Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Da li je ovo dobar sklop?

MSI H61MU-E35 (B3)
Intel G860
MSI GT610 1GB ddr3

Full HD filmovi, muzika...

G860 je suvišan čini mi se, G550 je puna kapa. Bolje je za tih ~20e razlike uzeti malo jaču grafu zbog madvr-a.

Za HD filmove, internet i muziku, grafička karta ti je nepotrebna, G serija procesora je dovoljna. Moj G620 preko XBMC-a izlazi na kraj sa 1080p filmovima bez problema.

Powered by Galaxy Note

G860 je suvišan čini mi se, G550 je puna kapa. Bolje je za tih ~20e razlike uzeti malo jaču grafu zbog madvr-a.

Madvr i hoću. Misliš da gt610 ne može da "gura" madvr? Koju nvidia grafu onda uzeti za madvr?
Preporučite mi i napajanje za ovo. LC 500W?

Poslednja izmena:
Može, ali je za neka bolja podešavanja poželjno uzeti jaču, mada je diskutabilno koliku ćeš razliku uočiti.
GT430/440/630 su već druga priča, mada sad vidim da ima jeftinih GTS450 ...
LC od 500W je OK.

Verovatno ću onda uzeti GT630

To je isto što i GT440, da ne bacaš pare ako kojim slučajem nađeš nju jeftinije.

Sklopiću sve novo. Najverovatnije ću uzeti ovu GeForce GT630 MSI, 4GB/DDR3/HDMI/DVI/VGA/128bit/N630GT-MD4GD3

Ovo sam narucio na kraju

Untitled.png

Imam ssd 60gb + storage 1TB

Kad kompletiram javljam kako radi.

GT520 kod mene tera madvr, doduse bez anti-ringinga ali sto rece peja to se tesko i primeti. Sa jacom kartom mozes da upalis i to, ali po cenu vece potrosnje, zagrevanja, buke, sto je kod mene ipak bio prioritet, te sam uzeo GT520 pasivno hladjen (max TDP 30W). :)

A šta se dobija sa tim madvr?
Bolja slika? Koliko je bolja slika u odnosu na neko standardno dekodovanje?

Razlika u odnosnu na druge rendere zavisi od toga na cemu gledas, kako i odakle gledas, sta gledas i da li dobro vidis.

Pa ne može da se poredi 15" ekran laptopa od 300e i 50" plazma od 1000+e.;)

Pošto firma o koje sam naručio ovu MSI refurbished ploču nema istu na stanju odustajem od E350 sistema, pa ako može preporuka za neku mini ITX ploču do nekih 60e za LGA 1155 podnožje u koje će verovatno da legne celeron G550. Nisam gadljiv ni na korišćeno pa ako ima nešto u ponudi a da sam ja propustio slobodno bacite link na PM.

Uzmi najjeftiniju plocu koju nadjes za 1155. Ja sam uzeo msi h61 za 3900 din,3 godine garancije i miran si. G550 je odlican izbor skroz dobar procesor.

Uzmi najjeftiniju plocu koju nadjes za 1155. Ja sam uzeo msi h61 za 3900 din,3 godine garancije i miran si. G550 je odlican izbor skroz dobar procesor.

Ok, verovatno ću to i uraditi. Gde ima po toj ceni,čini mi se da se kreće oko 4800.

Imas u em**, ja sam tamo uzeo. Oko 4 soma imas par komada, ja sam sasvim zadovoljan. Ima da se podesi broj obrtaja cpu kulera i meni vise nista ne treba. Ne greje se ploca, cpu hladan, taman ono sto mi treba.

Sad mi javljaju iz radnje u kojoj sam narucio komponente da nemaju G860 (iako sam ih zvao 5 minuta pre narucivanja i rekli su da imaju) i nude mi G2020 umesto G860. Cena je slicna. Da li je G2020 dobar za HTPC? Kako se snalazi sa full HD filmovima?

na papiru je 100mhz slabiji od g860 i 10w manje trosi, ali posto je novija tehnologija trebalo bi da je koji procenat jaci, tj bolja kupovina, e sad, tek se pojavio, pa jos nema testova na netu da bi se ovaj moj iskaz potvrdio...

Naručio sam MSI H61I-E35 (B3) matičnu ploču i Intel celeron G550. Ako ga ima na stanju u firmi u kojoj sam poručio u utorak ili sredu ću sklapati računar. E sad, pošto ova ploča ima samo line in, line out i mic in, kako da povežem 5.1 zvučnike a da imam svih 5 kanala ?

Ovako bi trebalo:

Front cable: To Line-out.
Rear cable: To Line in.
Center/Subwoofer cable: To Mic-in.

Ok, pretpostavio sam da je tako, ali dugo nisam koristio 5.1 zvučnike :D Gledah uputstvo ove matične ploče ali ništa ne piše o povezivanju pa rekoh da pitam. Znači nema korišćenja mikrofona dok je 5.1 u funkciji.

Ta ploča nema sata 3?