Šta je novo?

HTC Sensation

Mda... a ti navedeni proizvodjaci inace nemaju smartfonove dimenzija manjih od 4" u svojoj ponudi, nego samo te monstrume ogromnih ekrana.
Nije tebe bas lako razumeti...

P.S. A iPhone 4 i dalje ima displej od 3.5", ne 3.7".

Poslednja izmena:
^Care, dobro je... ukapirao sam da sam napravio grešku! Alo, dobro je...! Ima 3.5" Happy now?
A što se tiče smartfona manjeg od 4", naravno da ih imaju, ali sve više postaje standard 4"+! Ne znam jel se praviš blesav ili šta?
I da, govorim o PREMIUM modelima... Ako misliš da porediš iP4 i Wildfire, onda, good 4 you!

^Care, dobro je... ukapirao sam da sam napravio grešku! Alo, dobro je...! Ima 3.5" Happy now?
A što se tiče smartfona manjeg od 4", naravno da ih imaju, ali sve više postaje standard 4"+! Ne znam jel se praviš blesav ili šta?
I da, govorim o PREMIUM modelima... Ako misliš da porediš iP4 i Wildfire, onda, good 4 you!

Pa kazi tako, majku mu.
Niti si pominjao samo premium modele, niti si ikada rekao "jao jeste, pogresio sam"... nego samo neke "whatever" gluposti.

^A mislim da idemo u off, ali da li ti je zaista palo na pamet da poredim iP4 (sa kakvim god ekranom) i HTC Wildfire i Tatoo i tako te telefončiće (Ok, Desire S je jedini tu koji može da parira, ali to je jedan mali vrhunski HTC telefon, a ostali su svi 4"+)... A uostalom zašto se priča da iPhone izbacuje 4"+ verziju??? Postali su mnogo mali ekrani 3,5~4" za jedan smartfon. Govorimo o surfovanju netom, gledanju filmova, izradi dokumenata, itd. O tome ja pričam.
A ako sam bilo kakvom naznakom sa moje strane, insinuirao poređenje iP4 sa ostalim nePREMIUM modelima, onda prihvatam krivicu!

BTW, sad sam zaboravio, ali uskoro izlazi telefon 5"!!! (Ne mogu da se setim proizvođača, niti modela, ali eto o čemu pričamo danas u 2012.)

^A mislim da idemo u off, ali da li ti je zaista palo na pamet da poredim iP4 (sa kakvim god ekranom) i HTC Wildfire i Tatoo i tako te telefončiće (Ok, Desire S je jedini tu koji može da parira, ali to je jedan mali vrhunski HTC telefon, a ostali su svi 4"+)... A uostalom zašto se priča da iPhone izbacuje 4"+ verziju??? Postali su mnogo mali ekrani 3,5~4" za jedan smartfon. Govorimo o surfovanju netom, gledanju filmova, izradi dokumenata, itd. O tome ja pričam.
1. Kao sto si rekao - Desire (obican), Desire S. Aj' da ne idemo dalje da li HTC ima nesto (tipa Nexus One, mada je to kao Google-tovo cedo) u svom portfoliu ili ne.
2. Samsung Wave... kanda smartpohone, jer ima OS. Ima tek 3.3" ekran... i to Super AMOLED, ni manje ni vise... a nikako nije "telefoncic". Tattoo i Wildfire to svakako jesu, nema nikakve sumnje.
3. Ma nema sanse da ce iPhone da prebaci 3.5", uveren sam. Steva je i sam pricao svojevremeno da on nece tepsiju u ruci, vec telefon. Mada, ruku na srce, svasta je Steva pricao... ;)

BTW, posle ovoga, necu vise u off, nema problema ;)
A ako sam bilo kakvom naznakom sa moje strane, insinuirao poređenje iP4 sa ostalim nePREMIUM modelima, onda prihvatam krivicu!
Ne znam, zaista nisam znao na sta mislis. Samo si pomenuo neke proizvodjace i njihove modele. A ja sam skapirao onako kako si napisao.
BTW, sad sam zaboravio, ali uskoro izlazi telefon 5"!!! (Ne mogu da se setim proizvođača, niti modela, ali eto o čemu pričamo danas u 2012.)
Pa vec sada imas na trzistu DELL Streak, od tih istih 5"... ?
Tacnije, vec neko vreme. Nikakva novost to nije. Jedino ako njega ne svrstavas pod telefone, vec pod tablete... posto je i jedno i drugo, realno.

4" treba da bude neka zlatna sredina. A i rezolucija od 480x800 je najoptimalnija za ti dijagonalu. Mislim da sve preko toga mora da bude veca rezolucija kao sto vec postoji a u najavi su jos vece tipa 720p. Otuda i razlika u performansama izmedju Sensation-a i ekipe jer ima 30% vise pixela koje mora da obradi.

via ttalk

4" treba da bude neka zlatna sredina. A i rezolucija od 480x800 je najoptimalnija za ti dijagonalu.
Generalno se slazem sa tobom, po obe stavke... i dodao bih da tih 4" bas treba da bude neka zlatna sredina, jer ovih 4.3" sto trenutno razvlacim po rukama je bas knap, ume da mi bude poteze da dohvacam sve kada radim jednom rukom. A nemam male sake, ali vala ni neke ogromne basketaske... vec normalne, prosecne :)
Mislim da sve preko toga mora da bude veca rezolucija kao sto vec postoji a u najavi su jos vece tipa 720p. Otuda i razlika u performansama izmedju Sensation-a i ekipe jer ima 30% vise pixela koje mora da obradi.
Da, realno ne mogu da se porede Sensation i S II (tj. drugi WVGA telefoni) u standardnim benchmark testovima koji se vrte sa default rezolucijom ekrana, jer poredjenje nije odgovarajuce.

***, bilo bi lepo kada bi postojao neki benchmark gde bi (bar) mogla da se bira rezolucija ;)

ako vec hocete da poredite onda lepo sensation vs atrix i onda kada vidite kakav je u odnosu na tegra2 mozete dobiti ideju kakav bi exynos radio na toj rezoluciji :)

HTC Incredible S - 4''. Osim velicine ekrana sve identicno kao Desire HD... i primetno bolje iskoriscenje baterije.

Poslednja izmena:
to je relativno stara vest, rece htc da nece vise zakljucavati bootloadere novim modelima. primer uspeha zvocanja komjunitija :)

Zna li iko, kako se kod ovog telefona pravi SShot?

Poslije godinu i po dana presao sam sa hd2 na sensation,za sada su utisci odlicni samo sto je mali problem baterija.

Bolja ti baterija bila na HD2?
Primetno ili tek nesto malo?

Sigurno ne ispuštaš telefon iz ruke. U tim uslovima nijedan od aktuelnih telefona koji su svi u ekranu ne mogu da izguraju duže od dan.

Jedno pitanje samo, kako radi Sense 3.0 na telefonu, ja sam imao utisak da ne radi bas sjajno kad sam se igrao sa njim, dosta je trom... Sem ako nisi flesnuo odmah neki custom rom?

cackao sam malo u telenoru ovaj telefon..hm...sta ja znam.... nekako, standard za rec KLIZI je postavio iPhone4.... kad slajdujes homescreenove levo-desno na iPhone-u ili mom Optimusu3D ili GalaxyS2, to su bre animacije od gomile frejmova u sekundi. Ovo... Ovo na sensation-u moze da bude sve brzo..ali nije to to... :/
kako da objasnim..cackao ga malo, ulazio u sve i svasta (razne app) i jeste to brzo,ali krajnji zakljucak je bio fifti-fifti... Drugo, posle amoleda i ovog ekrana na Optimus3D-u sto imam, toliko su slabije boje i kao isprano deluje... Ne znam. Ne bih ovo kupio eto makar na osnovu te 2 opaske.. a verovatno bi bilo jos makar 1 opaska u duzem koriscenju.

ocekivao sam MNOOGOO vise, pa mozda i zato nije neki utisak

Bolje radi posle OTA, gde je uradjen tweak memorije i imaj u vidu da ima 30% vise pixela od ovih modela koje si nabrojao.

via ttalk

Naravno prethodnih dana ne ispustam telefon iz ruku i baterija moze 1 dan da traje,a sto se tice sense 3.0 nikakvih problema za sada nisam imao sa njim i uopste nije spor.

^Pa šta je sad ovo? Nešto zvanično ili...? Koliko je bezbedno i koje su posledice ukoliko nešto pođe po zlu? Brick?

Vrh Dno