StormScion
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.03.2005
- Poena
- 380
JA sam uzeo pre godinu dve kevi AMD e350 platformu i spakovao ga u maleno lc power kućište s 4gb ram-a i 750gb 2.5 hardom.
Ta konfiguracija nije mogla da izgura ni 1080p ripove.
Odradio sam joj apgrejd s MSI AM1I plojkom (2 sata III porta, HDMI, DVI i Dsub, 2 usb 3.0 porta pozadi itd) i AMD 5350 quad core athlonom za 8500 din, turio staru memaru i hard u isto kućište (koje je jedva malo veće od mini itx plojke, ništa više ne može da stane) i sad sve radi ko bog.
Cepa remuxe od 30tak GB u kombinaciji MADvr + LAV filters + Potplayer nativno s nekih 40-50 posto zauzeća procesora, a u DXVA kombinaciji zauzeće ide oko 20-30 posto.
Radi sve ko' podmazano, nema problema s HDaudio bitstreamingom i ova platforma je dosta brža od J1900 kombinacije, koja je brža od 5350 jedino u nekim single core aplikacijama... i to malo.
Dakle, koga zanima minijaturna i jeftina HTPC kombinacija, ovaj quad core radi sve što treba, sigurno pušta i 3D MVC BD-ove bez greške, ali to nisam još isprobao.
Potrošnja je mizerna, proc troši nekih 17w i eksterno napajanje od 75 w na kućištu je i više nego dovoljno za celu kombinaciju u full load-u, a inače se ni kućište ne greje, mlako je na dodir, a ni fan se ne čuje dok ne prisloniš uvo na kućište.
Po meni je ovo daleko bolje rešenje od bay trail platforme, a procesor se još može i menjati s jačim tamo negde "down the road" što bi rekli.
mene interesuje kako se a4 (richland) nosi protiv tih quad core kabini athlona verujem da su brzi samo mnogo vise trose ?