Šta je novo?

HTC Sensation

Stigao je, fenomenalno izgleda, :) :) :)
Ako moze samo neko od iskusnih korisnika da mi objasni.
Na startovanju me pitao da odobrim sve i svasta, google i HTC servis. Sve sam odobrio, da se slucajno ne bi desilo da ne mogu da pristupim marketu, i sl. E sad sta od toga treba da se pogasi ( i da li), da baterija ima neko normalno trosenje. Ja sam na Tattoo samo povremeno ukljucivao mobile network (ne koristim facebook, twitter, i sl.), da abtejtujem mail i vremensku prognozu, posto nisam neki zathevan korisnik. Jel treba onaj đus difender,... ili neke aplikacije da se izvuce max. iz baterije, kao i Advanced Task Manager za oslobadjanje memorije,..., ako to ima vec negde napisano, da me uputite na taj post, hvala. Inace unutra je vec Android 2.3.4, to je dobro, zar ne?

Ne treba ti nijedna aplikacija tipa task killer, o svemu najbolje vodi računa sam OS. LIično nikada ne isključujem (osim u romingu) ni data protok niti bilo kakvu sinhronizaciju jer mi onda ni ne treba smartphone.

@salenjak

Ugasi HTC Account, kazu da on cepa bateriju, a nikakve koristi od njega. Ostalo namesti da sinhronizuje kako tebi odgovara. Npr, meni se weather sinhronizuje samo kada ga upalim

Dobih i ja svoj parce senzacije :) prezadovoljan sam za sada, imao sam HD2 dve godine i ovo mi je bas lep upgrade. Root procedura je bila macji kasalj (super tut na XDA), i upakovao sam Sensation XE rom tako da sada leti! O bateriji jos uvek ne mogu da sudim, malo da prestanem da cackam pa ce biti realno stanje. Vidim diskutuje se koriscenje komunikacija, moj neki "workflow" je da mi je u kucnoj mrezi kao i na faxu konstantno nakacen na WiFi i tada gasim data saobracaj itd dok kad izadjem uradim obrnutu proceduru, ovo sam barem radio na HD2 pa cu videti da li ce na Sensationu biti bolja situacija sa baterijom

Stigao je, fenomenalno izgleda, :) :) :)
Ako moze samo neko od iskusnih korisnika da mi objasni.
Na startovanju me pitao da odobrim sve i svasta, google i HTC servis. Sve sam odobrio, da se slucajno ne bi desilo da ne mogu da pristupim marketu, i sl. E sad sta od toga treba da se pogasi ( i da li), da baterija ima neko normalno trosenje. Ja sam na Tattoo samo povremeno ukljucivao mobile network (ne koristim facebook, twitter, i sl.), da abtejtujem mail i vremensku prognozu, posto nisam neki zathevan korisnik. Jel treba onaj đus difender,... ili neke aplikacije da se izvuce max. iz baterije, kao i Advanced Task Manager za oslobadjanje memorije,..., ako to ima vec negde napisano, da me uputite na taj post, hvala. Inace unutra je vec Android 2.3.4, to je dobro, zar ne?

Task manageri ti ne trebaju..ja juice defender nisam koristio,mada ima ljudi koji ga koriste..Htc servis mislim da ti ne treba..Meni je npr dok sam koristio stock launcher&servise,samo gmail i htc weather bio namesten na auto sync..bateriju ume dobro da iscedi gps,wifi i gprs,mada to znas vec..pored toga,ono sto sam ja jasao na netu da jos crpi bateriju je ono da sam provali kad da utisa jacinu zvona,da li je telefon u dzepu i slicno..Brightness ekrana takodje dosta utice,meni je na auto,mada mislim da bi ok skroz bilo i da ga stavim na nekih 30% konstantno..Meni baterija uz solidno cackanje(surf,igre,skype,kamera,muzika),15ak min razgovora,20ak sms,uvek kad sam budan upaljen mobile network ili wifi i gps upaljen,baterija izdrzi oko 20h..Ubedjen sam da moze i vise,samo da se lepo kalibrise baterija..Inace ako te interesuju teme,romovi,tu je xda forum..A mozes uvek i ovde da pitas:)
Drago mi je da ti se svidja tel,u zdravlje da se sluzis!
Edit: odgovore sivec dobio,ja ne videh,tapatalk isflesirao..Od viska glava ne boli:)

Poslednja izmena:
Da li druge zvukove za poruke (MP3 po zelji) moram kopirati u telefon kod ostalih za notifikacije, ili je jednostavnije sa nekim ringtone picker, i sl. posto sam samo za pozive uspeo da namestim mp3. Onda opcija, da po uspostavljanju odlaznog poziva telefon zavibrira (onda ne moram gledati ili prisloniti na uvo dok zvoni, nekad to i duze potraje - to sam imao na Tattoo), ali ovde ne sljaka ili mozda nema?

Za ringtone,po meni ti je svejedno kako ces to odraditi,tj da li ces kopirati ili koristiti 3rd party app..Sto se tice vibracije prilikom uspostavljanja poziva,imas tu opciju negde 1000%,ja sam je imao dok sam bio na stock ROM-u,ali sada sam na nekom drugom pa ti ne mogu pomoci da nadjes gde se nalazi ta opcija,mada mislim da po defaultu kada je ekran upaljen,ta funkcija je aktivna..

Ma ja sam glup, ma zavibrira, samo ja nisam dobro radio da to skontam, kad je prislonjen na uvo onda se ekran gasi i ne vibrira, a kada je u odmaknut ... onda zavibrira. :p

Juice defender je super app, leba ne jede a mislim da pomaze tako da instaliraj ga.
Sto se tice paljenja/gasenja protoka meni je uvek upaljen ali samo 2g. Kad mi je potreban bolji protok upalim 3g, preko widgeta. Kad je na gsm/wcdma auto onda hoce da posrche bateriju.

2g-3g OnOff

Nije bas sjajan, ima par slicnih i svi funkcionisu po istom principu. Ljudi koji programiraju kazu da nije moguce napraviti direktan link ka tom meni-ju vec je neophodan jos jedan korak.

Da da i ja imam taj isti i bas zato pitam jer me malo nervira taj dodatni korak :)
Video sam,medjutim, da na nekim romovima postoji i u status baru precica (widget kakogod) koji instant prebacuje, valjda,ako sam dobro ukapirao. Mislim da ima u kuhinji da se stavi tako nesto samo nisam jos uvek isprobavao. Kada mi i ovi rom i tema dosade pokusacu i tako nesto da stavim...

Opet moram da pitam, navikao sam na iGO my way, dosta se dobro kontam u njega, radio je na Tattoo (u 240x320), al ne mogu nikako da ga podesim za Sensation. Probao sam neke varijante za 960x540, ali - ili izadje na desktop, ili ima error. Jel uspeo neko da podesi i kako, koja verzija itd... da ne gubim vreme bez veze.

Opet moram da pitam, navikao sam na iGO my way, dosta se dobro kontam u njega, radio je na Tattoo (u 240x320), al ne mogu nikako da ga podesim za Sensation. Probao sam neke varijante za 960x540, ali - ili izadje na desktop, ili ima error. Jel uspeo neko da podesi i kako, koja verzija itd... da ne gubim vreme bez veze.

Nisam se igrao sa iGo-om do sada,ali sam naleteo bio na ovu temu na xda forumu pa probaj sa ovim,mozda ti ovo pomogne..
Nije warez,u pitanju je skin za iGO;)

Ovo sam vec video i cackao juce. Nisam skontao kako doci do koda za otpakivanje fajla, posto trazi pasword... prvi link za "[LATEST VERSION 179971 thin 1.7 from luboz, sodycc and mariupol1963 with CZ, FR, DE & SK languages and speecam patch + other fixes]"
I, jel zna neko kako se mogu prebaciti mp3 sa SD ili iz PC-a u memoriju telefona -system/media/audio/notification, pokusao sam kopirati neke zvukove za poruke, pa nece.

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam, :) - sa ovom "iGOMyWay_8.4.2.139242_thin_v1.2" verzijom, sve sljaka kako treba. Content i licence sam prekopirao iz starog naravno...

Jel neko moze da mi objasni nesto za google account.
Account sa sim karticom iz Tattoo-a koristim u novom telefonu, sve sljaka kako treba.
Otvorio sam novi google nalog za sina (kome sam dao Tattoo) pa posto nikako nisam mogao da se ulogujem sa tim novim nalogom (tj. da izlogujem stari), isao sam na clear data u google mail i google apps, pa da po pokretanju gmaila (ili bilo sta od google-a) dobijem ponovo create or sign in. Ali, nikako ne mogu da se ulogujem!... unesem ime pasword - next - a onda:

"Cant establish a reliable data connection to the server.
This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care.
Try again."

Posle sam vratio moju SIM karticu (da vidim da li ce bar sa onako kako je vec bilo pre), al ni sa njom nece, zna li neko nesto o ovome?

EDIT>
No, zaboravite, napravio sam hard reset na Tattoo i sve je reseno za 2 minuta, a citavo posle podne se je**m sa o vim, da se ubijem!!!

Poslednja izmena:
Jel neko moze da mi objasni nesto za google account.
Account sa sim karticom iz Tattoo-a koristim u novom telefonu, sve sljaka kako treba.
Otvorio sam novi google nalog za sina (kome sam dao Tattoo) pa posto nikako nisam mogao da se ulogujem sa tim novim nalogom (tj. da izlogujem stari), isao sam na clear data u google mail i google apps, pa da po pokretanju gmaila (ili bilo sta od google-a) dobijem ponovo create or sign in. Ali, nikako ne mogu da se ulogujem!... unesem ime pasword - next - a onda:

"Cant establish a reliable data connection to the server.
This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care.
Try again."

Posle sam vratio moju SIM karticu (da vidim da li ce bar sa onako kako je vec bilo pre), al ni sa njom nece, zna li neko nesto o ovome?

Moras da uradis factory reset kako bi sklonio svoj Google nalog sa telefona. I tvoj problem ce biti resen. :)

Lepa vest: nocas ili sutra bi trebala da bude pustena nova verzija MIUI.us roma za Senastion..Koliko videh,vecina bagova ispravljena,ostaje samo da porade valjda na miui kameri(aosp kamera valjda radi) i to je to...Kazu da je super brz i dobar rom ;) Scott sa miui.us ce pokusati da kupi Sensation,a ako se to desi,bice tu potpuno funkcionalnog ROM-a sa weekly updateom..

Evo posle nedelju dana, mogu da samo kažem da sam prezadovoljan, telefon je fenomenalan, nije mi jasno zašto neki pljuju po HTC Sensu - meni je prelep (doduše kad predjete sa Tattoo sve je lepo, hehe), nisam primetio nikakve bagove, sve i svašta sam instalirao i probao par gameloftovih igrica (Asphalt 6, Dungeon Hunter, Hero Of Sparta, ... sve radi savršeno), uopšte mi nije krivo što nisam uzeo SGS2, u vipu sad već ima za iste pare kao i Sensation, pa ko voli nek izvoli. Stavio sam onaj Juice Defender 3.8.0 Ultimate, podesio na sinhronizaciju svakih pola sata (u 2g / wifi), nocu ide u flight mode (00.00-05.30), ovako za moj nivo korištenja (običan korisnik) izdrži 1.5-2 dana. Normalno prvih dva tri dana nije bilo tako, :)
Imam par pitanja u vezi programa Reader. Dolazi sa par knjiga (na engleskom, sto nije problem), vidim može da se registruje na dva accounta, neki Kobo i Adobe, ali to je samo za kupovinu, zar ne?
E sad, koji je to format (extenzija), to može da se skine negde na netu, naravno, jedino, da li može da se ubaci negde gde će ga dotični program "Reader" koji lepo izgleda, ono listanje stranica me oduševilo - čitati, ili se mora instalirati neki drugi program.
I recimo na sajtu http://www.baneprevoz.com/e-knjige/ mogu se skinuti prevedene knjige, doduše u pdf formatu, može li se srediti da dotični Reader čita iste ili neki drugi program, odnosno koji preporučujete, da automatski prilagođava veličinu i vidljivost teksta obzirom na veličinu stranice (po default otvara sa Adobe readerom, koji to ne radi, nego mora se čačkati kao u browseru, smanjivati, skrolovati).

Poslednja izmena:
skini u pdf formatu, nadji neki epub konvertor, konvertuj u epub, i onda ces moci nekim reader-om, npr FBReader..

Sa "calibre" programom mozes da konvertujes sve i svasta. Ja njega koristim za knjige,odlican je.

Kako proveriti koliko je ukupno pricano telefonom, ono call timers?

Skinuo sam ovaj "calibre" za PC, program je odlican, downloadovao sam neke knjige u pdf formatu, nalepio omot, konvertovao u epub, a sam program (Reader) koji dolazi sa telefonom je odmah prepoznao knjige...

Imam jedno pitanjce za korisnike HTC-a. U imeniku sam dozvolio samo pregled sa Phone-a, ne i SIM, gmail. Ali sam igrom prilika neke brojeve jednom uvezao sa SIM kartice, i sad kod pregleda imenika sve je ok, daje samo one iz telefona, ali kod poziva - kad ukucavate broj (a on odabira kombinacuiju slova iz imenika) - ko ima htc, zna o cemu pricam, daje mi i one brojeve sa SIM kartice (ono - ime/M, ime/H, itd,...). Probao sam izvaditi SIM, startovao telefon, ulazio u imenik,... mislio sam mozda ce upamtiti zadnje stanje, ali cim sam vratio, opet isto...
Zna neko kako resiti ovo?

Poslednja izmena:
Vrh Dno