Upravo izlazim iz Modene, bio sam da vidim i procackam One.
Sacekaju vas dve lepe devojke sa HTC uniformama, koje su napamet naucile specifikacije telefona kao i sta su i kako rade BlinkFeed i Zoe, ali u sustini bez bas mnogo znanja o tehnici... Nisam hteo da zvucim nadmeno i grubo, pa sam pustio jednu (lepsu) da prica, i u sustini mi je i pomogla oko Zoe-a kog u jednom momentu nisam shvatao, jer on - sve vreme radi. Ako ga eksplicitno ne iskljucite, svaka vasa slika zapravo bude filmic, i to je sjajno! Recimo, na jednoj slici sam hteo da uhvatim neki detalj u kretnji (neka zena pooolaakoo izlazila iz poslovnice) i zeznem, ali Zoe mi uhvati i to, i iz snimka izvucem sliku sa zeljenim detaljem, dovoljno dobru. Sta mislim pod time "dovoljno dobru" - sve sto sam slikao One-om slikao sam i svojim RAZR HD-om, i uporedjivao sam ga. RAZR HD ima 8 MP kameru solidnog kvaliteta - mislim da je malo bolja od one na Gnex-u, koju sam takodje imao. Par primera slika imate u odgovarajucoj temi. Medjutim, danas, u svakoj slici koju sam napravio, One ga je oprao nacisto. Naravno, zumirao sam sve slike koje sam nacinio, i cak ni tu One ne zaostaje - ne znam kako, ali slike su jednako detalje na jakom zumu, jedino sto se kod RHD-a moze vise zumirati, s tim da to vec gubi smisao...
Pored toga, slikao sam neki tamo zamraceni cosak poslovnice - sve se vidi i to mnogo bolje nego na mom telefonu. "Pravi" video, dakle ne onaj iz Zoe-a je bio odlican - iskreno, nemam pojma koliko je to fps, ali me briga jer se sve videlo vrlo detaljno i bez zastajkivanja, i kada sam slikao te mracne kutke i inace.
Sto se user-experience stavke tice - telefon je lighting-fast. Nema ni trunke laga a otvorio sam bio 15 tabova u browseru (da, slovima: petnaest) i to sve jedan za drugim. Svi se otvarase korektno, bez cekanja.
BlinkFeed je zanimljiv, moze se podesiti refresh-interval, mislim da bih to zadrzao na telefonu, svakako "pored" imate jos standardnih HS-ova.
Telefon ce za mlatimudiju, ili ti, multimediju biti apsolutni overkill. Ekran je sjajan: svetao, jasan i koloritan, crna nije kao na AMOLED-u, ali je vise nego korektna, i blago vuce na plavu, sto je meni licno lepse nego na zutu. A zvucnici... Pa to je prica za sebe. RHD ima super zvucnik, ali ga je bilo sramota spram One-a... Pogledao sam klip, dva na YT-u, pravo uzivanje bese sve to.
Jedino sto naravno nisam isprobao je kvalitet zvuka tokom razgovora i prijem signala, niti sam ga slikao jer je sigurnosni kabl pokvario tu mogucnost.
O izradi nema potrebe da pricam, nije prevelik (isti mi je manje-vise osecaj u ruci sa njim kao sto je sa RHD-om i Gnex-om), a jedino sto mi se ne svidja je sto je Power-button na vrhu, i crno - na sivom telefonu...
Sve u svemu, od kupovine RHD-a nijedan fon me nije ovako odusevio. Moj iduci smartpfone, bez razmisljanja.