Šta je novo?

HTC Sensation

razmisljam se da kupim ovaj telefon ili desire hd... sensenation mi se mnogo vise svidja, ali postoji i prepreka sto ga vec nisam uzeo.. problem lezi u rezoluciji.. u buduce hoce li se svi telefoni praviti sa ekranom u ovoj rezoluciji ili ce sensenation biti jedini?? ne bih voleo da se kasnije aplikacije ne prave u njegovoj rezoluciji pa da ne ekranu imam crne trake sa strane..

To znači da se otključavanje bootloadera i uklanjanje ostalih zaštita neće vršiti OTA (over the air), nego ćeš morati da zoveš HTC i da pristaneš na njihove uslove tj. poništavanje garancije.

pa kad to rade sa svojim tzv.najboljim modelom...sta reci...sad ce oterati i one koji su se premisljali da kupe sensation....

Jel moze neko da mi na brzinu kopira od mts podesavanja za gprs jer sam trenutno u americi na tmobile mrezi a kad odem na *100*47#, kaze da treba da mi stigne poruka sa podesavanjima, ali nikako ne stize.

Hvala unapred.

Apn: gprsinternet
User: mts
Pass: 064

To je sve!

"Connection failed due to incorrect APN settings" - Da li mozda moram jos nesto da uradim?

Realno ljudi ni jedan jedini telefon ne vredi ogromne pare, svi ovi telefoni novi koji izlaze ne bi smeli da predju preko 300 e i to je plafon, morate shvatiti da ne placate telefonski aparat npr 600 e nego njegovo ime i to je ono sto je problem, a jos kad se tu ugrade nasi provajderi prodavci i ostala banda koji ne znaju po prodatom telefonu da zarade po 20-30 e nego ako je tel 300 oni lepo poduplaju tu cifru prokleta stoka. Takvih primera je u srbiji punooo, desava se sa telefonima, kompovima, igricama, itd itd. Sto se tice ovog tel imao sam prilike da ga koristim odredjeni period i mogu da kazem da je obican pozerski telefon dobar ali pozerski, kome telefon treba za posao nek se kloni ovog telefona i u globalu tuch telefona baterija je ocajna na svim, i da savet onima koji su spremni da lupe ogromnu kintu za tel moja preporuka samsung galaxy S2.

"Connection failed due to incorrect APN settings" - Da li mozda moram jos nesto da uradim?

MTS GPRS WAP

APN (Access Point Name): gprswap
User Name: mts
Password: 064
Home page: http://wap.mts064.telekom.rs
Proxy server address: 172.17.88.198
Proxy Port Number: 8080 (9201)

MTS INTERNET

APN (Access Point Name): gprsinternet
Home page: None
Proxy server address: None
Proxy Port Number: 0 (None)

MTS MMS

APN (Access Point Name): mms
Home page: http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
Proxy server address: 172.17.85.131
Proxy Port Number: 8080 (9201)

Zamenio sam svoj iP4 za HTC Sensastion (razloga je mnogo: predugo čekanje na iP5, iOS5, manji ekran kod iP4, HTC Sense 3 kod Sensationa, itd.).
Utisak je povoljan što se tiče softvera, HTC Sense stvarno čini telefon "drugačijim" od ostalih i to mi se sviđa. Telefon je generalno solidan (čvrst) u ruci, lepo leži, ali me nervira dugme na gornjem delu telefona, jer moram da koristim dve ruke da bih ga otključao (još uvek nisam ovladao tehnikom otključavanja jednom rukom). Po meni najbolje rešenje za otključavanja definitivno ima Apple (home button) i Samsung (SGS - sa strane). No, ono što mi je i dalje nepomiriljivo jeste trajanje baterije i po meni battery leak!
Punio sam prvi put telefon preko USB (jedno 5,6 sati - užas jedan!), a drugi put preko utičnice. U prvom pokušaju punjenja, držao sam tel na EDGE, i preko noći baterija je pala za 10~12%. Po meni, to je definitivno leak, jer na iP4 procenat potrošnje baterije preko noći nije prelazio 5%!
Drugi pokušaj i punjenje preko utičnice i kombinacija sa 3g mrežom, pokazala se još tragičnijom. 20~22% mi je pala baterija za 1 noć (65% na 44%)... Ne znam šta je razlog. Nikako ne mogu da ukapiram. Uključen mi je sync sa gmail, fb, tviter, prognozom (to je valjda to...)... ali to je isto kao i kod iOS push notifikacije... Po mom mišljenju, ovakav pored stvari je nedopustiv!
Ne znam čemu da se nadam i šta da pokušam, ali eto... definitivno nisam zadovoljan baterijom!
Iako imam 18h (kako android kaže "on battery") i 33% preostale baterije, to ipak nije zadovoljavajući rezultat, jer mi je ekran radio 1h11min a poziva sam imao 43min.
Dok bi na iP4 rezultat bio sledeći: 50% baterija, 15h stanby (tj. "on battery) i 4,5 sata korišćenja telefona.

Voleo bih da me neko uputi na neko rešenje, jer 10% i 20ak% u režimu mirovanja (standby) preko noći, NE SME da se dešava...

To je htc! A sta bi radio da si ne daj boze uzeo Desire hd?

Xaxaxa... Taj sam imao, pa menjao za SGS... Ne znam šta je gore (govorim o hardveru)... Zato sam se i bio vratio na, danas potpuno nestandardni 3,7" ekran i brutalno kvalitetni iP4 :)ž
Odlučio sam dam šansu Sensu. Dobar je HTC Sens. ali eto... videćemo...

Poslednja izmena:
Zamenio sam svoj iP4 za HTC Sensastion (razloga je mnogo: predugo čekanje na iP5, iOS5, manji ekran kod iP4, HTC Sense 3 kod Sensationa, itd.).
Utisak je povoljan što se tiče softvera, HTC Sense stvarno čini telefon "drugačijim" od ostalih i to mi se sviđa. Telefon je generalno solidan (čvrst) u ruci, lepo leži, ali me nervira dugme na gornjem delu telefona, jer moram da koristim dve ruke da bih ga otključao (još uvek nisam ovladao tehnikom otključavanja jednom rukom). Po meni najbolje rešenje za otključavanja definitivno ima Apple (home button) i Samsung (SGS - sa strane). No, ono što mi je i dalje nepomiriljivo jeste trajanje baterije i po meni battery leak!
Punio sam prvi put telefon preko USB (jedno 5,6 sati - užas jedan!), a drugi put preko utičnice. U prvom pokušaju punjenja, držao sam tel na EDGE, i preko noći baterija je pala za 10~12%. Po meni, to je definitivno leak, jer na iP4 procenat potrošnje baterije preko noći nije prelazio 5%!
Drugi pokušaj i punjenje preko utičnice i kombinacija sa 3g mrežom, pokazala se još tragičnijom. 20~22% mi je pala baterija za 1 noć (65% na 44%)... Ne znam šta je razlog. Nikako ne mogu da ukapiram. Uključen mi je sync sa gmail, fb, tviter, prognozom (to je valjda to...)... ali to je isto kao i kod iOS push notifikacije... Po mom mišljenju, ovakav pored stvari je nedopustiv!
Ne znam čemu da se nadam i šta da pokušam, ali eto... definitivno nisam zadovoljan baterijom!
Iako imam 18h (kako android kaže "on battery") i 33% preostale baterije, to ipak nije zadovoljavajući rezultat, jer mi je ekran radio 1h11min a poziva sam imao 43min.
Dok bi na iP4 rezultat bio sledeći: 50% baterija, 15h stanby (tj. "on battery) i 4,5 sata korišćenja telefona.

Voleo bih da me neko uputi na neko rešenje, jer 10% i 20ak% u režimu mirovanja (standby) preko noći, NE SME da se dešava...

Kazu da cekamo 2.3.4...videcemo i to..

Galaxy S ll

Kad se glupiraju. Nekada je baterija bila polsa telefona, ceo zadnji kraj je pokrivala baterija, danas nit vecih telefona nit manjih baterija... Ne kontam sto neko ne zbudzi veliku bateriju od 2500mha u neki telefon.

Xaxaxa... Taj sam imao, pa menjao za SGS... Ne znam šta je gore (govorim o hardveru)... Zato sam se i bio vratio na, danas potpuno nestandardni 3,7" ekran i brutalno kvalitetni iP4 :)ž
Odlučio sam dam šansu Sensu. Dobar je HTC Sens. ali eto... videćemo...

Iphone 4 ima ekran od 3.5".

^Whatever... iliti kakogod...

Da, ljudi preko koji duže koriste tel-e, tvrde da je konkretno do dual core + 2.3.3...

koliko cesto fb i twitter apps proveravaju nove stvari?

^Ma stavio sam na jedan dan da mi proveravaju fb i twt. (mada sam isključio live feed za FBB i sync Twittera... ako to toliko troši bateriju, pa neću ga ni koristiti, ali mrežu EDGE i 3g, neću da gasim noću!)... Sada sam pola stvari pogasio na tom live sync-u... Videćemo!

@Emix: ja nemam nikakav update!

cudno onda, ne bi trebalo. mada taj Sense je teski bloatware, ima gomila tih aplikacija koje se stalno pale u background i jedu bateriju (onaj friendstream, stocks i sl.) meni na AOSP Ginger nocu na EGDE ako pojede 2% baterije max. fb ne koristim, jedino twitter na svaka 2h i vremenska prognoza cini mi se isto na svaka 2h

^Neee... ovo iz posta #172 sam sada namestio, pa kažem, videćemo kako će sada baterija da radi/šljaka... Reci mi koji ti fon imaš?

Desire, ali nije to toliko bitno koji je telefon, sve je to Android. ono sto najvise jede bateriju su aplikacije

Sense moze da troshi koliko hoce, jer je meni na kraju dana displej potroshio 60-70 posto baterije. Kada ne pipam telefon, a ukljucheni su svi servisi i auto sinhronizacije, tj otvorim ga samo da prochitam mejlove kojih mi stize po 100 komada dnevno, baterija ne moze da se spusti ispod 40 posto i tada traje i jache od 2 dana.

Ekran je na ovim novim HTCima najveci problem.

100 dnevno? :)

Ljudi telefon je jos uvek nov na trzistu, sacekajte da dodje s-off pa cemo onda moci da stavimo sta hocemo na njega.

Mislio sam na tako mali u odnosu na sve ostale smartfon uređaje ko je prave ostali proizvođači (HTC, SAMSUNG, MOTOROLA, LG, itd.)... Ko je razumeo, shvatiće...

Nazad
Vrh Dno