Šta je novo?

HTC One

Zato ce Samsung da ih sahrani jer ce S4 da se prodaje nenormalno. Vec se prodaje izuzetno dobro, a tek kad dodje Nexus verzija HTC-u bi bilo pametnije da razmisli.

Mislim da nikome ne bi trebalo da bude drago što će jači da sahrani slabijeg. Polako idemo ka stvaranju novog Apple-a, a to se Android zajednici nimalo neće svideti.

Mislim da nikome ne bi trebalo da bude drago što će jači da sahrani slabijeg. Polako idemo ka stvaranju novog Apple-a, a to se Android zajednici nimalo neće svideti.

Upravo to, samo što je moje viđenje da ovaj proces nije spor i da je već prilično odmakao. Nemam niššta protiv Samsunga, imao sam par njihovih telefona (dosta više nego HTCovih), ali mi se ne sviđa dominantni položaj.

Sprint nije gsm provajder tako da ti otključavanje ne bi puno donelo. Radio se razlikuje između cdma i gsm verzije.
Znam da se modem razlikuje, ali nigde nisam video da proizvode dve verzije, a u nazivu pise 4g... iPhone je od 4s-a ukinuo 2 verzije, i oba modema ugradjivao u sve aparate...
A vidim da svuda pise da je one gsm/cdma, znaci samo je pitanje da li moze da se otkljuca

Poslednja izmena:

Da nisu fail-ovali na nekim delovima pocev od Desire HD-a (update, losa baterija), HOX-a(update, losa baterija, problemi sa kamerom dok nisu izbacili update), pa i sad One-a (update (izasao sa 4.1.2 dok konkurent izlazi sa 4.2.2) kamera opet losa, slot za memoriju, nema ga da se kupi, a najavljen odavno)

Sve to im se desilo, jer su furali svoj fazon i radili na svoju ruku...

Pazi nije da mrzim HTC, imao sam prva dva njihova uredjaja (tattoo i hero), ali posle toga vise nijedan...

Pazi nije da mrzim HTC, imao sam prva dva njihova uredjaja (tattoo i hero), ali posle toga vise nijedan...

Pa tad su i bili najbolji, ''sumrak'' htc-a je poceo cim je Samsung izbacio SGS I (sve osim kucista bolje od bilo kog htc-a, ekran, kamera, zvuk, baterija i jedino je imao 256Mb manje rama od DHD sto tada i nije bilo bitno) setite se samo kako je prosao Sensation u duelu sa SGS II koji je danas i dalje veoma trazen i popularan telefon a prodao se u mnogo vecem broju dok Sensationa ima bas malo i problem ih je prodati i za primetno nizu cenu od S2, zatim SGS III vs HOX je malo bolja situacija po htc ali je opet GS III prodavaniji i bolji.

Ako ovako nastave Samsung, LG i Sony ce ih sahraniti. Ali imam utisak da i LG kilavi, kao da nece da iskoriste priliku..takodje najave neki mocan model i onda ga uopste nema u prodaji.

Poslednja izmena:
Da zaboravio sam i Senzaciju...

Znam da se modem razlikuje, ali nigde nisam video da proizvode dve verzije, a u nazivu pise 4g... iPhone je od 4s-a ukinuo 2 verzije, i oba modema ugradjivao u sve aparate...
A vidim da svuda pise da je one gsm/cdma, znaci samo je pitanje da li moze da se otkljuca

Pogledaj ovde http://www.anandtech.com/show/6747/htc-one-review/15

Like any LTE-enabled handset right now, there’s still no way to deliver a single SKU with support for all of the bands that are required, even with active tuning, just due to what transceivers we have. As a result there are a number of different announced variants of the One, which I’ve outlined in a table. There’s also the rumored Verizon model which will no doubt just be a cousin of the Sprint version but instead with support for Band 13.

Sasvim sigurno postoji više modela za različita tržišta. Taj Sprintov model može da se koristi samo na Sprintu, i možda na još nekoliko provajdera po svetu, a u Srbiji sasvim sigurno ne. Najbolje da kupiš evropsku verziju.

Pogledaj ovde http://www.anandtech.com/show/6747/htc-one-review/15

Like any LTE-enabled handset right now, there’s still no way to deliver a single SKU with support for all of the bands that are required, even with active tuning, just due to what transceivers we have. As a result there are a number of different announced variants of the One, which I’ve outlined in a table. There’s also the rumored Verizon model which will no doubt just be a cousin of the Sprint version but instead with support for Band 13.

Sasvim sigurno postoji više modela za različita tržišta. Taj Sprintov model može da se koristi samo na Sprintu, i možda na još nekoliko provajdera po svetu, a u Srbiji sasvim sigurno ne. Najbolje da kupiš evropsku verziju.

Ovde kazu drugacije, doduse jos nije niko uspeo da ga otkljuca...
Anyway za sad ta opcija otpada, mada je za 549$ (bez ugovora) stvarno najpovoljnija varijanta

Je l' stigao Godo? :)
I šta smo na kraju zaključili da li stiže lte model kod nas ili ne?

Jel ima neka MTS ili VIP poslovnica u NS-u gde mogu da se uhvatim One-a za probu?
A što se LTE tiče, on je ugrađen u Snapdragon 600 ako se ne varam, tako da ga u principu već imaš. A kad će to naši operateri podržavati, to je druga priča.. :-D

Poslednja izmena:
Postoji i non-LTE verzija One-a, ali će kod nas stizati LTE.

Sad sam gledao One u merkatoru u NS.
Ne daju da se upali nazalost.
Mnogo lepo lezi u ruci,osecaj je fantastican i sam izgled telefona je boli glava.
Jedino sto sam primetio "gap" na gornjen delu telefona pa ko ga uzima neka obrati paznju.

Sobzirom kako im konkurent laguje, rekao bih da su 4.2 androidi za oba telefona jos uvek u razvoju, samo sto htc ne trci pred rudu.

S obzirom da pojavom Google Edition-a nema vise ni laga, tako da sad jedino sta bi mogli ljudi da zamere S4 je plastika u odnosu na alu.

Svejedno, to je glupa zamerka po meni, jer se taj alu mnogo vise grebe i ne mozes bas jeftino da zamenis ledja, a opet stavljati case je glupo, jer kupio si alu telefon, a stavljas ga isto u case kao da si kupio i S4... Pa gde je tu mozak? Juris za alu, bez razloga. Svaka cast onima koji nece imati case i uzivati u telefonu, ali drzati takav telefon kao malo vode na dlanu i pod staklenim zvonom je meni robovanje.

ne pljuje ovde niko plastiku.. nego se radi o tome da proces proizvodnje te plastike i jednog htc ona ne mogu da se porede..zato ja kazem,mana s4 nije plastika ali bi zbog toga telefon morao da kosta malo jace od 450e a nikako 650e.. naravno samsungu se moze da odvaljuje tolike cene jer je sebi izgradio brend

Pa koliko ulažu u marketing moraju i da naplate... Gomila onih senzora i amoled i ostale stvari isto dosta koštaju...

Da inače ne zamera se na ceni, nego se zamera na plastici... Pročitao na hiljade komentara, svi kao plastika plastika, niko nije spominjao cenu... Ovo možeš i da pročitaš svuda, nisam ja izmislio.

ma oni te troskove marketinga razbiju verovatno na celu firmu a ne na pojedinacni proizvod to jest s4.. ali je to neka druga prica :D inace nisam lepo napisao prethodni post,ne pljuje ovde niko mislio sam ne pljujem ja i mozda jos neko ko misli kao ja(nije cilj pljuvanja same plastike nego cene uredjaja od plastike i slicnosti dizajna sa s3,bukvalno nisu ni morali da menjaju proizvodni proces) :D

Poslednja izmena:
Meni uopšte ne smeta plastika, tako da ako sledeće godine budem menjao telefon galaxy s4 GE je moj next smartphone :d

Sinoc mi javljaju dolazi samo jedan u Sabac, za mene rezervisan. Jedva sam spavao zbog iscekivanja, budala.
Javljaju danas dodji, ja doletim... Sav sretan uzimam ga u konacno u ruke posle nekoliko meseci cekanja... i vidim stvar o kojoj se cesto pricalo. Gap izmedju prednje i zadnje maske, koji nestaje na stisak prstiju, to jest zvace kao da je gladan! Pa da li je moguce da sam toliki baksuz? Kazem sebi e neces ga majci, necu te uzeti da si jedini na svetu! Ako vec dajem tolike pare hocu savrsenstvo! I tako ja osta neponovljen telefonom. Ako ima ko iz Sapca zainteresovan eno stoji taj jedan u Telenoru.

Posle ovoga razmislicu da li da ih udostojim kupovinom njihovog "flagshipa" uopste.

Poslednja izmena:
@Goran M: Pazi da ne upadnes u taj gap :D

@Djilkosh_Ns: Nije problem gs4ke to sto je plastican, nego sto je to toliko ocigledno (kao sto neko rece, lici na sapun). Ti i sa plastikom mozes da napravis lep i kvalitetan telefon (pogledaj hox ili lumie).

@Djilkosh_Ns: Nije problem gs4ke to sto je plastican, nego sto je to toliko ocigledno (kao sto neko rece, lici na sapun). Ti i sa plastikom mozes da napravis lep i kvalitetan telefon (pogledaj hox ili lumie).

Ne znam meni se ne svidja to... Lumie mi se uopšte ne svidjaju, imao sam dodira sa 920 i 900... Hox ima onu cvorugu što mi je ultra gadno...

Pa koliko ulažu u marketing moraju i da naplate... Gomila onih senzora i amoled i ostale stvari isto dosta koštaju...

Da inače ne zamera se na ceni, nego se zamera na plastici... Pročitao na hiljade komentara, svi kao plastika plastika, niko nije spominjao cenu... Ovo možeš i da pročitaš svuda, nisam ja izmislio.

Kosta 240$ da se napravi. Prodaju ga za oko 750-800$. Naplacuju brand,nista drugo

Ja nisam video nigde veću cenu od 700 dolara. Amerika, Evropa 600-650e, a kod nas ima od 500 do 550e ;)

Biće ga i u VIPu od ponedeljka... bez mnogo rezervacija, najava i slično...

Kasno Marko na Kosovo dodje...

I treba da ubrzaju S4 je već skoro na 10 milki

Najveca sanse htc one je bila to sto je trebao da izadje pre s4... a oni ne da kasne nego katastrofa. Nazalost mislim da je htc zestoko puko

Nazad
Vrh Dno