Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Nije na vrhu ali mozes profil pogledati kad udjes u imenik -> podesavanja. Imas opciju pogledaj profil :)

Poslednja izmena:
Radmila, hvala puno. :Klanjanje

Ulazio sam u podešavanja al biser ne vide tu opciju.

Opet imam nekoliko pitanja. Znam da ne treba pisati post za postom ali vise nemam opciju promeni poruku! :D

Da li je neko nasao (i gde) dobru flip futrolicu za ovaj telefon? Pre neki dan sam u Sremskoj trazila, ali preklop za ekran ne leze lepo i nekako lose stoji pa nisam ni uzela.
I da li je neko imao problem sa onom originalnom maskom? Naime meni se nekako rasirila kod onog dela gde se gasi telefon, a nisam je uopste previse puta skidala, mozda samo dva puta i to je to. Ima li negde takva, original da se kupi? Licno nisam nasla.

Upravo se javljam sa novog Ascenda P6 i moji prvi utisci su više nego zadovoljavajući.Dizajn,ergonomija i osnećaj koji imate kada ga držite u ruci je zaista odličan.Instalirani softver je JB 4.2.2.Za sad toliko,napisat ću svoje utiske nakon što se malo poigram sa ovim ljepotanom.

@RADEKIC neka te lepo i dugo sluzi.

za update moguce ko zna, rusi su dobili ranije neku b511 verziju za njih,medjutim ovaj u postu ne pominje da li je to to,tako da ko zna.sacekacemo jos vesti.

vendor folder verovatno sadrzi dodatke za regione.bitan je dload.Jel kao app ili kao zip.ako je app, bice da je zvanican, samo ne jos pusten.

Nije los rom, brzi je od B510, instalirao sam i vendor koji se stavlja u dload za nas region neeurope. Tastatura je bolja i sam sistem je brzi, za bateriju cu videti.

Interesantno je sto opet b92 i blic seckaju a mocart sport, hrom, delfin i ostale app rade odlicno, mozda nisu prilagodjene za kit kat. Jos da dodam da wi fi radi brzinom munje

Hvala Sale83.
Sačekat ću još koji dan pa ću napisati i neka svoja zapažanja ,mada je o njemu sve već rečeno.

Drugari, trenutno imam xperia z pa hocu da predjem na p6 koji sam skoro kupio i onda odustso i uzeo z. Z mi je nekako prevelik i da li moze neko da poredi drzanje baterije p6ice u odnosu na neki aktuelni android ili mozda sa xperiom z.
Hvala drugari unapred na odgovoru

to sve zavisi od tebe kako i koliko koristis.
na papiru xperia z ima jacu bateriju ali i malo vecu rezoluciju, e sad ne znam koliko ti ona traje i sta sve koristis od servisa i koliko ti baterije curi u standy rezimu.
Meni ovaj izvuce izmedju 3 ponekad 4 sata sot-a.

Z oko 5h sot ali sam na 2g i wifi, mobile data i 3g samo po potrebi(vrlo retko), osvetljenje na min, auto sync iskljucene, bez igrica, 1h poziva, dosta sms, citanje b92,blic...
Uglavnom na 50% bat sam uglavnom izmedju 2h i 30 i 2h i 45 min

Poslednja izmena:
Onda racunaj na krace vreme ako se odlucis za ovaj.Doduse meni je osvetljenje na oko 50%+ auto, auto sync konstantno(medjutim ono sto koristim), wifi kod kuce, van kuce na 3g...

Pazi danas sam ga pustio na 3g, i na 68%% je bio sa 1h i 15 screen on-a uz max osvetljenje +auto, auto sync iskljuceno, za nekih 2,5, 3h ukljucenosti.
Na standby nocu skida mozda po 1% po h, a nekad i skine manje tipa 0,5% po h

Poslednja izmena:
Evo kod mene je trenutno bas tu negde 65%, 1h16min. :) a za noc skine oko 3%, otprilike na 3 sata malo ispod 1%.

Pa moglo bi da se kaze da ce da drze slicno, jer pretpostavljam da auto sync vuce vise baterije :)

Moj ti je savet da ne uzimaš ovaj krš od telefona. Imam ga od septembra i još uvek nisu izbacili normalan softver za telefon. Evo baš sada isprobavam neke launčere sa marketa i svi koče i seckaju.

Sto druze tako :-(
Ja bas citao da dobro radi na prethodnim software-ima, mada koliko sam video recimo xperia z na kitkat jede bateriju a evo mene na 4.3 i zadovoljan sam kako radi. Mada iako volim velike ekrane nekako mi je suvise debela i kockasta i zadnji deo je podlozan grebanju, a ja ne volim da nosim futrole, a p6 mi se bas svidja, jedino me plasi baterija i mala interna mem od 4,5 gb

Ja ti kažem da ne napraviš grešku kao ja, prijatelji mi imaju s3 koji ima manje ram memorije i super radi, imaju huawei g700 koji radi na 4.2.1 i radi takvom brzinom da nijedna aplikacija ili launčer ne seckaju a slabiji je telefon od p6. Svi LG telefoni čak i oni slabiji su dobili kit kat a huawei samo dva ili tri modela. Instalirao sam apex launčer jer najmanje secka koji ne secka ni na 5 puta slabijim telefonima. To su moji utisci. P6 ima odlične performanse hardvera koje su upropašćene lošim softverom.

Poslednja izmena:
Hm, a da nijecto samo privremeno, mozda se sredi kad ubace neku zakrpu, nesto...
Jel ti isto ocajan bio i pre kitkat-a?

Kit kat i nemam na telefonu, imao sam ga jedan dan i odmah sklonio, užas, možda i izadje bolji softver, to je pravilo da nov huawei model treba kupovati godinu dana posle izlazka.

Meni ionako treba 100 god da razmisljam i taman da sam odlucio i opravi me da ponovo ne znam sta cu :)

Nakon nekoliko dana na b511, mogu reci da je fluidniji u odnosu na b510.Baterija traje isto kako sam podesavao i na b510, tako da tu nema promena, rutovan, vracene opet opcije u phone manager, bar za notifikacije i switch sad radi bez malog baga koji je imao, oseti se manji lag na blic vestima i dalje, ali manje nego na b510, temperatura je niza, b510 nije radio ispod 31°C, sada pada na 27°C, nova launcer radi odlicno kao i na prethodnim verzijama, kazu da je resen problem kod GPS-a i Wifi-ja, medjutim nisam do sada imao problema sa tim.Pre instaliranja ko hoce da radi update, neka bekapuje sve, jer se sve brise nakon instalacije.
Sve u svemu opeglano kako treba, mislim da je to to od neke vece podrske za ovaj fon bar sto se Huaweija tice, ne verujem da ce biti updatea na Android L, tako da ce svi buduci apdejti, ako ih bude, biti vezani za ovaj kitket i dodatno peglanje unutar njega.
Naravno, developeri su tu, pa dok traje, traje, tako da nema zime jos za ovaj fon.:)

Sale sa kojim programom si rutovao telefon? Jel moze da se uradi posle unrot?

Twrp-om sad, posto cu romove neke da probavam kasnije, pa mi treba castm recovery.Nemam pojma, nisam radio, verovatno moze.

Kolko bije p6 na antutu, vidoh neki test sa 13 i nesto soma, mada mislim da je to stari antutu

Nazad
Vrh Dno