Šta je novo?

HTC One

Ispravka, u Novom Sadu nije kod SPENSa, nego u poslovnici u Modene 3.
Biće promocija na još lokacija u Beogradu i par dana u Nišu. Nažalost, trenutno nisu u planu drugi gradovi.

E tamo nemam nameru da trazim parking :)

Upravo izlazim iz Modene, bio sam da vidim i procackam One.

Sacekaju vas dve lepe devojke sa HTC uniformama, koje su napamet naucile specifikacije telefona kao i sta su i kako rade BlinkFeed i Zoe, ali u sustini bez bas mnogo znanja o tehnici... Nisam hteo da zvucim nadmeno i grubo, pa sam pustio jednu (lepsu) da prica, i u sustini mi je i pomogla oko Zoe-a kog u jednom momentu nisam shvatao, jer on - sve vreme radi. Ako ga eksplicitno ne iskljucite, svaka vasa slika zapravo bude filmic, i to je sjajno! Recimo, na jednoj slici sam hteo da uhvatim neki detalj u kretnji (neka zena pooolaakoo izlazila iz poslovnice) i zeznem, ali Zoe mi uhvati i to, i iz snimka izvucem sliku sa zeljenim detaljem, dovoljno dobru. Sta mislim pod time "dovoljno dobru" - sve sto sam slikao One-om slikao sam i svojim RAZR HD-om, i uporedjivao sam ga. RAZR HD ima 8 MP kameru solidnog kvaliteta - mislim da je malo bolja od one na Gnex-u, koju sam takodje imao. Par primera slika imate u odgovarajucoj temi. Medjutim, danas, u svakoj slici koju sam napravio, One ga je oprao nacisto. Naravno, zumirao sam sve slike koje sam nacinio, i cak ni tu One ne zaostaje - ne znam kako, ali slike su jednako detalje na jakom zumu, jedino sto se kod RHD-a moze vise zumirati, s tim da to vec gubi smisao...

Pored toga, slikao sam neki tamo zamraceni cosak poslovnice - sve se vidi i to mnogo bolje nego na mom telefonu. "Pravi" video, dakle ne onaj iz Zoe-a je bio odlican - iskreno, nemam pojma koliko je to fps, ali me briga jer se sve videlo vrlo detaljno i bez zastajkivanja, i kada sam slikao te mracne kutke i inace.

Sto se user-experience stavke tice - telefon je lighting-fast. Nema ni trunke laga a otvorio sam bio 15 tabova u browseru (da, slovima: petnaest) i to sve jedan za drugim. Svi se otvarase korektno, bez cekanja.

BlinkFeed je zanimljiv, moze se podesiti refresh-interval, mislim da bih to zadrzao na telefonu, svakako "pored" imate jos standardnih HS-ova.

Telefon ce za mlatimudiju, ili ti, multimediju biti apsolutni overkill. Ekran je sjajan: svetao, jasan i koloritan, crna nije kao na AMOLED-u, ali je vise nego korektna, i blago vuce na plavu, sto je meni licno lepse nego na zutu. A zvucnici... Pa to je prica za sebe. RHD ima super zvucnik, ali ga je bilo sramota spram One-a... Pogledao sam klip, dva na YT-u, pravo uzivanje bese sve to.

Jedino sto naravno nisam isprobao je kvalitet zvuka tokom razgovora i prijem signala, niti sam ga slikao jer je sigurnosni kabl pokvario tu mogucnost.

O izradi nema potrebe da pricam, nije prevelik (isti mi je manje-vise osecaj u ruci sa njim kao sto je sa RHD-om i Gnex-om), a jedino sto mi se ne svidja je sto je Power-button na vrhu, i crno - na sivom telefonu...

Sve u svemu, od kupovine RHD-a nijedan fon me nije ovako odusevio. Moj iduci smartpfone, bez razmisljanja.

Svaka cast za utiske i preneseno zapazanje;trebali bi da te nagrade ovi iz htc-a za reklamiranje,mada nije ni bilo sumnje da je tel extra...mene je iskreno samo kamera brinula i duzina trajanja baterije.

Poslednja izmena:
I mene. GSMArena je otklonila sumnje sto se baterije tice, a za kameru - nisam ekspert ali imao sam da uporedim sa necim sto je MENI saasvim dobro i upotrebljavam ga cesto, i One je lagano pobedio.

@ mironiko, ne sumnjam da je One fantastican i smara vise ta prica o kameri ali mislim da ce i fotografije sa kamere telefona od 150e bolje da izgledaju na 1080p super lcd3, (sjajnom) displeju One-a nego na 720p pentile displeju razr-a, ne moze tako da se procenjuje kvalitet kamere a i Motorola nije u samom vrhu kada su kamere u pitanju :) Ali za 90% korisnika i ovo je dovoljno, nije ni GS IV neka revolucija po pitanju kamere cak ima o losiji zvuk i stabilizaciju kamkodera od One-a, to je realnost ;)

Inace, One je stvarno fantastican fon u skoro svakom smislu i meni je bolji (subjektivan utisak) i od XZ i od GS IV iz nekoliko razloga ali isto tako mislim da su fotografije ispod proseka u klasi (na osnovu silnih semplova i testova po netu) Isto tako mislim da su sva 3 telefona (One, GS IV, XZ) odlicni i da nijedan nije djubre i da su to samo fanboy sranya i lupetanja.

A GSM arena test autonomije je odavno objavljen i autonomija je odlicna za jedan ovakav uredjaj.

Sad samo da pocnu da prodaju One :d

Poslednja izmena:
Lepo sam rekao sa cime sam poredio i kako, i nigde nisam rekao da je moj zakljucak da je kamera brutalno dobra, samo da je bolja od one koja je meni i ovako sasvim potaman.

A za to poslednje sam se slozio i sa tim devojkama, promoterkama: najveci fail vezan za One je sto prodaja jos nije pocela...

Dzaba im sve.
Dok ga puste u prodaju drugi ce rasprodati sve sto imaju.
Da su razumemo,svidja se i meni telefon i nategao bih pare da ga uzmem,ali dzaba kad nema pa nema. . .

Čini mi se da su za S-IV predviđane nešto više cene. Naravno, i formiranje cene je deo marketinga. Zanimalo me je da li će se Samsung postaviti tako da kroz veću cenu predstave svoj telefon boljim ili će izjednačiti cenu i ostaviti mušteriji da to oceni.

Ja se zadesio u gradu, šetao sa devojkom i setim se da je Dandy pisao da će danas biti u MTS-u, pa rekoh ajde da odem da vidim.

Kao što reče mironiko, sačekaju vas dve promoterke koje su simpatične, jedna vas slika jedno 500 puta dok gledate One i cackate, dok druga priča, naravno sve napamet ;)

Ovako što se tiče telefona i sve je uporedjeno sa mojim S2:

Ekran - Veoma oštar, stvarno sam oduševljen, prebacio sam baš AMOLED sliku (znači skroz šarena) i mogu reći da me je iznenadio pošto je i svetliji ekran i dosta su boje zivahnije (contrast, osvetljenje, balans bele) mnogo mi se svideo. Mislim da bi mogao da predjem sa SAMOLED-a na LCD3.

Brzina - prvi put sam držao HTC koji ne usporava. Znači ispeglali su sense samo tako. Tačka nema dalje.

Spoljašnji izgled - fantastičan, kao što sam i rekao u prethodnim postovima, ovo je najlepši android uredjaj uz naravno Apple-ovu perjanicu iPhone. Savršeno leži u ruci.

Zavrsam sa onim što je najviše spominjano u vezi ovog telefona, a to je kamera.

Kamera:

- Vrline su brza kamera (kako i neće kad treba da obradi samo 4 mpx) burst mode je dobar, mislim od kad je uveden zero lag shot (galaxy nexus) to postoji na svim high end telefonima. Video ok nije loš. Tu se završavaju vrline.

- Mane... Neću puno dužiti... O Bože što su uopšte ubacivali normal mode slikanja, to automatski mogu da izbace iz telefona, jer su slike tako blede, da ja ne znam sta da kažem, a da ne upotrebim grubu reč. Slikajte samo sa HDR-om ako hoćete da imate upotrebljive slike.
Slikama fale detalji i to je to. Nema tu sta da se priča. Zaboravio sam da prebacim slike, jer sam bio samo u prolazu, a i da se devojka ne smara.

To je to od mene.

Zakljucak:

Kome nije bitna kamera neka kupi telefon. Nek ga slobodno uzme, za te osobe će biti pun pogodak. Kome je bitna kao meni, neka ga zaobidje u širokom luku.

Poslednja izmena:
Ok, postujem tvoje misljenje. Jedino sto moram reci da meni slike nisu delovale bledo.

A probao sam i HDR i regular mode.

U svakom slucaju, kamera na SIV ce vrv biti bolja (ako je verovati GSMAreni i slicnim sajtovima) pa kome je to primarno - eto alternative. Za mene je sve jasno.

Super su vam utisci, mnogo toga ste mi odgonetnuli po pitanju fona, samo da ga ja jos vidim uzivo.. :) Mada sam ja odavno odlucio da ga kupujem.

Biću sutra popodne i ja u Novom Sadu, pa ako neko želi da probamo šta god hoćete na mom One-u, koji nije vezan pupčanom vrpcom, slobodno neka svrati :p

Sličice su od danas, slikane One-om, naravno ;) (normal mod)

Prilozi

• IMAG1350_ZOE017.jpg
    IMAG1350_ZOE017.jpg
    568.7 KB · Pregleda: 267
  • IMAG1317_ZOE009.jpg
    IMAG1317_ZOE009.jpg
    604.4 KB · Pregleda: 259
  • IMAG1295_ZOE002.jpg
    IMAG1295_ZOE002.jpg
    783.1 KB · Pregleda: 248
  • IMAG1351_ZOE014.jpg
    IMAG1351_ZOE014.jpg
    687 KB · Pregleda: 250
dandy: hah samo ti navlaci mrznju na sebe covece :p

btw definitivno su u pravu ljudi sa testova; kamera definitivno fail pod suncem odnosno napolju; slike devojaka su extra po meni!!

Kad si u ns, gde?! Pisi broj na mail da vidim ako uspem pre treninga da te cepim (tj telefon) na par minuta :D

@Dandy
Vodio bih na pivo, ali nemam blage veze kad cu zavrsiti sa poslom :(

Danas sam zavrsio oko 7 :wall:

Biću sutra popodne i ja u Novom Sadu, pa ako neko želi da probamo šta god hoćete na mom One-u, koji nije vezan pupčanom vrpcom, slobodno neka svrati :p

Sličice su od danas, slikane One-om, naravno ;) (normal mod)

Dosta nekog suma na slikama posebno u zatvorenom prostoru ali i na druge dve, i jako malo detalja posebno kada se zumira slika. Inace ok kamera.

Da, ima dosta šuma na bukvalno svim slikama, to je i moja glavna zamerka.
Izgleda da postoje neki previše agresivni algoritmi za pooštravanje. Nikako da odvojim malo vremena da se poigram sa svim podešavanjima i eventualno probam neku alternativnu aplikaciju za fotografisanje, pa da vidim koliko toga je do softvera.

Slike su tolike kolike su i nisu ni predviđene za zumiranje. To i jeste poenta.
Slika se mobilnim da bi se slike gledale na ekranu (koji u full HD varijanti ima 2MP, što znači da će 4MP biti sasvim dovoljno još neko vreme) ili da ih okačiš na FB ili neku drugu društvenu mrežu, gde rezolucija ima još manje uticaja.
Zahvaljujući tome imaš razne druge mogućnosti (Zoe) i ekstremno brzu kameru.

Što se Novog Sada sutra tiče, promocija će trajati od 12 do 18h. Ja ću verovatno biti tamo oko 12, pa ću malo da obiđem druge radnje u okolini, pa ću se vratiti do 15h recimo i biću tamo do 18h.

Znam da je svima muka od ove price oko kamere ali mozda Dandy zna - da li su ti vasi primerci apdejtovani? Znam da je na gsm areni pisalo da je brzo izbacen neki apdejt i da su napisali da su fotografije bolje.

Ja sam ubedjen da nekim apdejtom moze da se sredi ta jbna kamera, sve je do softvera. Iskreno, stare Samsung 5mpix kamere (SGS I npr) su bolje od ovoga sto si okacio (na dnevnom svetlu) i to smem da potpisem.

Ali tu se mane ovog telefona zavrsavaju, sve ostalo mi je do jaja, od dizajna, preko zvucnika itd do ekrana. Nije cigla kao XZ niti plantaza otisaka prstiju kao taj Sony a ima i bolji displej a koliko bolje, kvalitetnije i mocnije izgleda od SGS IV necu ni da trosim reci..,)

Steta sto malo kasni.. mogli su da prodaju dosta primeraka dok se ne pojavi SGS IV.

Poslednja izmena:
Taj update je mit. Imam vrlo brz pristup test ROM-ovima i veruj mi da nema novijeg od ovoga koji je u telefonima trenutno.
To ne znači da neće možda popraviti softverski deo kamere u nekom od budućih update-ova.

Inače vratite se godinu dana unazad. Setite se samo.

HoX vs GS3

Sve je bilo na strani HTC-a. Build quality, radio je dobro, lepši je bio od S3 kao de bre plastika ona na Samsungu. A bila je kamera najavljivana isto tako ne znam ako se Dandy seća kako se zvalo (image processing, image nešto)
Pa se setite slike su bile onako solidne, a video je bio u par fps-ova. Bilo je tragikomicno upaliti kameru da odradis video zapis. Pa je bilo najavljeno kao sredice se sve izaći će update, a od toga ništa, da bi na kraju pola se iznerviralo i otišlo na S3, neki su otišli na neke druge telefone...

Ove godine isto tako isto sve.

One X je prvi ubacio burst shot, slikanje tokom snimanja videa i slow motion video, pa je posle Samsung to iskopirao u S3.
Video na One X uopšte nije bio toliko loš, samo nije imao 30 FPS-a. To je posle ispravljeno na One X+.

Kad se vec nastavlja polemika o kameri..

Evo zasto mislim da One ima verovatno najbolji kamkoder na nekom Android telefonu - zbog stabilizacije (a i zvuk je odlican ali i tih). XZ ima krs stabilizaciju kao i vecina Androida (sve ostalo je solidno) pa i GS IV a IP5 se tu dobro drzi. IP5 i XZ mozda imaju malo ostriji prikaz i bolju reprodukciju boja ali je stabilizacija posebno na XZ krs (ako nista nije lazirano a mislim da nije).

Sa druge strane XZ u mraku ima veoma tecan fps, One i dalje odlicnu stabilizaciju i osvetljenost ali uz slow motion fps nazalost :d

[YOUTUBE]9OTEZdSxcFc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]IBeeWM_D2LU[/YOUTUBE]

Za mene One nema fail kameru kao sto neki pricaju, vise je blagi polu-fail mada kada se zna koliko su hajpovali i najavljivali nesto kao Pure View ili cak bolje kamera (ne kamkoder) i jeste fail.

U svakom slucaju, One je odlican i mnogo bolji/kompletniji model od One X/+ i lakse moze da se nosi sa SGS IV nego One X sa SGS 3, bar po mom misljenju.

Evo i snimak sa Muse koncerta, solidno za jedan Android telefon ali zvuk nije bolji od 808 PV.

[YOUTUBE]CKSoHI9VgAc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
One X je prvi ubacio burst shot, slikanje tokom snimanja videa i slow motion video, pa je posle Samsung to iskopirao u S3.

Sony C905 je imao burst mode, Samsung Wave je imao slow motion video... Kamera LG 4X je imala neke Zoi mogućnosti pre skoro godinu dana i to u duplo većoj rezoluciji (kod njih se to zvalo Time shot)

Što se Novog Sada sutra tiče, promocija će trajati od 12 do 18h. Ja ću verovatno biti tamo oko 12, pa ću malo da obiđem druge radnje u okolini, pa ću se vratiti do 15h recimo i biću tamo do 18h.[/QUOTE]

Kada je promocija u NIsu? Da malo podgrejem svoj mazohizam i da pogledam to cudo koje ce se pojaviti u prodaji kad baba Vanga prorekne gledajuci u pasulj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno