Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

$35 ću da dam, al' za neki Hromkast, FireTV ili Roku stik koji radi čim ga ubodeš i koji ima besprekornu podršku. A i to bih uzeo samo zbog Plex aplikacije i tako nekih zezancija. Kvalitet video renderinga na tome sigurno ne može da se poredi sa dobrim HTPC-om ili namenskim uređajem.

ja imam Chromecast,a promenio sam par Android Tv-a...Appletv 1 i 2...i veruj da jedna mala Chrome extenzija zavrsava posao za filmove sa kompa na CC...probao sam i Plex...kombinacija Mac(server)Android tablet klient...pa sve to na CC...ok je to,posteri,info,glumci...ali zdere procesor ko lud na Mac-u,a on bas nije slab....mnogo je bolje radioPlex,kombinacija AppleTV 2-Mac....

Nisam neki ljubitelj Meka, pogotovo od kad su prešli na x86. :p Najradije bih bacio neki Synology NAS u hodnik i CC na TV, ali mi to sve jedno ne isključuje ni BD plejer, a ni dobar strimer.

za Mac,tvoj licni stav,ali nije to tema,ja uzivam u Mac-u:)....
za Synology NAS,Ok,i CC na Tv....ipak izmedju njih dvoje mora nesto da posreduje,jer sam CC,nista ne moze da uradi bez kompa,ili telefona/tableta....ali zato odlicno saradjuje sa Chrome Browserom,i dosta Android aplikacija...

Uživao sam i ja, devedeset i neke. :) Sada više ne bih mogao bez Linuksa, a malo mi glupo da kupim Mek i instaliram na njega openSUSE. :d

Tablet i telefon upravo i koristim kao (pre)pametne daljinske upravljače. :)

Glupo je da kupiš bilo šta i na njega staviš OpenSUSE. :d

Nemoj mi vređaš Suse, taman su sredili paketni menadžer. :d

Posle pakla sa Suse Linux Enterprise na poslu hejtujem sve što ima veze sa SUSE. :D Odosmo u offtopic.

Nisam znao da taj SoC pati od tog problema. Znam da generalno ti Android boksovi jako loše renderuju video, ali nisam znao da je to stvar hardvera. Kol'ko znam, frejmbafer im je ograničen i sve renderuju u 720 pa posle apskejluju, što može biti i stvar softvera. Drugo, u onom velikom testu Android boksova, iz januara, pokazano je da osim S812 bar još Realtek 1195 dobro renderuje 4k, pa samim tim i 1080p.

Kada smo kod tog Realteka, upravo je Zappiti plejer najbliži "dobrom android plejeru".

Koju priču? Koja zamisao? Ja imam BD plejer i to dobar. Od strimera zahtevam da pušta BD ISO (pa i 3D BD), a i da može da otvori BD meni, makar i lajt.

Tebi je ta klasa uređaja potpuno strana i izvlačiš pogrešne zaključke. Oppo ima BD licencu i sa hakovanim firmverom (koji uklanja Cinavia zaštitu) predstavlja najkompletnije rešenje koje postoji. Popkorn ima dobru sliku zahvaljujući Sigma procesiranju, ali ipak ne na nivou Oppo.

Što se ostale opreme tiče, ne sekiraj se. :eyebrows:

Inače, PH A-410 je uređaj od ~ 300€. Mede8er MED600X3D od 150. I jedan i drugi daju odličnu sliku (neki preferiraju PH), imaju odličan softver i vrhunsku kompatibilnost. Da li sada razumeš zašto sam rekao da bih imao problem da dam preko 100€ za neki (kineski) Android box? Zappiti 4k koristi Android, ali košta 250€ i to je već druga priča.

Može se koristiti Netflix, ali je malo veći cim - treba ti američka platna kartica (moglo je i sa virtualnom) da bi otvorio američki nalog, a posle mu pristupaš preko smart DNS-a.

Ne moraš da me ubeđuješ, a nisam ni ja baš tol'ki duduk za Android uređaje. Imam Tegra 2 tablet i Tegra 3 telefon, a i zezao sam se sa raznim devel bordovima. :) Uskoro ću uzeti i neki stik, samo ne verujem da ću dati >100€ za neku kineksu pločicu sa CianogenModom ili OpenELEC-om. :)
I have experienced some serious problems with the Zappiti 4k too... First the low quality 720p resolution in Zappiti media Center make me sick. It's worse than the VidOn. I dont understand companies trying to make 4K products with low quality display interface !

Zappiti media Center is buggy like hell with cheap 720p resolution. For me it's look like 480p a best upconverted. I much prefer XBMC even with all the troubles.

They should do some tweaking with their Zappiti application. zappiti na istom nivou kao ostali kinezi sa ovim chipom ali popravice se sigurno jednog dana :) ,evo jos New eweat firmware in official site 28-1-2015 in changelog says that improves sound issue.

Well I had sound issues with this one that I hadn't before,a lot of dropouts with Realtek player (I use optical) but xbmc sound is fixed but playback is still problematic. 1.1 version 1080p patch works .Also i have noticed that the player cant play dts core from dts-ma from optical ,just pcm.Greek subs still missing letters and all pprevious issues are still there..... maybe next year will release a new player that works... this Realtek is junk.. I hope Zappiti buyers have better luck - which I doubt because 250 euros a big amount for a worthless player.Kao sto rekoh informacije do kojih si dosao za par sati nisu uvek tacne tjst predpostavljam da si gledao recenzije na youtube itd mozda procitao vidon forum ali najvaznije je da jednostavno svi proizvodi na bazi ovog cipseta su na istom nivou sdk i da nijedan o.s trenutno za ovaj chipset nije dovoljno dobar.Zaborav evo i izvora:
http://www.freaktab.com/showthread.php?19179-M-195-REALTEK-1195/page9

Poslednja izmena:
Tebi je ta klasa uređaja potpuno strana i izvlačiš pogrešne zaključke. Oppo ima BD licencu i sa hakovanim firmverom (koji uklanja Cinavia zaštitu) predstavlja najkompletnije rešenje koje postoji. Popkorn ima dobru sliku zahvaljujući Sigma procesiranju, ali ipak ne na nivou Oppo.

Što se ostale opreme tiče, ne sekiraj se. :eyebrows:

Inače, PH A-410 je uređaj od ~ 300€. Mede8er MED600X3D od 150. I jedan i drugi daju odličnu sliku (neki preferiraju PH), imaju odličan softver i vrhunsku kompatibilnost. Da li sada razumeš zašto sam rekao da bih imao problem da dam preko 100€ za neki (kineski) Android box? Zappiti 4k koristi Android, ali košta 250€ i to je već druga priča.

Može se koristiti Netflix, ali je malo veći cim - treba ti američka platna kartica (moglo je i sa virtualnom) da bi otvorio američki nalog, a posle mu pristupaš preko smart DNS-a.

Ne moraš da me ubeđuješ, a nisam ni ja baš tol'ki duduk za Android uređaje. Imam Tegra 2 tablet i Tegra 3 telefon, a i zezao sam se sa raznim devel bordovima. :) Uskoro ću uzeti i neki stik, samo ne verujem da ću dati >100€ za neku kineksu pločicu sa CianogenModom ili OpenELEC-om. :)
Kada sam rekao 10k nisam mislio na nemogucnost oppoa da pusti sve sto nama treba :)Vec na vrednost i kvalitet ostalih uredjaja da bi paket bio savrsen (tv ,pojacalo ,zvucnici ,itd...)ps mozda mi kupe mama i tata eheheh.Najkvalitetniji bez sumlje samo neko govanjce za zvuk sto se nalazi untra vredi kao popcorne .............

I have experienced some serious problems with the Zappiti 4k too... First the low quality 720p resolution in Zappiti media Center make me sick. It's worse than the VidOn. I dont understand companies trying to make 4K products with low quality display interface !

Zappiti media Center is buggy like hell with cheap 720p resolution. For me it's look like 480p a best upconverted. I much prefer XBMC even with all the troubles.

They should do some tweaking with their Zappiti application. zappiti na istom nivou kao ostali kinezi sa ovim chipom ali popravice se sigurno jednog dana :)
Ništa ti ne razumeš. Čovek se buni oko toga što se korisnički interfejs (grafika/meniji) renderuje u 720p, umesto u FullHD. To je kompromis koji verujem čine svi uređaji bazirani na Androidu kako bi obezbedili fluidnost korisničkog interfejsa pod tim OS-om.

Dakle, nije problem u kvalitetu reprodukcije VIDEO materijala, već grafičkog korisničkog interfejsa!

evo jos New eweat firmware in official site 28-1-2015 in changelog says that improves sound issue.

Well I had sound issues with this one that I hadn't before,a lot of dropouts with Realtek player (I use optical) but xbmc sound is fixed but playback is still problematic. 1.1 version 1080p patch works .Also i have noticed that the player cant play dts core from dts-ma from optical ,just pcm.Greek subs still missing letters and all pprevious issues are still there..... maybe next year will release a new player that works... this Realtek is junk.. I hope Zappiti buyers have better luck - which I doubt because 250 euros a big amount for a worthless player.
Opet promašaj. Vrati se par stranica unazad, na ono kada ti objašnjavam da je praktično sve u firmveru i da kineske varijante plejera pate od gomile problema iako su bazirane na istom čipsetu. Zappiti nema problem sa HD audio bitstrimom, a ni sa 23,976 reprodukcijom.

Kao sto rekoh informacije do kojih si dosao za par sati nisu uvek tacne tjst predpostavljam da si gledao recenzije na youtube itd mozda procitao vidon forum
Kao što rekoh, još si ti mlad i zelen da bi shvatio šta si pročitao za par sati, ili možda gledao na YT-u. :rtfm:

ali najvaznije je da jednostavno svi proizvodi na bazi ovog cipseta su na istom nivou sdk i da nijedan o.s trenutno za ovaj chipset nije dovoljno dobar.
Najvažnije je da ti likuješ oko svog potpunog promašaja, koga nisi ni svestan. :eyebrows: Čipset je "mlad" kao i proizvodi bazirani na njemu i sigurno će mu trebati vreme da dostigne pouzdanost svog starijeg brata. Isto važi i za te Amlodžik, na koje se toliko "lodžiš". :p Ipak, bez obzira na sve, vidim da Zappiti Player 4k dobija dosta hvale na renomiranim forumima.

Nemoj samo još pobrkati Zappiti aplikaciju i sam 4k plejer (baziran na Realteku 1195) koji je krenuo u prodaju praktično pre neki dan.

Bar jednom. Hvala. A mišljenje g-dina Snipesa, koji ima 20 postova na FreakTab forumu (!?!?!), je kako bitno za našu diskusiju?

Kada sam rekao 10k nisam mislio na nemogucnost oppoa da pusti sve sto nama treba :)Vec na vrednost i kvalitet ostalih uredjaja da bi paket bio savrsen (tv ,pojacalo ,zvucnici ,itd...)ps mozda mi kupe mama i tata eheheh.Najkvalitetniji bez sumlje samo neko govanjce za zvuk sto se nalazi untra vredi kao popcorne .............
Znam ja na šta si ti mislio i lepo sam ti rekao da se ne sekiraš za kvalitet "mog paketa". :d A i zgodna stvar je što sam ja tata. :eyebrows:

Poslednja izmena:
Divim ti se kako stvari okreces(sa bitnih na nebitne)!Da mi je trebao prevodilac ili tumac naravno da bi se odmah setio tebe!Svidja mi se kako ubedis sebe da si u pravu cak i kad silno gresis ,prosto sam odusevljen tata heheh.Fora je i u video reprodukciji (jos uvek nije kvalitetna i dovoljno dobra na ovom nivou sdk problemi su isti i kod tog tvog najboljeg androida i kod kineza od 30usd)Ljudi sa tog foruma jednostavno poseduju te uredjaje a ti nemas nista slicno,tako da sledeci put slobodno ti ovde daj svoje misljenje ali potkrepljeno cvrstim dokazima i linkom daj bre samo jedan komentar gde su ljudi odusevljeni sa ovim chipsetom ako to ima negde da se nadje .Ko je rekao da je zappiti naj android player ja ti ili neko drugi?

I još jednom - rekao sam:

- Ne bih dao 150€ za Android TV boks jer mislim da ni jedan tol'ko ne vredi, što zbog urođenih mana, što zbog adekvatne funkcionalnosti modela od 40-60€
- Ako bih kupovao neki medija plejer sa Android OS-om to bi ili bio neki brend stik (40-60€) čisto kao podrška celom sistemu ili eeeeventuaaalno taj Zappiti 4k plejer zbog renomiranosti proizvođača i pedigrea čipseta (ali se definitivno ne bih zaletao već bih sačekao da vidim kako će se pokazati u eksploataciji)
- Da smo svi neki lovaneri, tj da novac nije nikakav faktor, svi bi smo imali najskuplje modele BD/medija plejera marki Oppo, Pioneer, Marantz, Harman-Kardon... ne bi smo ni pričali o ovim kineskim kikiriki kanticama

Ti već nedelju dana i nekoliko desetina postova mučiš muku da mi dokažeš kako nešto ili pak ništa od toga nije tako. Sa VidOn-om nemam nikakvog iskustva, znam samo da tvrde da podržavaju BD menije, što se navodno može dobiti i kupovinom njihove aplikacije i instalacijom na bilo koji Android plejer. Drugo, primedba za 720p je i kod njega, po svemu sudeći, odnosila na rendering korisničkog interfejsa, za šta me iskreno zabole.

Kako god da okreneš, Mede8er šamara sve te Android boksove kako voliš. :eyebrows:

Divim ti se kako stvari okreces(sa bitnih na nebitne)!Da mi je trebao prevodilac ili tumac naravno da bi se odmah setio tebe!Svidja mi se kako ubedis sebe da si u pravu cak i kad silno gresis ,prosto sam odusevljen tata heheh.
Ništa ne okrećem nego čitam šta piše! Tvoj citat! Zamerka se odnosi na kvalitet renderinga korisničkog interfejsa!

Fora je i u video reprodukciji (jos uvek nije kvalitetna i dovoljno dobra na ovom nivou sdk problemi su isti i kod tog tvog najboljeg androida i kod kineza od 30usd)
Pričaš napamet. Daj link u kome se neko žali na kvalitet video reprodukcije! Pogotovo da je na nivou 720p! Zar neki dan nismo imali onaj test u kome je potvrđeno da taj Realtek čipset pravilno renderuje 4k? Kako sada ispada da ne može ni 1080p?

Drugo, interesanto kako si brzo evoluirao od nekoga ko je tvrdio da je Realtek 1186 "zastareo", do nekoga ko priča o "zrelosti" SDK i tako tim stvarima. :eyebrows:

Ljudi sa tog foruma jednostavno poseduju te uredjaje a ti nemas nista slicno
Slično imam, pa i mnogo bolje, samo nemam uređaj sa Realtek 1195 čipsetom - to je tačno. I ne bih se ni zaletao sa tim, zato sam i rekao da je "matori" Mede8er za sada idalje keva, a ti zapeo sa tim kineskim/Android smećem. Vrati se samo pa pogledaj kako si osuo drvlje i kamenje i ispljuvao nešto o čemu ni nemaš pojma, hvaleći nešto što se u najboljem slučaju može nazvati "beta proizvodom".

tako da sledeci put slobodno ti ovde daj svoje misljenje ali potkrepljeno cvrstim dokazima i linkom daj bre samo jedan komentar gde su ljudi odusevljeni sa ovim chipsetom ako to ima negde da se nadje .Ko je rekao da je zappiti naj android player ja ti ili neko drugi?
Kako nečije mišljenje (link na komentar) može da bude DOKAZ za bilo šta?!? Šta, u fazonu, "aha - još neko misli kao ja"! :d Koji si ti razred?! :wall:

Drugo, ko se nije rodio juče, zna koji su eminentni audio/video i HTPC forumi na netu, gde većina ljudi u diskusiji ima 4-5 banki i opremu od više "konja". Ne moram ja nikakve linkove da dajem i ni sa kim da se prepucavam. Što se mene tiče, ova diskusija je između nas završena.

Poslednja izmena:
I još jednom - rekao sam:

- Ne bih dao 150€ za Android TV boks jer mislim da ni jedan tol'ko ne vredi, što zbog urođenih mana, što zbog adekvatne funkcionalnosti modela od 40-60€
- Ako bih kupovao neki medija plejer sa Android OS-om to bi ili bio neki brend stik (40-60€) čisto kao podrška celom sistemu ili eeeeventuaaalno taj Zappiti 4k plejer zbog renomiranosti proizvođača i pedigrea čipseta (ali se definitivno ne bih zaletao već bih sačekao da vidim kako će se pokazati u eksploataciji)
- Da smo svi neki lovaneri, tj da novac nije nikakav faktor, svi bi smo imali najskuplje modele BD/medija plejera marki Oppo, Pioneer, Marantz, Harman-Kardon... ne bi smo ni pričali o ovim kineskim kikiriki kanticama

Ti već nedelju dana i nekoliko desetina postova mučiš muku da mi dokažeš kako nešto ili pak ništa od toga nije tako. Sa VidOn-om nemam nikakvog iskustva, znam samo da tvrde da podržavaju BD menije, što se navodno može dobiti i kupovinom njihove aplikacije i instalacijom na bilo koji Android plejer. Drugo, primedba za 720p je i kod njega, po svemu sudeći, odnosila na rendering korisničkog interfejsa, za šta me iskreno zabole.

Kako god da okreneš, Mede8er šamara sve te Android boksove kako voliš. :eyebrows:
Tvoje misljenje.

Prepiska jednog člana AVS foruma sa čovekom iz Zappiti podrške (kraj prošle godine):

Me: Does the Zappiti 4K player play DTS HD-MA and Dolby Digital Plus?

Hello

Yes, this two audio sound are working on our new Zappiti Player 4K

Jacques (Zappiti)

----------------------------------------------
Me: Hi Jacques,

Thank you for the fast answer!
But I read just two weeks ago at avsforum.com that Realtek and DTS was negotiating about the licence with True HD. So that negotiation is done then?
If that's the case, that's great!

Hello again

Yes, it is OK now,
We are waiting for the final firmware in order to be 100% sure it is working, but REALTEK confirm it is OK

Thanks for your support

Jacques (Zappiti)
Dakle, agrumentovano i dokazano nemaš pojma - pričaš napamet! Zappiti i kineske implementacije istog čipseta NE MOGU DA SE POREDE !!!

Ništa ne okrećem nego čitam šta piše! Tvoj citat! Zamerka se odnosi na kvalitet renderinga korisničkog interfejsa!

Pričaš napamet. Daj link u kome se neko žali na kvalitet video reprodukcije! Pogotovo da je na nivou 720p! Zar neki dan nismo imali onaj test u kome je potvrđeno da taj Realtek čipset pravilno renderuje 4k? Kako sada ispada da ne može ni 1080p?

Drugo, interesanto kako si brzo evoluirao od nekoga ko je tvrdio da je Realtek 1186 "zastareo", do nekoga ko priča o "zrelosti" SDK i tako tim stvarima. :eyebrows:

Slično imam, pa i mnogo bolje, samo nemam uređaj sa Realtek 1195 čipsetom - to je tačno. I ne bih se ni zaletao sa tim, zato sam i rekao da je "matori" Mede8er za sada idalje keva, a ti zapeo sa tim kineskim/Android smećem. Vrati se samo pa pogledaj kako si osuo drvlje i kamenje i ispljuvao nešto o čemu ni nemaš pojma, hvaleći nešto što se u najboljem slučaju može nazvati "beta proizvodom".

Kako nečije mišljenje (link na komentar) može da bude DOKAZ za bilo šta?!? Šta, u fazonu, "aha - još neko misli kao ja"! :d Koji si ti razred?! :wall:

Drugo, ko se nije rodio juče, zna koji su eminentni audio/video i HTPC forumi na netu, gde većina ljudi u diskusiji ima 4-5 banki i opremu od više "konja". Ne moram ja nikakve linkove da dajem i ni sa kim da se prepucavam. Što se mene tiče, ova diskusija je između nas završena.
Tako je ,slazem se skroz zavrsena!

Tvoje misljenje.
Naravno da je moje, i ne moram nikoga da citiram. :d

Kada neki Android bude mogao da pravilno i kvalitetno renderuje 23,976 1080p materijal, pogotovo 3D MVC BD ISO, a da je uz to i stabilan u radu i da košta manje od 150€ obavezno mi javi. :eyebrows:

Smorili ste obojica. Svaki sledeci post o Android plastikariji ce biti brisan.

Sebi imam slozen PC za gledanje filmova/serija/streamova tekmi, ne znadoh da se to zove htpc :D uglavnom u običnom kućištu PC od prije 10godina iskorišten tako :D

Ja bar koristim xbmc i teamviewer kao "daljinski", pa ako imate savjet kako bolje ovo dvoje odradit recite, možda propustam nešto :D

verujem da je u kucistu starom 10 godina,nesto modernije Meso,da moze da isprati zahteve novih media...:)?

Sebi imam slozen PC za gledanje filmova/serija/streamova tekmi, ne znadoh da se to zove htpc :D uglavnom u običnom kućištu PC od prije 10godina iskorišten tako :D

Ja bar koristim xbmc i teamviewer kao "daljinski", pa ako imate savjet kako bolje ovo dvoje odradit recite, možda propustam nešto :D

Teamviewer nije baš opcija za daljinsku kontrolu xbmc-a tj Kodi-a, ako imaš android telefon instaliraj Yatse ili cak mislim da ima i official aplikacija za daljinsku kontrolu :)

A moj prvi izbor je bio IC prijemnik na računaru i Logitech Harmony One

Kao sto su ti predlozili malopre, najbolja free varijanta je koriscenje aplikacije na telefonu. Ako si vican majstorisanju i lemilici, mozes sam za nekih 500 din, napraviti sopstveni ic receiver i kontrolisati xbmc pomocu bilo kog daljinskog upravljaca.

Stigla pre nedelju dana ploca sa proc J1900, tacnije ploca Asrock Q1900B-ITX. Po svemu sudeci mnogo veci napredak u odnosu na prethodnu plocu MSI E350. 2GB sodimm i 1TB 2.5 hdd u vec pomenutom bluray kucistu. Reprodukcija Full HD filmova je besprekorna, zauzece proca prilikom reprodukcije je oko 30 - 40% max koristeci MPC-HC player. XBMC takodje odlicno radi, nema zastajkivanja ili stucanja prilikom reprodukcije, osim naravno sporog 2.5 diska. Reprodukcija 1080 materijala na youtube preko firefoxa takodje ide bez problema, sa skoro identicnim zauzecem proca ( mozda nekih 5-6% vise ). Sistem je skoro pa besuman, osim 2.5 hdd koji se jedva cuje. Temperature sistema i proca nikad nisu presle 62 stepena, mada nisam koristio neki benchmark za stresiranje sistema.
Ako vas nesto zanima pitajte slobodno.

Nisam do sada koristio. Ali mogu veceras da probam pa da javim rezultate. Ne koristim mpc u svakodnevnom koriscenju, vec xbmc i gledam filmove preko dlna na tv-u. Naveo sam mpc cisto da imate neku predstavu o tome.

Hvala na odgovorima još jedno pitanje, xbmc ima dodatke, konkretno ja koristim genesis i mogu gledat sve filmove/serije, e sad ovi ostali programi sto pričate da li oni imaju slične opcije ili samo mogu lokalni sadržaj pustat?

Nazad
Vrh Dno