Šta je novo?

HTC Sensation

Na sijalici ili kada gledas ovako na dnevnom svetlu se i ne primeti bas.
Ali preko dana kada uperis ekran ka suncu video sam bar 10-ak sto sitnih sto duzih ogrebotina. Sta je u pitanju ja stvarno ne znam ali zaista je tako.
Ona bas cuva svoj Wave stvarno ne nosi futrolu ili screen protector jer je mislila da nema potrebe ali eto i to se desava.

Ako moras toliko da se trudis da vidis ogrebotinu, to onda nije ogrebotina :)

Jel moguće da sensation ima samo oko 150MB slobodnog rama, toliko je pokazivalo u telenoru kada sam ga čačkao? Inače telefon mi se svideo kako izgleda, jedino što je sense đubre teško postao, ono je strašno, za moj ukus sense sa 1.5 im je bio najbolji i najlepši.

Poslednja izmena:
Jel moguće da sensation ima samo oko 150MB slobodnog rama, toliko je pokazivalo u telenoru kada sam ga čačkao? Inače telefon mi se svideo kako izgleda, jedino što je sense đubre teško postao, ono je strašno, za moj ukus sense sa 1.5 im je bio najbolji i najlepši.

Ni 2.1 nije los. A 3.5 ispravlja neoptimizovanost 3.0. A valjda ce ga Sensation dobiti.

Nigde ne mogu da pronadjem odgovarajuću kožnu futrolu koja može da se zakači za pojas (kaiš) za sensation. Pošto sam iz manjeg mesta, molim za pomoć da li negde (Beograd ili N.Sad) mogu da se nadju takve futrole. Našao sam ih na E-bay, ali pošto još uvek paypall nije moguć, ne mogu ni da ih poručim. Hvala unapred.

Nadji clana Alexa021 i on ce ti poruciti sa ebay. Ovako ces tesko naci

Pozdrav.. danas sam kupio EVO 3D, a posto nema svoju temu da pitam ovde jer su sensetion i evo identicni po softveru...
Imam TP link ruter na koji se kace i lap top i stari samsung galaxy bez problema... ali HTC nece..
Ukljucim wifi, u listi ponudjenih mreza vidim svoju, tapnem, ukucam pass... on napise connected, ali non stop stoji "obteing ip adress"...gore pored baterije mi se pojavi ikonica da postoji wifi, ali je zatamnjena... tj kako kad je signal na 0.... pri tome mi kaze da je signal odlican, pola metra od rutera sam...

Neka ideja ? cackao sam one enkripcije ali nista nisam uradio... kazem opet, samsung i lap top se kace bez najmanje muke... evo i sad sam preko wifi nakacen ali HTC nece...

Pozdrav.. danas sam kupio EVO 3D, a posto nema svoju temu da pitam ovde jer su sensetion i evo identicni po softveru...
Imam TP link ruter na koji se kace i lap top i stari samsung galaxy bez problema... ali HTC nece..
Ukljucim wifi, u listi ponudjenih mreza vidim svoju, tapnem, ukucam pass... on napise connected, ali non stop stoji "obteing ip adress"...gore pored baterije mi se pojavi ikonica da postoji wifi, ali je zatamnjena... tj kako kad je signal na 0.... pri tome mi kaze da je signal odlican, pola metra od rutera sam...

Neka ideja ? cackao sam one enkripcije ali nista nisam uradio... kazem opet, samsung i lap top se kace bez najmanje muke... evo i sad sam preko wifi nakacen ali HTC nece...

Ko kaze da nema: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=266745

oh... srry... nisam je iskopao a trazio sam.. :(
Mada svejedno, u toj temi je samo par komentara... a ovde ima ljudi koji poseduju sensetion koji je identican.. pa mozda neko zna o cemu se radi.. :)

Jesi probao da nakacis fon na neku drugu WiFi mrezu? Svrati do nekog druga i probaj.

Takodje probaj da restartujes ruter, mene je pre tako zezalo sa konzolom i obican on/off je pomogao :)
Ako ovo ne pomogne, potrazi neki firmware update za ruter.

Poslednja izmena:
Probao danas na poslu, identicna situacija... :S posle posla odem do telenora u knezu, oni probaju preko hotspota sa drugog htc-a i radi.... izadjem u knez, 5 open mreza i na svakoj isto kao i kuci... konektuje se ali ne radi net... :S

Kada ga uzimas u telenoru telefon, oni ga vec "podese" pre nego sto ga kupis. Mozda su ti oni sjebali nesto u podesavanjima pa bi obican reset na default vrednosti to trebao da ispravi.

Resio sam problem, pa da napisem ovde, mozda ce nekome biti od pomoci...

Smarao sam se sa ruterom, resetovao ga, menjao sve zivo u opcijama i na ruteru i na telefonu... nista.. sutra probam na poslu i u jednom kaficu... opet se konektuje ali nema protoka, stoji ikonica da je wifi aktivan, ali net ne radi... jasno je da nije moj ruter problem vec mob...

Listao sam malo forume i uvideo da kod HTC-a to u opste nije tako retka pojava.. brdo ljudi se zali na identican problem, da se konektuju preko wifi ali nema protoka, i to sa razlicitim modelima.. ali uglavnom se sve diskusije svode na probaj ovo, ono... Na jednom forumu naletim na post gde covek kaze da je problem resio update-om sowtvera.. Konektujem se na 3G, update... on mi prijavi da imam poslednju verziju i da nema update-a...
nakon toga je wifi najnormalnije proradio..

U cemu je fora ne znam, jednostavno sam isao samo na update, sacekao par sec i nakon objave da nema nove verzije, wifi je proradio sam od sebe...

Hvala svima koji su pokusali da pomognu cheers i nadam se da ce ovo pomoci nekome ko se nadje u ovakvoj situaciji :)

Treba danas/sutra da mi stigne ovaj telefon,pa bih molio vlasnike istog da daju neki koristan savet za jednog novog clana android zajednice :) Tu podrazumevam ROM-ove i sve ostalo sto mislite da je korisno raditi u pocetku.. :) Hvala!

Poslednja izmena:
Ma xda posecujem...ima vec neko vreme(da ne kazem da poslendjih par dana okapavam tamo :D).. Jedna stvar me budni..Posto mi telefon stize sa druge mreze,jel to znaci da treba da menjam radio za ove prostore odmah ili sam ja to lose shvatio ?:)

Stigao 4g umesto obicnog,mada isti djavo..Imam puno pitanja,ne mogu da pronadjem mnoga podesavanja...
Kako i gde namestam na koliko da se pali gprs da se obnavlja weather i ostalo?Da li i lokacija koja pise u sklopu sata isto moze da se menja samo kada je telefon online?Nasao na netu parametre za podesavanje gprsa,ja uspem rucno da ga upalim ali radi mnogo sporo...Koliko brzo i da li postoji neko podesavanje da se to ubrza? Da li vam je network namesten na GSM+WDCMA? Mnogo pitanja,verovatno mnogima smesna,al *** :)

Ne možeš namestiti da se pali i gasi Data po potrebi, već uključiš datu i on će sam s vremena na vreme da skida nove podatke o vremenu. Ali ako nemas neki Data paket, ukljucuj i iskljucuj Data po potrebi. Kada ukljucis Data, on ce se sam sinhronizovati.

Lokacija u sklopu tog sata. Kada dodirnes vremensku prognozu na tom satu, moći ćeš da menjaš grad (A trebalo bi da se to automatski menja, tako je po defaultu).

Ako ti je namešteno na WCDMA+GSM, onda bi on po potrebi trebao da menja između 3G i 2G. Zavisno od repetitora na kome se nalaziš tj od jačine 3G signala. Tako da to više zavisi od tvoje lokacije.

E sad, postoji jedan problem. Pošto je to T-Mobile Sensation 4G, moguće je da ti brzi net neće raditi zbog drugih frekvencija u USA i ovde. Tačne podatke nisam mogao da nadjem, na nekim sajtovima piše jedno, na nekim drugo. Probaj pa javi kako ti je. Kod kog si operatera?

Nismo se razumeli..Znam da ne moze Data sama da se pali,nego ona mora uvek da bude aktivna..Mene interesuje kako podesavam aplikacije,tipa gmail,weather i slicne na koliko ce one da se osvezavaju uz pomoc mobile neta?Takodje da li postoji nekako da se namesti da kad sam kuci,posto kuci imam wifi pusten,da telefon koristi samo wifi tj da uvek gde je moguce prvenstveno koristi wi-fi umesto mob neta? Imam paket od 600mb mislim da to moze da mi pokrije mesecnu potrosnju,mada neki counter bi bio dobro resenje?

Snasao se za lokaciju..TO je to,samo malo komplikovano bilo,tj ja zakomplikovao :)

Da,WCDMA+GSM ja ne vidim nigde da on menja,vec kad mi je ukljucena Data,tj "Mobile networks" uvek imam ono 4G gore da stoji upaljeno,mada strelice ne blinkaju uvek,jel to normalno?

Na Mts-u sam,nadjoh nocas neke ispravke za podesavanje APN-a,podesih,sad fecera sve ok,speedtest pokazuje ping koji je obicno izmedju 120 i 170ms,download ~1800-2500kbps i upload ~700kbps..

Jos nesto,telefon je Tmobile..Ja verovatno ovde garanciju ne mogu da ostvarim ako mi zatreba tako da nemam zapravo nikakve potrebe da se ustrucavam da rutujem,s-offujem i slicno?Da li da cuvam CID i superCID uopste?

EDIT:Da dopunim dok ne zaboravim jer ima mnogo pitanja a ja ih zaboravljam :D

Elem,sinhronizovao sam telefon,tj imenik sa gmail accountom i sve je ok,samo me zanima kako to da kontakti sada nisu u telefonu vec se nalaze pod "People",a za phone memory pokazuje da je prazna?Kako da prebacim kontakte u telefon ili da to ne radim uopste?Takodje,kad podignem dialer,gore stoje prvo prethodni pozivi,a zatim ispod toga kada krenem da listam imam izmesane kontakte iz "People" i sa SIM kartice,kako da disableujem da ne pokazuje SIM kontakte?

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli..Znam da ne moze Data sama da se pali,nego ona mora uvek da bude aktivna..Mene interesuje kako podesavam aplikacije,tipa gmail,weather i slicne na koliko ce one da se osvezavaju uz pomoc mobile neta??
Taj interval ces vec da podesis u settings-ima samih aplikacija ;)
Takodje da li postoji nekako da se namesti da kad sam kuci,posto kuci imam wifi pusten,da telefon koristi samo wifi tj da uvek gde je moguce prvenstveno koristi wi-fi umesto mob neta?
Uvek WiFi ima prioritet u odnosu na packet data, ne brigaj ;)

Što se tiče WiFi, samo stavi never off.

CAR i trenje,hvala na pomoci,to je razjasnilo neke stvari ;)
Medjutim,imam problem da namestim sync jer mislim da ne radi dobro..Desava se to da telefon prikazuje pod "People" kontakte sa gmaila,ali u isto vreme kada promenim ili spojim(linkujem) par kontakta unutar "People" na telefonu i odradim manuelno sync iz settingsa,na gmailu mi se ne azurira ta promena vec sve stoji kao sto je i bilo?!Takodje i dalje mi telefon prijavljuje kako u samom telefonu nema kontakta(kad u people odem na view da odaberem sta da pokazuje,pise "Phone (0)" vec da su svi kontakti sa Gmaila.Zasto se ovo desava?

Nadjoh na netu da kada podignem dialer(default dialer HTC-ov) normalno je da vidim sve kontakte gore,tj i one sa googla i sa SIM kartice jer je to kao nekakav feature HTCov..I to mi je ajde nekako jasno,medjutim ovo oko synca slabo kapiram..

Društvo, Pozdrav svima,
Da li evropski htc Sensation ima u sebi ugrađen AWS band (1700/2100), odnosno da li se može koristiti u sev. Americi.
Na njihovom sajtu piše da ima taj band, ali mi nije jasno da li su sve frekvencije zastupljene u svim modelima Sensation-a?
Tnx

Jel ima nekog sa ovim telefonom a da je na mts-u?Interesuje me koji radio koristite?Moze i telenor/vip,jer sumnjam da ima neke razlike u telefonima sa naseg trzista..

Ljudi dal je bolji ovaj novi Htc Sensation Xe od S2 ???

Ljudi dal je bolji ovaj novi Htc Sensation Xe od S2 ???

Sensation XE je isti kao Sensation, samo je podignut takt procesoru na 1.5GHz, stavljena je jaca baterija (od 1700mAh) i idu brendirane slusalice marke Beats By Dre.

Pa sta je bolje meni se cini S2???
Kolko znam i s2 moze na 1500Ghz. ???

nije sve u kloku cpu, ima necega i u gpu, koji je u ovom slucaju bolji na gs2.
imho gs2 i dalje jede ove ostale androide.

nije sve u kloku cpu, ima necega i u gpu, koji je u ovom slucaju bolji na gs2.
imho gs2 i dalje jede ove ostale androide.

Plus što su browser i TW na Šljamsungu hardware accelerated, dok je Sense jednostavno postao neoptimizovano g....ce.

Nazad
Vrh Dno