Misliš, tebi sa HTPC-om ni ne treba NAS jer ti sve što imaš stane na disk od 320GB? :dNAS je dzaba i dobija se uz frizider?![]()
Ok i ti želiš da gledaš film, a neko u toj drugoj sobi gde je PC želi da spavaNišta tu nije isto, samo se menja koncept. Umesto grafičke karte, renderer postaje jedan štapić koji usput u sebi ima i hardverski dekoder i WiFi mrežu pa je (HT)PC moguće izmestiti u drugu sobu, odnosno fizički razdvojiti od ekrana.
Sama činjenica da hardverski H.264 dekoder, renderer i WiFi karta - sa OS-om i svim podešenim, košta ~ 40€ je prilično impresivna. Naravno da ne može u svemu da parira HTPC-u, ali može potpuno bešumno da reprodukuje video visokog kvaliteta - meni dovoljno.
A zašto bi sklapao mašinu koja renderuje video i slao ga preko HDMI kabla na TV kada imaš mnogo manje, tiše, energetski efikasnije i jeftinije video renderere sa hardverskim dekoderom? Pođimo od CC.Ne moze, naravno, svako ima drugacije zahteve i prioritete...moja poenta je bila da se moze za relativno malo novca napraviti tih htpc..dakle bez ulaganja u fanless opcije koje su dosta skuplje![]()
Kakvi Android plastikaneri? Ko je šta probao?E, probali smo ovo sa android plastikanerima pre 5 strana, ajd nemoj da se ponavljamo![]()
Pa to ti pričam.Pa u tom slucaju taj NAS ti je HTPC koji ti strimuje video na TV..haha u sutini vrtis se u krug jer i dalje imas HTPC samo sto ti nije direktno prikacen na tv kablom vec si taj deo resio striming uredjajem
Znaci ti u sustini istrazujes alternativne metode povezivanja HTPC-a i TV-a![]()
A Maraschino? Siguran sam da ima još rešenja. Ako ništa drugo, ima Android aplikacija koje mogu da pretražuju bazu na serveru i renderuju tambnejl galeriju medija, te kastuju video sa servera na TV, odnosno medija plejer.^XBMC,moze ,ali kao DLNA server,nista vise od toga,a inace,na nekoliko uredjaja testiran i ne idu titlovi,ako XBMC glumi Server...
Pa ni meni to nije bitno, al' šta znam - neko se loži na to.meni je tambnejl galeria totalno nebitna stvar u takvoj opciji,moj TV vidi Universal Media Server,tako sirotinjski,da nema De,ali zato nema da trzne,i rade skoro pa svi formati,cak i neki koje ni CC,ni AzBox nece lepo puste....
Pa zar HTPC korisnici spadaju u gotovane?Maraschino je Sex za Full korisnike XBMC,ne za Gotovane ,koji zele sve Odma i sve Sad...a inace je Web Interface....
Moja poenta je da HTPC, odnosno video rendering na PC-u više nije neophodna stvar. Nebitno je da li vam je PC u istoj sobi gde je i TV. Nebitno je koju grafičku ima - mada, integrisana Intel rešenja se sve više nameću zbog jezive brzine transkodovanja.za Android nisam nesto trazio,ne racunam Plex,i XBMC koji to rade savrsno na samom Androidu,mozda probas..Pixel Media Server - DMS...ali opet sve to,zavisi od modela Tv-a
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cmc.dms
ili...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dbapp.android.mediahouse.pro
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari