Šta je novo?

HTC One X

ja sam sad gledao spot ,,mi smo ta ekipa" i seckao je. predpostavljam da je sniman sa hox-om :D

uzeo sam u CG, tako da nije mjerodavno. Kod nas je tek danas stigao u prodavnice operatera, meni je nazalost ugovor jos duuugo na snazi... Da skratim pricu, 449€ na najjeftinijem paketu je (5€ mjesecno, T-mobile, ostale mreze ga nemaju, mada vidim da ce svi gurati SGS3, i T-mob i Telenor, a ne bi me cudilo i Mtel da im se pridruzi brzo)

Da znate,sada je u Vipu za tarifu Smart 4400 za 3500 mesecno,umesto 22000 od danas 10000,nema jos na sajtu ali danas sam bio u Vipu na Slaviji i video tu novu cenu.

uzeo sam u CG, tako da nije mjerodavno. Kod nas je tek danas stigao u prodavnice operatera, meni je nazalost ugovor jos duuugo na snazi... Da skratim pricu, 449€ na najjeftinijem paketu je (5€ mjesecno, T-mobile, ostale mreze ga nemaju, mada vidim da ce svi gurati SGS3, i T-mob i Telenor, a ne bi me cudilo i Mtel da im se pridruzi brzo)

Pa pitam zato sto onda definitivno nije razlika 20e od tog sto si kupio i s3. Na oglasima kod nas je s3 jos uvek oko 120-30 evra skuplja od one X. Neopravdano, al skuplja. Poenta je bila druga kada sam pisao prethodnom korisniku

Pa ja sam te pare i zaradio. Nevidim razlog da se ti brines oko mog novca.Drugo, nisam nikakav budza nego znam sta hocu da kupim, a ti mi delujes malo frustriran, opusti se malo.. Ja nisam hteo da uzmem bez sluski jer sam znao koliko vrede. Sad na zalost vise ne moze da se nabavi sa sluskama, ali upravo zato imam jos jedan razlog da ih ne prodam, kao sto sam vec naveo.

Hvala za odgovor, ocekivao sam tako nesto...

P. S. Nisam frustriran, cisto da znas.

Mozete li vi da se prepirete preko PP ? Ne razumem sto toliku famu dizete oko j..nih slusalica. Covek je kao i ja dobio Beats slusalice koje su u svakom slucaju bolje nego standardne. A prodavanje tih da bi zaradio neku sicu ne vredi tog cimanja. U svakom slucaju lakse ce biti prodati HOX sa Beats sluskama nego obicnim.
Poteze se pitanje i kvaliteta zvuka :) Jer muzickim sladokuscima sa istancanim culom sluha neki tonovi na Beats-u ne odgovaraju. Milim da pravi muciki sladokusci ne slusaju muziku u MP3 ili nekom drugom kompresovanom formatu.

A ko prica o mp3? I ko jos ocenjuje kvalitet reprodukcije na bilo kom uredjaju na osnovu mp3? :d

Sad nas jos ubedite da beats vrede 200e.. beats su solidne slusalice za jedan uredjaj kao sto je hox, samo sto vrede oko 30, 40e tj slusalice vecine proizvodjaca od 40e su bolje i univerzalnije od njih. I vise puta receno-ovo su fensi slusalice za rnb i pokusaje hip hop-a, trance, house a kvota na to da ljudi koje si se primaju na beats nemaju pojma sta je flac je 1.15 :)

U svakom slucaju, nemam ja nista protiv beats jer in ear koji ostali dele ne vrede ni 600 din a ove fensi bih odmah prodao i kupio neke Denon, Bose, AKG, Senn in ear od 80e koje su 5x bolje od beats.

Uostalom, to nije ni bitno, problem je u tome sto je u ovom temi svaka realnost nepotrebna a pozeljni su samo hvalospevi o hox-u i proizvodjacu a u to se pretvaraju sve bench teme, nazalost..

Poslednja izmena:
Svako ko iole prati ovu temu vidi da nisu u pitanju hvalospjevi nego pljuvanje :) Ti si taj koji govori coveku da proda Beats da bi kupio neke bolje a onda slusao u MP3 formatu :) a uz to i zaradio neku lovu. Mozda covjek zaradjuje lovu i bez preprodavanja slusalica :)

Znas kad bih ja dao 40 Evra za slusalice, NIKAD. Svu muziku koju ja slusam je u autu na Haman Kardon fabrickom ozvucenju. I po tvojoj teoriji ja bih trebao da pocupam te zvucnike, prodam i kupim bolje :)

Opet ponavljam, kome se ne svidja HOX nek ga ne kupuje ima uvjek alternativu.

Ti si taj koji govori coveku da proda Beats da bi kupio neke bolje a onda slusao u MP3 formatu a uz to i zaradio neku lovu

Ti stvarno imas neke haludze :) Gde sam pomenuo mp3? Pa samo zam rekao da se definitivno vise isplati prodaja fensi beat slusalica makar posle kupio bubice od 20e- nista na kvalitetu zvuka ne mozes da izgubis a mnogo su prakticnije. Ili jos par kombinacija za koje sam rekao da bih ja odradio. S'tim sto mislim da je to dosta pametan potez jer ove slusalice zvanicno nisi platio a prodajom mozes da obezbedis cak i bolje i da ti ostane 40e.

Samo jedna ideja i savet ili glasno razmisljanje, ne kapiram zasto se toliko cimas i paranoises :)

Svu muziku koju ja slusam je u autu na Haman Kardon fabrickom ozvucenju. I po tvojoj teoriji ja bih trebao da pocupam te zvucnike, prodam i kupim bolje

Za ovo nemam komentar.. ili si ogranicen ili hejtujes bez razloga, kakve veze ima tvoje ozvucenje iz kola sa ovim sto sam rekao :d Ja pricam o fensi poklonu htc-a iz kog mozes da izvuces mnogo vise koristi nego sto je zadrzavanje slusalica ali postujem sta god ko da radi, jednostavno jbe mi se :)

Mnogo haluciniras i izvlacis iz konteksta :)

Ali zaboravi da sam bilo sta pisao :)

Poslednja izmena:
Decko ti si malo zalutao, nekapiras da neko ko ima lovu da kupi tel od 500 evra. Zabole ga za slusalice. Izuzev onih koji kupe na kredit pa da usicare za ratu preprodajom slusalica.

Poslednja izmena:
^opet to potenciranje ko kako placa telefon, da li za kes ili na rate.. klasican balkanski.. da ne kazem sta :) Kakav kulovluk.. neverovatno :)

Ali da si ti meni ziv i zdrav, peace bro ;)

Poslednja izmena:
Stvarno gomila suvišnih gluposti i nepotrebnog mudrovanja. Ja sam na popustu u Švabiji pazario za manje od 30e CX-300, tako da nije to neki trošak ko voli da uživa u dobrom zvuku i udobnom osećaju u ušima.

Nije bitno jel HOX ili neki drugi uređaj, prosto su dobre slušalice dobra investicija za razne primene. Ove moje su promenile već 3 telefona (2 HTC-a i sad Samsung) i nemam nameru da ih menjam. :) Nadživeće i ovaj S2 i ko zna koliko telefona posle.

Poređenje sa HK u kolima je čista glupost, jer bi u tom slučaju uz telefon trebale ići slušalice skuplje od njega. ;-)

Opet me ne razumes :) ja sam sad na poslu i dangubim ovdje sa vama a plata ide. Vecina vas sad sjedi u basti pije kafu i gleda da nametne 10-ak evra. Libo mene za HOX sve dok ti uredno placas PDV da bi ja dobio platu, kontas. Jucer HOX sutra SG3 prekosutra svoj deci u ulici sladoled da kazu da sam dobar covjek :D

Tipicno Balkanski :) naravno ili ces j..bat ili biti j..an

Poređenje sa HK u kolima je čista glupost, jer bi u tom slučaju uz telefon trebale ići slušalice skuplje od njega. ;-)

Da ako je Puntic u pitanju al nije :D

Poslednja izmena:
Od posla,presipajuci iz supljeg u prazno na bechu :p

nazalost takvih ima kol'ko hoces a plata bas ide pa i ne osjete HOX.... dok se vecina razbija od posla a jedva i SGS1 kupi :) Sve nam je naopako zato i jesmo u s*anjima!

No to nije poenta, nastavite diskusiju o HOX-u, npr. hocu da ga kupim, zbunjen sam nemam pravi uvid u uredjaj :D

Poslednja izmena:
Hocemo li se vratiti na temu, molim vas?

Ne znam zasto imate potrebu da se prepirete oko svake jbn sitnice, i to potraje 2 strane, a nista novo i korisno se ne sazna...

Od 116 strana, bar pola je beskorisno na ovaj nacin. Smarate na veliko. Ako ne mozete da doprinesete kvalitetu teme, onda je bolje da ni ne pisete nista. Uostalom, cak i ako nemate nameru da napisete nesto korisno i pomognete nekome, valjda mozete bar da obratite paznju na pravopis, posto bode oci koliko su neki od vas nepismeni, a sve se grudvaju telefonima.

Ne treba da odgovarate na ovaj deo poruke, posto bi to trebao da predstavlja kraj vase plitke diskusije koja ne vodi nicemu.

Ajde sad da probamo da diskutujemo kao ljudi, da ne bi opterecivali moderatore.

Dakle, posto je meni ovo prvi android telefon, zanima me koje aplikacije bi preporucili?
Ja bih samo posebno izdvojio Widgetsoid, koji omogucava pravljenje widget-a, i njihovo smestanje u Notification. Pa sam tako tamo poredjao ikonice za WiFi, bluetooth, gprs, sync, force sync itd.

Moj poslednji pokusaj da u ovoj temi pokrenem raspravu koja ce biti od koristi vlasnicima H1X

AutoBrigness

Meni, a vidim i vecini vlasnika, setovanja automatskog osvetljenja daju svetliji prikaz nego sto je to oku prijatno a uz to trosi i bateriju. Aplikacija uz pomoc koje je moguce podesiti vise kontrolnih tacaka za osvetljenje po svom ukusu:

Lux Auto Brighness

Usporavanje telefona zarad bolje autonomije baterije

Ukoliko vam je root-ovan telefon onda preporucujem program CoreControl koji omogucava koristiti 2 ili 3 jezgra umesto sva 4 a u kombinaciji sa SetCPU programom daje dodatni vec bateriji i telefon je uvek hladan.

CoreControl

SetCPU

PS: ukoliko igrate igre ukljucite sva 4 jezgra i u SetCPU stavite sve na default, ukoliko ne znate tacno sta radite.

Realtime pracenje procesora

TegraStats

Moje iskustvo pokazuje da sa 2 jegra i 800MHz sve radi tecno, telefon se ne greje a screen time je bez problema 5 sati.

Zamena za stock kameru, bolji fps i napredne opcije

Politika foruma je da se ne stavljaju piratske verzije te cu spomenuti CameraICS kao free verziju programa a za punu verziju sa nazivom CameraICS+ se sami snadjite :) (ne saljem nista preko PP i slicno, stvarno treba malo truda).

Pozdrav.

Poslednja izmena:
CPU spy- da vidite u kom rezimu vam radi telefon i koliko dugo, i da li ulazi u deep sleep.

Tune in radio- online radio, ima i widget, super stvar.

DolphinHD browser- jedan od najboljih web pretrazivaca sa dosta mogucih plug inova

Thumb keyboard- najbolja i nezaobilazna tastatura za bilo koji android telefon (naci pro verziju).Moze da se podesava visina, sirina tstature, visina space reda, brzina pojavljivanja simbola kada drzite slovo, jacina vibracije, i jos mnogo toga.

I za kraj, moj omlijeni program, tezak svega par desetina kilobajta: Super Video- omogucava pop up video kao na S3, samo jos bolji- radi resize i moze da se pusti i sa neta bilo koji klip ili cak mp3 fajl sa telefona. Isprobajte, bicete mi zahvalni ;)

To je kratka lista, ako bude nesto dodacu. Ovo poslednje je a must kod telefona sa velikim ekranom. Javite dal vam se svidja :)

Poslednja izmena:
Svaka cast, to se trazi :)

Prvo, sto se tice Lux Auto Brighness programcica. Ta opcija moze da se doda i u widget preko Widgetsoid-a. I mislim da moze da ima 4 stanja. 3 stanja podesavanja po procentima, i automatsko. I ta ikonica mi stoji u Notification panelu, kada se spusti. Podesio sam 3 nivoa: 10%, 30% i 100%. I, cak i to najslabije podesavanje od svega 10% je sasvim prijatno u zatvorenom prostoru. Ne bljesti, ne zamara oci, umereni kontrasti..

Ovo usporavanje telefona zarad bolje autonomije baterije mi mnogo dobro zvuci, posto nisam preterano zahtevan korisnik, a definitivno bi mi znacilo da baterija nekad malo duze traje. Medjutim, telefon mi nije root-ovan, a totalni sam laik po tom pitanju, pa bi mi trebao neki ozbiljniji "..for Dummies" guide :d

Zanima me sta se dobija root-ovanjem, a sta gubi?
Prvenstveno me zanima kako to utice na garanciju (u mom slucaju, kod telenora)?

Svaka cast, to se trazi :)
Zanima me sta se dobija root-ovanjem, a sta gubi?
Prvenstveno me zanima kako to utice na garanciju (u mom slucaju, kod telenora)?

ROOT-om dobijas razne mogucnosti, recimo pristup root folderu, da kopiras i pastujes u isti, pa zatim dosta programa traze root, lcd density na primer, za menjanje dpi podesavanja, kao kada menjas rezoluciju na kompu, mnogo bolje izgleda mob (proveriti dal radi za vas mob i sistem). Podesavanje procesora, i dosta drugih aplikacija. Sto se tice garancije, navodno se gubi, al dosada je uvek mogao unroot da se odradi, a ako nesto, ne daj Boze, crkne, oni nece moci da vide sta si ti radio softverski (ako je crkla ploca, ekran, procesor, itd..)

Imate dve ogromne teme o aplikacijama na forumu :)

Jedna je must have, a druga je diskusija.

ROOT

Savrseno odradjeno uputstvo za rootovanje, ima tekst i slike za svaki korak a ima i video LINK

E sad garancija i ostalo. Ako samo uradis root bez menjanja rom-a onda se garancija ne gubi (izvor HTC).

- Ako se telefon pokvari i ti ga posaljes na garanciju sa nefabrickim room-om onda nemas garanciju i u toj situaciji htc servis menja maticnu plocu i popravlja nastali kvar. Maticna ploca se naplacuje dosta (200 funti koliko sam zapamtio).
- AKo se telefon pokvari a ti vratis fabricki rom (RUU) i zakljucas na RE-LOCKED stanje onda se garancija uvazava. Ovo opet zavisi od kvara da li ces moci da vratis.

Pitanje je kako ce ovi nasi provajderi to da tumace, mada ako tumace drugacije od ovoga sto sam napisao to je onda nezakonski :)

Stanja bootloadera su: LOCKED, UNLOCKED i RE-LOCKED. Iz fabrike dolazi LOCKED, kad ga otkljucas onda je UNLOCKED a kad za fakljucas onda je RE-LOCKED. Dakle ako si ga otkljucavao, vidi se. Za sada je nemoguce vratiti na LOCKED.

Za sada ne postoji S-OFF ali se vredno radi na tome. Postoje pojedini modeli u svetu koji su isporuceni sa S-OFF ali 99% ih je S-ON. Za samo root-ovanje ovo nije bitno ali je bitno kod fleshovanja kernela jer isti ne moze da se fleshuje u isto vreme kad i rom vec mora posebnom procedurom (o ovome kad neko postavi konkretno pitanje) :)

LCD Density

Po meni je dovoljno prebaciti sa standardni 320 na 280 i to je vec dovoljno sitno a podrzava Sense 4.0 Probao sam i 250 medjutim dobio sam neupotrebljivo iscrtan UI.

Aplikacija za menjanje LCD density na H1X (ICS) je RomToolbox

Poslednja izmena:
Znam da postoji odredjena tema ali ove aplikacije sam naveo jer resavaju neke probleme koje H1X ima kad se izvadi iz kutije.

Znam da postoji odredjena tema ali ove aplikacije sam naveo jer resavaju neke probleme koje H1X ima kad se izvadi iz kutije.

Mislio sam na @neomckane, ne na tebe posto je trazio predlog aplikacija, a prvi mi telefon ;)

Molim te, ne obaziri se na komentare, nisam posećivao druge teme na kojima si postovao, ali, ovde si sa par postova više napisao nego desetak njih na pedesetak strana...

Čak bih predložio moderatorima da se prečice nekih postova (kao što je ovaj od big bos-a ubace u prvi post na svakoj temi, i time izbegnu stalna pitanja o s-off, s-on, bootloaderima i slično...Ako je izvodljivo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno