Zamenio sam svoj iP4 za HTC Sensastion (razloga je mnogo: predugo čekanje na iP5, iOS5, manji ekran kod iP4, HTC Sense 3 kod Sensationa, itd.).
Utisak je povoljan što se tiče softvera, HTC Sense stvarno čini telefon "drugačijim" od ostalih i to mi se sviđa. Telefon je generalno solidan (čvrst) u ruci, lepo leži, ali me nervira dugme na gornjem delu telefona, jer moram da koristim dve ruke da bih ga otključao (još uvek nisam ovladao tehnikom otključavanja jednom rukom). Po meni najbolje rešenje za otključavanja definitivno ima Apple (home button) i Samsung (SGS - sa strane). No, ono što mi je i dalje nepomiriljivo jeste trajanje baterije i po meni battery leak!
Punio sam prvi put telefon preko USB (jedno 5,6 sati - užas jedan!), a drugi put preko utičnice. U prvom pokušaju punjenja, držao sam tel na EDGE, i preko noći baterija je pala za 10~12%. Po meni, to je definitivno leak, jer na iP4 procenat potrošnje baterije preko noći nije prelazio 5%!
Drugi pokušaj i punjenje preko utičnice i kombinacija sa 3g mrežom, pokazala se još tragičnijom. 20~22% mi je pala baterija za 1 noć (65% na 44%)... Ne znam šta je razlog. Nikako ne mogu da ukapiram. Uključen mi je sync sa gmail, fb, tviter, prognozom (to je valjda to...)... ali to je isto kao i kod iOS push notifikacije... Po mom mišljenju, ovakav pored stvari je nedopustiv!
Ne znam čemu da se nadam i šta da pokušam, ali eto... definitivno nisam zadovoljan baterijom!
Iako imam 18h (kako android kaže "on battery") i 33% preostale baterije, to ipak nije zadovoljavajući rezultat, jer mi je ekran radio 1h11min a poziva sam imao 43min.
Dok bi na iP4 rezultat bio sledeći: 50% baterija, 15h stanby (tj. "on battery) i 4,5 sata korišćenja telefona.
Voleo bih da me neko uputi na neko rešenje, jer 10% i 20ak% u režimu mirovanja (standby) preko noći, NE SME da se dešava...