Šta je novo?

Huawei Echolife HG510

Ne znam za ostale, ali evo ovo je vec drugi dan i tek sada izvaljujem da mi se konekcija gubi na svakih 2 sata. Telekom adsl btw. Nije to tolki problem da sam gajbi po ceo dan, najlakse mi je da restartujem modem ali je problem za torrente to jest, dok spavam ili sam na poslu, kada treba bez smetnji da skida, net zaglupi i onda dodjem kuci,shvatim da se nesto malo skinulo i onda opet restar modema. Anyone?

Ima sam isti problem, pa sam uneo parametre IP i DNS i Gateway u ruter, dal' su ovi nesto popravili iz Telekoma, dal' zbog toga, doduse ja ne skidam torrente vec rapidshare, taman kada sam hteo da zovem tehnicku podrsku, ruter proradio kako treba, videcemo dokle ce...

Ne znam za ostale, ali evo ovo je vec drugi dan i tek sada izvaljujem da mi se konekcija gubi na svakih 2 sata. Telekom adsl btw. Nije to tolki problem da sam gajbi po ceo dan, najlakse mi je da restartujem modem ali je problem za torrente to jest, dok spavam ili sam na poslu, kada treba bez smetnji da skida, net zaglupi i onda dodjem kuci,shvatim da se nesto malo skinulo i onda opet restar modema. Anyone?

Meni je tu pomoglo jedino ovo:http://www.half-open.com/
Naime,ruter se zakucavao i onda nista nije pomagalo osim restarta.Sada kada sam povecao broj portova u windowsu ruter se i dalje zakucava ali sada se posle 1-2 minuta oporavi i pocne opet da se konektuje na peerove i nastavi sa skidanjem tako da vise nema jutarnjih iznenadjenja da se nista nije skinulo.
Mozda si ovo vec probao ali ja u svakom slucaju da kazem mozda ti pomogne kao meni.

Kod mene u stvari i dalje isto, evo jutros download do pola zavrsen umesto da bude skroz, pa cu sad bas da pogledam ovaj half-open link...

Skoro su mi doneli HG510 kad sam uzeo IPTV, umesto MT882...
Probao sam za rekonektovanje skriptu koju je okacio Mister Mrva (koristim JDownloader):

Kod:
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
WWW-Authenticate: Basic realm="Home Gateway"
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /rebootinfo.cgi HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Referer: http://%%%routerip%%%/rebootinfo.cgi
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]

Funkcionise, ali desava se ponekad da zakaze, pa se uopste ni ne poveze na internet sve dok ga ruchno ne ugasim i upalim. Recimo smorio sam se kad sam pogledao monitor jurtros, ostavio sam da se skidaju neki filmovi preko noci.

A i treba mu dosta vremena da se resetuje, ne znam sta radi, ali za razliku od IP Changera koji sam koristo na MT882 (neki .bat), i nekog IPchangera sa .exe ekstenzijom koji sam koristio za ovaj HG510, ovome treba vise od 1 minuta da sve odradi( u Cryptloadu), i gase se lampice internet, pa adsl, pa dok se ponovo upale osedi covek. Na ova 2 prethodna resenja se samo na sekund prekine lampica Internet i nastavi da radi u roku od par sekundi.

Posto sad imam Mac OS, Cryptload ne mogu da koristim...znaci ogranicen sam na JDownloader..
i moje pitanje je : Da li neko ima neku drugu skriptu ili neko drugo resenje za rekonektovanje, a da to nije pravljenje one konekcije i pure bridge-a
hvala u napred
pozz

Da li moze neko da mi pomogne, imam problem sa dva racunara i ovim ruterom, na jednom racunaru net preko njega radi savrseno a na drugom imam probleme od nevidjenog usporenja neta pa do apsolutne nemogucnosti da mu pridjem, desi se da ucita stranicu pa posle par sekundi dobijem poruku kako je stranica nedostupna itd....help!

Moze li mi neko pomoci... Imam HG510 i nemam nikakvih problema sa protokom, prekidima ali sam sinoc hteo da podignem HUB kako bi drug preko dc-a skinuo nesto od mene... Upisem u HUB svoju IP ali kada je on pokusao da se konektuje nema sanse, probam sam da se nakacim na svoj HUB ali mi prijavljuje da 'masina' na toj adresi odbija bilo kakvu komunikaciju... :(

Posle probam sledece... krenem da dignem CSS dedicated server i naravno upisem Network, pokrenem server a tamo mi stoji da mi je IP 192.168.1.2 ?????

Zvao sam danas tehnicku pomoc telekoma, sve sto mi je receno je da MOZDA firewall HG510 pravi taj problem pa se ulogujem sa admin i ztonpk i tamo pod LAN1 nadjem da se odcekira firewall ali ne zeli da snimi to... sad cu probati jos jednom ali pitam i vas da li je neko pokusavao ovo sto meni treba, da li je uspeo da digne HUB ili CSS server tako da mogu i drugi da ga vide i konektuju se?

Nema leba Misho, vracaj se ti lepo kod nas na Maksnet i mocicemo lepo da pikamo css i po starom da razmenjujemo sve na dc-u ;) Dzaba ti 1,5mbps kada probijas dnevne limite dl :D

LJUDI, da li sve ovo sto ste pisali vazi i ako imam 2 kompjutera ?? ja sam iz modema ( hg510 ) izvukao liniju u ruter - netgear ( RP614 ) i vucem na drugi komp ...???

mislim na ono sa telnet 192.168... .. . . .admin ztonpk... i ifconfig....

Poslednja izmena:
Probaj ovo da ukucas:
Preferred DNS server:212.200.191.166
Alternate DNS server;212.200.190.166
Kod mene ovako radi sve bez problema.

meni tako nije radilo al sam zato iskoristio pomoc prijatelja ( sa foruma , neka od prethodnih stranica, gresan sam sto mu ime ne zapamtih al mu se zahvaljujem )koji kaze:

primary : 195.178.32.2
secondary: 212.200.13.13

Probaj ovo da ukucas:
Preferred DNS server:212.200.191.166
Alternate DNS server;212.200.190.166
Kod mene ovako radi sve bez problema.

meni tako nije radilo al sam zato iskoristio pomoc prijatelja ( sa foruma , neka od prethodnih stranica, gresan sam sto mu ime ne zapamtih al mu se zahvaljujem )koji kaze:

doduse ja sam ispratio uputstva sa portforward.com i torrent u fullu pici, nemam reci. skidam kapu i saginjem glavu

doduse ja sam ispratio uputstva sa portforward.com i torrent u fullu pici, nemam reci. skidam kapu i saginjem glavu

Probacu i ove dns da vidim da li i oni rade kod mene.Mozda tako proradi net malo bolje.Ako izvucen jos neki kbs bice super.

Ljudi, treba mi pomoc...imate li kakvih ideja kako da iskoristim ovo!? da pojasnim: naleteo sam na wireless signal HG520i na laptop racunaru i onako slucajno se nakachih na isti...pristup internetu je bio vrhunski brz! nakon par minura nisam imao pristup internetu vec mi je tu konekciju prikazivalo kao local only konekciju!
sve sto mi trazi kada hocu da pristupim tom wireless signalu je network key, sta god da upisem isto je...zakacim se ali imam samo local only pristup!
Da li nekako mogu da se povezzem na Internet ovako? ne bi bilo lose...

Svima koji imaju problema sa pucanjem veze savetujem sledece:

1. Proverite da li ste ispravno povezali telefonsku liniju odnosno da li su vam svi telefoni u stanu iza splittera.

2. Proverite da li je splitter ispravan (kupite drugi u Logo-u za 200-tinak din, nije zgoreg imati rezervni jer hoce nekad da crkne).

3. Proverite da vam nije ruter podesen da se sam otkacinje sa PPP konekcije.

Na kraju, probajte da nabavite neki ozbiljniji ruter -- najcesce su ruteri koji se dobijaju od provajdera jako slabe masine (200 MHz ARM procesori ili slabije sa jako malo RAM-a) koje nisu u stanju da opsluze veliki broj konekcija i njihovo kreiranje brzinom koju diktira P2P softver pa se fizicki zaglupljuju i resetuju. Meni ovaj ruter po web interfejsu i podesavanjima jako lici na kilavi Conexant.

Sto se tice MTU i skripte koja ga resetuje -- trebalo bi da je moguce preko TFTP da se snimi fajl sa rutera na racunar i da se nakon editovanja vrati nazad. U svakom slucaju, ne pokusavajte ovo ako ne razumete o cemu pricam jer moze da se sj.be ruter ako se pregazi pogresan fajl!

Sto se tice firewalla, ako gasenje preko interfejsa ne radi, onda otkucajte iz telneta odgovarajucu komandu pa save i reboot, to uvek radi.

Poslednja izmena:
Kratko pitanje, hocu da povezem Wireless router Linksys (sa DD-WRT firmware-om) na svima omiljeni Huawei HG510 ADSL router, tako da Linksys radi rutiranje, a Huawei radi samo kao modem. Sve sto sam probao nije radilo, Linksys ne dobija WAN adresu sa modema, pa da li neko ima slicnu konfiguraciju i da li moze da da neki savet?

^Jesi probao da isključiš firewall? Kod mene je to pravilo problem u istoj situaciji. Firewall off, Huawei prebačen u pure bridge mode, povezan kablom sa WAN portom bežičnog rutera, i ruter prikačen na LAN port u kompu.

MOre udarite ga jednom o zemlju, da vis posle kako radi!

Ljudi, treba mi pomoc...imate li kakvih ideja kako da iskoristim ovo!? da pojasnim: naleteo sam na wireless signal HG520i na laptop racunaru i onako slucajno se nakachih na isti...pristup internetu je bio vrhunski brz! nakon par minura nisam imao pristup internetu vec mi je tu konekciju prikazivalo kao local only konekciju!
sve sto mi trazi kada hocu da pristupim tom wireless signalu je network key, sta god da upisem isto je...zakacim se ali imam samo local only pristup!
Da li nekako mogu da se povezzem na Internet ovako? ne bi bilo lose...

Prva poruka na forumu ti je o tome kako si počeo da kradeš tuđi net i još tražiš pomoć u vezi toga. Plus je u pogrešnoj temi, ovde se priča o HG510, a ne o HG520i.

btw, taj od koga si krao net je ukapirao pa je zabranio da mu i dalje pristupaš.

^Jesi probao da isključiš firewall? Kod mene je to pravilo problem u istoj situaciji. Firewall off, Huawei prebačen u pure bridge mode, povezan kablom sa WAN portom bežičnog rutera, i ruter prikačen na LAN port u kompu.

Probao sam da promenim HG510 da radi u Pure Bridge po upustvima na ovom forumu medjutim nije uspeo (koristeci PPPoE connection preko Win XP-a sa User i pass od telekoma).

Dakle,
1. Promenio sam user i pass na admin, admin po upustvu na ovom forumu.
2. Isao sam na Advanced settings, pa onda na WAN
3. Isao sam na edit 8/35 (prva na listi) protokol PPPoE
4. Na prvom ekranu sam kliknuo next (VPI: 8, VCI:35 ostavio default)
5. Na drugom ekranu sam promeni "PPP over Ethernet" na Bridging, Ostavio sam encapuslation mode na LLC/SNAP-Bridging, clicknuo next
6. Enable DHCP Client sam osatvio disabled, enabed bridge service: yes, i service name je ppp_8_35
7. Sve ostalo sam ostavio isto

Dakle pod tom konfiguracijom neradi mi bridge mode kada imam ukljucen PPPoE na XP direktno na LAN1 port sa modema.

Zvao sam Telekom Tehnicku podrsku i oni su mi rekli da HG510 ustvari nepodrzava Pure Bridge (bez obzira sto u njihovom upustvu pise da moze da se tako podesi) i da treba da odem i kupim samo ADSL modem.

Dali neko moze da pogleda sta sam uradio i ako ne sta preporucujete?

Hvala unapred!
6. kli

^Ne reče ništa u vezi firewall-a? :D Nije tačno da ne podržava pure bridge mode, kod mene radi. Dobro si podesio Huawei, ubaci user i pass za PPPoE u podešavanja wireless rutera i poveži ih lan kablom, a pre toga isključi firewall - hoće da pravi probleme, pogotovo ako imaš Eset fw :p

^Ne reče ništa u vezi firewall-a? :D Nije tačno da ne podržava pure bridge mode, kod mene radi. Dobro si podesio Huawei, ubaci user i pass za PPPoE u podešavanja wireless rutera i poveži ih lan kablom, a pre toga isključi firewall - hoće da pravi probleme, pogotovo ako imaš Eset fw :p

Firewall je iskljucen ali meni ne radi. Da eleminisem wireless router kao problem, takodje sam pokusao PPPoE preko Windows XP-a na namestim kao "New connection" sa username i password.

Dali neko ima ideju sta moze da bude, stvarno je frustrirajuce.

Evo je konfiguracija:

Wide Area Network (WAN) Setup
Choose Add, Edit, or Remove to configure WAN interfaces.
Choose Save/Reboot to apply the changes and reboot the system.
Note: You must reboot the router to make the new configuration effective.
VPI/
VCI
Con.
ID Category Service Interface Protocol Igmp QoS VlanId State Remove Edit
8/36 1 CBR br_8_36 nas_8_36 Bridge N/A Disabled N/A Enabled
8/37 1 CBR br_8_37 nas_8_37 Bridge N/A Disabled N/A Enabled
8/38 1 UBR mer_8_38 nas_8_38 MER Disabled Disabled N/A Enabled
8/35 1 UBR ppp_8_35 nas_8_35 Bridge N/A Disabled N/A Enabled

Poslednja izmena:
Bilo koja pomoc, ili moram da kupujem novi ADSL modem posto nemogu ovaj da namestim da radi u pure bridge modu?

Koliko ja znam ideš na cini mi se WAN setings
8/35 1 UBR ppp_8_35 nas_8_35 Bridge N/A Disabled N/A Enabled
Tu imaš edit pa redom next next dok ti ne dođe da prebaciš na bridge zatim next i save and rebote.
Onda praviš novu konekciju sa username i pass dobijenim za dati modem.
Promenio sam modem pa ne mogu tačno da izčitam redosled ali to je to sigurno radi.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Uopste nema potrebe za pure bridge modom na 510 i 520 ruterima!

Podesavanja koja navodim su za HG520s ali verovatno su slicna i za 510:

1. Dodelite racunaru koji ce koristiti p2p aplikacije fiksnu IP adresu

- Start->Settings->Network Connections pa desni klik na Local Areal Connection (ili Wireless ako koristite WiFi ruter) i klik na Properties.

- Kada se otvori prozor kliknite na TCP/IP u listi pa na dugme Properties ispod. Izaberite use the following IP address pa unesite adresu 192.168.1.x gde je x broj izmedju 2 i 253. To ce biti adresa "servera" odnosno vaseg racunara. Primera radi izabracemo 192.168.1.2.

- Subnet mask je 255.255.255.0 (popuni se automatski), Default gateway je 192.168.1.1 (to je adresa rutera), ista vrednost se stavlja i u Preferred DNS server, a drugi se moze ostaviti prazan.

- Nakon sto ste sve to podesili klik na Ok pa na Close i ako je potrebno restartujte racunar.

2. Pristup ruteru

- Otvorite Internet Explorer i u address bar ukucajte 192.168.1.1 i pritisnite <Enter>.

Korisnicko ime je admin, a lozinka je vec 1,000 puta ponovljena -- ztonpk.

3. Basic->NAT->Virtual Server

- Mozete uneti najvise 11 pravila za mapiranje, a koje pravilo menjate bira se iz Rule Index drop down liste.

- Start i End port number kao i local verzije tih polja su uvek iste. Na primer, ako mapirate port 50000 za uTorrent stavicete u sva cetiri polja broj 50000.

- U polje Local IP address uvek ide ista adresa "servera" odnosno vaseg racunara koju ste podesili u prvom koraku dakle 192.168.1.2.

- Polje Application sluzi da upisete neki naziv da bi lakse razlikovali pravila u tabeli ispod -- na primer uTorrent.

- Za uTorrent Protocol treba da bude ALL posto on koristi isti port i za TCP i za UDP saobracaj, dok recimo za eMule treba dva pravila za dva razlicita porta -- jedno za TCP, drugo za UDP.

- Kada unesete podatke za jedno pravilo klikom na Submit ga aktivirate, a zatim iz Rule Index liste birate sledeci slobodan indeks da bi nastavili unos za ostala pravila koja su vam potrebna.

4. Advanced->Firewall

- Ovde imate dva podesavanja:

Kod:
Firewall (o) Enable ( ) Disable
SPI      ( ) Enable (o) Disable

- Sve u svemu Firewall moze ostati ukljucen, ali nemojte ukljucivati SPI -- ako ste ga ukljucili obavezno ga iskljucite inace vam incoming P2P konekcije nece raditi kao da portovi nisu ni mapirani!

5. Advanced->Security

- Da bi mogli da pingujete servere na Internetu "otkacite" opciju Ping.

6. Basic->WAN Setting

- Izaberite Nailed-Up Connection i kliknite Submit kako bi ruter stalno drzao PPP konekciju.

- Kad ste vec tu mozete probati i da promenite MSS i MTU ako znate sta radite. Ako se ostavi 0 (0 = use default) ruter podesi MTU na 1480.

Eto, to je to. Meni radi NAT i portovi preko 5000 su mi forwardovani bez problema.

Poslednja izmena:
Da li zna neko kako mogu da povecam maksimalni broj konekcija na uredjaju sa 75 ( mislim da je ogranicenje toliko, negde sam procitao ) na vise? Hvala unapred!

Mislim da to nije moguce jer je ogranicenje verovatno vezano za jacinu procesora u ruteru, ali mozda neko zna nesto sto ja ne znam pa nek se javi.

Ortak ima taj ruter, medjutim treba da se prikace 4 racunara, ali su samo dva lan porta otkljucana...kako otkljucati ostale? :)

@marko_84: Advanced Setup -> Port Mapping ... mislim da se tu nalaze podešavanja za to što njemu treba

Vrh Dno