Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Jeste. Od svih ostalih programa stižu notifikacije.
E ***. Onda ne znam. Pokušaj reinstall.

Jesu ti uključene notifikacije?
4446b222f07f80149ee5cf948a3f430c.jpg

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa viberom,jesu li sredili problem sa notifikacijama,svetlosnim i klasicnim
Na lizalici je to problem

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Kakva je situacija sa viberom,jesu li sredili problem sa notifikacijama,svetlosnim i klasicnim
Na lizalici je to problem

Meni je Viber radio bez problema na LP. Sad mi se jednom desilo na MM da nisam dobio notifikaciju. Ali to je bilo odmah iza update-a i nisam ni bio ušao u Viber. Posle kad sam ušao radi normalno.

Znaci rade svetlece notifikacije ,odlicno

a9f70bd5b5ccb989a7de201cb7709185.jpg

Stižu notifikacije za Viber, messenger ne koristim pa ne znam. Proveri da li je ovako podešeno (stavio sam Viber kao primer)

Poslato sa HUAWEI MT7-L09 uz pomoć Tapatoka

Ima još nekoliko novosti na MM-u što mi se svidjaju:

-menjanje DPI-a bez roota
-kad imaš propusten poziv piše koliko je telefon zvonio (odnosno da li je cim ili poziv)
-Full screen caller ID po defaultu
-Nottification LED radi i kad je telefon na punjaču odnosno ako imate propuštenu poruku / poziv / notifikaciju LED ce treperiti a ne kao na LP samo svetleti pošto je ba punjaču.

:D

a9f70bd5b5ccb989a7de201cb7709185.jpg

Stižu notifikacije za Viber, messenger ne koristim pa ne znam. Proveri da li je ovako podešeno (stavio sam Viber kao primer)

Radi sad, izgleda da je buđenje sistema bio problem mada poruke nisu stizale ni kad je telefon bio aktivan.

Znam,zato i pitam,hvala na odgovoru

Ima još nekoliko novosti na MM-u što mi se svidjaju:

-menjanje DPI-a bez roota
-kad imaš propusten poziv piše koliko je telefon zvonio (odnosno da li je cim ili poziv)
-Full screen caller ID po defaultu
-Nottification LED radi i kad je telefon na punjaču odnosno ako imate propuštenu poruku / poziv / notifikaciju LED ce treperiti a ne kao na LP samo svetleti pošto je ba punjaču.

:D

Da postavis ovo u WP temi,ne bi ti verovali da će to ikada da moze. :d

Nakon nekoliko dana korišćenja telefona na MM-u, evo nekih mojih subjektivnih utisaka. Generalno, mislim da je bio mnogo veći i značajniji prelaz sa KK na LP nego li ovaj sada sa LP na MM. Na LPu mi je telefon radio sasvim dobro i korektno, tako da nisam čekao ovaj apdejt da bi mi rešio neke probleme. Mislim da je telefon malo brži prilikom ulaska i izlaska iz aplikacija, jedva primetno. Baterija ista (odlična). Napominjem da nisam radio factory reset ni pre ni posle apdejta. Za godinu dana samo jednom rađen reset jer sam u nekom trenutku morao da radim rollback sa LP na KK. Neke suštinske razlike nema. Telefon i dalje radi dobro, i možda malo uglađenije. Najveća po meni razlika je ta što je sad moguće aplikacijama oduzeti pojedine dozvole, za koje smatramo da im nisu potrebne (za pristup kameri, mikrofonu, imeniku, slanje SMS i MMS poruka itd...). Oprezno sa ovim, možda pojedine aplikacije neće raditi kako treba ako im se ukine neka dozvola koja ne bi trebala. Među preinstaliranim aplikacijama nema više lupe umesto koje je sada tu kompas. Lično mi se ne sviđa ova promena, al dobro. Ima na Play Store hiljadu i jedna alternativa za lupu, jedino što iskaču reklame. Kamera i fingerprint standardno dobri, notifikacije unapređene, pisao je @Pablo već o tome pa da se ne ponavljamo. Najveći problem mi je što mi ne rade dve aplikacije koje koristim već godinama a to su Phono i My SMS. Ovo i nije neki problem s obzirom da ne znam nikog sem mene ko još ovo koristi, al ajde da se spomene. Obe aplikacije su optimizovane da rade na MMu, biće da je problem do emui-a. Telefon na AnTuTu izvlači preko 52k, i tu je za pola koplja ispred svog direktnog konkurenta LG G3. I otprilike to su neka zapažanja za ovih prvih par dana. Sve u svemu, Huawei nije izneverio ovim apdejtom, i ako neko još uvek razmišlja da li da apdejtuje...samo napred.

@ATI imao sam i ja taj problem kad s prvi put instalirao betu al uz cackanje je proradilo isto tako mi stizu duple fb lite notifikacije al mi ne smeta

Edit: Pronasao sam razliku u koriste bete, pre je uvek pisalo kad nekoga zovem samo dialing, na beti mm je pocelo da pise dialing pa ringing on other phone kad pocne da zvoni. Na 522 je opet samo dialing.

Sent from Huawei Ascend Mate 7

Poslednja izmena:
Edit: Pronasao sam razliku u koriste bete, pre je uvek pisalo kad nekoga zovem samo dialing, na beti mm je pocelo da pise dialing pa ringing on other phone kad pocne da zvoni. Na 522 je opet samo dialing.

Ja nisam gledao na beti, ali sam proverio posle tvog posta, meni na 522 ima dialing, ringing...zgodna mogućnost za koju nisam znao

Hmm...meni nestade ringing posle apdejta. Nije da je bitno al ono, kul je.

Sent from Huawei Ascend Mate 7

Ne znam kako je kod vas ali ja nakon apdejta na 522 vise nemam onog "obicno" browsera nego moram surfovati samo i jedino sa chrome-om. Sa baterijom nisam primetio nikakvu razliku, onaj health sto broji korake, km i kalorije nije losa stvar ali pocinje lagano da me smara jer svaki put kad spustim meni moram dodatno prebaciti sa notifikacija na shortcut-e. Da primetio sam i da nema tema u istoimenoj aplikaciji osim onih koje sam prethodno spasio. Nisam se nesto puno zanimao ali sve ostalo mi se cini OK.

I ja se pitam kako da isključim pedometar, bojim se da samo troši resurse kad mi ne treba. A teme isto tako nisam imao odmah ali su se kasnije pojavile, verovatno su se dl neko duže vreme

Meni na viberu ne stižu poruke dok ne uđem u njega, u protected je i u power meniju sam podesio kako je gore na slici... :(

I o kom konkretno updateu pričate i kako do njega, jel official? Pošto bete i ta čuda ne stavljam.

Meni na viberu ne stižu poruke dok ne uđem u njega, u protected je i u power meniju sam podesio kako je gore na slici... :(

I o kom konkretno updateu pričate i kako do njega, jel official? Pošto bete i ta čuda ne stavljam.

Pricamo o B522. Skini full package i update-uj. Moze sa B331 sigurno da se uradi update a za ostale LP verzije nisam siguran. Oficijalna verzija je - nije beta.

Ne znam kako je kod vas ali ja nakon apdejta na 522 vise nemam onog "obicno" browsera nego moram surfovati samo i jedino sa chrome-om. Sa baterijom nisam primetio nikakvu razliku, onaj health sto broji korake, km i kalorije nije losa stvar ali pocinje lagano da me smara jer svaki put kad spustim meni moram dodatno prebaciti sa notifikacija na shortcut-e. Da primetio sam i da nema tema u istoimenoj aplikaciji osim onih koje sam prethodno spasio. Nisam se nesto puno zanimao ali sve ostalo mi se cini OK.
0ef0912416ddbfe6f2b540e047b3de46.jpg

Uđeš u aplikaciju Zdravlje, pa u postavke, i namestiš kako ti odgovara
I ja se pitam kako da isključim pedometar, bojim se da samo troši resurse kad mi ne treba. A teme isto tako nisam imao odmah ali su se kasnije pojavile, verovatno su se dl neko duže vreme

Settings - Advanced Settings - Pedometer - Swipe sa leve strane - settings - Phone pedometer i show step count iskljuciti

Meni ja baterija odlična. Bolja nego na LP, veoma malo wakelockova prilikom deep sleepa.

70042b9147c43f8c1afd089dee1eb04a.jpg
cdb73219c82f5d6e3d5985b26e189071.jpg
1e6c21b366c7fb2a6bc28d0cd36f1674.jpg

meni je google play services opet podivljao - wakelock 100% vremena (baterija ode za 10tak sati) :(
par puta sam uradio downgrade istog, sad je OK, ali mi ne radi google photos dok ne uradim update istog...

ljudi skinuo sam update i raspakovao i prebacio na karticu i ne prepoznaje mi kad udjem u local update a file je onaj sa 75 strane foruma

ljudi skinuo sam update i raspakovao i prebacio na karticu i ne prepoznaje mi kad udjem u local update a file je onaj sa 75 strane foruma
Ne treba da raspakuješ, već ceo zip fajl samo iskopiraš u folder koji si prethodno kreirao u korenu memorijske kartice i koji si nazvao dload. Kad kažem u korenu, to znači da taj folder ne treba da se nalazi ni u jednom drugom folderu kako bi ga sistem pronašao i pokrenuo.

Poslednja izmena:
Izasao FULL PACKAGE za update. Za MT-L09: https://docs.google.com/uc?id=0BwJvseKtOqSObDhqTk1IblZ1ZFk&export=download

Skinite, raspakujte tako da dobijete update.app stavite je u dload folder na sd kartici ili internoj memoriji i pokrenite local update. Ja sam flashovao sa B331 i sve je proslo kako treba.

Ja sam uradio ovako i nije bilo nikakvih problema. Dakle skinuo fajl, raspakovao i prekopirao update.app u folder dload na SD kartici koji sam prethodno kreirao. Nisam imao nikakvih problema sve proslo OK, a koliko sam primetio u ovom zip fajlu su jos neki meta podaci.

Ne treba da raspakuješ, već ceo zip fajl samo iskopiraš u folder koji si prethodno kreirao u korenu memorijske kartice i koji si nazvao dload. Kad kažem u korenu, to znači da taj folder ne treba da se nalazi ni u jednom drugom folderu kako bi ga sistem pronašao i pokrenuo.

Treba da raspakuje! Ako je full image onda se mora raspakovati a ako je OTA update onda se NE raspakuje!

Ovo što sam ja okačio je full update.

Vrh Dno