Šta je novo?

HTC One

Isto pitanje mogu da postavim i tebi.

Ako vec ne mogu da testiram ni jednu, onda cu pre verovati coveku koji je pola zivota proveo uceci te stvari nego nekom amateru na gsmareni ciji je svaki review copy/paste prethonog.

Poslednja izmena:
Isto pitanje mogu da postavim i tebi.

Ne.
Ali gledao i citao par uporednih testova i meni sasvim dovoljno da donesem zakljucak o kakvoj kameri se ovde radi.
To sto je ovaj lik izjavio da je ovo odlicna ili najbolja kamera na Androidu je takva nebuloza da ja jos ne mogu da se povratim. Tesko nama ako je ovo najbolje sto android ima da ponudi.
Verovatno jos nije drzao S4 u rukama.

Poslednja izmena:
Lik je ladno opticki inzenjer, tako da ako se neko razume u kamere onda je to on... i on kaze da je kamera na one-u dobra :D
tako da sak it samsung! :D

"Napaljeni klinac konačno na netu našao test koji hvali njegov omiljeni telefon, i sad svrš...a u kupatilu."

Izvini ako sam te uvredio, ali ovaj tvoj post mi liči baš na tako nešto.

Kakav optički inženjer, verovanje nekom i slične glupost, da li ti imaš oči da uporediš fotografije sa ova dva modela? Meni se mnogi svidja One, i najverovatnije ću svoj S3 u narednih par meseci zameniti njime, ali kamera mu je velika mana.

Prvi put da se slozim sa emixom :) po svemu sto sam video kamera na s4 je barem 3 puta bolja nego na one.. Mada ako neko zivi i slika svo vreme u polumraku bez blica one ce biti bez premca..

Taj ako zivi od toga, taj valjda ima i neki krsteni fotoaparat, a ne telefonom da pravi slike...

"Napaljeni klinac konačno na netu našao test koji hvali njegov omiljeni telefon, i sad svrš...a u kupatilu."

Izvini ako sam te uvredio, ali ovaj tvoj post mi liči baš na tako nešto.

Mozda izgleda tako, ali opet, pogledaj moj post koji sam postavio pre izlaska ovog reviewa:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299720-HTC-One&p=3229647#post3229647

Apsolutno nikako nisam mogao znati da je ni oni nece ocrniti, ali bez obzira su jedni od retkih cije misljenje uvazavam na netu.

I nije "konacno" jer je engadget takodje ishvalio kameru.

Mislim da je lik svr.... na telefon, ali dobro sta sad. Anandovi testovi si bili do sad po meni najbolji, a kad pogledam da ovoliko hvali kameru, vise ne znam da li i njima vise da verujem...

Meni se npr najvise svidja kamera od IP5 koja brise patos sa svim kamerama trenutno.

Kao sto rekoh vise volim da imam kvalitetne slike po danu, nego po noci.

Cekam da vidim sta ce reci za S4 u njihovom testu i o S4 kameri. Ako ga je One kamera odusevila sta ce tek biti za S4.

http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s4-camera.shtml

Covek je objasnio kako se radi review, a ne ko oni amateri sa pocketnow.

Ti i dalje nista da kazes, kada sam ti postavio slike koje si trazio. Neces da priznas nesto ili?

Sto mislis da tebe prozivam svaki put kada spomenem pocketnow? Spominjem ih zbog crnog plasticnog modela, nema veze sa tobom.

A ovaj lik je stvarno dobro uradio opis, kao sto je nekad Branko Maksimovic opisivao za benchmark.

Sto mislis da tebe prozivam svaki put kada spomenem pocketnow? Spominjem ih zbog crnog plasticnog modela, nema veze sa tobom.

A ovaj lik je stvarno dobro uradio opis, kao sto je nekad Branko Maksimovic opisivao za benchmark.

Ma kakvi, ja ni ne obracam paznju na to za pocketnow, posto ne pratim samo njih, nego i verge, engadget, pocketnow, anand i sve ostalo.

Nego bio si toliko ubedjen da nijedan telefon do ovog HTC One ne moze ni da mu prismrdi u low light uslovima, a ja sam ti dao primer upotrebljivih slika, kao sto se i ovde prica, a da je mnogo bolje imati lepse slike po danu, nego upotrebljivije (One) od upotrebljivih (svi ostali).

Nisam rekao nista za test. Oni uvek odrade full test (anand) i za to im skidam kapu. A i rekao sam u pretposlednjem mom postu da su im testovi top class.

A ti si probao? Sacekajmo da se pojave produkcijski modeli kod nas, pa cemo da vidimo.

Sta hoces da kazes? Ja sam vec odgovorio na to pitanje.
I gde kod nas? Cekas neki domaci test?

Koliko ja znam One se pojavio i ovo sto je testirano je Retail verzija e sad ja ne znam sta ima bolje od toga? Neku specijalnu verziju cekamo?

Ako si mislio na S4 da sacekamo... moze samo jos vise da oduva One.

Doduva :d

Kako volim kada frljate ovako sa nekim rivjuovima i donosite zakljucke bez da ste isti makar videli i cacnuli. :)

Pise i na # ***ka, al' nije.

Sta hoces da kazes? Ja sam vec odgovorio na to pitanje.
I gde kod nas? Cekas neki domaci test?

Koliko ja znam One se pojavio i ovo sto je testirano je Retail verzija e sad ja ne znam sta ima bolje od toga? Neku specijalnu verziju cekamo?

Ako si mislio na S4 da sacekamo... moze samo jos vise da oduva One.

Hocu da kazem da je dobar dio testova sa prototipima, a isto dobar dio je subjektivan. A ti iz toga donosis temeljne zakljucke, kao da si koristio oba po godinu dana.

Anand ima jedne od najboljih ako ne i najbolje testove na internetu. Volim bih da testiram na nacin kao on, ali nemam toliko vremena da posvetim jednom uredjaju, jer na benchmarku ide svasta nesto.

Mozda ja i dosta ljudi sa foruma cenimo ovako dugacke i detaljne testove, kao sto je Branko Maksimovic nekada pisao, ali nazalost to vreme je proslo. Sad smo u manjini, vecina ljudi nema vremena da procita vise od tri cetiri strane, ako i toliko. Mnogi cak i prolete kroz test, eto cisto tako da vide fotke. Internet se promenio ili mozda bolje reci prioriteti ljudi koji ga koriste...

+1 i ja mislim da vecina ljudi procita samo zakljucak...nazalost

Meni su nekako najbolji gsmarena testovi.
Uvek procitam od pocetka do kraja. Realni su, objektivni, nisu previse opsirni a ni prekratki. Taman za citanje da ne smori.
Osvrnu se na sve ono sto je bitno, hardver i kvalitet izrade, softver, benchmark, baterija, multimedija i audio kvalitet, kamera, povezivanje, aplikacije i zakljucak. I sve je propraceno kvalitetnim slikama i screenshot-ovima.

Poslednja izmena:
Ja pocinjem da verujem da ovaj telefon ne postoji i da je samo plod moje bolesne maste.
Em kasne nevidjeno em nigde nekih najava kad bi mi obicni smrtnici u zemljama treceg sveta mogli da ga vidimo/kupimo.
A konkurencija lagano roka na sve strane...

Hvale se da treba 200 minuta samo da se napravi kuciste. Sto ce reci da im za bednih 1000000 komada treba 138889 dana pod uslovom da se radi 24 sata dnevno.
Neka ih pravi i hiljadu ljudi pa opet dodjemo na 4-5 meseci samo za kucista, a gde je ugradnja elektronike... Nije ni cudo sto kasne, septembar, oktobar, to je pravo vreme za One.
Koliko bi im bilo bolje da je neko izracunao dve, tri, proste racunske operacije i da nisu zurili, nego da su model najavili posle S4 koji i nije bio wow. I da onda udare na sva zvona - dizajn, aluminijum, ekran, fluidnost u radu... (po meni glavne prednosti)

Poslednja izmena:
Ocigledno su morali bash zbog S4 da "pozure" inace bi pukli kao zvecke. I ovako ce ih S4 pojesti, koliko god bio plastican...

p.s. Da me ne shvatite pogresno - ja "navijam" za One i mrzim Samsung plastikanere, ali su u svemu osim u kucistu daleko ispred...

ali to ispred nije mnogo, msm najveca razlika je u marketingu, te neke male razlike za prosecnog korisnika ne mogu da se primete
msm da je htc reklamirao one kako treba svi bi ga kupovali jer je pre svega lepsi u odnosu na sIV msm to je bar moje misljenje :D

p.s. Da me ne shvatite pogresno - ja "navijam" za One i mrzim Samsung plastikanere, ali su u svemu osim u kucistu daleko ispred...
Ne znam u čemu su to sve "daleko ispred"?

Procesor i čipset na One-u i S4 su isti. Postoji mala razlika u taktu, pa S4 ima akademsku prednost, ali u realnom radu korisnik to nema šanse da primeti.
Displej je fantastičan na oba telefona i bukvalno je stvar ukusa da li korisnik više voli AMOLED ili IPS.
One ima bolji zvuk od S4.
S4 pravi bolje slike po danu, verovatno ima bolji slow motion video (nisam još video primer, ali izvodim zaključke na osnovu implementacije na Note-u 2, na kome radi dobro), ali je manje upotrebljiv za fotografisanje u uslovima lošijeg osvetljenja i nema optičku stabilizaciju, koju One ima.
S4 je plastičan, ali lakši, One je metalan i malo teži. Ovde je opet stvar ukusa, šta kome više odgovara.
S4 ima izmenjivu bateriju, One nema, to je tačka gde S4 ima direktnu prednost. Opet, koji procenat korisnika ikada zameni bateriju ili nosi drugu u rezervi?
S4 ima microSD slot, One nema, ali ima podršku za OTG kabl (mogu da se priključe USB fleš diskovi, čitači memorijskih kartica, tastatura...) i sasvim dovoljno interne memorije, što pomaže da ovo ne bude veliki nedostatak.
Jeste da je u pitanju stvar ukusa, ali mislim da će se većina složiti da je Sense 5 vizuelno mnogo prijatniji od šarenog Touchwiz-a.
Samsung ima prednost u marketingu, tj. količini novca koju može da upumpa u njega i to je ključna stvar. Takođe, lakše mu je da dođe do nekih komponenti, jer ih često i sam proizvodi.

Samsung ide na kartu - telefon za široke narodne mase, sa tehnologijama koje provereno pale kod potrošača i mogu lako da se reklamiraju do iznemoglosti. HTC je krenuo drugim putem i pokušao da napravi zaista jedinstven uređaj, pa One bukvalno svakim svojim delićem šalje tu poruku. Na kraju će naravno ipak tržište da odluči, pa će S4 bez ikakve sumnje da se proda u mnogo većem broju komada, ali računam da i dalje ima dovoljno ljudi koji žele nešto drugačije :)

Poslednja izmena:
Verovatno sam preterao sa tim "daleko", ali nisam generalno mislio samo na poredjenje HTC One / S4, vec na celu gamu flagship proizvoda u proslosti: S3 / One X, S2 / Sensation...

dandy ja se slazem sa tobom, ali ne mislim da ce se S4 prodati u mnogo primeraka, msm ja koji nemam s3 ili s2 nikad ne bih kupio s4 ( s4 je odlican fon ) ali kad te neki izgled smori onda ga ne bi ni kupovao, vidjam svaki boziji dan s3,s2 itd, msm mozda kupi neki sasmung fan s4 ali za ostali ce se mozda odluciti za lepse telefone one ili xperia z/zl, a i sad ce doci novi, lepsi i jeftiniji telefoni sa slicnim specifikacijama :D
msm videcemo vremenom da li ce se s4 prodavati ili ne :D

Vrh Dno