Šta je novo?

HTC One X

Jeste, al nadji kupljenu verziju. Nije koplikovano da se podesi, samo nadji vibration strength, i long press delay, da ne moras da cekas pola sekunde na simbol prilikom drzanja tastera. Dimensions menjaj prema telefonu kako ti odgovara, ja sam spacebar row povecao jer masim cesto i udaram C V B

Imate dve ogromne teme o aplikacijama na forumu :)

Jedna je must have, a druga je diskusija.

Na "prvo citanje" sam pogresno protumacio poruku :D
Sad sam video na sta tacno mislis. Hvala, to ce definitivno pomoci :)

A ovde me je zanimalo sta drugi korisnici istog telefona preporucuju, i za sada sam bas zadovoljan odgovorima, i zahvalan sam ucesnicima diskusije :)

Samo jos jedno kratko osvrtanje na rootovanje. Ako sam dobro razumeo, ako samo odradim rootovanje, ne bi trebalo da bude nikakvih problema sa garancijom.
Na prvi pogled, sam proces mi ne deluje preterano komplikovano.

Jeste, al nadji kupljenu verziju. Nije koplikovano da se podesi, samo nadji vibration strength, i long press delay, da ne moras da cekas pola sekunde na simbol prilikom drzanja tastera. Dimensions menjaj prema telefonu kako ti odgovara, ja sam spacebar row povecao jer masim cesto i udaram C V B

Stvarno je najbolja tastatura bez sumnje, samo treba provaliti i podesiti sve iopcije kako odgovara....ima li kakvih uputa za pocetak :D

Stvarno *ebe kevu, svidja mi se ovo sto razdvoji slova na lijevu i desnu stranu, pa mi taman dodje na 2 palca :D Ako hoces jednom rukom promjenis layout!

I za svaku opciju "Test" i toje extra :)

Poslednja izmena:
Na http://htcdev.com stoji prilikom otkljucavanja da "garancija moze biti ponistena" totalno neodredjeno definisano, nisu napisali pod kojim uslovima tacno, sta, ko i sl. Iskustva korisnika koji su imali probleme sa uredjajem (hardverske) a otkljucali su bootloader su da nakon stavljanja zvanicnog rom-a (RUU) i postavljanjem bootloader na RE-LOCKED niko nije imao problem sa garancijom. Likovi su zvali (po evropi) htc servise/predstavnistva i zahtevali tacnu definiciju. Neki su dobili odgovor da se garancija gubi i to tek sa razgovorom sa nekim sefom posto ovi sto se javljaju nisu znali da definisu a sef po kratkom postupku. Opet iskustva ljudi koji su stvarno slali na garanciju su suprotna kao sto sam naveo malopre.

Iskustvo sa ovim nasim "garancijama" od strane vip, telekoma i mts ne bih voleo da imam, sigurno jedva cekaju nesto samo da bi istu ponistili.

Uskoro ce s-off za sve telefone te nece biti potrebno otkljucavanje putem htcdev.com a i fleshovanje custom romova ce biti jednostavnije (zbog fleshovanja kernela, sto za sad mora u posebnom koraku da se odradi). Tada e moci i stanje bootloadera da se vrati na LOCKED i nece biti moguce otkriti da li je sa telefonom bilo sta radjeno (sem ako se ne ustanovi da postoji brojac flashovanja rom-ova kao kod samsunga s2 no to je vec druga prica :) ).

Ali postoji i triangle away koji resetuje flash counter :) hvala cika Chainfire-u za to :)

Ali postoji i triangle away koji resetuje flash counter :) hvala cika Chainfire-u za to :)

chainfire je d men !! Samo da nafilam paypal i saljem mu donaciju.

@stjepan- nema nikakvih uputa osim ovih prethodnih sto sam ti dao za long press delay (stavi na 200ms) i vibraciju po zelji. Zavisi od telefona kako ces da podesis, ja sam na note smanjio visinu tastature i povecao spacebar row. To je sve. Zao mi prosto sto nisam platio :/

Zato sam i rekao da je taj brojac druga prica da ne bi smo otisli offtopic ;)

Nesto sam u fazonu da kupim ovaj cradle, moze da se koristi i bez skidanja futrole a ima i HDMI izlaz. Koliko sam shvatio HDMI izlaz je samo za sliku a zvuk mora preko 3,5mm. Bilo bi dobro kad bi islo sve kroz jedan kabel :)

m_709382063349.png

Nadao sam se da ce napraviti nesto sa pogo pinovima ali slabo. Eksperimentisanjem je utvrdjeno da su krajnji pogo pinovi (5 komada) GND i +5V za punjenje a pin4 kad se kratko spoji sa GND automatski se aktivira car mode. Pin 2 i 3 bi bilo lepo da imaju veze sa HDMI (koliko pinova treba uopste za HDMI video signal, nisam pratio na casu) ali jos nije u potpunosti utvrdjena njihova funkcija. Posto kuciste nije planirano da se otvara postoje predpostavke da su ta dva pina za "servis".

Postoji li nacin da se bez ubacivanja druge sim kartice vidi da li je telefon sim free? Hvala

Pa pitam zato sto onda definitivno nije razlika 20e od tog sto si kupio i s3. Na oglasima kod nas je s3 jos uvek oko 120-30 evra skuplja od one X. Neopravdano, al skuplja. Poenta je bila druga kada sam pisao prethodnom korisniku
to cisto jer je kod vas one x jeftiniji :) Evo je juce stigao sgs3 u tmobile, i razlika je koliko vidjeh ranga 40€
http://www.telekom.me/privatni-detaljan-prikaz.nspx?phoneid=56&userType=2
inace, nisam odgovarao tebi, vec likovima koji pricaju da bi svi vlasnici one x sad mijenjali isti za sgs3, samo da mogu (licno - nikad! :d )
A ko prica o mp3? I ko jos ocenjuje kvalitet reprodukcije na bilo kom uredjaju na osnovu mp3? :d

Sad nas jos ubedite da beats vrede 200e.. beats su solidne slusalice za jedan uredjaj kao sto je hox, samo sto vrede oko 30, 40e tj slusalice vecine proizvodjaca od 40e su bolje i univerzalnije od njih. I vise puta receno-ovo su fensi slusalice za rnb i pokusaje hip hop-a, trance, house a kvota na to da ljudi koje si se primaju na beats nemaju pojma sta je flac je 1.15 :)

U svakom slucaju, nemam ja nista protiv beats jer in ear koji ostali dele ne vrede ni 600 din a ove fensi bih odmah prodao i kupio neke Denon, Bose, AKG, Senn in ear od 80e koje su 5x bolje od beats.

Uostalom, to nije ni bitno, problem je u tome sto je u ovom temi svaka realnost nepotrebna a pozeljni su samo hvalospevi o hox-u i proizvodjacu a u to se pretvaraju sve bench teme, nazalost..
ne znam, ti nemas tel, ne planiras da ga kupis, ne dajes korisne info i stalno se izvinjavs na off-u, kazes da neces vise, i onda iz dana u dan opet isto... Ja bih se smorio, zato i ne idem npr na sgs3 temu, sta ima ja da smaram ljude o telefonu koji necu da kupim... Hvala Bogu, pa smo krenuli malo sa korisnijom diskusijom :)

Sta je sa zvukom, kao da neko non stop pojacava i smanjuje..

moze da bude da mi je prst stajao na pogresnom mestu na telefonu :D
ili mu je mozda zasmetala jacina zvucnika. zvucnik je bio iznad mene i bas je bilo pojacano

Poslednja izmena:
Za naj napljuvaniji deo One X-a meni ovo odlično izgleda. Nisam neki stručnjak za fotografiju i video ali ovo što sam video ovde na forumu i na Youtube-u izgleda super.

Bitrate je loš, plus YouTube kompresija, ne izgleda tako dobro, vide se kockice.

Ma djubre hahaha :) Nego jel kome pristigao OTA?

Koji koristite custom rom?!
Kod mene je RENOVATE 2.1.0 i za sada samo rijeci hvale.
Mnogo brz i mal rom.
Baterija daleko vise traje, stabilan je i daleko bolji nego Sense (barem meni licno).

Kakvi su vasi utisci sa custom rom-ovima?!

jel moze neko da mi objasni ovo sa VIP-a:

pK81L.jpg

dakle, recimo da ja ocu da uzmem tarifu postpaid 600. to je mesecno 1800 dinara.

dakle, ja da bi uzeo One X preko VIP-a, ja moram da platim:

12000 dinara (105 evra)

i narednih 6 meseci umesto 1800, placam 6800 dinara ... ?

ako sam ja ovo lepo skapirao - jesu ovi normalni ? o_O

kako god da uzmes u VIP-u, tebe izadje telefon oko soma evra. boze svasta.

Sta sad nije jasno? Telefon kosta 41990 din. To mozes odmah da im das ili da ides na rate. Ako ides na rate dajes odmah 11990din a ostalo podeljeno na 6 rata. Racun od 1800din, mada je sada nesto manje, placas te placas. Pa valjda koristis telefon i placas racune, kako soma evra. Mislim ajde da pljujemo VIP i operatere kad nesto zeznu, ali ovde je sve crno na belo i nema razloga za pljuvanje.

Ja sam vise mislio na to da operater zaradjuje od tvog racuna jer je njima svejdno koji je saobracaj, zato i postoje ovi deal-ovi na plan, koji su za odrejdene ljude "crossroads demon" poslovi. oce telefon, pa se zarobi racunom.

ako cu bilo kome da dajem 1800 ili 3000 din mesecno, ocu da mi izadju u susret, a ne da cene telefon kao oko. ionako su ih dobili budzasto i na djuture.

Vrh Dno