Šta je novo?

HTC One

Uvek možete da stavite Google Edition i da imate čist android.

Navadila se deca na slow-mo kameru i na zoe-mode snimke, a toga nema u GE. Nisam ispratio dokle je stigao onaj lik sto je prepakovao Sense camera apk na GE.

edit:
Modovana HTC Sense camera ne radi na GE 4.3 (za sada) i uopste ne radi na AOSP i CM romovima (npr. Paranoid Android).

Poslednja izmena:
Osim launchera, ostatak Sense-a je OK. I ja isto koristim Sense + Apex kombinaciju. Ne bih išao na GE varijantu, jer sam pročitao da nije ništa brži a dopadaju mi se kamera, galerija, HTC backup i TV aplikacija u okviru Sense-a. Dosta romova ima de-sense opciju u aromi kao i mogućnost selektivnog uklanjanja bloatware-a

@yoyoo, možda možeš i da razmisliš o MoDaCo switch-u, kaže da će uskoro implementirati i 4.3

Poslednja izmena:
Blinkfeed ne moze da se makne
Pazi kad su toliko ponosni na svoj blinkfeed da ni rootovanog ne možeš da ga izbrišeš. Daj brate slobodu, pa kome se sviđa blinkfeed sviđa, a kome ne, neka ga skloni sa homescreena. Neće propasti firma zbog toga.

Meni je fascinatno da su u app drawer stavili raspored ikona 3x3 ako se dobro secam.
Treba da skrolujes kao konj da bi stigao do kraja.Dugme na vrhu je takodje epic fail kao i taj blinkfeed.
Moje misljenje je da za par godina nece vise biti htc-a ako ovako nastave.

^ 4x3. Ima 4 reda jer se sada dock pojavljuje i u app drawer-u. Ali zašto samo 3 kolone, ne znam. Dugme gore jeste krajnje neergonomsko rešenje, i to je jedini razlog zašto sam rootovao telefon (volume wake). Inače bih bez problema furao stock, na reklame bih se vremenom navikao (a i aplikacije koje nejčešće koristim sam kupio).
,

Kad smo kod app drawer, potpuno je moronski što kad skroluješ na dole, otići će ti čitava četiri reda, a ne koliko ti hoćeš. Tako da ako tražiš nešto, u tom skrolovanju ćeš sigurno prevideti neku app koju želiš da pokreneš. Kod Nova launchera(koji ja koristim) možeš da skroluješ po santimetar ako ti tako hoćeš.

Pisao sam ranije u ovoj temi o problemu koji imam sa mojim HTC One. Tokom razgovora mi se sagovornici zale da me ne cuju, kazu da se gubim i prekidam na momente ili na celih 5-6 sekundi pa opet normalno. Nekad me ne cuju uopste. Posle prve reklamacije telefon mi je vracen kao "ispravan", tek posle druge reklamacije (i verovatno podrobnijeg ispitivanja) dobio sam nov aparat. Prvih par dana sve je bilo ok, medjutim isti problem sa prekidima u razgovoru se ponovo javio i traje zadnjih 7 dana. Dve stvari koje mi padaju na pamet su: ili sam nevidjeni baksuz ili je ovo generalni problem sa HTC One aparatima.

Mreza je Telenor, zivim u Sapcu gde je pokrivenost i obicne i 3g mreze odlicna, probao sam sve tri opcije za mrezu (only edge, only WDCM, automatic edge/WDCM). Ovo mi se ne desava samo u Sapcu, ista stvar mi se desila i na Bg aerodromu, u NS... Nisam pametan vise sta da radim. Ima li neko slican problem ili makar ideju sta je u pitanju?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ovde i nije bas bilo nekog takvog slucaja da se neko zalio... Jesi probao da promenis karticu? Jesi probao neku drugu mrezu?

@Goran

Na brzinu sam pogledao xda, nisam primetio da se još neko žali na taj problem. Kao što Djilkosh reče, probaj za nekom drugom karticom (verovatno ćeš morati telenor, jer je tel zaključan na mrežu). Isto tako, daj telefon nekom drugom da priča, sećam se davno da je neko imao problem jer mu je noise cancelling program mešao glas sa bukom i dolazilo je do prekidanja.

Da li imaš neku masku koja zatvara mikrofone ili možda nezgodno držiš telefon pa slučajno zatvaraš mikrofon?

Da li imaš neku masku koja zatvara mikrofone ili možda nezgodno držiš telefon pa slučajno zatvaraš mikrofon?
Jes' glupo pitanje ali i meni je to palo na pamet. Ponekad ne obraćaš pažnju na takve stvari.

Poslednja izmena:
Ovde i nije bas bilo nekog takvog slucaja da se neko zalio... Jesi probao da promenis karticu? Jesi probao neku drugu mrezu?

Drugu mrežu nisam probao jer je telefon zaključan na Telenor, ali probao sam dve kartice (sa istim brojem) dok sam imao u posedu prvi aparat, neku crnu, pa posle belu koju i sada koristim. Nisam probao da stavim karticu sa drugim brojem ali i ne vidim potrebu? Maska koju koristim je specijalno pravljena za HTC One ( http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=13&id=3152&page=1) tako da ne verujem da je problem do toga, a ni do držanja telefona prilikom razgovora.
Ako neko uspe da mi reši problem ima 'ladnu pivu kad god poželi u neograničenim količinama dok traju letnji dani :)

^ samo na ovom forumu telefon važi za fail. U jednom momentu sam imao dilemu da li da ga uzimam čitajući komentare ovde.

Jedini fail je kamera, sve ostalo je top notch.

Iako nema dileme da bi kamera mogla biti bolja, i da ne može da se poredi sa S4 u dnevnim uslovima, mislim da je reč fail pregruba. Što i rekoše u klipu koji si postavio.

Da dobro može biti pregruba, više je ispod proseka da kažemo tako... Mnogi su zbog toga zaobišli ovaj telefon i uzeli S4 ili ako nisu hteli plastiku onda Xperiu Z.

Mislim najlepši android bez premca i radi zapravo dobro, dok se kod Xperie Z može videti lag ponekad, kao i na S4-ci.

"Ponekad".... Nemoj zezati.

Moj Note 2 je sa stock romom radio ljepse od S4 u većini slučajeva.Sto im je jaci hw, to im je tw gori.
Da ne pominjem sto im na particije ode 1/3 kapaciteta telefona.

Drugu mrežu nisam probao jer je telefon zaključan na Telenor, ali probao sam dve kartice (sa istim brojem) dok sam imao u posedu prvi aparat, neku crnu, pa posle belu koju i sada koristim. Nisam probao da stavim karticu sa drugim brojem ali i ne vidim potrebu? Maska koju koristim je specijalno pravljena za HTC One ( http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=13&id=3152&page=1) tako da ne verujem da je problem do toga, a ni do držanja telefona prilikom razgovora.
Ako neko uspe da mi reši problem ima 'ladnu pivu kad god poželi u neograničenim količinama dok traju letnji dani :)

Probaj da koristiš telefon par dana bez zaštitne maske, čisto da eliminišemo masku kao problem.

*#*#3424#*#*
Sa ovim kodom ulazite u app za dijagnostiku telefona. Testiraj audio na telefonu.
Problem može da pravi noise cancelation, samo ne znam kako se uključuje ili isključuje.

ruku na srce, htc ove godine ima po prvi put bolji flagship od samsunga.

Da, milioni širom sveta se slažu s tobom :)

Ode im polovina (od 16gb), a ja nigde lag na i9500 nisam video

Preterano je reći "lag", ali kad sam u mts-u poredio 2 telefona, One je za nijansu brže otvarao dialer, messaging i slične sistemske aplikacije. Verovatno je na to mislio. Čini mi se da je tu najbrži N4, mada su te razlike su zaista zanemarljive, ako mene pitaš.

U svakom slučaju, brzina nije nešto što pravi razliku između ova dva telefona.

Poslednja izmena:
Jel ima ovaj telefon izložen u Ušću ili Delta Citiju? Hteo bi konačno da ga vidim uživo. Sve koje znam su uzeli S4, niko bre One.

Postoji razlika kada prvi put otvaras dialer. Posle toga se manje/više trenutno otvara.

Jel ima ovaj telefon izložen u Ušću ili Delta Citiju? Hteo bi konačno da ga vidim uživo. Sve koje znam su uzeli S4, niko bre One.
Trebalo bi da ima izložen po primerak kod sva tri operatera u oba tržna centra.

Vrh Dno