Šta je novo?

HTC One X

Razumem, ali čovek nije spomenuo ništa od toga, tako da aplikacija neka drži budnim telefon ili je generalno problem u HOX-u... Nije normalno da je toliki awake u odnosu na screen on, pogotovo kad je zakačen na wifi i ako ne sluša muziku...
nije pomenuo ni suprotno
Ne nista... Cak i kad mi je iskljucena sinhronizacija takav je awake.

Mozda je to tako kod svakog, nznm.
kod mene na one x nije, a recimo na DHD uz custom rom jeste duplo... Instalirane aplikacije su vise/manje iste...

Jesam slušao muzku na treningu (to je bar 1h dok trčim), slušao sam i i sprobavao player ovako i oduševljavao se zvukom, baš sam i komentarisao muziku kada me je pitao @kzs12 za telefon. Bolji zvuk na sluškama nisam čuo ni na jednom uređaju, koristio Sennheiser CX 300 II i to bez ikakvog modovanja hox, ljudi ovo gruva ekstra, da li je moguće da je to sve zbog tog jačeg izlaza od 1V koji je na hox?
Što se tiče baterije svakako ću proveriti da li negde nešto vuče, mada mi je ok rezultat kako sam očekivao.

Da, zvuk je strasno jak i cist... Desava mi se da ne mogu da drzim sluske na usima nekada kad mi je pojacano do kraja :D

@ Ivan I.
Koji ti je plus, a koji minus za HOX u odnosu na S3, posto koliko se secam imao si i S3? :)

pricamo o glasnoci, ne precijenjenosti :) Elem, na beats sajtu kostaju 99€, ja sam ih uzeo za 40€, /me zadovoljan :)

Precenjene ili ne sluske kidaju ;-)
Ja sam ih dobio uz telefon.

Nadam se da si uzeo prave jel je puno replika,tesko za prepoznati

znam, ove su dosle liku kojeg poznajem, uz Sensation XL, koji je uspio da slomi posle samo 10 dana ili manje :D

A naisao sam prije toga na fejk beats solo i beats studio

Možda je ovo problem što se gasi wifi u mirovanju:
Kod mene se zbog ovog diskonektovao, kada nije u režimu uštede ne diskonektuje se (nije celu noć izgubio wifi, nekih 8h je konektovan na wifi bio).

@ Ivan I.
Koji ti je plus, a koji minus za HOX u odnosu na S3, posto koliko se secam imao si i S3? :)
Nisam ga još pošteno sve izmičio.
Za sada me za hox veže bolji bolji displej i perverzno dobar zvuk na slušalicama (moraju se kvalitetne imati da se iskoristi njegov pojačan izlaz od 1V, koristim Sennheiser CX 300 II, trebalo bi da su bolje od dree koje su išle uz hox ali nisam lično poredio da to potvrdim), u nekim stvarima andrid brže i fluidnije radi.
Baterija je lošija, isto se kliza iz ruke kao S3, volume tasteri ponekad krckaju, kamera preko dana je identična na oba modela, video snimak loš jer secka, noću je lošija slika jer je slabija led lampica (blic) od onog na S3, staklo kamere se mnogo grebe jer nije zaštićeno (ako telefon držiš na stolu na leđima grebaće se mnogo), wifi je slabiji (imam signal u stanu (nije full signal u celom stanu iako nije velik stan) i kada izadjem iz stana na istom spratu ali ne ako odem na drugi kraj zgrade istog sprata, S3 hvata signal dva sprata ispod, ako ne planirate bas tako daleko da se udaljavate od rutera onda je na hox dobar wifi, zvuk u slušalici u toku razgovra je malo slabiji od S3, GPS signal malo sporije hvata (nije velika razlika), sporiji je update (S3 odavno vrti 4.1.2 a hox je skoro tek dobio 4.1.1) itd.

Kod S3 mnogo me nervira wake up lag (zaključan tj. ugašen displej, pritisneš on/off taster i prođe 2.sek. dok se ne upali displej da možeš prevući prst da otključaš displej), isti lag ima za dialer, poruke i imenik kada se klikne da se otvore (ako nisu u kešu tj. ako si ih skoro pokretao ponovo će se pokretati brzo, ako je telefon otišao u mirovanje neko vreme ponovo svaki put lag tj. čekanje, za to je kriv njihov ****ni Exynos, bar da su pustili kod da neko to prilagodi, neću u budućnosti kupiti ni jedan samsung sa Exynos osim ako se ne potvrdi da su ispravili ove lagove, iste ove boljke ima i note 2 samo je malo kraće čekanje). Zbog ovih lagova sam prodao prvi S3, izluđivalo me je na takvom hardveru da se to dešava a ne dešava se na starijem modelu S2, posle sam ponovo kupio S3 jer sam hox zaobišao zbog baterije. Baterija kod S3 je dosta bolja i skidam mu kapu po tom pitanju. Uglavnom mene od S3 odbijaju ti lagovi i problem sa crkavanjem matične ploče, to su dva razloga zbog kojih se neću vratiti na S3, problem matične ploče je razlog zašto sada nije uopšte dobar za kupovinu S3, bar dok se ne reši taj problem (za sada se rešava zamenom matične ploče, ako dobiješ ponovo staru čekaš ponovo da rokne), isto počine da se dešava otplike i kod note 2. Da ne nabrajam šta je kod S3 bolje, sve što je gore navedeno da je lošije kod hox to je bolje kod s3.

Što se tiče displeja sLCD na HOX vs AMOLED na S3. Bolji jeste na HOX. Ako gledam isti film iste rezolucije na hox se vidi vise detalja, na s3 crna boja proguta dosta detalja, slika je jasnija primetno na hox. Bela boja na hox je belja, ako je uporedim na amoledu izgleda isprano ili bledo, bolje je za surf i čitanje teksta na beloj pozadini.

Na JB-u i na ICS-u se provereno desava, a cini mi se da su se ljudi zalili i na GB-u (ne mogu da tvrdim).

*** na HOX se ne desava.

Ivane ovo je za full Hd jako los snimak :( Pa S2 pravi bolji full HD snimak.Ocekivao sam za One X bolji snimak.

Niko ne hvali HOX video snimak u odnosu na S3.. mislim da je postavljeni video ok doduše, okolina ima previše detalja, telefon ne miruje, sve je osenčano, nema direktne Sunčeve svetlosti.. sve to doprinosi lošijem kvalitetu.

Što se muzike tiče, obožavam One X! Na "budžetu" sam trenutno, pa sam se opredelio za Sennheiser CX 175 in-ear, nekih 33 evra... i da sam znao koliko su dobre slušalice bio bih spreman da dam i duplo više keša za njih, jer recimo Sennheiser HD418 koji koristim za kompjuter ne može ni da prismrdi ovim malenim opasnicima.

Btw, šta se dobija sa S-off o kojem pola XDA One X foruma kuka?

Dobija se root bez gubitka garancije(ne otkljucavas bootloader),mozes menjati radio,flesovati romove bez sedenja za racunarom,sim unlock-ovati telefon i jos svasta nesto.

Hvala na odgovoru drugar. :) Vidim da onda imaju za šta da kukaju.. čitam o tome šta rade povodom S-off ali nikako da skontam ranije za šta služi.

Ček, koči, za one x uopšte nema s off? Nisam gledao na xda jer još nisam izgustirao stock, prija promena na sense posle tw.

Nisam ga još pošteno sve izmičio.
Za sada me za hox veže bolji bolji displej i perverzno dobar zvuk na slušalicama (moraju se kvalitetne imati da se iskoristi njegov pojačan izlaz od 1V, koristim Sennheiser CX 300 II, trebalo bi da su bolje od dree koje su išle uz hox ali nisam lično poredio da to potvrdim), u nekim stvarima andrid brže i fluidnije radi.
Baterija je lošija, isto se kliza iz ruke kao S3, volume tasteri ponekad krckaju, kamera preko dana je identična na oba modela, video snimak loš jer secka, noću je lošija slika jer je slabija led lampica (blic) od onog na S3, staklo kamere se mnogo grebe jer nije zaštićeno (ako telefon držiš na stolu na leđima grebaće se mnogo), wifi je slabiji (imam signal u stanu (nije full signal u celom stanu iako nije velik stan) i kada izadjem iz stana na istom spratu ali ne ako odem na drugi kraj zgrade istog sprata, S3 hvata signal dva sprata ispod, ako ne planirate bas tako daleko da se udaljavate od rutera onda je na hox dobar wifi, zvuk u slušalici u toku razgovra je malo slabiji od S3, GPS signal malo sporije hvata (nije velika razlika), sporiji je update (S3 odavno vrti 4.1.2 a hox je skoro tek dobio 4.1.1) itd.

Kod S3 mnogo me nervira wake up lag (zaključan tj. ugašen displej, pritisneš on/off taster i prođe 2.sek. dok se ne upali displej da možeš prevući prst da otključaš displej), isti lag ima za dialer, poruke i imenik kada se klikne da se otvore (ako nisu u kešu tj. ako si ih skoro pokretao ponovo će se pokretati brzo, ako je telefon otišao u mirovanje neko vreme ponovo svaki put lag tj. čekanje, za to je kriv njihov ****ni Exynos, bar da su pustili kod da neko to prilagodi, neću u budućnosti kupiti ni jedan samsung sa Exynos osim ako se ne potvrdi da su ispravili ove lagove, iste ove boljke ima i note 2 samo je malo kraće čekanje). Zbog ovih lagova sam prodao prvi S3, izluđivalo me je na takvom hardveru da se to dešava a ne dešava se na starijem modelu S2, posle sam ponovo kupio S3 jer sam hox zaobišao zbog baterije. Baterija kod S3 je dosta bolja i skidam mu kapu po tom pitanju. Uglavnom mene od S3 odbijaju ti lagovi i problem sa crkavanjem matične ploče, to su dva razloga zbog kojih se neću vratiti na S3, problem matične ploče je razlog zašto sada nije uopšte dobar za kupovinu S3, bar dok se ne reši taj problem (za sada se rešava zamenom matične ploče, ako dobiješ ponovo staru čekaš ponovo da rokne), isto počine da se dešava otplike i kod note 2. Da ne nabrajam šta je kod S3 bolje, sve što je gore navedeno da je lošije kod hox to je bolje kod s3.

Što se tiče displeja sLCD na HOX vs AMOLED na S3. Bolji jeste na HOX. Ako gledam isti film iste rezolucije na hox se vidi vise detalja, na s3 crna boja proguta dosta detalja, slika je jasnija primetno na hox. Bela boja na hox je belja, ako je uporedim na amoledu izgleda isprano ili bledo, bolje je za surf i čitanje teksta na beloj pozadini.

Hvala ti puno na ovom velikom postu :)

Imao sam S3 i isto me je nerviralo kao i tebe (lag). Sada gledam nesto opet oko tih telefona, i HOX mi sada postaje interesantan.

Video snimak secka na 1080? a na 720?

Denis362 kada si vec pomenuo slusalice Sennheiser CX 175,gde si ih kupio,i koliko su npr bolje SENNHEISER CX 300 od tvojih realno,posto su ove oko 60 eura?Cuo sam puno komentara od ljudi oko sebe da One X razbija po pitanju glasnoce i kvaliteta mp3 plejera uz ukljuceni Beats.E sad je pitanje,kako bi se ove sluske ponasale na drugim telefonima.

Kupio sam ih u 4Audio, odnosno Audio Plus u Novom Sadu, ali ih ima i u Beogradu i Nišu. Takođe možeš da proveriš i Mitros Music. Imao sam prilike da čujem CX 300 i na One X-u i na S2. Što se poređenja slušalica tiče, nisam primetio ikakve razlike, i ako ih ima, neznatne su. Kod obe je bass nešto jači (i solidne tvrdoće/definicije), što će ljubiteljima elektronike biti odlično, dok onima koji slušaju rok i slično baš i neće ležati.
Kada se uključi Beats naravno dobije se na glasnoći, pri čemu se ipak kod obe slušalice vrlo niski bass tonovi malo deformišu, ali sumnjam da ćeš to primetiti osim ako je kick u pesmi pod nekim lowpass filterom, niže visoke frekvencije takođe gube na detaljima (ne znam da li je ovo zbog samog ampa na HOXu, ili zbog slušalica), no ništa od ovoga nije tako strašno kao što ja opisujem, kao što sam već rekao moj HD418 (entry/mid range audiofilske slušalice sa koima sam bio zadovoljan) nema šta da traži kod njih.
Što se tiče stereo slike, sasvim je lepo izbalansirana, najbolje se primeti kad pustiš neku akustčnu gitaru, ja sam se jako lepo iznenadio.
Eto mini recenzije, i sorry na offtopicu..

Poslednja izmena:
Ja sam slusao do skoro na AKG K480, poslednjih par dana na K495, odusevljen sam opsegom tonova, za svaciji ukus,od akustike do elektronike

Meni licno i nije to neki poseban problem nego cisto sam se javio da neko ne pomisli da je shebano na S3 a da na S2 radi kako treba. ;)

Evo i ja se prenovih.
Uzeh posle kratkog razmisljanja Hox u Italiji za "smesne" pare.
Zvuk ok.Posle nokia 5800xm nikakva revolucija ali sasvim dobro,ma na kraju krajeva beats je samo
podesavanje u ekv.
Display je ok,nemam prelivanje boja na pritisak,wifi je na samom ukljucivanju imao samo jednu crtu
i pomislih da imam poznati problem sa kontaktom,ali posle par minuta signal skoci na max tako da sam
za sada miran.
Trenutno sam na 4.0.3,javljam razlike prelaskom na JB.

Svi imate neke *******e slušalice,a ja obične od telefona :D

i ja da se upisem: pored pomenutih ur beats, imam i Sennheiser HD555 :d Nego, imam i slusalice koje idu uz Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro (i vjerovatno jos dosta SE-a), nisu nimalo loshe: tishe su od Beats-a, ali po ostalom ne zaostaju drasticno... Jedino sto po defaultu ne rade na ostalim telefonima, samo SE, ali caka je da se nekako drzi stalno pritisnut taster za pozivanje, i onda je sve ok (ja imam neku malu stipaljku za to)

Nazad
Vrh Dno