Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Sad odmah uradi update na B571 uz promenu regiona, imas u postu #1339 kako sve to odraditi.

Poslato sa Huawei Ascend Mate 7

Pozdrav ljudi, moj prvi post na forumu koji vec dosta dugo pratim. Korisnik sam ovog telefona vec godinu i jace i vrlo sam zadovoljan, medjutim zbog nespretnog koriscenja :d i dosta padova displej se ostetio na dva mesta. Kontaktirao sam Huawei Srbija radi dobijanja informacija o ovlascenom servisu, poslao sam im jutros mejl, za sada bez odgovora. Takodje sam video da MobTel servis radi zamenu lcd displeja i touchscreena i trazili mi 8500 +1000 za promenu..posto sam trenutno na kracem boravku u Nemackoj, ovde Huawei prodaje lcd displej i touchscreen za 80eura..ako je neko vec imao iskustva sa ovim servisima, bio bih mu zahvalan. :wave:

Pozdrav ljudi, moj prvi post na forumu koji vec dosta dugo pratim. Korisnik sam ovog telefona vec godinu i jace i vrlo sam zadovoljan, medjutim zbog nespretnog koriscenja :d i dosta padova displej se ostetio na dva mesta. Kontaktirao sam Huawei Srbija radi dobijanja informacija o ovlascenom servisu, poslao sam im jutros mejl, za sada bez odgovora. Takodje sam video da MobTel servis radi zamenu lcd displeja i touchscreena i trazili mi 8500 +1000 za promenu..posto sam trenutno na kracem boravku u Nemackoj, ovde Huawei prodaje lcd displej i touchscreen za 80eura..ako je neko vec imao iskustva sa ovim servisima, bio bih mu zahvalan. :wave:
A šta je sa premium garancijom?

kupio sam ga u nemackoj i kada sam kontaktirao Huawei Deutschland odgovorili su mi da ovaj model ne potpada pod premium garanciju..

Meni od update-a na B571 veoma retko ubija aplikacije. :) Jos jedan update i bice skroz kako treba :d

Kod mene od kad sam presao na MM cesto gubi signal na MTSu, ne znam da li da radim hard reset, povratak na LP ili da cekam update (skockao sam telefon pa mi se ne radi sve od pocetka).

Poslato sa Huawei Ascend Mate 7

Imao slicnih, ako ne i istih problema nakon apdejta koji su nestali nakon hard reseta. Ne znam kako vi ali kod mene je baterija primetno losija nakon apdejta (generalno sam najsretniji bio na LP ali mi je smor vracati se unazad).

Hteo sam da uradim hard reset telefona. Na ugasen telefon sam istovremeno pritisnuo volume up/volume down taster i power taster, posle desetak sekundi telefon je ispisao "instaling update" i zakucao je na 5% i tako stoji. SD karticu sam izvukao iz telefona, ne znam sta je krenuo da instalira. Da li mogu ovo da prekinem i kako ?

Rešeno je, samo sam isključio i ponovo uključio telefon :)

Probaj da držiš dugo power taster, 15-20 sekundi. Odakle ti ideja da probaš hard reset sa ovom kombinacijom tastera? To je kombinacija za apdejt mod.

Rešio sam to, greškom sam odradio tako umesto da uradim hard reset ...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Pozdrav ljudi nov sam ovde ..evo ovako kakva je situacija sa premijum garancijom ovog telefona u slucaju da neko ima na telefonu vise problema koji su mu se vremenom pojavljivali ... kao naprimer ja koji imam problem sa 2 vrste fleka na ekranu (bele fleke koje se vide na beloj povrsini i crvene fleke koje se vide na crnoj povrsini telefona ) , pa onda problem sa baterijom koja u mirovanju telefona bukvalno nista ne dirano, 2 aplikacije instalirane na telefonu i izdrzi u mirovanju znaci ceo dan ne pipnut telefon ..izdrzi jedva 24 sata ... i pored svega toga osecam da mi se telefon dosta zagreva posle nekog obicnog koriscenja :) ... e sad ja imam i premijum i obicnu garanciju do sledece godine u ovo vreme ... kakvo je vase misljenje dal ce to sve oni moci da srede ili ce mi u fazonu reci biraj sta ces od toga da ti se sredimo jednu stvar :) trebalo bi u mobis kod ovih da idem u Novi Beograd za koji dan pa bih hteo da pre toga vidim sta i kako :) ... da napomenem da mi se sve ovo sa telefonom izdesavalo sad preko leta ...za nesto sam ja kriv (kao naprimer za crvene flekice na ekranu , posto sam seo na telefon na treningu koji je bio u torbi :) Kontam da mi se vise isplati da uzmem da ga razlupam skroz i da mi daju nov telefon ..ja kakav sam baksuz recice e sad vise nemamo telefona novih za ostvarivanje premijum garancije :D eto malo sam oduzio al taj problem imam sta cu :) ...hvala unapred za savete sta dalje raditi :)

Ja iskreno ne znam da ti odgovorim, jednostavno nemam iskustva sa premium garancijom. Jedino što znam je da bele fleke na beloj pozadini znače da je počeo da crkava panel, i to bi trebalo da pokrije i obična garancija. Crvene tačke na crnoj pozadini bi trebalo da su mrtvi pikseli, i moguće je da su nastali od nagnječenja ko što kažeš. Sačekaj još malo, možda se javi neko ko je ima slično iskustvo kao tvoje, pa da ti kaže šta da radiš. Mada kad ga odneseš u servis, ko zna, možda se iznenadiš prijatno a možda i ne..

Hvala ti u svakom slucaju na odgovoru :) .... sacekacu da vidim jos malo dal ce mi se jos neko javiti mozda ko je imao slicno ili bar priblizno iskustvo sa ovim problemima a i sa ostvarivanjem premijum garancije ...iskreno bi najvise voleo da lepo dobijem nov telefon posto ima dosta problema na njemu koji treba da se rese ... kao sto rekoh cekam da vidim hoce mi se jos neko javiti ovde pre nego sto odem u mobis ...jos koja informacija nije na odmet i unapred hvala svima ..

A što ne nazoveš lepo mobis i pitaš?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

probao i to :) 4 puta sam zvao pre nekih mesec dana i odustao :) 4 razlicita dana sam zvao i nisam uspeo da ih dobijem na 3 broja sam ih zvao ... to sam isto uradio i danas al opet isto :) okrenucu ih sutra jos jednom pa cu videti ... svakako moram da odem do njih kako god okrenes , a visak informacija mi nije na odmet tako da cekam i ovde ako se neko jos javi , mozda je neko imao slicnih problema kao ja gore sto sam napisao a uspeo da ih ostvari sa premijum garancijom

Iskustvo je da probas da se javis huawei srbija na facebooku...

Poslao sam im poruku danas pa cu videti sta ce mi odgovoriti ... al dzaba ne mogu oni meni reci iskustva od drugih ljudi sa premijum garancijom :) ... to moze da napise samo neko ko je imao iskustva sa Mobisom i sa svojim kvarovima na telefonu zato sam se najvise i javio ovde na forum :) tako da i dalje se nadam da ce neko videti sta sam gore pisao na pretkodnoj strani i javiti se sa slicnim iskustvom ..

Stigao mi telefon sa 4.4.2, treba li da predjem na MM? Koliko sam video jedini nacin je onaj sa SD, ima li neki drugi?

Uh bre al je zavrzlama. Nisam se ovako namucio jos od doba prvih HTC telefona.

Telefon dosao sa 4.4.2, ja skinuo ovaj poslednji MM rom linkovan pre par strana, raspakovao i prebacio dload folder na karticu, onda sam ukucao onaj kod i odabrate sd card update i on krene i izbaci error i kaze failed.

Onda malo istrazim i vidim da mi telefon nije eu nego je pisalo hw/normal sta god to bilo. Pa sam onda na par nacina pokusavao da promenim region tako da sam onda otkljucao bootloader, instalirao twrp za 4.4.2 pa rutovao, pa sam onda pokusao sa SRK Tool da promenim region ali nije htelo, tj posle toga telefon upadne u bootloop. Onda uzmem vratim TWRP backup i nadjem par strana ranije kako se rucno menja ovaj region i uspeo sam, sada mi region HW/Europe.

Probam ja onda opet da flesujem poslednji MM sa Sd kartice ali sad, posto imam TWRP a ne stock recovery, mi samo butuje u TWRP i tu ostane. Onda sam nasao drugi tool koji vraca stock recovery ali on izgleda ne radi jer ne moze telefon uopste da udje u recovery nego pokusa i resetuje se i vrati se u sistem.

Sad je moje pitanje, da li mogu ja sa TWRP da flesujem neki MM stock rom, ili moram nekako da vratim stock recovery i onda probam ovaj sa kartice. A ako ni to nece onda da idem prvo na 5.1.1 pa onda na 6.0.

I zna li neko uopste gde da nadjem stock recovery za 4.4.2 i kako da ga flesujem?

Pročitaj moje postove ima upustvo kako vratiti stock recovery i za sve ostalo...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kod mene je b119 a skinuo sam recovery od b137 uz pomoc tog alata sto si linkovao, al opet isto, nece u recovery...

Sad imam ciglu koja se samo pali i gasi :)

Jedino sto mogu je da udjem u TWRP, a mislim da mi je jedino resenje da nadjem ovaj glupi stock rom i da iz njega izvucem recovery i fleshnem, a njega nigde ni od korova ceo dan trazim.

Ovo je bilo kad je dosao telefon v100r001c00b119 a google za to ne daje nista za mate 7.

Probao sam par recoverija iz raznih 4.4.2 verzija ali ne pomaze samo se pali i gasi. Probao sam ceo rom da fleshnem preko fastboota, fajl po fajl i opet nista...

Resio sam ga posle 4 dana igranja, i flashovanja svega sto sam nasao na netu. Na kraju sam preko ADB-a fleshnuo revovery.img, boot.img i system.img i proradio. Pa sam posle toga redovnim putem isao update sa KK > LP > MM, ne moze direktno sa KK na MM to je problem i bio u pocetku...

Ja sam moj "flešovao" od beton, i sad je u servisu. Kažu da nemaju ekrane na stanju za ovaj model, i sad čekaju da stigne iz nekog najbližeg servisa gde ih ima, a to može da bude i (lupam) Amsterdam. U ponedeljak će biti dve pune nedelje kako je kod njih, videćemo koliko će da potraje.

Drugar koji je takođe sjebao ekran na mate 7 je dobijao iste takve odgovore. Oko 2 nedelje, moguće duže. Taman koliko treba da stigne. :)

Nazad
Vrh Dno