Šta je novo?

HTC One

Odlično.
Hvala

Pozdrav prijatelji. Nakon dužeg razmišljanja, preračunavanja i mudrovanja rešio sam da pazarim HTC ONE, ali Google Edition jer volim stock Android, a Blink feed, Zoe i sve te munje koje idu uz Sense mi ne trebaju ni najmanje. Cena ista, a update redovan. :) Avaj, našao sam ženu koja će kupiti aparat preko Play Store-a i doneti ga ovamo te sam taj problem rešio, ali ostaje još nekoliko nejasnoća... Telefon je otključan i radiće na svim našim mrežama, 'el tako (99 posto sam siguran da hoće, ali mi ipak treba potvrda)? Kome mogu da se obratim za servis u slučaju nekih problema, pretpostavljam da garancija odande ne važi ovde? Šta mislite o case-ovima koje prodaje sam HTC, valjaju li šta? Tu mislim na ovo i ovo.

Pozdrav prijatelji. Nakon dužeg razmišljanja, preračunavanja i mudrovanja rešio sam da pazarim HTC ONE, ali Google Edition jer volim stock Android, a Blink feed, Zoe i sve te munje koje idu uz Sense mi ne trebaju ni najmanje. Cena ista, a update redovan. :) Avaj, našao sam ženu koja će kupiti aparat preko Play Store-a i doneti ga ovamo te sam taj problem rešio, ali ostaje još nekoliko nejasnoća... Telefon je otključan i radiće na svim našim mrežama, 'el tako (99 posto sam siguran da hoće, ali mi ipak treba potvrda)? Kome mogu da se obratim za servis u slučaju nekih problema, pretpostavljam da garancija odande ne važi ovde? Šta mislite o case-ovima koje prodaje sam HTC, valjaju li šta? Tu mislim na ovo i ovo.

Double Dip Flip ima dosta loših recenzija po netu da se brzo upropasti.

Kome mogu da se obratim za servis u slučaju nekih problema, pretpostavljam da garancija odande ne važi ovde?
Globalna HTC garancija bi trebalo da važi u bilo kom ovlašćenom servisu, jer se uređaji vode po IMEI kodu i serijskom broju i postoji centralna baza podataka iz koje servisi vuku informacije.
Sad skoro je jedna žena bez problema servisirala u Begramu HTC telefon kupljen u Rusiji.
Nisam doduše do sada čuo da je neko pokušao kod nas da servisira Google Edition, ali ne bi trebalo da bude problema.

Otključan je i radiće ovde. Za garanciju ne znam, možda čak i važi, ali s obzirom na iskustva ljudi sa ovlašćenim servisom za htc (begram), slaba vajda od garancije čak i ako je telefon ovde kupljen. Što se futrola tiče, flip sam video i ne svidja mi se nikako, deluje mi jeftino. Double dip nisam imao prilike da vidim, ali mislim da je prilično nezgrapna i da dosta dodaje gabarite telefonu. Ja sam iz kine naručio 2 maske i 1 bumper. Bumper zaboravi, ubija signal :d, a maske su dosta bolje nego ovo ovde u ponudi, skoro pa se ne primećuju. S obzirom da sam rešio da ne koristim masku (ipak nije to to, telefon je dokazano izdržljiv a ako padne na ekran ne pomaže maska), mogu jednu da ti poklonim ako si iz Beograda.

Edit: Dandy ti je dao precizniji odgovor oko garancije

Poslednja izmena:
Malo sam se raspitao oko garancije i postoji ipak problem u ovoj situaciji, pošto se One generalno ne servisira (zato što ga je nemoguće otvoriti bez oštećenja ako servis nema specifičnu opremu), već se u slučaju da je potreban zahvat na hardveru uređaj menja, a telefon se onda šalje u jedan od glavnih servisnih centara (za nas je u Poljskoj), gde se popravlja i onda vraća u servis kao buduća zamena.
Pošto se Google Edition ne prodaje kod nas, zamena telefona ne postoji kao opcija.

When pressed about when this would happen Mackenzie, added that HTC hopes to make the release before the end of September, but added that this wasn’t written in stone as “sometimes unknowns can arise.”

It could also be possible that HTC are looking to upgrade all HTC One devices to 4.3 fairly soon as in a reply to the original tweeter, Jason Mackenzie added, ”our plan/target is that all US skus will be updated before September end.” The term SKUs refers to stock-keeping units, or in simpler English model numbers, so could ”all US skus” mean all versions of the HTC One sold in the USA, including those locked to the different carriers, let’s hope so!
Link

Izgleda da će i Sense verzija dobiti 4.3 do kraja septembra. S obzirom da je GE dobio najnoviji Android gotovo trenutno, to je možda znak da HTC polako menja politiku ažuriranja softvera, bar kada su u pitanju flagship modeli. Mada će jedini pravi pokazatelj biti da li će HOX dobiti KLP.

Drugu mrežu nisam probao jer je telefon zaključan na Telenor, ali probao sam dve kartice (sa istim brojem) dok sam imao u posedu prvi aparat, neku crnu, pa posle belu koju i sada koristim. Nisam probao da stavim karticu sa drugim brojem ali i ne vidim potrebu? Maska koju koristim je specijalno pravljena za HTC One ( http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=13&id=3152&page=1) tako da ne verujem da je problem do toga, a ni do držanja telefona prilikom razgovora.
Ako neko uspe da mi reši problem ima 'ladnu pivu kad god poželi u neograničenim količinama dok traju letnji dani :)

Sinoć sam nabasao na ovaj link na XDA, nisi jedini koji ima taj "problem":

On M7 by default the Noise suppression is enabled and when we move the phone at certain angles, the other party wont hear anything what we talk.
Link

E sad, jasno je da u servisu ne mogu to da ti reše, niti bi zamenom uređaja bilo šta postigao. Znači imaš 2 opcije: Da instaliraš taj mod (treba root, pri čemu gubiš garanciju) ili da probaš da promeniš način na koji držiš telefon i skineš tu zaštitu, kao što rekoše ljudi u ovoj temi.

Au, sad ne znam šta mi je činiti, da li da uzimam običan One ili da čekam sledećeg Neksusa. Šta vi savetujete?

Cekaj nexusa :) bice znatno jeftiniji a kameru ne moze ima losiju od htc one-a :) naravno ostale spec bi trebale budu u rangu htc ili bolje

Poslednja izmena:
Cekaj nexusa :) bice znatno jeftiniji a kameru ne moze ima losiju od htc one-a :) naravno ostale spec bi trebale budu u rangu htc ili bolje

Sve zavisi koliko je spreman da čeka. Neće moći da nabavi novog nexsa do novembra.

Što se tiče "brzog" 4.3 Sense roma... ne verujem dok ne vidim. Tako je bilo sto najava, teasera i navlakuša za zvanični 4.2.2 pa im je trebala čitava decenija. Ja sam probao malo 4.3 GE, ali se brzo vratio na 4.2.2 Sense... nisam video dovoljno razloga da ostanem na 4.3.

Sve zavisi koliko je spreman da čeka. Neće moći da nabavi novog nexsa do novembra.

Та žena koja bi mi donela aparat iz SAD-a dolazi ovamo u oktobru, pa opet negde početkom decembra, tako da mogu da čekam do kraja godine najviše. Vidim da će Nexus biti u prodaji tu negde oko novembra, tako da i on dolazi u obzir, mada mi se ne sviđa u kom smeru idu glasine... Plastika? Njaaah...

Jel se pojavio HTC One Google Edition po oglasima?

A sto ne uzmes obican one i konvertujes ga u google play verziju? Ima na xda valjda neki switcher ako se dobro secam...

Imam 9505 sa 4.3 GE romom i stvarno ne znam o cemu vi pricate ovde. Razumem ja i ono - imam ONE to je najbolji telefon ostali su niza klasa i sve to, ali zasto siriti dezinforacije i laprdati, mozda ovo cita neko ko jos uvek razmislja koji bi telefon uzeo, kao ja pre par meseci. Nema I9505 nikakvog laga, radi svarseno...ne znam zasto je tesko reci istinu, nije vam ni iz cepa ni u dzep.

Imam 9505 sa 4.3 GE romom i stvarno ne znam o cemu vi pricate ovde. Razumem ja i ono - imam ONE to je najbolji telefon ostali su niza klasa i sve to, ali zasto siriti dezinforacije i laprdati, mozda ovo cita neko ko jos uvek razmislja koji bi telefon uzeo, kao ja pre par meseci. Nema I9505 nikakvog laga, radi svarseno...ne znam zasto je tesko reci istinu, nije vam ni iz cepa ni u dzep.

Da si čitao temu pre nego što si se našao uvređenim, shvatio bi da niko nije pominjao GE ROM, već TW...

koliko te placa Samsung da hvalis po forumima?

Takve koji lupetaju, a ne citaju, ne placa nista :)

@NovemberWhisky ne vredjam se zbog telefona, hvala sto brines o mojim emocijama.

@dominus, ne razumem? Izvini ako mi nije smesan tvoj "internet forum" humor glup sam ja za to.

@Djilkosh_Ns, e ako si mi reko. Sad kad se vidis sa drugarima ispricaj kakvu je strasnu stvar uradio neku tamo lik na benc forumu, pa zajedn zbijajte sale na moj racun, necu se ljutiti - samo da imate neke zanimljive teme za caskanje.

Evo ja imam S4 sa TW od prvog dana pa ne znam sta je to lag. Laguje nekima u glavi izgleda.

Aman ljudi, dosta vise o S4...

U glavi ili sa S4? :D

Pojavili su se Android 4.3 Sense 5 ROM-ovi na XDA...

Izgleda da ce se pre pojaviti i Android 5.5 za One nego neki uspesni Sim Unlock metod....:S:

Nazad
Vrh Dno