Šta je novo?

HTC One

Blje da uzmeš star jedan dan sa garancijom operatera.

Ne znam koliko je ta garancija pouzdana...

Dzabe Gibo, pricali smo mu par puta :) Ako on hoce, nek plati vise i sa tom 6 meseci garancijom... Imam ja isto tako neke koji ne razumeju te 1 dan stare telefone i ove u prodavnici...

Jedno pitanje za vas, posto ne znam gde bih mogao da nadjem odgovor.

Sta znaci to da je telefon star 1 dan. Sta su ti ljudi uzeli telefon kod operatera pa hoce odmah da ga prodaju. Pretpostavljam da neko od vas zna u cemu je fora, jer mi to deluje kao da neko mulja telefone iz inostranstva pa mi ta fora sa garancijom nesto ne deluje stvarna.

A inace ni provajderi nisu neka garancija za uredjaj pogotovo sto mogu da odbiju bilo koga pa moras da se tuzakas da uzmu i zamene ti telefon.

Dzabe Gibo, pricali smo mu par puta :) Ako on hoce, nek plati vise i sa tom 6 meseci garancijom... Imam ja isto tako neke koji ne razumeju te 1 dan stare telefone i ove u prodavnici...

Procitaj na linku malo bolje. 12 meseci garancija, ili 24.. biras ti koju hoces. Za garanciju kazu da je pouzdana..

Ne znam sto, ali ti oglasi su ucek meni malo...

A ti i dalje ne citas sta mi pisemo... Platices 150e vise za neku kvazi garanciju, a ovako dobijas garanciju od ovlascenog servisa i operatera.

Kad vidim da nekome nije bitno 150e....

@punisher
Kažu da je pouzdana, a od operatera je sigurna, pa ti biraj...

@kopmania
Ima fora, a to je da čovek ima npr. nokiu n95 i totalno je zadovoljan fonom. Koristi postpejd neki veliki paket i dobija HTC one za dinar a ne treba mu i naravno prodaje ga.

Kad vidim da nekome nije bitno 150e....

Nisu valjda svi beda u Srbiji :D

Nisam u toku sa pricom, ali najpametnije uzeti telefon star najvise mjesec dana sa garancijom a platis dosta manje. Par puta sam tako kupio prije. Hvala Bogu nikad mi nije trebala garancija, a nadam se da nece ni sada pa na dalje i u buduce. Jos pogotovo sad nemam garanciju kod ovlastenog, vec na divljaka garancija :smoke:

Jedno pitanje za vas, posto ne znam gde bih mogao da nadjem odgovor.

Sta znaci to da je telefon star 1 dan. Sta su ti ljudi uzeli telefon kod operatera pa hoce odmah da ga prodaju. Pretpostavljam da neko od vas zna u cemu je fora, jer mi to deluje kao da neko mulja telefone iz inostranstva pa mi ta fora sa garancijom nesto ne deluje stvarna.

A inace ni provajderi nisu neka garancija za uredjaj pogotovo sto mogu da odbiju bilo koga pa moras da se tuzakas da uzmu i zamene ti telefon.

Nadji odgovor u logici.. Ljudima taj telefon ne treba i uzeli su ga da bi ga prodali! Ja sam u situaciji da imam N4, ne planiram da menjam tel u skorije vreme, a nisam na ugovoru. Uskoro cu preci na ugovor i placati 3000 mesechno. Uz taj ugovor uzmem neki flagship i kao star jedan dan ga prodam i zaradim 150 200e.

Ne moze te niko zaje8ati ako imas garanciju sa IMEI brojem telefona..

Ima fora, a to je da čovek ima npr. nokiu n95 i totalno je zadovoljan fonom. Koristi postpejd neki veliki paket i dobija HTC one za dinar a ne treba mu i naravno prodaje ga.
Ma i ja sam se toga setio, ali se samo pitam koliko ima ljudi kojima privatno treba paket od 5000 minuta, smsa, neta itd? Ja nisam kupio fon ni kod jednog operatera već u prodavnici ali lik ima servis, radi taj posao više od 10 godina i do sada se niko nije žalio, a fonovi su dosta jeftiniji. Plus, prednost što sam tamo kupio fon je ta da mi je crkao zvučnik i da je isti bio zamenjen za dva sata, a da sam kupio kod nekog operatera, čekao bi ko zna koliko.
P.S. Ono što mi se nikako ne sviđa je blinkfeed. Moje pitanje je da li može da se nekako skloni blinkfeed sa glavnog ekrana? Igrao sam se u prodavnici i pokušao sa klasičnim remove ali opcija remove je zatamnjena.

Poslednja izmena:
Nadji odgovor u logici.. Ljudima taj telefon ne treba i uzeli su ga da bi ga prodali! Ja sam u situaciji da imam N4, ne planiram da menjam tel u skorije vreme, a nisam na ugovoru. Uskoro cu preci na ugovor i placati 3000 mesechno. Uz taj ugovor uzmem neki flagship i kao star jedan dan ga prodam i zaradim 150 200e.

Ne moze te niko zaje8ati ako imas garanciju sa IMEI brojem telefona..

Pa to sam i ja pretpostavio, ali ponovo mi je malo cudno da postoji toliko veliki broj ljudi koji to rade. Shvatio bih da to uradi 5 ljudi, ali trenutno ima na stotine takvih telefona. To znaci da svi uzimaju pakete cija je pretplata preko 4000 dinara i onda prodaju telefon i em ostanu na nekon starom telefonu, em za par meseci su vec u minusu.

Sta se desi ako taj koji je kupio, primera radi, telefon u telenoru prestane da placa svoje obaveze. Da li ga telenor samo juri po imenu i prezimenu kojim se obavezao na ugovor, ili mu kao predostroznost i zakljuca telefon, tj. prijavi IMEI kao ukradeni?

Kakvo zakljucavanje. On ga jure za preostale pretplate, sto I u ugovoru pise. Ne pominje se vrednost telefona nigde. Kupio sam nekoliko telefona tako I nisam imao ni najmanji problem.

U sustini vecina tih telefona sa mobilnogsveta su firmini telefoni.. Radis sa npr telenorom on ti duguje kes i kompenzuje mobom, ili dugo godina uzimas pakete za celu firmu pa uzmes za direktire flegship njima ne treba i oni daju svojoj deci ili prodaju , i jos jedna opcija burzuj si pravis racun od 15 soma mesecno i operater ti posle nekog vremena da najskuplji mob za dz cisto te zadrzi u mrezi :) to su neke od mogucih situacija :)

I jos jedna stvar sa 1 dan je da mobilnisvet uslovljava da tekst oglasa mora da pocne sa: star pa kolko god. A kao sto su vec ljudi vec napisali, to su uglavnom novi telefoni...

Sve sto sam ja uzeo bilo je na fizicko lice I sa racunom fiskalnim. ***. ne treba svima telefon od 200-300 evra. Uzmu telefon za 5-6 hiljada uz paket I prodaju za 200. S2 sam pre jedno 6 meseci platio 230, a na fiskalnom stoji 38000, a bio je star nekoliko meseci. Znaci ima svega. A S3 sam uzeo za 450, a na fiskalnom 1din :) A I prodajem uvek telefon koji dobijem kad produzavam ugovor. Izvucem 170-200 I posle kupujem sta se meni svidja (uglavnom bolji) :) Firme bez fiskalnog nisam uzimao u razmatranje.

Juce sam uzeo L7 II, oglas sa mobilnog sveta. 2 god garancije uz fiskalni za 160. Sve uredno popunjeno.

Tako da uzimaj preko oglasa uz garanciju I fiskalni naravno.

Poslednja izmena:
A je l' ti ne prave problem operateri ako ti se kojim slučajem nešto pokvari, a tamo stoji neko levo ime? Ili im je samo fiskalni bitan?

Nosis u ovlasceni servis, a njima treba samo fiskalni I garancija. Prezvakana tema da ne idemo vise u off-topic.

mts nije pravio. Mislim da po zakonu ni ne smeju da prave.

Nego niko mi ne odgovori. Je l' može da se sa homescreena skloni blinkfeed ili ne?

Da se skloni ne,ali moze da se neki drugi screen proglasi za home,pa ovaj vise i ne gledas...

Ili da koristiš drugi launcher, tipa nova ili apex, čime bi dobio i mogućnost da imaš različite prečice u dock - u i lockscreen - u.

E j... ih blinkfeed!!! Što mrzim kad te ograničavaju da urediš fon kako ti hoćeš, a ne kako mora. Ko Windows 8 gde onaj glupi homescreen možeš samo da modifikuješ, ali nikako da promeniš kako ti želiš. Ali naravno, launcheri su tu zakon. Ja koristim Nova i fenomenalan je!!!

Nosis u ovlasceni servis, a njima treba samo fiskalni I garancija. Prezvakana tema da ne idemo vise u off-topic.

Ja koliko znam po novom zakonu prodavac ti je garant i ti nemas nista sa servisom. Vise nemas pismenu garanciju vec ti je garancija fiskalni racun. Kad ti se pokvaris vracas prodavcu, i on sredjuje sa serviserom. Naravno verovatno je moguce i direktno nosenje u servis, Drugarica je reklamaciju na telefon direktno nosila u telenor i onda su je oni pravili problem kako je ona kriva sto joj je crkao telefon.

Znaci telefon i pretplata su dve razlicite stvari. Znaci iako ih on mozda zezne i ne plati pretplatu, a ja se pojavim sa pokvarenim telefonom i fiskalnim ja necu imati problema ?

Što se HTC-a tiče, ovlašćeni servis ima pristup centralnoj bazi podataka, gde se odmah na osnovu IMEI koda i serijskih brojeva vidi koji je telefon pod garancijom, a koji ne.
Prema tome, može se odneti telefon direktno u servis.

E j... ih blinkfeed!!! Što mrzim kad te ograničavaju da urediš fon kako ti hoćeš, a ne kako mora. Ko Windows 8 gde onaj glupi homescreen možeš samo da modifikuješ, ali nikako da promeniš kako ti želiš. Ali naravno, launcheri su tu zakon. Ja koristim Nova i fenomenalan je!!!

Delim tvoje misljenje... I mene nervira kada uguraju razne gluposti u telefon. Ja sam posle 7 dana rootovao telefon i obrisao facebook, twitter i jos ponesto. Blinkfeed ne moze da se makne, ali zasto mozes da promenis launcher. Ja sam davno kupio Apex, pa ga koristim.

Vrh Dno