Nisam ga još pošteno sve izmičio.
Za sada me za hox veže bolji bolji displej i perverzno dobar zvuk na slušalicama (moraju se kvalitetne imati da se iskoristi njegov pojačan izlaz od 1V, koristim Sennheiser CX 300 II, trebalo bi da su bolje od dree koje su išle uz hox ali nisam lično poredio da to potvrdim), u nekim stvarima andrid brže i fluidnije radi.
Baterija je lošija, isto se kliza iz ruke kao S3, volume tasteri ponekad krckaju, kamera preko dana je identična na oba modela, video snimak loš jer secka, noću je lošija slika jer je slabija led lampica (blic) od onog na S3, staklo kamere se mnogo grebe jer nije zaštićeno (ako telefon držiš na stolu na leđima grebaće se mnogo), wifi je slabiji (imam signal u stanu (nije full signal u celom stanu iako nije velik stan) i kada izadjem iz stana na istom spratu ali ne ako odem na drugi kraj zgrade istog sprata, S3 hvata signal dva sprata ispod, ako ne planirate bas tako daleko da se udaljavate od rutera onda je na hox dobar wifi, zvuk u slušalici u toku razgovra je malo slabiji od S3, GPS signal malo sporije hvata (nije velika razlika), sporiji je update (S3 odavno vrti 4.1.2 a hox je skoro tek dobio 4.1.1) itd.
Kod S3 mnogo me nervira wake up lag (zaključan tj. ugašen displej, pritisneš on/off taster i prođe 2.sek. dok se ne upali displej da možeš prevući prst da otključaš displej), isti lag ima za dialer, poruke i imenik kada se klikne da se otvore (ako nisu u kešu tj. ako si ih skoro pokretao ponovo će se pokretati brzo, ako je telefon otišao u mirovanje neko vreme ponovo svaki put lag tj. čekanje, za to je kriv njihov ****ni Exynos, bar da su pustili kod da neko to prilagodi, neću u budućnosti kupiti ni jedan samsung sa Exynos osim ako se ne potvrdi da su ispravili ove lagove, iste ove boljke ima i note 2 samo je malo kraće čekanje). Zbog ovih lagova sam prodao prvi S3, izluđivalo me je na takvom hardveru da se to dešava a ne dešava se na starijem modelu S2, posle sam ponovo kupio S3 jer sam hox zaobišao zbog baterije. Baterija kod S3 je dosta bolja i skidam mu kapu po tom pitanju. Uglavnom mene od S3 odbijaju ti lagovi i problem sa crkavanjem matične ploče, to su dva razloga zbog kojih se neću vratiti na S3, problem matične ploče je razlog zašto sada nije uopšte dobar za kupovinu S3, bar dok se ne reši taj problem (za sada se rešava zamenom matične ploče, ako dobiješ ponovo staru čekaš ponovo da rokne), isto počine da se dešava otplike i kod note 2. Da ne nabrajam šta je kod S3 bolje, sve što je gore navedeno da je lošije kod hox to je bolje kod s3.
Što se tiče displeja sLCD na HOX vs AMOLED na S3. Bolji jeste na HOX. Ako gledam isti film iste rezolucije na hox se vidi vise detalja, na s3 crna boja proguta dosta detalja, slika je jasnija primetno na hox. Bela boja na hox je belja, ako je uporedim na amoledu izgleda isprano ili bledo, bolje je za surf i čitanje teksta na beloj pozadini.