Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Kreni sve iz pocetka...prebaci par filmica u lokal pa probaj...probaj i novi win...sveze drajvere...itd

Pa ovaj win je skroz svez, samo sam jednom instalirao klite codec pack, deinstalirao, tako da nije izmucen uopste. Probacu da prebacim u lokal, mada, to mi nesto nema smisla, jer kao sto sam naveo, na svim ostalim uredjajima mi radi odlicno.
A ono sto me najvise muci je sto kod par vas, ista konfiguracija radi odlicno. Cak i da odnesem da reklamiram, od toga nema nista, jer generalno ploca radi.
Ono sto mi je sumnjivo je sto kada u bios-u prebacim sa integruse na externu grafiku, i kada restartujem komp, on mi opet podize integrusu, a ne GT520. Jedino kada ugasim komp, i na napajunju fizicki prebacim sa on na off, pa onda opet na on, prebaci grafiku..

Baš pre neki dan rekoh da ne kapiram koja je fora sa tim 3D-om i HDMI-em?!?

Kada skinem neki film koji je 3D to je najobičniji HD-rip koji ima 2 slike složene side by side. Kada se takva slika pošalje TV-u, TV od toga napravi 3D... Kakve tu veze ima verzija HDMI-a ja ne znam...

MSI zacate E350, 6GB ram, 120gb ssd, svi fajlovi se strimuju sa netgear nas duo 2, preko kabla. Os je win7 32bit, probao sam i sa xp, ista prica. strim na ipad ili android tablet radi kao san, na macbook pro takodje, sto znaci da nije mreza u pitanju. Htpc mi je povezan na lcd tv, tj veza je:
HTPC->HDMI->AVR->HDMI->LCD TV(le40c650)
Probaj da preskocis taj AVR, nego htpc direktno u TV pa vidi kako radi. I da li secka kada pustis film direktno sa ssd-a? Ako tad ne secka onda je definitivno problem u mrezi.

Nisam probao da nakacim komp direktno na TV, to stoji, ali sam probao da pustim fajl sa ssd-a, i sa sekundarnog hdd-a, isto secka...reinstalirao sam win 7, i iz xbmc-a ne secka, ali mi se cini da ipak secka mpchc...naravno sa integrusom, cekam garsona za gt520 da vidim koja su njegova podesavanja...
E sada, ako nakacim komp na TV direktno, onda ostajem bez zvuka...a mozda i ne, mada, cini mi se da da...probacu, ali ne verujem da me AVR zeza u celoj stvari...hvala u svakom slucaju!

Da li neko ima ideju zasto nesto ubaci u listu serija, a nesto ne u XBMC-u...kada skenira, prepozna foldere, ali ne ubaci neke epizode, ili cak citav serijal, dok kod neke druge serije to uradi bez problema...uopste ne kapiram u cemu je stvar, pri tome se folderi zovu isto, fajlovi isto...mislim na isti nacin su kreirani?

Čudno, trebalo bi da radi. Nikada nisam imao tih problema mada mi se dešavalo da ne prepozna celu seriju.

Ne znam, totalno mi cudno i ne mogu da provalim po kom kljucu prepozna, a po kom ne....

Koji scraper koristiš za serije? Ukoliko je to imdb, on u zadnje vreme ima problema. Predji na tvdb, ili universal scraper.

Powered by Jelly Bean HD2

Da li neko ima ideju zasto nesto ubaci u listu serija, a nesto ne u XBMC-u...kada skenira, prepozna foldere, ali ne ubaci neke epizode, ili cak citav serijal, dok kod neke druge serije to uradi bez problema...uopste ne kapiram u cemu je stvar, pri tome se folderi zovu isto, fajlovi isto...mislim na isti nacin su kreirani?
Dešava se. Idi na Settings > Video > Clean database. Ovo treba da očisti bazu od viška i pogrešnih informacija pa uradi ponovo skeniranje.

Pravim HTPC za isključivo puštanje hi-def filmova (preko AVR) na HDTV. Naravno pregled web-a i ostalo. Igrice ne planiram.
Izbor osnovnih komponenti je matična Gigabyte GA-F2A75M-HD2 i procesor APU FM2 AMD A4-5300. Memorija će ići na 1600Mhz.
Da li neko ima iskustva sa navednim procesorom i njegovom grafikom za ove namene?

Malo čudno pitanje ali da pokušam da ti odgovorim.
Ja mislim da će ti raditi i Firefox i MPC pa možda čak i u isto vreme :)

Ako planiraš samo to što si naveo onda je bolje pitanje da li možeš da prođeš jeftinije ili makar tiše. Vidi neki tiši kuler ili nešto pasivno...
Takođe, bilo je priče i da Nvidia bolje radi posao za puštanje videa pa prelistaj malo forum oko toga ako ti je bitno.

Hvala za odgovor. Ne koristim Firefox i MPC, tako da ne znam šta ću onda. :)
Možda nisam dobro formulisao pitanje. Interesovalo me jeda li neko ima konkretna iskustva sa tim procesorom kod takve upotrebe.
Lično ne volim integrisanu grafiku, ali ovde će proći.
Kuler za procesor je CM Vortex Plus, jer je između ostaloga niskoprofilni.

Poslednja izmena:
Ja krećem sa sklapanjem svog prvog pravog HTPC-a. Za početak sam uzeo ovo kućište http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299866-LIAN-LI-PC-Q07 . Sledeće što planiram su ploča i procesor, pa mi treba preporuka ljudi koji već imaju iskustva. U dilemi sam da li da HTPC bude baziran na skroz integrisanoj varijanti (recimo ploča Gigabyte GA-E350N za nekih 60e) ili da dodam još 20e i uzmem Gigabyte GA-H61N-D2V sa Intel celeron G550 procesorom. U kućište staje standardno ATX napajanje, pa sa tim neću da imam problema. Interesuje me šta gubim ili dobijam za ovih 20e više. OS će biti Win7 i XBMC aplikacija za multimediju, uglavnom full HD filmovi. Možda će se povremeno koristiti da se odigra neka igrica (PES 2012 npr).

Ja krećem sa sklapanjem svog prvog pravog HTPC-a. Za početak sam uzeo ovo kućište http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299866-LIAN-LI-PC-Q07 . Sledeće što planiram su ploča i procesor, pa mi treba preporuka ljudi koji već imaju iskustva. U dilemi sam da li da HTPC bude baziran na skroz integrisanoj varijanti (recimo ploča Gigabyte GA-E350N za nekih 60e) ili da dodam još 20e i uzmem Gigabyte GA-H61N-D2V sa Intel celeron G550 procesorom. U kućište staje standardno ATX napajanje, pa sa tim neću da imam problema. Interesuje me šta gubim ili dobijam za ovih 20e više. OS će biti Win7 i XBMC aplikacija za multimediju, uglavnom full HD filmovi. Možda će se povremeno koristiti da se odigra neka igrica (PES 2012 npr).
Zbog potencijalne buke ventilatora usled grejanja procesora pa i samog sistema, a bih uvek išao na varijantu ploča+vga (sa DXVA) jer planiraš full HD filmove.

Zbog potencijalne buke ventilatora usled grejanja procesora pa i samog sistema, a bih uvek išao na varijantu ploča+vga (sa DXVA) jer planiraš full HD filmove.

Ok, ali nismo se razumeli. Mene interesuje da li je bolja varijanta sa ovim AMD e350d procesorom ili da uzmem mini ITX ploču sa LGA 1155 podnožjem i ubodem celeron G550 procesor. Inače sam našao i ovu MSI E350IA-E45 refurbished za 4000 dinara sa 12 meseci garancije.

Ja sam bio u istoj dilemi kao i ti kad sam uzimao komponente za htpc, i na kraju je odluka ipak pala na H61 + G620.Nisam se pokajao ni jednog trenutka.Takodje mi htpc sluzi samo za muziku ,net i filmove.
Zna li neko da li ima da se nadje neko jeftinije silent napajanje,ali da bude uze od klasicnog,jer ovo kuciste koje imam je uze,nije standardnih dimenija.Napajanje mi je tu najglasnije,jer vent. na procesoru radi uglavnom samo sa 12%(namesteno u biosu) tako da je necujno.

Uz E350 uzimaš pasivno eksterno napajanje, ne moraš da uzimaš neko sa ventilatorom.

Pročitaj temu par meseci unazad, ima dosta priče o sličnim konfiguracijama.

Ako si meni odgovorio ljubanve, ja nemam E-350.