Koristim telefon "čitava" dva dana, pa uzmite sa rezervom utiske.
Opšti utisak je sjajan, sve ono što smo čitali i slušali o telefonu, zaista jeste tako i sve dobro i loše. O dobrim stvarima ne bih trošio reči, dovoljno je pisano, napisaću par stvari koje mi smetaju na telefonu.
Baterija - od nje se nije ni očekivalo čudo, ali je prva stvar koja mi je zasmetala. Ja umereno koristim telefon (štagod da to tačno značilo

i meni jedva izdrži do uveče. Power save mod štedi značajno bateriju, ali nisam spreman još da ga koristim tokom dana

Prethodni telefon koji sam koristio 2 godine je Samsung galaxy s2 i sa istim korišćenjem isto dugo (ili kratko) mi je traje baterija.
Sence - lep, čist, u odnosu na samsung i njegov dečiji interfejs na prvu loptu sam bio oduševljen. Međutim kao da još tu nije sve sazrelo, zna često da bude neintuitivan i da nepotrebno komplikuje stvari. recimo navikao sam na samsungu da wifi palim iz notification bara-a ovde, moram iz istog u settings pa tamo da palim, navikao sam na silent profile kad stisnem power dugme, ovde toga nema... itd. Moguće da je ovo sve stvar navike ili da prosto nisam "provalio" pa uzmite ovo sa rezervom. I da, blink feed je sasvim ok, ali dalje sa home screena