Šta je novo?

HTC One

jako sam skeptican po tom pitanju, i kraj decembra bi bio OK rok... :)

A sledeći će se zvati HTC One Two Three :-D :-D :-D

Ljudi, ima li neko predstavu kakva je situacija sa telefonima iz Telenora, da li su simfree?

Au *** pa 15 postova pre tvog isto pitanje i odgovor na njega...

B92: HTC One 2 donosi tri velika unapređenja? http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&nav_id=778237

Pa neee moze se tako zvati naslednik. xD
"Unapredjenja"?!! ...
ne moze se osporiti da je Snapdragon 800 bolji od slabijeg brata (600) ali da je neko krucijalno unapredjenje, pa i nije...ekran je povecan, ali ako cemo realno, bice unazadjena gustina pixela zarad povecanja dijagonale tako da je ovo veoma diskutabilno "unapredjenje" i na kraju najveca besmislica je operativni sistem...koji ce i sadasnji One imati u tom trenutku..OK mozda ce za god dana biti 1-2 update manje, ali do tada "ko ziv ko mrtav"...
Da su stavili 8Mpx kameru ili 3000+ mA bateriju, ili funkcionalni "logo" taster...SD slot itd..takve stvari bi se mogle smatrati realnim i opipljivim unapredjenjem...

Poslednja izmena:
pa ko kaze da nece imati 8mpx i 3000mah bateriju.. ? ja bas mislim da ce to imati , plus 5 inca sa manjim bezelima sa strane..

SD slot je po meni downgrade. Super je sto ga ubijaju i daju vise storage space-a built in jer je mnogo brza od sd kartice. Neka bude 64gb i pucka. Baterija da,to je jedna od najbitnijih stavki.

Iskreno gledam po mom One-u. 32gb je mnogo prostora, plus online storage. Mnogo brze funkcionise fon nego sa sd karticom, isto kad imas karticu moras da se cimas sta je na kartici sta nije, pa da li program moze da se premesti na karticu itd

Lepo je kada ima dosta interne memorije, ali kartica nikada ne škodi. Pogotovo kada se uzme u obzir da karticu možeš i da formatiraš kao exFAT, pa možeš da snimiš na nju i fajlove veće od 4 GB, što u internu memoriju ne možeš.

"Unapredjenja"?!! ...
ne moze se osporiti da je Snapdragon 800 bolji od slabijeg brata (600) ali da je neko krucijalno unapredjenje, pa i nije...ekran je povecan, ali ako cemo realno, bice unazadjena gustina pixela zarad povecanja dijagonale tako da je ovo veoma diskutabilno "unapredjenje" i na kraju najveca besmislica je operativni sistem...koji ce i sadasnji One imati u tom trenutku..OK mozda ce za god dana biti 1-2 update manje, ali do tada "ko ziv ko mrtav"...
Da su stavili 8Mpx kameru ili 3000+ mA bateriju, ili funkcionalni "logo" taster...SD slot itd..takve stvari bi se mogle smatrati realnim i opipljivim unapredjenjem...
slazem se za procesor. Veci ekran, ako tel bude veci, mi ne treba, ali sto se gustine pixela tice, nije ti palo na pamet da ce povecati i rezoluciju sa povecanjem dijagonale? Neke su price da ce 2014-a biti godina 2K displeja u telefonima, ali i ne mora bas 2K da bude...
pa ko kaze da nece imati 8mpx i 3000mah bateriju.. ? ja bas mislim da ce to imati , plus 5 inca sa manjim bezelima sa strane..

kud ce manji bezeli sa strane? I sad mi se desava da dlanom taknem donji desni cosak (home taster) kad pokusavam jednom rukom da dohvatim gornji lijevi ugao... A gore i dolje su zvucnici... Jedan od rijetkih modela koji ima max iskoriscenu prednju stranu telefona, po mom misljenju.... Pogledajte Z1 npr, pa nek mi neko objasni zasto ima onoliko "nicega" ispod ekrana, nit su tu tasteri, nit zvucnici
xperia-Z1-hero-black-1240x840-3c449514e1daf8b0652a5dc235530ebc.jpg

Jedan od rijetkih modela koji ima max iskoriscenu prednju stranu telefona, po mom misljenju....

reci da se šališ... pa telefon je velik kao g2 (mm gore-dole) a ima 0.5" manji ekran...
gde nađe ovu cigletinu sony za poređenje, pa to je jedini gori telefon po tom pitanju (ajfon ne računam), ali on je bar otporan na sve i svašta pa i da mu oprostiš

reci da se šališ... pa telefon je velik kao g2 (mm gore-dole) a ima 0.5" manji ekran...
gde nađe ovu cigletinu sony za poređenje, pa to je jedini gori telefon po tom pitanju (ajfon ne računam), ali on je bar otporan na sve i svašta pa i da mu oprostiš

Nije tacno, manji je od G2 primetno.
Meni se desi da kada uhvatim telefon slucajno pritisnem ekran jer je bazel stvarno mali.

I vrlo dobro je iskoriscena prednja strana fona, sve u svemu ODLICAN dizajn, po meni za sada najbolji i najlepsi.

g2 138.5 x 70.9 x 8.9 mm (5.45 x 2.79 x 0.35 in)
one 137.4 x 68.2 x 9.3 mm (5.41 x 2.69 x 0.37 in)

reci ti da se salis! Jesi primijetio 2 stereo zvucnika koji zauzimaju maltene SAV prostor iznad i ispod ekrana? To cu uvijek vise cijeniti nego tih pola incha ekrana :guitar:

slazem se za procesor. Veci ekran, ako tel bude veci, mi ne treba, ali sto se gustine pixela tice, nije ti palo na pamet da ce povecati i rezoluciju sa povecanjem dijagonale? Neke su price da ce 2014-a biti godina 2K displeja u telefonima, ali i ne mora bas 2K da bude...

Ovo je uvodna recenica texta koji sam prokomentarisao:

Sudeći po dojavljivaču sa Twittera poznatog kao@evleaks, HTC One 2 bi trebalo da donese tri velika unapređenja u odnosu na originalni model: Snapdragon 800 procesor, 5-inčni 1080p displej i Android 4.4 KitKat.

Zato sam prokomentarisao to za ekran...

A za bazel se u potpunosti slazem, nikako manji, mozda jeste estetski bolje, ali nikako ne bi bilo funkcionalno...

g2 138.5 x 70.9 x 8.9 mm (5.45 x 2.79 x 0.35 in)
one 137.4 x 68.2 x 9.3 mm (5.41 x 2.69 x 0.37 in)

Sve to jeste, ali ja sam drzao oba fona, i mnogo lakse baratam sa One-om nego sa G2(mislim sa jednom rukom). Nekako mi na sam izgled deluje One dosta manji(uzi).
Ne gledam ja toliko mere koje stoje na papiru, ja gledam uzivo, jer sam iz iskustva video da ono sto pise na papiru i kada vidim uzivo zna da se itekako razlikuje. Dok sam gledao One na klipovima i na slikama, izgledao mi je dosta deblje nego u rl.

Poslednja izmena:
Ovo je uvodna recenica texta koji sam prokomentarisao:

Sudeći po dojavljivaču sa Twittera poznatog kao@evleaks, HTC One 2 bi trebalo da donese tri velika unapređenja u odnosu na originalni model: Snapdragon 800 procesor, 5-inčni 1080p displej i Android 4.4 KitKat.

Zato sam prokomentarisao to za ekran...

A za bazel se u potpunosti slazem, nikako manji, mozda jeste estetski bolje, ali nikako ne bi bilo funkcionalno...
realno, ako samo to budu unapredjenja, i fingerprint scanner, ja ne vidim zasto bih prelazio sa One... Inace, vjerovatno bih i sad koristio One X, da je One bio 5 incha PLUS zvucnici...

Ono što objektivno fali One-u je bolja kamera. Ništa više. S800 i 3GB RAM-a možda zbog konkurencije, mada smatram da nema neke preterane potrebe. Neverovatno je koliko su blizu da naprave savršen telefon a najverovatnije će opet omanuti samo zbog kamere.

Ono što objektivno fali One-u je bolja kamera. Ništa više. S800 i 3GB RAM-a možda zbog konkurencije, mada smatram da nema neke preterane potrebe. Neverovatno je koliko su blizu da naprave savršen telefon a najverovatnije će opet omanuti samo zbog kamere.

Odlicno receno.

Podrzavam u potpunosti!

A realno, One je i ovako preblizu savrsenstvu, ako uzmes u obzir da su nekome i te fotografije strava. Mada, slazem se - kad bi i to nacinili boljim, imali bi haaoos telefon.

Zakljucili smo realno da samo kamera bolja fali. Ja stvarno nista ne bih menjao, jedino da budu manje felericni modeli(mislim na gapove, stuck pixele i to). Inace je fon strava.

Ljudi imam problem. Pojede mi bateriju nesto u poslednje vreme brze nego pre, pise u onom batery monitoru "Google play usluge" da najvise trose...
A kada pogledam u samom fonu u podesavanjima pise normalno da os najvise trosi a play usluge malo.
a5epesyr.jpg
eje6u9a2.jpg

Poslednja izmena:
valjda je ovih dana neki bag sa google plej servisima pa zato vise vuku.. pisalo se o tome vec

Kako je kod tebe?

Ja sam se vratio sa 4.3 na 4.2 posto je i meni i kolegi 4.3 jeo bateriju nenormalno.

Vrh Dno