Šta je novo?

Huawei Echolife HG510

Ako sam ja dobro shvatio portove 2 i 3 Telekom je rezevisao za budući VoIP i IPTV.

Pretpostavljam da ako ugasiš Port Mapping da bi sva četiri porta trabalo da rade kao normalan switch.
 
Provereno radi !

Ako ugasiš Port Mapping sva četiri porta rade kao normalan switch i preko sva 4 porta mozes da ides na internet. Naravno i dalje radi normalno i WLAN.
 
Poazdrav

Molio bih vas za malu pomoc oko ovog rutera ako moze.Imam problem sa downloadom preko utorrenta.Sta god da skidam nebitna velicina fajla ili koliko ima sidera download mi neide vishe od 10 kbsec.Imam 512/64 probao sam da podesim nesto ali neradi,navodno port nije u redu.
Problem da pojasnim malo je taj sto mi dole u torrentu stoji stalno zuti trouglic(kao nema conekcije ili da otvorim port kako bi drugi mogli da se povezu samnom.
Sve u svemu net mi radi extra,igram WoW radi super,msn icq itd samo torrent nece da skida brze od 10kbs .

Molim vas ako neko zna kako da ga podesim neka javi pls .


Hvala
 
Da ne poverujete, ali nisam uspeo da ukljucim 2 i 4 portove... Moze ss, mozda mi je nesto promaklo?
 
problemi i samo problemi

Pozdrav svima!

I ja bih se prikljucio temi posto i ja imam problema sa istim modemom hg510,imam ga skoro mesec dana...bio sam zadovoljan dok sam surfovao ali kad sam poceo da koristim P2P tu je nastao problem. Uredno sam ga otkljucao kako je navedeno u nekoliko tema.Naime,primetio sam da net radi skoro odlicno kad se ne koriste torrent manageri tipa azureus,utorrent(kod ovog mi je veza pucala svakih 2-3 minuta)...kod Azureusa radi lepo ukoliko ne diram Mozilu,u tom momentu nastaje problem...modem se "zaglupi" pa mu je potrebno da se vrati u normalan rezim rada nekoliko minuta,dok se ne konektuje ponovo..povremeno resenje je i iskljucivanje mrezne konekcije i ponovnim ukljucivanjem bi poceo da radi...to mi je mnogo brze nego da cekam da se sam namesti...instalacije pretpostavljam da su dobre jer ne znam sta sam mogao lose da prikljucim...

Tehnicku podrsku nisam jos zvao jer ne znam kakav ce njihov odgovor biti ako kazem da sam rucno otvorio portove za p2p iako su oni ocigledno to zabranili iz samo njima znanih razloga...ako neko ima neki savet ili sugestiju,prihvatam ih sve vrlo rado jer dugo cekani Adsl me nije odusevio,bar ne jos...iako je razlika u dial up-u i adslu ocigledna :)...

Veliki pozdrav
 
Poslednja izmena:
Da ne poverujete, ali nisam uspeo da ukljucim 2 i 4 portove... Moze ss, mozda mi je nesto promaklo?

Pozdrav!

Ja sam to uspeo odmah i bez ikakvih problema...potrebno je samo da destikliras opciju u podesavanjima rutera u Advanced setup/Port Mapping/--Enable virtual ports on Ethernet Switch


i trebalo bi da proradi....

pOZ
 
Poslednja izmena:
Znam, odradio sam bas to...i nista. Kao da nista nisam dirao. hmmm
 
Covek stvarno da se zapita sta su to oni nama davali...ako si sve uradio,a nema mnogo,ne vidim razlog zasto ne radi...nedavno sam radio kod poznanika koji je skoro dobio isti modem, i probao da se ulogujem u njega zbog podesavanja i nece....
 
Danas dobijem Huawei Echolife HG510 i reko da podesim PPOE konekciju i prebacim u PURE BRIDGE mod. Okrenem tehnicku podrsku i oni mi kazu da ne daju takve informacije :mad:.
Zamolio bih nekoga da mi napise kao da prebacim u PURE BRIDGE.
Unapred hvala.
 
Danas dobijem Huawei Echolife HG510 i reko da podesim PPOE konekciju i prebacim u PURE BRIDGE mod. Okrenem tehnicku podrsku i oni mi kazu da ne daju takve informacije :mad:.
Zamolio bih nekoga da mi napise kao da prebacim u PURE BRIDGE.
Unapred hvala.

I meni je ovo potrebno...

AKo bi neko mogao step by step :)
 
Ovaj ruter ima u sebi svoj operativni sistem i procesor na 277 mhz..pogresili smo...nije problem u ruteru vec u nasim postama .Stare instalacije kablova (losa veza izmedju poste i korisnika)bio sam kod drugara u Bg i ovaj ruter radi perfektno bez ikakvih podesavanja i dodatnih programa.
Ali..ipak...covek je napravio program..instaliras ga i kad se konektujes na net,samo kliknes na ikonicu na desktopu i sve radi perfektno.
 
Pozdrav svima :)
E ovako...
Nabavio sam Telekomov adsl, paket je 512/64. Imam par problema. Prvo, napomenuću da nisam pravio PPPoE konekciju koja uvek zahteva username i password da se unese (to valjda i ne treba, mislim da sam permutovao nešto). Dalje, na HG510 sam u ulaz LAN4 priključio moj kompjuter, a dodatna dva kompjutera sam povezao na switch, pa onda na ulaz LAN1. Local Area Connection na sva 3 kompjutera je podešena na automatsko odredjivanje IP adrese i adrese DNS servera. Problemi su ti da, na nekim sajtovima se slike ne učitavaju, msn se prekida svakih 10-ak minuta, uTorrent u 95% slučajeva ima brzinu od 3 kbps, a ostalih 5% je od 4 do 20 kbps. Na yahoo kad odem moram par puta da se ulogujem, jer nekoliko puta zaredom otvori praznu stranicu nakon unosa mog usernamea i passworda. Fajl od 100 mb sam pokušao 8 puta da skidam, uvek ga prekine (nekad na 3%, nekad na 93%). Kad sam radio test na jednom sajtu, pisalo je da je down brzina oko 300, a up brzina ravno 10 kbit/s, dok je ping uvek oko 400 ili iznad. Ono što je zanimljivo je, jednom prilikom sam moj kompjuter priključio na LAN4, a drugi kompjuter na LAN1 ulaz, bez switcha, i bez trećeg kompa i net je lepo radio. Onda sam drugi i treći kompjuter vezao na switch, pa onda na LAN1, i od tada se sve pogoršalo. Čak i dok je samo jedan kompjuter upaljen, brzina je katastrofalna. Zanimaju me sledeće stvari:
Da li je switch problem? Hoće li pomoći ako isključim Port Mapping i ostala dva kompa namestim na LAN1 i LAN2, bez switcha? Dalje, podesio sam MTU na 1432, i nisam primetio nikakvu razliku. I još što me zanima, kako tačno da namestim sebi statičku IP adresu (ovo mi treba za uTorrent)? Pratio sam uputstva sa sajta portforwarding, i kad u cmd ukucam ipconfig /all, piše da je DNS adresa 192.168.1.1, je l' to treba tako? Hoću prvo sa vama da se konsultujem, jer me zanima i to za DNS server, a i zanima me podešavanje adresa na ostalim kompjuterima. Hvala unapred, ako sad ne uspem da sredim sve kako treba, onda idem da skupljam onih 5000-6000 dinara, otkažem ugovor, i vraćam se na wireless... :smash:

Dodatak: Pre nego što sam menjao MTU, u podešavanjima nisam stavio konekciju na Bridge, je l' to problem? I ako stavim konekciju na Bridge, je l' moram ručno da ugasim i upalim modem ili će on posle par minuta sam da prepozna sve to?
 
Poslednja izmena:
Kada sam pokusao da prebacim u brigde, sve sam uradio po uputstvu...

Isao sam na edit prve stavke u WAN-u, prebacio sa PPoE na Brdging, ishao Save, uradio reboot, i kada je zavrshio nije se desilo nishta... Nikakva promena, sve ostalo isto

nakon toga sam napravio konekciju, medjutim nije hteo da se konektuje...

da li zna neko u chemu greshim?
 
Ok, postaviću te adrese DNS servera, da ne bude automatsko traženje. Nisam pravio statičku adresu, ali sam uspeo da forwardujem port preko onog sajta na mom kompjuteru, a kad sam na drugom kompjuteru hteo da ga forwardujem (drugi je port, naravno), uradio sam sve isto kao na prvom, ali je i dalje prijavljivao da port nije otvoren. Isključio sam Port Mapping, pa ću sutra da razmestim kablove na modem, da ne koristim switch više. I može li neko objašnjenje u par koraka kako se namešta konekcija na Bridge? Ja sam promenio na bridge, i tada mi net nije radio. A ako sam shvatio dobro, nakon što konekciju postavim na Bridge, moram da pravim novu konekciju sa unosom username i passworda. Ako može neko kratko jednostavno uputstvo za sve to, bio bih zahvalan, čisto da mi sve bude jasno :)
 
Pozdrav drugari.
Meni sve radi. Imam pristup svim servisima na netu i sve je ok. Medjutim buni me malo protok. Moj paket je kod Telekoma je ADSL 512/64. Na njihovom sajtu pise da je to: Brzina dolaznog saobraćaja je 512 Kb/s. Brzina odlaznog saobraćaja je 64 Kb/s.
E sad u praksi to meni radi ovako. Kad download-ujem preko Firefoksa sa nekog http serv. down mi je u proseku 50KB/s - 52KB/s. Cudno mi je zasto je to toliko sporo? Da sve bude jos cudnije, telekom je daleko od mog stana nekih 400-500 metara. A torrenti zesce sporo idu. kako koji, ne prelaze u glavnom 12kB. Ceo sam zbunjen. Nista mi vise nije jasno.
Ceo dan pokusavam da provalim u cemu je caka, evo i celu ovu temu sam procitao. Jer ima resenja drugari?

Puno pozdrava!
 
Poslednja izmena:
Da cikus bude veci, pogledajte rezultat koji mi daje Speedtest.
190570948.png


:))))))
 
Poslednja izmena:
512kb/s=64kB/s a u praksi ~52-54kB/s možeš da očekuješ sa ADSL-om. Dakle b je bit a B bajt a kako je 1B=8b dolazimo do prethodne računice. Dakle sve je u redu.
 
Kad stavim konekciju na Bridge, da li moram na sva 3 kompjutera da pravim PPPoE konekcije sa username i passwordom?
 
Podesio sam konekciju na Bridge, i napravio nove konekcije sa usernameom i passwordom na sva 3 kompjutera. Switch više ne koristim jer sam isključio Port Mapping, pa su mi sva 3 kompa direktno povezana na modem. Sad malo finije radi net, počinje i slike da učitava, ali i dalje prekida konekciju, i opet mi je malopre zeznuo download onih 100 mb... To ću još malo da trpim, a onda ću zvati centar da pitam je l' do mene ili do njih. Inače, kad ukucam u cmd-u ifconfig 8_35_1 mtu 1432 (valjda tako ide, ako se sećam dobro, mrzi me da se vraćam na prethodne strane), kaže da uredjaj ne postoji (to valjda zato što je konekcija na Bridge), pa sam kucao nas_8_35, i tad sam mogao da menjam mtu, ali nakon promene mtu-a na 1432, msn nije hteo da radi. Kada sam vratio mtu na 1500, sve je počelo da radi kako treba. E sad, samo da prestanu ovi prekidi, i ja sam srećan :D

P.S.
Izvinjavam se za 2 posta zaredom...
 
Poslednja izmena:
Imam ovaj problem sa 510-om otkad sam uveo ADSL. Naime dešava se bar jednom dnevno da pukne konekcija i onda je ruter kao ponovo uspostavi konekciju međutim net ne radi dok ga ne upalim i ugasim, ponekad i par puta, na power dugme. Evo i slike loga:

 
Okey! Imam jedno pitanje za vas! Meni se desilo da posle telneta rutera, i save ispisao onu poruku kako mi je connection timeout! Pre toga torrenti su mi radili savrsheno, ishli su do 118-120kb/s i to bez FORWARDA porta! sada posle toga ISTI torrent koji je u medjuvremenu dobio jos vise sidera, ne prelazi preko 10kb/s sto je 10x manje. Koristim Vistu SP1! Non stop puca tracker i izbacuje da je offline (torrentleech)

Da li postoji neki UNDO za ovaj postupak, pa da ponovo probam, jer me izludjuje, imam premium na torrentleach-u (ViP), a dobijam samo 10kb/s ...

BTW, od tada ne mogu da setujem Ipv4 na static, non stop mi prijavljuje nepoznatu mrezu i net nece da radi!

Ako se ne varam ovo su podaci koje treba podesiti za static IP kao sto je portforward rekao:

LAN IP Address: 192.168.1.1
Default Gateway: 212.200.204.1
Primary DNS Server: 212.200.191.166
Secondary DNS Server: 212.200.190.166

PS. isti ruter, XP SP2 isti problem, tako da ono ... do Viste je i slichno ne vredi :)
Koliko pomaze sama dijagnostika rutera, i da li ce mi ako restartujem sam ruter sve sjebati i morati da setujem sve sam ponovo (pre telekomovog setovanja) ?
 
idi u run, cmd kucaj telnet 192.168.1.1, uloguj se sa admin admin ukoliko si odkljucao modem zatim kucaj

ifconfig ppp_8_35_1 mtu 1432
ifconfig

i posle samo izadji i sve ce proraditi (osim msna) ali jedini je problem sto to moras da kucas svaki put kada palis modem jer ima skriptu koja vraca pocetna podesavanja.

P.S To sam objasnio u postu #67

javlja mi se problem, ja sve to lepo odradim i kada kada treba da se ulogujem pise login, ja ukucam telekom zatim ENTER i on mi izbaci password: i ja tu nista vise ne mogu da uradim, ne mogu nisat da otkucam, ali bas nista, i ne znam sta da radim, u podesavanja modema sam usao preko browsera, sto znaci da sam ga otkljucao, pomagajte ljudi. isti problem je imao korisnim ''milanesse'' postovi od 31-37 u ovoj temi, niko mu nije dao adejvatno resenje, jeste bilo odavno ali ja sam sada naelteo na ovo. pomagajte ljudi ko boga vas molim
veliki pozdrav
 
Nazad
Vrh Dno