Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Vecim delom su dodaci za online gledanje tj stream-ovanje ( icefilms, 1 channel, mashup, glow movies... ), ali ima i dodataka za lokalni sadrzaj.
Kad smo vec kod toga, da li je jos uvek aktivan mashup, da li se jos uvek moze koristiti za gledanje filmova i serija? Znam da se stalo sa njegovom podrskom.

A je l' ima neki Popcorn time add on za Kodi?

Nešto sam tražio pa sam naišao na Pulsar ali sam hteo nešto baš kao Popcorn time. Onako da bude baš jednostavno.

Znači, nešto kao Genesis ali preko torrenta.

Vecim delom su dodaci za online gledanje tj stream-ovanje ( icefilms, 1 channel, mashup, glow movies... ), ali ima i dodataka za lokalni sadrzaj.
Kad smo vec kod toga, da li je jos uvek aktivan mashup, da li se jos uvek moze koristiti za gledanje filmova i serija? Znam da se stalo sa njegovom podrskom.
Ma znam meni genesis nekako najjednostavnijo, nego ovo ostali programi ko xbmc, ovaj MPC i slicni imala gdje kod njih gledanje online filmova ;)
A je l' ima neki Popcorn time add on za Kodi?

Nešto sam tražio pa sam naišao na Pulsar ali sam hteo nešto baš kao Popcorn time. Onako da bude baš jednostavno.

Znači, nešto kao Genesis ali preko torrenta.
Imaš program popcorn probaj njega, nije dodatak nego posebno ;)

Probaj fenixa

^probaj Naxi-X 4.0 za XBMC/Kodi...jeste da je nekad za nekog malo konfuzan,ali su mu serveri ponovo brzi....brze otvara filmove od mnogih novih addonsa....
http://code.google.com/p/navi-x/
2iqzx4g.png

Konfuzan i zna da zabode ,ali je u top 5 sigurno taj navi-x,da ne zaboravimo Istream i hd cartoon extra

Ma znam meni genesis nekako najjednostavnijo.....

Jel moze genesis nekako da sortira naslove po release date i po zanru? Ovako sve nabacano staro i novo, i pritom svaku stranu posebno ucitava, sto recimo nije slucaj sa icefilms tako da on i dalje meni ostaje omiljeni add-on

pa imas opciju po Zanrovima,po tome sta je popoularno kod ljudi sta gledaju.....a i pise u zagradi iz koje je godine film...sta ces vise...:)

^ima opcija search pretrazivanje i najbitnije od svega pise rez filma,serije .respect za icefilms ali ne secam se kad sam ga zadnji put koristio

pa imas opciju po Zanrovima,po tome sta je popoularno kod ljudi sta gledaju.....a i pise u zagradi iz koje je godine film...sta ces vise...:)

pa hocu vise, hocu na pocetku da mi izlista najnovije filmove da ne moram da listam desetine stranica da bih video dal ima nesto novo, a svaku stranicu pojedinacno ucitava.....zamorno, toga kod icefilms nema gde za deset sekundi proveris dal ima nesto novo za gledanje il jok. A cini mi se da su serveri Genesisa kvalitetniji.

Takav fleš, u obliku ključa, od 64GB se prodaje kod nas po oglasima za 1.500 RSD, a za tu stvar je potrebno svega 2GB. Kodi se može skinuti za dž, a nije ni teško napraviti butabilni USB. Ne vidim kako ovo, uz poštarinu i PDV, može da bude zanimljivo rešenje za bilo šta.

Ima ih koji ne znaju da naprave - rese sami, a nece da pitaju (susretao se sa par njih :trust: ). Ne bi verovao koje ideje imaju... :d
Tako da je za njih resenje da plate skuplje.

evo ko ima recimo 'Raspberry Pi'1,ili 2....uz pomoc ovog programa(Mac,Linux,Win) ,napravite za buvu,botabilni Kodi,toliko je jednostavno da je pravljeno ko za '*****e':)
https://osmc.tv

Stigla pre nedelju dana ploca sa proc J1900, tacnije ploca Asrock Q1900B-ITX. Po svemu sudeci mnogo veci napredak u odnosu na prethodnu plocu MSI E350. 2GB sodimm i 1TB 2.5 hdd u vec pomenutom bluray kucistu. Reprodukcija Full HD filmova je besprekorna, zauzece proca prilikom reprodukcije je oko 30 - 40% max koristeci MPC-HC player. XBMC takodje odlicno radi, nema zastajkivanja ili stucanja prilikom reprodukcije, osim naravno sporog 2.5 diska. Reprodukcija 1080 materijala na youtube preko firefoxa takodje ide bez problema, sa skoro identicnim zauzecem proca ( mozda nekih 5-6% vise ). Sistem je skoro pa besuman, osim 2.5 hdd koji se jedva cuje. Temperature sistema i proca nikad nisu presle 62 stepena, mada nisam koristio neki benchmark za stresiranje sistema.
Ako vas nesto zanima pitajte slobodno.

Zdravo,

meni je potrebno nešto integrisano, kao ta ploča http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900B-ITX/. za istu namenu kao kod tebe. Ono što me zanima, je da li uz integrisanu grafiku i CPU, dolazi i 2GB DDR3 rama, ili se ram dokupljuje posebno ? Koje napajanje koristiš za ovu maričnu ploču? U koje kućište si spakovao ?

Zdravo,

meni je potrebno nešto integrisano, kao ta ploča http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900B-ITX/. za istu namenu kao kod tebe. Ono što me zanima, je da li uz integrisanu grafiku i CPU, dolazi i 2GB DDR3 rama, ili se ram dokupljuje posebno ? Koje napajanje koristiš za ovu maričnu ploču? U koje kućište si spakovao ?

Ram ne dolazi uz plocu, vec se kupuje posebno. Koristim pico itx napajanje, nabavljeno preko alija, nesto slicno ovome http://www.mini-box.com/picoPSU-120-102W-power-kit samo ima jos jednu SATA granu. Spakovao plocu, ram i hdd u kuciste neispravnog blu-ray playera http://cdni.wired.co.uk/674x281/s_v/Sony-Blu-ray-674281.jpg ( slika je sa neta ali je taj player ).

zanimljivo....a kako ga palis, softverski?

Kada sam blizu njega palim ga na dugme, kada sam udaljen od njega palim preko wol-a.

Da li se susretao neko sa gotovom mašinom "Piko PC"

[video]http://www.emmi.rs/brand-name-računari-piko-pc.11.html?productId=43266[/video]

Nisam našao ništa na netu o njoj, pa predpostavljam da je "domaći rad". Plačim se samo da nije budžena sa repariranim diskovima ili matičnom.

uzeo sam ja skoro pika, moj model je Intel NUC DN2820FYKH. koliko sam video, bio je neki toshiba hdd unutra i 2GB nekog rama ali se ne secam kog jer sam odmah ubacio 4GB i ssd koje sam imao od ranije. ne znam zasto uopste trpaju komponente unutra jer NUC fabricki dolazi bez rama i hdd-a ali su ocigledno neke trange frange u pitanju cim nisam nasao klasican NUC u prodaji.
Popcorn time ga gusi i ne moze nista normalno da pusti dok 1080p filmove sa fleshke pusta bez problema. i da, mnogo se oseti razlika sa ssd-om iako podrzava samo sata 2. sa obicnim hardom sam cisto probao i radio je ko pokvaren...

Hardware kao laptop, po ceni laptopa, stim da je opet laptop kompletnija samostalna sprava jer ima i svoj lcd. Moze se ovaj uredjaj uvek uglaviti negde da radi nesto ali nije jeftin uopste...

Kao što rekoh, još nekoliko strana unazad, HTPC je prilično prevaziđen koncept. Hromkast je video renderer sa hardverskim dekoderom i WiFi komunikacijom koji košta 4-5 soma RSD. Pakovati namenski PC u tu stvrhu je mnogo skuplje i nepraktičnije. Naravno, sve zavisi od stambenih okolnosti i ličnih preferencijala, ali (jak) PC u drugoj sobi lako servira kroz mrežu sve što treba i praktično ima ulogu HTPC-a, s tim što se slika renderuje u smart TV-u, Hromkastu ili nekom strimeru.

HTPC je mrtav - živeo HTPC! :D

Možeš li malo pojasniti tu varijantu sa chromecast-om? Kako se i šta kontroliše? Kako se lista biblioteka?

Media server na kompu ili NAS-u (negde u stanu). Hromkast u TV-u. Aplikacija za prelistavanje i kontrolu reprodukcije na Android uređaju (telefonu/tabletu) u ruci. :)

I umesto 250 eur, das 1250 jer je HTPC mrtav :)

Ne, nego umesto 550€ daš 55.

Za istu stvar? How yes no.

Nazad
Vrh Dno