Šta je novo?

HTC Sensation

Ja sam vezan za Telenor i od Nove godine mogu da pređem na novi ugovor, tako da nisam u prilici da prelazim na Vip. Stoga mi je vrlo bitno koliko će Sensation biti u Telenoru. Sve sa batrgam od Samsunga...

Sensation jeste skuplji kad ga kupujeto ovako za nekih 50 evrića. Opravdano jer napraviti onako moćan telefon (hradverski i softverski-mislim na samsung GS2) i staviti u onu krš plastiku je čist promašaj, jer mogli su odraditi kućište malo bolje pa i da bude 100e skuplji (o bojama i grejanju neću da pričam, one mrlje nisam primeteo mada mi ekran i ovako mnogo šljašti da bode oči). Držao sam SGS2 danas u ruci i igrao se neka 2 sata i ne znam šta da kažem. Juče sam se dvoumio između njega u iP4, a sad se dvoumim između iP4 i senzejšna. Ko će pobediti videćemo ali je iP4 za sada u blagom vodstvu. Imam još 20tak dana fore do plate pa ću da razmislim. Kako je ovo tema o senzejšnu, iako ga nisam imao u ruci, potez HTC da napravi ovakav telefon je za svaku pohvalu. Hardverski ne zaostaje mnogo za Samsungom ali je daleko kvalitetniji po pitanju izrade jer SGS2 je klasičan plastikaner i ne vredi za oniliko koliko ga cene bez obzira na hardver i softver. Ali svako ima svoje mišljenje, i vsačije treba poštovati.

Poslednja izmena:
Sensation jeste skuplji kad ga kupujeto ovako za nekih 50 evrića. Opravdano jer napraviti onako moćan telefon (hradverski i softverski-mislim na samsung GS2) i staviti u onu krš plastiku je čist promašaj, jer mogli su odraditi kućište malo bolje pa i da bude 100e skuplji (o bojama i grejanju neću da pričam, one mrlje nisam primeteo mada mi ekran i ovako mnogo šljašti da bode oči). Držao sam SGS2 danas u ruci i igrao se neka 2 sata i ne znam šta da kažem. Juče sam se dvoumio između njega u iP4, a sad se dvoumim između iP4 i senzejšna. Ko će pobediti videćemo ali je iP4 za sada u blagom vodstvu. Imam još 20tak dana fore do plate pa ću da razmislim. Kako je ovo tema o senzejšnu, iako ga nisam imao u ruci, potez HTC da napravi ovakav telefon je za svaku pohvalu. Hardverski ne zaostaje mnogo za Samsungom ali je daleko kvalitetniji po pitanju izrade jer SGS2 je klasičan plastikaner i ne vredi za oniliko koliko ga cene bez obzira na hardver i softver. Ali svako ima svoje mišljenje, i vsačije treba poštovati.

***, to je stvar filozofije...neko telefon kupuje zbog izgleda, a neko zbog toga sta isti moze...

***, to je stvar filozofije...neko telefon kupuje zbog izgleda, a neko zbog toga sta isti moze...

Ako mogu da preformulisem a da se ne ljutis, neko kupuje zbog izgleda, kvaliteta izrade i razmisljanja na duze staze, a neko kupuje da bi imao sto aktuelnije megaherce u kraju a i sire :) Kad izadju novi megaherci, ljubav prema prethodnim nestaje u sekundi..

Poslednja izmena:
Ako mogu da preformulisem a da se ne ljutis, neko kupuje zbog izgleda, kvaliteta izrade i razmisljanja na duze staze, a neko kupuje da bi imao sto aktuelnije megaherce u kraju a i sire :) Kad izadju aktuelniji megaherci, ljubav prema prethodnim nestaje u sekundi..

Što bih se ljutio, bože sačuvaj...ja se i ne vezujem za svoje uređaje, i uvek se trudim da pratim nove stvari, pod uslovom da to zaista meni može biti od koristi, a i da se ne pretera sa finansijskim zahvatima...

Da.. nego pokusavam da shvatim tu filozofiju, trenutno mi je neshvatljiva :)

Da.. nego pokusavam da shvatim tu filozofiju, trenutno mi je neshvatljiva :)

evo, bas sad pogledah tvojih desetak zadnjih postova, i vidim da su uglavnom vezani za besomucno igranje PS3 i sl...ni ja to ne shvatam zasto ljudi gube dane i dane na igranje, ali i ne pokusavam da shvatim, jednostzvnom prihvatam da smo svi razliciti i to je to...:)

^E pa sad preteruješ :)
Ti očigledno nisi držao iP4 :) Nađi jedan pa ga stiskaj do sutra. Ovaj telefon je nemerljiv po izradi na čitavom tržištu! Verujem da svi ljudi tako misle. Nema kopaktnijeg telefona i telefona koji ti pruža tako solidan i čvrst osećaj (hladan - kombinacija čelika/alu i stakla).
Elem, odosmo u off.
Ponavljam, žao mi je za Sensation. Drug ga je naručio pa ću tek tada finalni sud o njemu. Žalim zbog istog, jer sam možda mislio da pređem na njega dok ne izađe iP5. Jako mi se dopada na oko.

P.S. MacBookAir nema zamenljivu bateriju. No to nije suština. Za ekrane sam ti da samo primer (možda nije adektvatan, ali nije tvoja konstatacija tipa: kupio sam i bateriju (zajedno sa telefonom, jel?), pa što je ne bih vadio, ili štaveć...). Po meni, nema potrebe da čačkaš bilo šta pozadi.

vidim u zadnje vreme se svi nešto kunu u taj iP4 kako je čvrst, a na engadgetu imaš postove gde i pri najmanjem padu prsne staklo, liku se slomio dok ga je u džepu držao :D ko tu koga laže?

ajde da se malo probam da vratim temu na utiske o telefonu!
sensation sam uzeo od vipa pre 10ak dana. moj utisak je mnogo povoljniji i od HD2 i od DHD, telefon se umereno greje, probao sam da mu oborim wifi prekrivajuci gornju stranu fona celom sakom i od 20ak pokusaja sve sto sam uspeo je da mu oborim signal za crticu dve, sa baterijom sam zadovoljniji od desire z, odnosno uz solidno koriscenje na kraju dana telefon mi bude na oko 50%.
sce u svemu ja sam prezadovoljan sa kupovinom za 1 dinar ( produzetak ugovora )
ono sto mene interesuje je dal je neko namestao navigaciju na njemu ( igo, ndrive,.. ) posto ja nisam uspeo nista da namestim zbog nestandardne rezolucije 540x960

Meni je Sensation definitivno jedini izbor - sem da nekim *****lukom Telenor ne odluči da ga do Nove godine ne uvrsti u ponudu. S obzirom na to da kupujem telefon za naredne dve godine, a možda i duže, ne bih da se igram sa Samsungom i da kupujem Galaxy 2.

ajde da se malo probam da vratim temu na utiske o telefonu!
sensation sam uzeo od vipa pre 10ak dana. moj utisak je mnogo povoljniji i od HD2 i od DHD, telefon se umereno greje, probao sam da mu oborim wifi prekrivajuci gornju stranu fona celom sakom i od 20ak pokusaja sve sto sam uspeo je da mu oborim signal za crticu dve, sa baterijom sam zadovoljniji od desire z, odnosno uz solidno koriscenje na kraju dana telefon mi bude na oko 50%.
sce u svemu ja sam prezadovoljan sa kupovinom za 1 dinar ( produzetak ugovora )
ono sto mene interesuje je dal je neko namestao navigaciju na njemu ( igo, ndrive,.. ) posto ja nisam uspeo nista da namestim zbog nestandardne rezolucije 540x960

Ja ne znam kako tebi toliko izdrži baterija. Ja za sad moram dva puta na dan da ga punim. Nadam se da će biti drugačije kad se "stabilizuje" baterija. Kad na to dodaš da se ista puni 3 sata, mogu da kažem da nikad nisam imao goru.
Ono što me još malo muči je to što je telefon generalno poprilično bagovit. Dva puta mi se desilo sa lock screen-om da mi se ne vidi pola ekrana. I par puta su mi se pojavile neke linije na widget-ima, mada izgleda da su linije zbog rezolucije.
Ili, kada uđem u aplikacije, dešava se da se brojevi za količinu memorije koju aplikacija zauzima nenormalno samo vrte, nekad i neće da stanu. A od sinoć ni homepage marketa nije iscrtao celu, i u "featured" stoje samo 2 aplikacije.
Nadam se da je to sve poslaedica "nezrelosti" Sense-a 3.0, i da će slične stvari koje su nedopustive za mobilni ove kategorije rešiti u nekom skorašnjem update-u.

Prilozi

• IMAG0440.jpg
    IMAG0440.jpg
    582.9 KB · Pregleda: 189
  • IMAG0437.jpg
    IMAG0437.jpg
    782.4 KB · Pregleda: 190
Market problemi nemaju veze sa senseom već sa google-om, od kada su počeli ubacivanje na listu za paid aplikacije market nije baš sav svoj, rešenje je instaliranje market accessa i izabiranje nekog drugog operatera.

vidim u zadnje vreme se svi nešto kunu u taj iP4 kako je čvrst, a na engadgetu imaš postove gde i pri najmanjem padu prsne staklo, liku se slomio dok ga je u džepu držao :D ko tu koga laže?

postje 2 stvari: prsne staklo kada telefon padne (iP4 i Sensation) i prsne telefon dok ga držiš u ruci(SGS2), ako ste ga držali, a ako niste nikom ništa.

Ja ne znam kako tebi toliko izdrži baterija. Ja za sad moram dva puta na dan da ga punim. Nadam se da će biti drugačije kad se "stabilizuje" baterija. Kad na to dodaš da se ista puni 3 sata, mogu da kažem da nikad nisam imao goru.
Ono što me još malo muči je to što je telefon generalno poprilično bagovit. Dva puta mi se desilo sa lock screen-om da mi se ne vidi pola ekrana. I par puta su mi se pojavile neke linije na widget-ima, mada izgleda da su linije zbog rezolucije.
Ili, kada uđem u aplikacije, dešava se da se brojevi za količinu memorije koju aplikacija zauzima nenormalno samo vrte, nekad i neće da stanu. A od sinoć ni homepage marketa nije iscrtao celu, i u "featured" stoje samo 2 aplikacije.
Nadam se da je to sve poslaedica "nezrelosti" Sense-a 3.0, i da će slične stvari koje su nedopustive za mobilni ove kategorije rešiti u nekom skorašnjem update-u.
.
To su problemi vezani za Gingerbread i imaju ih svi ostali telefoni koji su skoro izašli, to zna i sam Google i reši će to updateovima nadaju se uskoro

to nisu problemi vezani za Gingerbread (AOSP) vec za bloatware iz Sense koji su stalno rezidentni u memoriji i jedu resurse (pa i bateriju) bespotrebno. stavi AOSP Gingerbread pa ces da vidis kako se ponasa baterija.

meni je bukvalno tako kao sto sam napisao
za sada mi se nije pojavio niti jedan bug koji si naveo
naspram desire Z koji sam koristio do sada sensation mi je osetno brzi
mozda je to sto si naveo zavisi od primerka, nemam pojma,
ovo sto sam naveo su moji utisci od 10ak dana
i ajd jos jednom ako neko zna za navigaciju kako se namesta na ovoj rezoluciji

hvala

Probaj ndrive. On radi na skoro svakoj rezoluciji.

Ttalk.

Gledam ovaj uporedni test na gsmareni. Opet je lošija kamera u odnosu na galaxy s2, iako naglašavaju da je najbolja koju je HTC stavio u svoj telefon.
Naravno, i ekran je lošiji, čak i od incredible S. Ali kako stoje redom ekrani (ip4, htc s, sgs2) tačno tim redom ide i realističnost boja. :D

Here are a few bullet points that cover the impressions each test left us.
- Good screen, but viewing angle and contrast are not the best
- Still camera does well, though 8MP perfection is out of reach
- Video camera is okay for casual users and records great audio, videophiles will find some faults
- Performance is generally good
- Web browser needs to be optimized
- Good loudspeaker performance
- Better output audio quality than the other two
- Good battery life for watching videos, but web browsing drains it too fast
- Excellent GPS performancе

SGS2 prazni bateriju ko lood zbog SAMOLED2 ekrana... SAMOLED jako trosi bateriju kad treba da gura belu pozadinu (zato su sve pozadine na SGS1 i 2 crne)... jos ako dodas wifi ili aktivan 3G nedaj boze sa podesenim exchange-om onda je punjenje baterije 2x dnevno neizbezno... mozda ce zvucati cudno ali nakon testiranja i jednog i drugog ja sam izabrao jedan LG model koji cete verovatno uskoro videti uzivo a nda nista vise nece biti isto :)

optimus 3d deluje fino, samo kada bi imao vise rama :)

optimus 3d deluje fino, samo kada bi imao vise rama :)

To je psihološka kategorija, kao što meni smeta "stari" GPU Power VR 540 koji se nalazi u TI omap 4430 SoC-u....a realno smo daleko od toga da će nam trebati nešto jače, em taj ram ne može da potroši, odnsno bi u realnosti trebalo da otvoriš jedno 30 aplikacija, odjednom, tako i ovaj GPU otvara sve živo, i otvaraće i narednih godinu dana ali baš sve što se pojavi za android platformu...

Ali, kad vidiš šta ubacuje konkurencija...naravno da smeta...

Djurkash je skroz u pravu... za sada sve lepo radi i sa ovim RAM-om... videcemo sta ce da bude kada Gameloft pusti malo jace 3D igre...

Meni je bzv kupovati mob i misliti na igrice. Za to postoje portabilni PS ili DS,sta god. Najvazniji mi je interfejs, njegova upotreba, svakodnevni rad, uzivanje u tome (bez igrica :) ) . Zato mislim da je ovaj Sense 3.0 pobedio :)))

Meni je bzv kupovati mob i misliti na igrice.

Sa ovim se slažem, ali loše je to što zver od telefona koji je sensation zna da zasecka zbog tog sense 3.0, koji je neverovatan bloat postao...
I još kada vidim da se štekare sa memorijom i na svom najboljem telefonu stave 1gb memorije (i daju mi microsd karticu od 8gb, klase 2 ili 4 :/), a konkurencija stavlja bar 8 ili 16gb.
Po ko zna koji put ovo kažem, meni je sensation malo razočarenje, ali biće on sjajan telefon kada bude aosp romova za njega. I kada bude otključan bootloader, naravno.

Jel može još neko ko koristi telefon malo duže da napiše kakva su mu iskustva?
Viđao sam po forumima da se mnogi žale da im se već posle nekoliko dana pojavi prašina ispod ekrana i da se dešava da ekran ponekad ne reaguje na dodir.
Jel ima neko takvih problema?

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa iGo navigacijom? Da li moze da se koristi 800x480 verzija ili moramo da cekamo na novu?

Nazad
Vrh Dno