Nismo se razumeli..Znam da ne moze Data sama da se pali,nego ona mora uvek da bude aktivna..Mene interesuje kako podesavam aplikacije,tipa gmail,weather i slicne na koliko ce one da se osvezavaju uz pomoc mobile neta?Takodje da li postoji nekako da se namesti da kad sam kuci,posto kuci imam wifi pusten,da telefon koristi samo wifi tj da uvek gde je moguce prvenstveno koristi wi-fi umesto mob neta? Imam paket od 600mb mislim da to moze da mi pokrije mesecnu potrosnju,mada neki counter bi bio dobro resenje?
Snasao se za lokaciju..TO je to,samo malo komplikovano bilo,tj ja zakomplikovao
Da,WCDMA+GSM ja ne vidim nigde da on menja,vec kad mi je ukljucena Data,tj "Mobile networks" uvek imam ono 4G gore da stoji upaljeno,mada strelice ne blinkaju uvek,jel to normalno?
Na Mts-u sam,nadjoh nocas neke ispravke za podesavanje APN-a,podesih,sad fecera sve ok,speedtest pokazuje ping koji je obicno izmedju 120 i 170ms,download ~1800-2500kbps i upload ~700kbps..
Jos nesto,telefon je Tmobile..Ja verovatno ovde garanciju ne mogu da ostvarim ako mi zatreba tako da nemam zapravo nikakve potrebe da se ustrucavam da rutujem,s-offujem i slicno?Da li da cuvam CID i superCID uopste?
EDIT

a dopunim dok ne zaboravim jer ima mnogo pitanja a ja ih zaboravljam
Elem,sinhronizovao sam telefon,tj imenik sa gmail accountom i sve je ok,samo me zanima kako to da kontakti sada nisu u telefonu vec se nalaze pod "People",a za phone memory pokazuje da je prazna?Kako da prebacim kontakte u telefon ili da to ne radim uopste?Takodje,kad podignem dialer,gore stoje prvo prethodni pozivi,a zatim ispod toga kada krenem da listam imam izmesane kontakte iz "People" i sa SIM kartice,kako da disableujem da ne pokazuje SIM kontakte?