Tw uopste nije los, nije eye candy kao sense (mada novi sense izgledo odvratno!!! sa onom kolicinom glossy-a) ali je veoma funkcionalan. Jedna bitna stvar koja je meni posle godinu dana koriscenja sensea prijala na samsungu je da sve 3rd party aplikacije izgledaju isto kao i tw (sistemske aplikacije), tj. imaju isti set dugmica i tabova, dok na senseu aplikacije izgledaju kao sa drugog sistema u odnosu na sense sa svojim rasporedom tabova i izgledom. Opet cu napomenuti da je za mene sense bio najbolji u prvim verzijama (po izgledu mat verzija sa heroa na 1.5) sada kada vidim ovaj 3.0 i 3.5 povraca mi se koliko su ga unakazili.@telep: Sense je neoptimizovan, a touchwiz je g....ce samo po sebi...
Najbolje je otici u radnju neku gde ih imaju(ako vec nemate drugaciji pristup telefonima),poigrati se i odluciti..
Pa, po logici - bi... mislim, 1.5GHz vs. 1.2, jasna je matematikaPa htedoh da budem objektivanIpak nemam GS2 pa ne mogu da mu sudim. Ali pitanje je bilo da li je Sensation sa 1.5GHza brzi od GS2, i po nekoj logoci trebalo bi
![]()
A ja sam u velikoj dilemi, k'o onaj vic misolovka sa ziletom hehe, http://forum.burek.com/misolovka-t233525.wap2.html, tako i ja gledam sgs2 - gledam Sensation, gledam SGS2 - gledam Sensation,... katastrofa... Obnavljam ugovor u Vipu i ne mogu da se odlucim koji od ova dva modela. Nisam (bio) napaljen na telefone (dve godine na HTC Tattoo), ali evo podlegoh i ja, tako da koji god uzeo od ova dva je super premija naspram onog sto imam sada.
Nekako vise preferiram HTC, navikao sam se na odredjene stvari (kao kontakti, pronalazenje preko jednostavnog ukucavanja brojeva, pozivi ili slanje poruke jednostavnim klikom na slicicu - koje vuce iz favorite contacts liste, animacije i izgled vremenske prognoze.. itd). E sad mozda postoje takvi widgeti i na SGS2 (da ne kazem kopija HTC-ovih, pa da se sredi da izgleda slicno - ko zna), zatim - da li je dovoljno RAM-a za necepkajuci rad - to me zivcira kod ove jade sto imam sada (posto vidim da nakon starta sistema bude nekih 190 MB) i posle u koristenju ostane i manje slobodnog rama. Ne svidja mi se ni to sto nema internu memoriju, vidim da se neki zale da ne dobiju micro sd karticu ili ako dobiju da je neke niske class-e, znaci odmah moram dati bar 3000 din za neku 16GB class10 karticu. Kvalitet kamere mi nije bitan, svakako telefon nije stvar namenjena za fotografisanje, znam da sgs2 ima bolju. A najvise me interesuje, kako sa aplikacijama, da li su sve ili bar vecina prilagodjene (naravno i neke dobre igrice za ponekad) ovoj qHD 960x540 rezoluciji, da li igo my way radi kako treba, imam za sve od 240x320 do 480x800 rezolucije i sada kopam po netu i vidim da za motorolu atrix i sensation ima neki "960x540_mariupol322_thin" mod, jel neko probao da li to radi... i tako. Imam dosta nedoumica oko ovog telefona, al nekako navijam za njega. Svi vec znaju da je SGS2 najbrzi i najmocniji telefon (performanse), a i 20 strana na Sensation temi, a 200 na SGS2 mnogo govori o tome. Sensation je u Vip-u 6k din jeftiniji od SGS2, ovome drze cenu zbog velike popularnosti, nazalost. Eto ako neko ko poseduje Sensation ima vremena da mi opise sta mu se svidja a sta ne i odgovori na ovih par pitanjaca... plus ona glupost sa otkljucavanjem - onaj prsten, to je neki cesti bag, ili samo neko doliva vatru i da li je oficijalni abdejt na 2.3.4 nesto popravio, oko nekih problema ako je bilo, da li i nakon duzeg vremena koristenja radi isto tako glatko kao prvog dana, ...
Desetak clanova. E moj brate...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
nah, evo sada sam proverio....nisu snapdragoni, nego scorpioni(...) koji su samo povezani medjusobno da rade u paru. znaci nije pravi dual-core nego nesto izmedju. svaki od tih scorpiona se normalno ponasa kao jednojegarac(jer jelte, oni to i jesu). e sad, ne mogu da nadjem info o njihovoj pravoj zavisnosti jednog o drugi, trebace mi malo vremena da isceprkam to od nekud...secam se da sam bas to bio citao negde
@ jafazec & Kronos1 & Dharma Ini.
Puno hvala na odgovoru (narucio sam Sensation), u sustini mene ne interesuju rutovanja, romovi, itd, itd, ako sve funkcionise kako treba, necu nista menjati, samo instalirati zeljene aplikacije. Ne treba mi za drugu mrezu osim Vip-a, za prodaju i slicno, dovoljno govori cinjenica da dve godine imam tattoo, koji je u sustini skrnav telefon naspram Sensation-a, koji cu imati bar dok mi ne istekne ugovor. Tek cetvrti mobilni koji pazarim, uvek pazljivo biram, proucim sta kupujem, sakupim sto vise informacija i kad vec odlucim da bacam pare, idem na duze staze, necu to raditi svakih mesec dana, cim izadje nesto novo. Ne treba mi telefon za igranje, za to postoje PC, konzole i sl. Sensation mi lepse izgleda, kvalitetnije izrade i lepse lezi u ruci, a i navikao sam se na HTC softver, zbog toga je prevagnulo u njegovu korist.
Pitanjce, da li su Telenorovi Sensationi sim lockovani? Imam ponudu da uzmem jedan na par rata ali covek ne zna da li dolaze zakljucani ili ne...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari