Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

Nije samo kod tebe. I kod mene je. Stock browser je uzas dok je na 4.2 bio vrh. Sistem radi odlicno, ali aplikacije su uzas. Ja sam im ostavio feedback nadam se da citaju to.

Jeste sistem ok ali svi više koristimo aplikacije, nije mi jasno da niko na stranim forumima ne komentariše seckanje aplikacija

Poslednja izmena:
Nije ni meni. Jednostavno se vraca na 4.2 preko local updatea ali ce da se izvrsi factory reset.

Skrol na blic, b92, bbc na glavnoj strani klizi, ali unutar vesti secka, medjutim nije toliko strasno da ne moze da se cita.Onaj njihov difolnti brauzer nikad nisam ni koristio, ali vidim da hrom laguje kod zuma.delfin radi kako je radio i na 4.2.2, samo sto treba odraditi tvik za kitket, kako bi i fles radio.

Stizu notifikacije za vesti.

Verovatno ce stici neko peglanje uskoro kao sto je i kinezima stiglo posle.

Vratio sam se na B132 koji mnogo bolje radi od pokusaja kit keta

To je za sad pametno mada ja ostajem na b510 jer ce sigurno huawei krenuti da ispravlja bagove. Ovo su sad izbacili samo da korisnici ne kukaju kako nema kitkata.

Doakao sam kopiletu.:)
3% za noc...baterija je sasavila, kao da se nije kalibrisala posle punjenja, tj prikaze puno je, a onda nastavi da se trosi ko sumanuta.onda sam samo opet prikljucio dok nije pokazala full...koristio fon, standardn, ostavio na 97% pred spavanje, jutros 94%.
Da jos nesto, pre svega toga temperatura baterije je sve vreme bila preko 30°c, cak i u stanju mirovanja.Videcemo da li je to to ili samo pravi predah do novog srkanja.:d

Da ispricam sta se desilo sa mojim divnim telefonom. Krenem ja lepo juce na ispit, izadjem iz stana kad meni ne radi internet na fonu (koji uzgred mora stalno da bude ukljucen zbog whatsappa jelte). Dobro, kazem ja nista strasno, samo cu da restartujem fon pa ce da proradi. Restartujem ja lepo fon kad ono BOOTLOOP! Ja ne znam sta cu, ne smem da ostavim telefon tako, mozda resi da izadje iz bootloopa na sred ispita pa da me isteraju. Ja vec ne znam sta cu. Restartujem ga jedno 10x ono svaki put bootloop. Ja se vec grizem. Onda pokusam metod 3 tastera, udje on u recovery lepo, naravno kaze greska jer nemam dload ali dobro, posle zaglavi u recoveryu i tamo gde moze da se restartuje fon (ne znam da li to nije bootloader mozda). Restartujem ga ja odatle ma nista, i dalje zaglavio. Ocajnicki pokusaj, reset na fabricka, odradim, ja to, prodje huawei ascend logo ali zaglavi na onom drugom ekranu. Ja vec spreman da razbijem telefon o asfalt. Restartujem ga opet, ukljuci se konacno.
Zakljucak:
Ne instalirajte b510 :D

Izgleda da njemu najbolje lezi ono sa cime je dosao-4.2.2, ostalo su sarene laze kompanije.

6 meseci je njima trebalo da izbace taj kitkat i onda toliko manjkav.

Inace p7 ima sve one opcije koje je kosooki "genije" disejblovao u kitkat apdejtu, iako smo to imali na jb(permission manager, jako bitna aplikacija, i notification panel, toplina boje, smart backlight, jedna od boljih stvari ovog fona) ja ne znam da li postoji osoba na planeti, a koja je imala p6, da se pozalila da se to ukine.

Ili je neko ko tamo radi u developmentu glup kao tocilo ili to rade namerno sa nekom suludom idejom da ce korisnik p6, nemajuci kud, otici i kupiti p7.Ja trecu opciju ne vidim.

Meni trenutno radi ok, al notifikacije za tapatok npr ne rade, jer nemam bise opcije da biram koje da mi stizu koje ne.Za bateriju jos ne znam sta da kazem, dok ne prodje neko vreme.

Onaj krljavi floating window(pokusaj multiwindow-a) nije los, medjutim mnogo ogranicen, ali sta znam lepa fora.pokusajte double tap kad upalite ekran dok je zakljucan, aktivira se plejer.
E da, ok je i to da se svetiljka moze upaliti isto preko zakljucanog fona, iz dva poteza, nema cimanja da se ulazi na fon, pd juriti widget.prakticno je. To su maznuli sa ajfona, bas mi skoro burazer to prodavao foru kao prednost ajfona...rekoh mu samo-mda..:)

Sale, ja imam ovaj telefon od septembra sa b107 firmware koji je radio ocajno. Normalan je b132 koji je izasao u martu, sto znaci da im za firmware treba otprilike 6 meseci da bi radio normalno, sto znaci da ce kit kat raditi normalno tek oko nove godine. Kao sto rekoh, da imam para odmah bi kupio s5 ili note3 ali za ove pare i sa b132 radi kao munja :)

Da li neko na b510 moze da proveri da li mu radi autosync fotografija u aplikacijama tipa onedrive, dropbox...

Sale, ja imam ovaj telefon od septembra sa b107 firmware koji je radio ocajno. Normalan je b132 koji je izasao u martu, sto znaci da im za firmware treba otprilike 6 meseci da bi radio normalno, sto znaci da ce kit kat raditi normalno tek oko nove godine. Kao sto rekoh, da imam para odmah bi kupio s5 ili note3 ali za ove pare i sa b132 radi kao munja :)

Ja govorim o izostavljanju vaznih aplikacija koje smo imali i koje ima novi p7, a izostavljene su na kitketu za p6, zasto necu ni da nagadjam, a smem da potpisem da je od 500 beta testera minimum 400 ako ne i vise napomenulo nedostatak.Minimum toliko.i opet pustili zvanicnu verziju bez.Ove ostale sitnice i seckanja ce se srediti, to mi ne smeta.

Nije ni ovaj fon jeftin bio kad je izasao(a bogami nije ni p7, a nije ni sad bas jeftinoca u radnjama, oglase ne racunam), i on je nekakav premijum, a po radu se i pokazao kao premijum telefon, barem meni, jer nisam ocekivao nista sem lepe sasije, da budem iskren..ali ovo su dzukacki potezi sto rade.
Mada donekle i kapiram, usli su u ligu velikih, pa pocinju i oni da se ponasaju kao i svi(da se razumemo i Samsung ima debelih problema, da puknem 450e za nesto sto ce posle prvog veceg updatea da se ponasa kao da ima slog, mnogo veci blam nego ovo)

Ali ok, malo cu terati ovo, pa na neki od romova ili mozda nazad na b132...realno ovo mi je draze jedino zbog transparentnog bara na launceru.:)

Meni se i dalje javlja isti problem da nece da mi uploaduje fotografije. Vratio sam se i na b125 i na b132, nista... Ne razumem sta moze da bude problem

Doakano i permission manager-u.

Treba root i pristup promenama build.prop-a.
Root kako hocete, a za promene ja sam koristio ES explorer, samo u opcijama umesto read only treba stiklirati read/write.

Nakon toga u system folderu nadjete build.prop, otvorite es text editorom i promenite sledece:
u liniji
ro.config.DelStartupManager=true

izbrisite ovo Del, sacuvajte i restartujte.

nakon restarta Phone Manager dobija nekoliko opcija
a9u3yves.jpg

y4emu5yb.jpg

Ili u settings-u mozete videti opcije
Notification manager(za push notifikacije koje su na jb u permission manager-u) i Startup manager.

Ostalo jos da se pronadje resenje za smart backlight i toplinu ekrana...

malo da osakate, posto kad se ovo aktivira, softver je isti kao na p7.Jedina prednost mu ostaje hardver.
Propust njihovog tima nije sigurno, jer ni kineske bete ni zvanicni njihov rom sa 2.0 emui-jem nema te opcije, a sigurno im je napominjano kako to fali, a kao sto vidimo, samo je sakriveno, jer je isti kod koriscen.

Kad pre su izbacili ovaj model iz telenora? Bio je pre dva dana u pponudi na sajtu. Verovatno je bila slaba prodaja, jer relantivno skoro je stavljen u promet, negde na jesen.

Pa stize p7, mozda zato, a i sa cenom od 50.000 i ne cudi me sto su povukli, doduse mts drzi oba.

Za rutovanje...moze naravno, kao i svaki.Imas nekoliko nacina, samo izaberi koji ces.twrp je sad najpopularniji, ali s njim stize i kastm rikaveri, tako da kad bi stizali apdejti, morao bi da vracas stock.
Samo ovi tvikovi ti na b132 nista ne znace.

Cini mi se da se bolje ponasa u standby rezimu, a ovako u koriscenju trosenje isto, podesio sam sve kako sam i b132 ranije podesavao(zadnji put je 4 sata sot-a izvukao)..Instalirao sam i krsteni iGO, tako da me sad Nevenka vodi i glasom i slikom.:D
Jedna od inovacija onih power saving modova je da kad spadne baterija na 8%, telefon predlozi da se predje u Ultra mod(sad to svi furaju,elran crno beo, samo poruke i pozivi) isprobao sam, radi, bolje resenje od onih koja su bila na starim romovima.
Generalno nije lose, samo jos malo da se to opegla i bice ok, ovako je stabilno kao i b125 i b132.

Jap.Doduse koristim dofin, ne znam za onaj stock browser, delfince radi super.Dok ne dodje neki update, nece se to samo srediti.Citao sam da rusi testiraju b511, da nemci navodno treba da dobiju nekp azuriranje, tako da se moze ocekivati i novi update.

Jos jedan veliki bag koji mi se desio na b510 jeste da su kontakti prestali da rade i nisam mogao nikog da pozovem preko dialera vec samo preko poruke i iz nekih drugih aplikacija. Resetovanje na fabricka je resilo problem.

Pozdrav ljudi,trenutno imam Samsung ativ s,prezadovoljan sam telefonom,ali zbog posla koristim jos jednu karticu pa mi treba uredjaj sa dve a mislim da bi to mogao biti bas ovaj telefon,samsung ima 2300 mah bateriju,kad koristim net ujutru od 7 pa do 5 popodne baterija jedva pretekne,zanima me vasa iskustva koliko i kako koristitite telefon i koliko vam traje baterija jer mi je to presudno da li cu uzeti ili ne telefon?
Hvala na odgovorima unapred,uzdravlje

Ali ovaj telefon nema dve sim kartice. Mislim da postoji verzija sa dve ali da nema kod nas. Ali sto se tice baterije,dosta je dobra. Uspe nekad da mi izdrzi 15h uz 3h ukljucenog ekrana.

Imam jedno pitanje :)
Da li nekome od vas seckaju instagram (posebno na delu gde je video ubacen, a ne slika) i gmail kada treba da odgovorite na mejl (a prepiska je dugacka, i sa stoji se od nekoliko desetina mejlova) ...? :(

Poslednja izmena:
Na kit kat sve aplikacije seckaju, bar meni, zato sam se vratio na b132

Kako bre nema?,gde god sam citao i gledao pise i vidi se da ima dve sim kartice?

Vrh Dno