa je 192.168.1.1). User i pass iz ugovora @xdsl.blabla služi za pravljenje PPPOE konekcije. Recimo baš sam prošle nedelje ugradio bežični ruter, Huawei HG510 sam prebacio u bridge mod, i morao sam u bežičnom ruteru da podesim PPPOE konekciju sa tim korisničkim imenom i šifrom.

Cisto da pitam, vidim da ima jos ljudi a ovim problemom?

Jel' ima neki lek protiv zaglupljivanja ovog rutera, znaci ista prica HG 510 i Telekom, i recimo lepo ti ja preko noci ostavim da se skidaju fajlovi sa rapidsher-a, kad 'oces, ujutru se nije skinulo do kraja, jer se ruter zaglupio, pa moram da ga iskljucim i ukljucima, ima li nekog resenje za ovo ili jok?

Poslednja izmena:
Brat mi ima sledeci problem sa ovim modemom
Nemoze da pristupi 192.168.1.1
Opera mu daje blank page, FF i IE7 daju page load error.. ranije je mogao normalno da pristupi modemu,medjutim sad ne moze vise... gde moze biti problem?

Možda mu je adresa promenjena. Nek resetuje modem na podrazumevane vrednosti i moći će da mu pristupi preko 192.168.1.1.

Brat mi ima sledeci problem sa ovim modemom
Nemoze da pristupi 192.168.1.1
Opera mu daje blank page, FF i IE7 daju page load error.. ranije je mogao normalno da pristupi modemu,medjutim sad ne moze vise... gde moze biti problem?

proveri da nije iskljucena mrezna, da nisu pogresni lan parametri ako su upisani rucno, uninstall (disable uglavnom ne pomaze) antivirusa (narocito ako je eset nod32, avast, antivir i slicni koji mogu da blokiraju lokalnu konekciju), firewall-a (zone alarm, outpost, kerio... windows-ow nece da pravi problem), resetuj winsock, reinstaliraj drajver od mrezne, promeni lan port na ruteru (ako je bio 1 prebaci na 4 i obrnuto) i kabl (dobio si 2 plava)...
nesto mora da upali, ako nista ne pomogne probas na drugom kompu, ako je i tu isto zapali mu svecu ;]

hint: najcesce je u pitanju software za zastitu...

Poslednja izmena:
i ja imam porblem sa ovim routerom... naime kada hocu da napravim staticki IP kao sto pise na Port forward-u da treba i ukucam cmd pa ipconfig/all za dsn servers mi pise 192.168.1.1 a trebalo bi da mi pisu dva sasvim razlicita IPa... kako to da resim???

Pa ja sam ukucao 192.168.1.1 samo za prvi i šljaka sve kako treba... a pišu neki DNSovi tj 2 komada u statusu rutera odmah na prvoj strani....mada ja nemam problema ni sa ovim :))

Probaj ovo da ukucas:
Preferred DNS server:212.200.191.166
Alternate DNS server;212.200.190.166
Kod mene ovako radi sve bez problema.

Vrh Dno