Šta je novo?

HTC One X

HTC nikada ni nije bio takmac Samsungu, jednostavno Samsung je ogromna kompanija i HTC ne može da se nosi sa količinom novca koju Samsung i Apple daju na reklame. HTC po meni može da se kolje sa Sony-em, LG-em eventualno.

Nisu ni baš mali, akumulirali su oni dovoljno da mogu da ostanu u trci i pored slabijih rezultata. Ipak sve vreme rade u plusu...
S druge strane i dalje su ostali inovatori, ne baš kao u vreme touch-a i hd-a, ali ove godine su prvi izbacili quad core fon (HoX sa Tegrom3) i full HD fon (Droid DNA aka Butterfly)

@telep Pa i nisi bas u pravu. U doba prvih androida HTC je bio u blagoj prednosti.
Dok nije stigao prvi Galaxy.

@djurkash To apsolutno nista ne znaci. Biti prvi...
Prodaja im je jako slaba. One X je failovao sa svim problemima koji su ga pratili.

Poslednja izmena:
Opet ste poceli da spamujete temu sa stvarima ko ima veci... Nekima ocito ni ban nije dovoljan.

Ako vam se raspravlja i prepucava otvorite posebnu temu.

Poslednja izmena:
@djurkash To apsolutno nista ne znaci. Biti prvi...
Prodaja im je jako slaba. One X je failovao sa svim problemima koji su ga pratili.
Sve firme imaju svoje uspone i padove, tako i HTC, ali su i pored problema koje ih prate ove godine, ipak zadržali neki svoj šmek, koji se pre svega ogleda u trudu da budu inovativni, i da zadrže premium build svojih proizvoda...

Opet ste poceli da spamujete temu sa stvarima ko ima veci... Nekima ocito ni ban nije dovoljan.
Rasprava je malčice skrenula s teme, ali se zadržala na normalnom tonu, bez oštrih reči, a tebi ako se ne sviđa, preskoči, ili nas prijavi :D

Ma nebih tako reagovao da se pre nije desavalo da zbog nekih od slicnih postova skrenemo skroz u off 10 strana... I onda ljudi koji hoce nesto konkretno da pitaju nmgu zbog rasprave o skroz nebitnim stvarima za temu oneX.

Firme kao firme uvek imaju skokove i padove i to je sasvim normlano ne vidim sto bih se ja kao kranji korisnik zamarao sa tim dok god mi telefon radi kako treba i dok sam zadovoljan sa ulozenim novcem u njega. Potpuno se slazem sto se tice inovacija, ljudi se trude da budu prvi, kao sto je bilo sa oneX-om.To su bili prvi korisnici koji su imali priliku da u rukama poseduju prvi mob uredjaj sa quad core proc i sa tegrom 3.

Poslednja izmena:
@telep Pa i nisi bas u pravu. U doba prvih androida HTC je bio u blagoj prednosti.
Dok nije stigao prvi Galaxy.

U pravu sam, jer ja ne pričam o začetku androida, nego o tome da iza samsunga stoji ogromna mašinerija, ogromna korporacija koja ima keša da zatrpa reklamama i da preplavi tržište telefonima a HTC jednostavno ne može da se nosi sa time. Ja ne mislim da HTC treba da propadne ili bilo šta, nego oni su bili poleteli sa prvim android telefonima ali jednostavno nemaju kapaciteta da se nose sa najvećima.

@kzs12 Ne sa tegrom2 nego sa tegrom3.

Poslednja izmena:

Ako vam se raspravlja i prepucava otvorite posebnu temu.

Ko se raspravlja i prepucava???

@telep Pa imaju kesa za reklame nije da nemaju.
Ali sada su tek uvideli neke greske i glupe poteze.
Niko ne zali da HTC propadne to nikome nije u interesu. Daleko od toga. Do skoro sam imao One S i bio zadovoljan.

Ko po tebi moze da parira Samsungu trenutno Sto se prodaje tice? Da izostavimo ios.

Poslednja izmena:
Telep hvala na ukazanoj gresci... Predikcija na telefonu ipak zna da omasi :)

Emix: Nemislim konkretno na tebe nego takva rasprava uglavnom dovodi do rasprave i prepucavanja kao i nepotrebnog spama teme o kompanijama. Vec je bilo toga i u ovoj temi i u apple sekciji i zbog toga sam to napomenuo.

Poslednja izmena:
Pa nije ni cudo sto pucaju polako, juce citam da je cena za Butterfly u Engleskoj 815e, sto je za cirka 200e vise nego za flagship od prosle godine i HTC-a i Samsunga, ili za 170e vise od iP5... Zato ce im prodaja biti ponovo niska. Ajde da je barem uredjaj savrsen, nego su ga opet osakatili sa baterijom, koja je opet nizeg kapaciteta nego sto bi trebalo (kao i na DHD ili na One X-u)

Ko po tebi moze da parira Samsungu trenutno Sto se prodaje tice? Da izostavimo ios.

Pa ja mislim niko. LG je napravio fail sa update-om iako su prvi izbacili dual core i 3D telefone, koji do skoro nisu dobili ICS, a i sje.bali su sad prodaju N4. Sony, pa on se budi, mada je dugo kaskao hardware-om za svima... I povrh svega, gubici i minusi, jedino HTC je nekako najbliži Samsungu, iako ima jedno 2 prazna mesta, pa onda Samsung.

Pa nije ni cudo sto pucaju polako, juce citam da je cena za Butterfly u Engleskoj 815e, sto je za cirka 200e vise nego za flagship od prosle godine i HTC-a i Samsunga, ili za 170e vise od iP5... Zato ce im prodaja biti ponovo niska. Ajde da je barem uredjaj savrsen, nego su ga opet osakatili sa baterijom, koja je opet nizeg kapaciteta nego sto bi trebalo (kao i na DHD ili na One X-u)

pa sad, i cijena za ip4 je bila preko 1000€ za one koji su bas bas htjeli prvi da ga uzmu (1 moj poznanik uzeo u Parizu za 1050€ na dan pojavljivanja), to nece biti cijena po kojoj ce normalno biti prodavan. Ja racunam da ce biti otprilike kao One X+

Ne znam zasto pricas kako HTC puca ili zasto se toliko uzima cinjenica da HTC posluje slabije ove godine.. posluje, da, ali i dalje posluje sa profitom.

desilo mi se par puta da mi se home screen na nekoliko sekundi sam prebaci u portrait mode (cak sam uspio i da uhvatim par screen shotova)...

Elem, trazeci kako da to reprodukujem, nadjoh na ovo programche:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.fameit.rotate

nazalost, samo je trial, ali radi posao. Takodje, malo cudno, ali skrol u portret modu i nije bas gladak...

Ovo je opcija koja mi je odavno bila potrebna, i svidja mi se sto je ne-stock launcheri imaju.

Izgleda nema prevelikog interesovanja za ovu opciju :)

Nego, kako da najlakse/najbrze prebacim fajl od 500+MB sa jednog One X na drugi? Bluetooth? WiFi direct? NfC? Opcije 2 i 3 nisam nikad probao, pa i ne znam kako rade (cak i ne znam sta je tacno wifi direct :p )

WiFi direct je praktično (ako se ne varam) NFC, sa razlikom da nemaš potrebe da približiš telefone toliko blizu kao kod NFC. A šta je brže, to i mene interesuje.

nfc je poprilicno spor bar kada sam ja prebacivao slike sa nexus 7 na gnex,a wi fi direct nisam probao.

WiFi direct je praktično (ako se ne varam) NFC, sa razlikom da nemaš potrebe da približiš telefone toliko blizu kao kod NFC. A šta je brže, to i mene interesuje.

Wifi direct ne koristi nfc već wireless tehnologiju , i najbrži je. Mada, mislim da je disabled u HoX-u sa JB-om...

Nisam ni rekao da koristi NFC, ali kad smo već kod toga šta je NFC ako ne wireless tehnologija.. :d Ne znam da li je disabled ali mislim da ga neki ROMovi podržavaju i radi.

Wifi direct ne koristi nfc već wireless tehnologiju , i najbrži je. Mada, mislim da je disabled u HoX-u sa JB-om...

hm, sad gledam, nisam ga nikad koristio, ali i meni se cini da ga nema. Pa kakav im je ovo apdejt, makli su i to, i USB mass storage :mad:

eto ima i preko aplikacije
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.wifidirect&hl=en

ono sto mi je bitno da opis ove aplikacije objasnjava i sami wifi direct princip
"You need two devices with "WiFi Direct" support for this app to work (like Galaxy Nexus, Nexus 7, Galaxy SIII, etc).
To share content, open the app on both devices and establish a connection from one. Once the notification says the devices are connected, you can use the Gallery app, file managers or many other apps with the "Share" function to select a file and send it to the other device. Both devices can send and receive files once connected."

desilo mi se par puta da mi se home screen na nekoliko sekundi sam prebaci u portrait mode (cak sam uspio i da uhvatim par screen shotova)...

Elem, trazeci kako da to reprodukujem, nadjoh na ovo programche:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.fameit.rotate

nazalost, samo je trial, ali radi posao. Takodje, malo cudno, ali skrol u portret modu i nije bas gladak...

Ovo je opcija koja mi je odavno bila potrebna, i svidja mi se sto je ne-stock launcheri imaju.
Zar isti to ne radi fabička opcija Automatska rotacija?

Izabrano je "Uvek" kao ispod na slici, ali wifi signal posle dužeg mirovanja se diskonktuje, kada otključam displej ponovo se automatski konektuje:

Da li može uvek da bude konektovan na wifi bez obzira na stanje mirovanja tj. kada je zaključan displej npr. celu noć?

Postoji li neki fix? :smash:

Ako se puni ugašen telefon na displeju nema nikakvo obaveštenje da se puni ni animaciju? Sija crvena lampica levo od prednje kamere samo. Kada se napuni da li će biti neko obaveštenje na displeju? Ako nema obaveštnja na displeju kako da znam da je pun bez paljenja? Da odgovorim, lampica pozeleni :) Punio se tačno 3h ugašen sa nekim nokia punjačem.

Poslednja izmena:

Izabrano je "Uvek" kao ispod na slici, ali wifi signal posle dužeg mirovanja se diskonktuje, kada otključam displej ponovo se automatski konektuje:

Da li može uvek da bude konektovan na wifi bez obzira na stanje mirovanja tj. kada je zaključan displej npr. celu noć?
ne radi za sve, ne moze da radi ovo fabricki:
JIMr1.jpg
To se desava i meni od 4.1.1, dok je na 4.0.4 radilo kako treba. Mislim na WiFi.
ja mislim da je meni to radio i prije i sada...

Inace, podjem juce u ovlasteni servis zbog problema sto slabi WIFI (vec sam pisao o tome, kad se pritisne kod kamere, signal je OK, kad pusti, znacajno opadne). I kao, moze to da se sredi, rutinska procedura, ali iako je problem dokazano hardverski, navodno imaju direktivu od HTC-a da za svaki problem moraju da prefleshuju softver! :mad: Pa mater im, stvarno nisam zakeralo, ali ako vec MORA, onda cu da ih gnjavim za svaku sitnicu i svaki bag koji se bude javljao posle opravke (kao sto je ovaj sa wifi, i jos neki)...

SmartSync Disabler imas na xda ako nema na play store-u.
HTC je podesio da od 00-06h ili 07h ujutru da se gasi sync cim display nije aktivan

Nema opciju izmeni za gornji odgovor, nije namerno dupli :)

Predpostavljam da ne može, ali ko pita ne skida. Da li mogu da se pomere tri tačkice na koje pokazujem ispod na slici:

i umesto njih da se za "opcije ili meni" taster dodeli neki od 3 koja se nalaze ispod displeja? Hteo bih da prikaz bude full preko celog ekrana, ovako u svakoj app imam skraćen displej zbog tačkica :mad:

Nisam razumeo da na to mislis.
mislim da sam prilicno precizno objasnio, cini mi se i uz fotke, al ajde
Nema opciju izmeni za gornji odgovor, nije namerno dupli :)

Predpostavljam da ne može, ali ko pita ne skida. Da li mogu da se pomere tri tačkice na koje pokazujem ispod na slici:

i umesto njih da se za "opcije ili meni" taster dodeli neki od 3 koja se nalaze ispod displeja? Hteo bih da prikaz bude full preko celog ekrana, ovako u svakoj app imam skraćen displej zbog tačkica :mad:

settings, pa display, gestures and buttons, pa recent apps button, i promijenis na opciju 2 ili 3

Nazad
Vrh Dno