Šta je novo?

HTC One

meni jeste, i to ko da ga nikad nije bilo, pa mi onda i ne smeta :d

Poslednja izmena:
Btw, evo kako izgledaju leđa One-a bez HTC slova. Meni se zapravo sviđa :)

Prilozi

• IMAG0144.jpg
    IMAG0144.jpg
    958.1 KB · Pregleda: 212
Ćao društvo.
Nisam uopšte pratio ovu temu, pa moram ovako da upadam. :)
Da li bi mogli vi koji imate telefon duže od par meseci, napisati par utisaka o njemu. + - da li bi ga menjali za nekog konkurenta itd.

Menjam galaxy nexus, pa mi je plavi one zapao za oko.

ja cu samo reci da ga ne bih mijenjao ni za jednog konkurenta, a ostali nek dodaju svoje misljenje...

Ćao društvo.
Da li bi mogli vi koji imate telefon duže od par meseci, napisati par utisaka o njemu. + - da li bi ga menjali za nekog konkurenta itd.

Imam telefon od juna, znači par meseci.

+ dizajn, brzina, materjal izrade, brzina updatovanja operativnog sistema, sense
- baterija, Android

Menjao bih za iPhone 5 ili 5s, za neki drugi Android koji je trenutno dostupan, ne.

Ćao društvo.

Imam tel od jula (tacnije, imao sam 2 kom i srebrni i crni za ovaj period) i moji utisci su sledeci:
+ sve radi kao prvog dana, zvuk nerealno dobar (i pri pozivanju i za multimediju, pre par dana sam razgovarao u sred nocnog kluba bez potrebe da prstom zatvaram slobodno uvo kako bih bolje cuo sagovornika), kamera nocu bolja od konkurencije, dizajn i izrada su toliko dobri da cu morati malo da poradim na tome da sklonim tel od sebe jer ga svaki cas nesto cackam i gledam i kada ima i kada nema potrebe, jer jednostavno mi je prelep, baterija sasvim korektna, meni lagano izgura ceo dan i uvece imam od 20-40%, ekran fenomenalan,video odlican kao i zvuk na istom i jos bih mogao da nabrajam vrline u nedogled...

- kamera preko dana losija od konkurencije (tu se vidi limit od 4Mp) ali o dalje sasvim korektna kada su u pitanju mobilni uredjaji..i to bi bilo to od "mana"...

Po mom misljenju za sada ne postoji alternativa ovom uredjaju kada gledam sveukupnu funkcionalnost i za android ga jos uvek ne bih menjao, i svima bih ga najtoplije preporucio...

Imam tel od jula (tacnije, imao sam 2 kom i srebrni i crni za ovaj period) i moji utisci su sledeci:
+ sve radi kao prvog dana, zvuk nerealno dobar (i pri pozivanju i za multimediju, pre par dana sam razgovarao u sred nocnog kluba bez potrebe da prstom zatvaram slobodno uvo kako bih bolje cuo sagovornika), kamera nocu bolja od konkurencije, dizajn i izrada su toliko dobri da cu morati malo da poradim na tome da sklonim tel od sebe jer ga svaki cas nesto cackam i gledam i kada ima i kada nema potrebe, jer jednostavno mi je prelep, baterija sasvim korektna, meni lagano izgura ceo dan i uvece imam od 20-40%, ekran fenomenalan,video odlican kao i zvuk na istom i jos bih mogao da nabrajam vrline u nedogled...

- kamera preko dana losija od konkurencije (tu se vidi limit od 4Mp) ali o dalje sasvim korektna kada su u pitanju mobilni uredjaji..i to bi bilo to od "mana"...

Po mom misljenju za sada ne postoji alternativa ovom uredjaju kada gledam sveukupnu funkcionalnost i za android ga jos uvek ne bih menjao, i svima bih ga najtoplije preporucio...

Znaci bukvalno isto misljenje. Imam fon od pocetka septembra.
Sada ne bih mogao da prihvatim fon koji nije od aluminijuma i nema sense.
Jedna mana je sto po nekad umeju da ostave po neki gap na fonu, ali to su sve sitnice koje posle par dana ne primecujes.
I ja ga isto cackam i kada mi ne treba, jer je jednostavno odlican osecaj u rukama dok ga drzis i dok ga koristis.
O zvuku da ne pricam, svi znamo da nijedan fon u skorije nece imati kvalitetan i glasan zvuk kao One.
Brz je, i sve radi kao prvog dana.
Lak se za koriscenje i jednom rukom, nije previse glomazan ali mu je i dalje veliki ekran.

Poslednja izmena:
+1 za sve i da dodam,kamera mi nije presudan faktor na telefonu ali ova je sasvim dobra. Bolja nego na Nexus 4. Display,performanse...neces da pogresis sigurno. Ja sam izabrao One pre Nexus 5 a dugo sam razmisljao. Baterija odlicna od kad je na 4.3.

Izuzetan uređaj u svakom pogledu. U radu nema nikakvih problema. Sve kliza (za one kojima je to bitno). Kamera pravi dobre slike, ali je 4mp baš malo. Zvuk ubija koliko je dobar. Mikrofon je isto tako dobar. Snimak koncerta se čuje bez probijanja. Sense tastatura je najbolja pod svih koje sam probao.
Ja ću ipak uzeti n5 kada mi se ukaže prilika. Meni lično smeta sense bloatware. Mogu da stavim GE rom, ali gubim fenomenalni camera app.

Imao sam telefon jedno vreme i stvarno je izuzetan. Izrada i zvuk trenutno neprikosnoveni u svetu mobilnih telefona.

Da podelim sa vama jednu budalastinu. Naime kada preko stock browsera pokusavam da se ulogujem u google grupu ciji sam clan, ja to ne mogu. Nadjem grupu, kliknem na deo gde pise da moram da se ulogujem i kada mi otvori taj prozor pretrazivac se jednostavno sam ponovo prebaci na prethodnu stranu. A da bi budalastina bila jos veca browser prepoznaje moje korisnicko ime,obzirom da se preko njega logujem i u gugl grupu treba samo da upisem sifru, ali... I tako ukurug. Chrome bez problema to odradi, stock nikako.
A za kolegu sa foruma koji je pitao za tel - meni jedina mana sto vizuelno ne mozes da ga sredis tipa da stavis pozadinu i za ekrane gde su aplikacije nego je ta pozadina crna. Imao s2 pre ovoga, drndao i s4 , ali ne mogu da sepkrede sa ovomalom. I jedna preporuka- obavezno skini par onih pomocnih video. Meni narocito bili korisni kod snimanja usporenih videa.

Jedno glupo pitanje, koliko prstiju detektuje? Video sam neki komentar na play store gde se lik žali kako ne može da pređe neku igru, jer ne može više od 2 prsta da vidi. :O

Drugo, mogu da uzmem plavi za 430, na 4 rate preko firme. Šta mislite o toj ceni? :)

Ako ukljucis detekciju pokreta za media link hd, onda swype up sa 3 prsta baca sliku na media link hd. Može u podešavanjima da se isključi i onda hvata 10 prstica.
Potraži htc gestures u podešavanjima.

Poslednja izmena:
Odstikliras htc gestures u podesavanjima i onda detektuje i vise od 2. Sad sam ja probao, kada je stiklirano nece vise od 2, a kada sam skinuo stiklic onda hoce.

Ljudi pomagajte,

Totalni sam nub sto se tice androida tako da molim za malo razumevanja :)
Skoro sam kupio HTC One i nikako ne mogu da prebacim podatke igrica kako bih mogao da nastavim gde sam stao.
Stari fon mi je Xperia arc S (rutovan), a HTC nije, a i ne bih da rutujem jer je tek kupljen i pod garancijom.

Unapred hvala!

Cotulla radi na dual boot W8M/Android na HTC One. Poznavajuci njegov rad iz HD2 dana, kapiram da ce to ugladeati svetlost dana u narednih 10ak dana :)

HTC One sa Telenora ... zakljucan ili jok? Nemam trenutno drugu karticu da istestiram. I ukoliko je zakljucan, moze li mi neko preporuciti siguran online servis da odradim sim unlock?

HTC One sa Telenora ... zakljucan ili jok? Nemam trenutno drugu karticu da istestiram. I ukoliko je zakljucan, moze li mi neko preporuciti siguran online servis da odradim sim unlock?

Zakljucan je, ja kada sam trazio po oglasima svi pisu "Iz Telenora sim locked."

Evo primer "star 1 dan srebrne boje za telenor mrezu datum u garanciji 12.11.2013 full kutija oprema kupac prvi uklucuje telefon beograd moze slanje".

Poslednja izmena:
Ljudi dosao rodjak ovde na par dana iz Nemacke i nekako mu klinac zakljucao telefon. Na ekranu pise Geben Sie die PIN zum Entsperredn ein. Prevodeci preko google translate-a vidim da treba da se unese sifra za telefon, a to je uneo klinac i on nema pojma sta je ukucao, a naravno ne znaju ni podatke google naloga, ako su ga i imali. Pokusavam da udjem u recovery drzeci volume down i power, ekran potamni, odbroji neke tri sekunde i zaustavi se na jednoj i nece da se restartuje u recovery. Nece ni da se upali u recovery sa istom kombinaciojm dugmica. Kako da mu resetujem tu sifru? Jel jedini nacin da se rootuje i ostalo, posto ne znam da li mu je ovo u garanciji?

Edit: koliko vidim na google-u, problem moze biti ako je otkacen fastboot u telefonu, pa onda se ne moze uci u recovery. Ali ne nalazim resenje za taj problem.

Poslednja izmena:
@cikakure:
Sigurno nije ispao iz kamiona? Priča je jako sumnjiva. Situacija je da imaš telefon iz nemačke kome je vlasnik stavio pin lock bez koga ne možete ništa da telefonom.
Da li si probao power + vol.up?

@cikakure:
Sigurno nije ispao iz kamiona? Priča je jako sumnjiva. Situacija je da imaš telefon iz nemačke kome je vlasnik stavio pin lock bez koga ne možete ništa da telefonom.
Da li si probao power + vol.up?

Daj bre nemoj zezati, ljudi imaju love i kupili klincu One da se zanima a oni svi komplet nisu nesto tehnicki pismeni. Inace, resio sam problem.

Reci i nama kako si resio, da znamo za nedaj boze? :-D

Reci i nama kako si resio, da znamo za nedaj boze? :-D

Fora je neverovatna. Stisne se power dugme i priblizi nekom jakom izvoru svetlosti telefon okrenut light senzorom ka istom. Talo se drzi dok se telefon ne ugasi. Posle toga ulazi u bootloader :)

Nazad
Vrh Dno