Šta je novo?

HTC One

Kakva je baterija? 08-20h recimo, uobicajeno koriscenje (pozivi, surf, snimanje/slikanje i slicno)?

Bateriju punim jednom u 24h, dosta koristim telefon, a uglavnom uveče imam oko 25-30%, što je više nego dovoljno da pregura noć.

Ispala mi odlicna cijena za prodaju hox-a,a i oni mi u smart shop u Pg rekose da ce ga 100% dobiti od 15.-20. marta :)

haha, pa kad vjerujes "strucnjacima" iz smart shopa, koji ni MMS na One X nisu uspjeli da mi namjeste parametre (a nosio sam ga u 4), i kazu na kraju "Aaaa, moraces da nosis telefon u ovlasteni servis da ti oni namjeste!" :d

cini mi se da sam procitao da ima to...

HDC One X, ne One.

Jesi li pročitao, evo citat iz onog linka...

Naime, kineski HDC je napravio klon HTC One smartfona i nazvao ga, pogađate - HDC One.

Samo je pomenuto da su to uradili i sa One X;)

bilo bi dobro ako moze neki uporedni snimak 30 vs 60 fps (u 720p)
Iskreno, 720p@60 fps je jako loš. Iz nekog razloga ima mnogo neke krzavosti i u ovoj implementaciji nije baš preterano upotrebljiv.

bah! A ja se ponadao... Uvijek bih radje tako snimao, nego 1080p u 30fps... Mozda i to srede sa softverskim apdejtom...

@Dandy: Au brateee, kako je dobar ovaj drugi video, skinuo sam ga i pustio u BS playeru na mom ekranu od 24'.. Kako je dobrooo, a i na slusalicama sam, i ne cujem mnogo suma, samo malo od automobila i to je to.. Bas mi se svidja !

Da, odlichan snimak, ovako ne snimaju ni neki DSLR aparati. Nadam se da ce se pojaviti skoro u prodaji u Americi, poshto ovih dana idem tamo i taman bih pazario jedan One (koja tautologija :d).

Ja iskreno nisam odusevljen.Ima jako veliki pad frejmova pogotovo u nocnom okruzenju.Jeste slika cista al dzaba kad nije konstantan fps.A i fokus ga malo zeza il se to samo meni cini.

Pot player (playing file info) za prvi video koji je Dandy postavio pokazuje samo 16 fps a za drugi 29.x-30.x fps.

Taj drugi video inace stvarno deluje odlicno, stabilizacija je dobra (na osnovu ovoga do sada sto sam video na YT bolja nego na SGS 4) a zvuk je aac 192 kbps, kapiram da je ovo tacno jer drop box ne bi trebao da menja bitrejt kao YT.

Ja iskreno nisam odusevljen.Ima jako veliki pad frejmova pogotovo u nocnom okruzenju.Jeste slika cista al dzaba kad nije konstantan fps.A i fokus ga malo zeza il se to samo meni cini.
Ja sam napravio grešku i ostavio uključenu opciju za fiksiran fokus tokom snimanja, pa je on odradio fokusiranje na početku (to se vidi) i zatim nije radio refokus kasnije.

Onaj prvi video nemojte ni da gledate što se frejmrejta tiče. Njega sam samo snimio da pokažem koliko je bilo zaista mračno kada sam slikao onu sliku zakačenu uz post. Niko normalan ne bi snimao ništa u takvim uslovima.

Moguce al se vidi pad frejmova kad ides u desnu stranu.Tu je verovatno pao ispod 20fps sto nebi smeo nikako.Ako imas jos koji snimak baci link pa da pogledamo.
Ja sam napravio grešku i ostavio uključenu opciju za fiksiran fokus tokom snimanja, pa je on odradio fokusiranje na početku (to se vidi) i zatim nije radio refokus kasnije.

Onaj prvi video nemojte ni da gledate što se frejmrejta tiče. Njega sam samo snimio da pokažem koliko je bilo zaista mračno kada sam slikao onu sliku zakačenu uz post. Niko normalan ne bi snimao ništa u takvim uslovima.

Au, sto mrzim ove strucnjake koji gledaju da li pada fps umesto onoga sto je ustvari na snimku, a moras priznati da se malo teze primeti taj famozni pad fps-a?

Au, sto mrzim ove strucnjake koji gledaju da li pada fps umesto onoga sto je ustvari na snimku, a moras priznati da se malo teze primeti taj famozni pad fps-a?

Pa veci strucnjak treba biti pa to ne videti. Ko se imalo razume u video svatice o cemu pricam. Da se htc ne hvali toliko svojom kamerom nebih ni komentarisao. Ovako...***. Bode mi oci

Gledaću sad tokom nedelje da nasnimam malo više materijala u raznim uslovima, pa ću vam okačiti ovde.

Mater mu, sve mi se vise svidja One. Za moja shvatanja su recimo, ovi videi saasvim dobri. Kao i fotografije + mi se Zoe svidja.

Mrzim sto sam ovakav povodljivac na gadzete, cak i kad imam ovako dobar u rukama. :D

Mater mu, sve mi se vise svidja One. Za moja shvatanja su recimo, ovi videi saasvim dobri. Kao i fotografije + mi se Zoe svidja.

Mrzim sto sam ovakav povodljivac na gadzete, cak i kad imam ovako dobar u rukama. :D

Pa da, sediš na grbači poreskih obveznika i onda možeš da menjaš telefone 2 puta godišnje :p

Ne da ne bi menjao tvoj razr za htc,nego nema sanse.
Zaista me je odusevio telefon onda na okupljanju.
Ako resis da ga se resis,javi se :p

@sonic
Ko mi kaze... :p

Mislim, za taj deo o jahanju grbace, i cije... :D A sto se pomodarstva tice, kazem - ni samom mi se ne svidja sto me 'vata...

@Chobby
Pa ako/kad budem hteo da ga prosledim, javim ti se - svakako bih ga pre prodao nekome koga znam i ko je sa foruma. :)

Evo još par primera snimljenih juče:

Video u zatvorenom (Delta City).
Stabilizacija je odlično odradila posao kada se uzme u obzir da sam držao telefon podignut u jednoj ruci.

Snimak sa suncem koje ide u objektiv:
Bez HDR-a.
Sa HDR-om.

Ima mali problem da pravilno eksponira napolju? Ili mi se cini....(snimak bez hdr-a, broj 40)

Vrh Dno